Un copil hiperactiv simptome, cauze si tratament

Ce este hiperactivitate

Hiperactivitate la copii - o versiune simplificată a numelui de deficit de atenție tulburarea de hiperactivitate (ADHD scurt). Este o stare patologică în anii 80 au adus într-o boală independentă, de asemenea, cunoscut sub numele de tulburare hiperkinetică. Un copil hiperactiv nu este în măsură să se concentreze pentru o lungă perioadă de timp, monitoriza îndeaproape comportamentul lor diferă de lipsa de concentrare, impulsivitate excesivă și neliniște.Activ sau hiperactiv?

Simptomele de hiperactivitate

De obicei, simptome de tulburare de hiperactivitate deficit de atentie cu un copil gasit in varsta de doi-trei ani. Cu toate acestea, părinții caută adesea ajutor medical doar atunci când copilul merge la școală. Este aici probleme evidente asociate cu ADHD lupta cu care devine din ce în ce mai dificilă.

Simptome ale sindromului DBH următorul:

  • neliniște, anxietate, neliniște;
  • instabilitate emoțională, impulsivitate;
  • ignorând regulile de conduită;
  • complexitatea organizării muncii;
  • uitare și o tendință de a pierde lucrurile;
  • probleme de somn.

Cauze si factori declanșatori

Până în prezent, principala cauză de tulburare hiperkinetică este considerată a fi o predispoziție genetică: Aproximativ 30% dintre părinții copiilor cu ADHD au suferit de aceeasi boala. În unele cazuri, cauza copilului hiperactiv sunt încălcări ale dezvoltării fetale. Dacă în timpul sarcinii mama insarcinate a fost toxemia sau tensiune arterială ridicată, iar copilul a fost diagnosticat cu asfixie fetale, riscul de a dezvolta boala este crescut de cel puțin trei ori. În plus, rapidă sau, dimpotrivă, travaliu prelungit poate provoca sindromul copilului hiperactiv.

sindromul de hiperactivitate Diagnosticul la copii

Un copil hiperactiv simptome, cauze si tratament
Pentru a confirma diagnosticul de medicul hiperkinetic tulburare colectează informații subiective despre caracteristicile de sarcină și la naștere trec mama mea despre bolile pe care copilul a suferit precum și cere părinților să-l și comportamentul său caracterizează. După aceea, el evaluează simptomele copilului hiperactiv și rezumă caracteristicile tulburării, pe baza unor criterii specifice de diagnostic.

Variind de la cinci la șase ani pot efectua investigații privind prezența copiilor hiperactivi sub forma unor teste psihologice, rezultatele care parametrii sunt măsurate de îngrijire. De asemenea, pentru diagnosticarea sindromului este efectuat imagistica prin rezonanta magnetica si studiul electroencefalografică. Sondaj hardware absolut sigură și nedureroasă pentru copil. Din combinarea rezultatelor determinate de prezența tulburării, necesitatea unui tratament suplimentar și selecția formulărilor adecvate.

Un copil hiperactiv la școală

La copii junior de liceu de hiperactivitate manifestat cel mai clar. Această perioadă este asociată cu trecerea la activitatea de conducere - de formare. Este într-un sindrom copil hiperactiv muncă sistematică și lung foarte clar se afirmă. Părinții găsesc brusc efectele negative ale dezorganizare, neliniște, mobilitate excesivă, comportamentul inacceptabil al unui bătăuș mic și abia acum încep să se ocupe de ei.

