Un vaccin pentru pisici Nobivac trio triketene (Nobivac tricat Trio) - Instrucțiuni de utilizare

Un vaccin pentru pisici Nobivac trio triketene (Nobivac tricat Trio) - Instrucțiuni de utilizare

I. Informații generale
Denumirea comercială: Nobivac triketene Trio (Nobivac® Tricat Trio) cu un diluant Nobivac solvent (Nobivac Diluant).
Numele International Nonproprietary: vaccinul împotriva calicivirusul feline, virusul rinotraheitei și panleucopeniei feline trăiesc solvent uscat.Forme de dozare: liofilizatele pentru soluție injectabilă (vaccin) și injectare (gel de soluție).
Vaccinul se face din fef fluid de cultură linie de celule transplantable infectate cu virus rinotraheita (tulpina G 2620A), calicivirusul felin (tulpina F9), panleucemiei (tulpina MW-1) pisici, cu adaos de stabilizatori (gelatină hidrolizată - 12,5 mg sorbitol - 25 mg , cazeină hidrolizată pancreatic - 12,5 mg) și fosfat diacid de sodiu dihidrat - 0,062 mg.

Steril Nobivac diluant solvent este o soluție tamponată cu fosfat (pH 7,2 - 7,4), care include fosfat acid de sodiu dihidrat - 0,31 mg de fosfat diacid de potasiu - 0,21 mg Apă pentru injecție până la 1 ml.
Solventul furnizat împreună cu vaccinul.

În aparență, vaccinul este o greutate uscată omogenă de culoare roz pal, ușor solubil în Nobivac diluant fără floculare și sedimentare; solvent - lichid limpede, incolor.

Vaccinul este ambalat sub vid pentru 1 doză privivnoy (volum înainte de liofilizare 0,5 cm3) la 1 ml solvent. Vaccinul este produs și solventul în flacoane de sticlă cu o capacitate corespunzătoare. Flacoanele sunt evacuate și ermetic acoperite cu dopuri din cauciuc, capace din aluminiu armat.

flacoane de vaccin și solvent sunt ambalate de 10 sau 25 de bucăți într-un carton sau cutii de plastic. În fiecare casetă pune instrucțiunile de utilizare a vaccinului. Cutiile de vaccin și solvent au fost plasate în cutii de carton.

Termenul de valabilitate a vaccinului - 33 luni, cu solvent - 60 de luni de la data eliberării, sub rezerva condițiilor de depozitare și de transport. Vaccinul data de expirare și solventul pentru utilizare nu sunt adecvate.

Vaccinul a fost depozitat și transportat într-un loc uscat, întuneric, la o temperatură de 2 până la 8 ° C, iar solventul la o temperatură de la 2 la 25 ° C

Vaccin și diluant trebuie păstrate la îndemâna copiilor.

flacoane de vaccin și solvent, fără etichete a expirat, o violare a integrității și / sau etanșeitatea închiderii, cu culoarea modificată și / sau consistența conținutului prezenței impurităților, iar vaccinul nu este utilizat în decurs de 30 de minute după dizolvare, să fie sacrificare și dezinfectare prin fierbere timp de 20 minute, urmată de eliminare.


Reciclarea vaccin decontaminat nu necesită măsuri speciale de precauție.

II. proprietăți biologice
Vaccin Nobivac Tricat trio determină răspunsul imun la rinotraheitei virale, calicivirusul felin și panleucemiei feline 10 zile după administrare repetată. Imunitatea împotriva rinotraheitei virale feline și calicivirusului se menține timp de 12 luni, împotriva panleucopeniei - timp de 3 ani. Reducerea manifestărilor clinice ale rinotraheitei virale și calicivirusul feline prevăzute de 3 ani.

Fiecare doză de vaccin conține cel puțin:

  • Lg virusul PFU 5,2 al rinotraheitei feline (tulpina G 2620A);
  • 4,6 lg calicivirusul pfu pisica (tulpina F9);
  • 4,3 lg TCD 50 feline virus panleucemiei (tulpina MW-1)

Vaccin inofensiv, nu are proprietăți terapeutice.

III. Ordinea de aplicare
Vaccinul Nobivac Tricat Trio este proiectat pentru prevenirea rinotraheitei virale, calicivirusul felin și panleucemiei feline și reducerea manifestărilor clinice ale rinotraheitei virale și calicivirusului felin.

Interzise vaccinare a animalelor bolnave și / sau slăbit punct de vedere clinic. Nu se recomandă vaccinarea pisicilor în timpul sarcinii și alăptării.

Vaccinarea trebuie să fie pisici clinic sănătoși, cu 8-9 nedelyyugo de vârstă.

Anterior, animalele imunizate au fost vaccinați de două ori cu un interval de 3-4 săptămâni.

revaccinare animalelor se efectuează o dată pe an, o dată.

In flaconul de vaccin folosind o seringă sterilă de 1 ml de solvent făcut diluant Nobivac, scuturat bine și, după dizolvare se administrează subcutanat animal. Locul injectării se tratează cu 70% alcool etilic sau alt dezinfectant.

Manifestare simptomelor de rinotraheitei virale, calicivirusul felin și panleucemiei feline sau alte semne patologice vaccin supradozaj nu este stabilit.

După vaccinare, formarea edemelor mici la locul de administrare, precum și creșterea temperaturii minore pe termen scurt, care se întinde pe 48 de ore.

A se evita încălcarea schemei de vaccinare, deoarece aceasta poate reduce eficacitatea imunizării rinotraheitei virale, calicivirusul feline și panleucopeniei feline. În cazul lipsei următoarei administrarea vaccinului trebuie să imuniza cât mai curând posibil.

Efecte secundare și complicații ale vaccinului, în conformitate cu această instrucțiune, de regulă, nu sunt marcate.

Permisiunea de a utiliza Nobivac Tricat vaccin trio simultan cu vaccinul Nobivac rabia, astfel interzis să le amestece în aceeași seringă.

Condiții de posibila utilizare a produselor de origine animală, după introducerea vaccinului Nobivac Tricat trio-ul nu sunt instalate.

IV. măsuri de prevenire cu caracter personal
Atunci când se lucrează cu vaccinul ar trebui să respecte normele generale de igienă și de siguranță furnizate atunci când se ocupă cu medicamente pentru medicamente de uz veterinar.

Toate persoanele implicate în efectuarea vaccinării, trebuie să poarte îmbrăcăminte de protecție și echipament individual de protecție prevăzut. În locurile de muncă ar trebui să fie un prim ajutor kit de prim ajutor.

După contactul vaccinului la nivelul pielii și / sau membranele mucoase, se recomandă să le spălați cu apă curată. În cazul injectării accidentale a medicamentului o persoană trebuie să se adreseze instituției medicale și să informeze medicul dumneavoastră.

Organizațiile de producători: Intervet International B.V. Wim de Korvcrstraat 35, P.O. Caseta 31 5830 LA Boxmeer, Olanda.

Instrucțiunea este conceput Ltd. "Intervet" (România 143345 regiunea Moscova, districtul Naro-Fominsk, Selyatino sat, st. Promyshlennaya, casa 81/1), împreună cu Intervet International B.V. (Wim de Korvcrstraat 35, 31 căsuță poștală 5830 LL Boxmeer, Olanda).