probleme de învățare

Un copil hiperactiv simptome, cauze si tratament
Problemele copiilor cu tulburări de comportament și dificultăți de învățare asociate sunt deosebit de relevante în acest moment. Hiperactivitate la copii provoacă excitație permanentă, neliniște și lipsa de concentrare. Acești copii au nevoie de o supraveghere constantă a profesorului. La lecție copil hiperactiv a propriilor afaceri, este dificil să se țină în loc, pentru a transmite-i sarcina. Este un inconvenient pentru profesori din cauza impulsivitate și hiperactivitate lor. Profesorii nu știu întotdeauna cum să calmeze un copil hiperactiv. Și având în vedere faptul că școala modernă - un sistem de reguli, cerințe și reglementări care guvernează viața studentului, se poate concluziona că sistemul de învățământ actual nu este adaptat la caracteristicile copiilor cu sindrom de DBH.Copiii hiperactivi sunt caracterizate printr-o capacitate de lucru instabilă, care este principalul motiv pentru creșterea numărului de răspunsuri și erori în munca scrisă. citire și scriere abilități ale acestor elevi este mult mai mic decât cel al colegilor, dar de multe ori nu se potrivesc inteligenta lor abilități. În plus, studentul nelinistit nu a fost înclinat să asculte recomandările pentru adulți, cu atât mai puțin să le urmeze.

Comunicarea într-o echipă

Cel mai adesea copiii hiperactivi întâmpină dificultăți în comunicarea cu colegii. La școala primară, cu un copil mic nu vrea să joace, deoarece impune regulile sale și respinge în totalitate ordinea stabilită. Jocul este o cerere pic rautacios la un rol de lider, dar este capabil să-și amintească doar câteva reguli pe care fiecare acum și apoi confuz. Ca urmare, el joacă așa cum îi place, că nu este mulțumit cu restul - se grăbesc să elimine modificabil „companion“ al jocului.

hiperactivitate copil previne-l găsesc prieteni - insulte frecvente, uneori, transformându-se în agresivitate, posibilitatea de a împinge tipi chiar prietenos minte. El încearcă să atragă atenția asupra lor prin toate mijloacele posibile, vrednichat începe să se tot mai multe comentarii de la profesori și părinți. Sa stima de sine scade: gândindu-se că acesta este cel mai rău dintre toate, selectați comportamentul adecvat. Jigniți și nu să se gândească, băiețoi capabil de a lovi contravenientului. În același timp, el crede că face ceea ce trebuie, și sincer nu înțeleg motivele pentru atitudinea negativă față de colegii săi de clasă.

Sfaturi și recomandări pentru părinți

A învăța pentru a calma Fidget

Cum de a calma un copil hiperactiv? Dacă el este overexcited, ar trebui să se schimbe într-un mediu mai liniștit: să-l ia în altă cameră, oferă apă. Atunci când un copil este supărat suficient pentru el și pat pe cap îmbrățișare - copii hiperactivi sunt foarte receptivi la contactul fizic. Înainte de a merge la culcare baie va ajuta sa se relaxeze cu un extract de conuri de conifere și de hamei. muzică ușoară și de masaj pentru a ajuta firimiturile de a adormi mai repede.

Recomandări pentru a facilita formarea

Un copil hiperactiv simptome, cauze si tratament
Lucrul cu copii hiperactivi are loc mai ales în mod individual, în funcție de manifestarea particulară a tulburării. Cu toate acestea, psihologia specifică a copiilor cu sindrom de DBH ne permite de a generaliza unele recomandări care sunt sigur de a ajuta părinții în educarea.

Formulată corect interdicții. Hiperactivitate la copii este exprimat în respingerea interdicțiilor. La comunicarea cu un copil răutăcios ar trebui să construiască propoziții, astfel încât nu a existat nici o negare sau cuvântul „nu“. De exemplu, în loc să interzică „Nu alerga prin bălți!“ Oferta „Să mergem pe asfalt uscat.“ În cazul în care interdicția nu poate fi evitată, asigurați-vă că pentru a explica copilului cauza și sugerează alternative.

Controlul intervalul de timp. copiii Hiperactivitate se manifestă în lipsa de sens de timp, astfel încât trebuie să urmați termenul limită pentru sarcina atribuită firimiturile.

Consistenta este importantă. Caracteristica principală a copilului cu tulburare de comportament este lipsa de concentrare. El nu este recomandat pentru a da câteva ordine de simultan ( „ia jucăriile, spălați-vă pe mâini și stai jos la cină“). Grăbește dificil de a absorbi toate aceste informații, probabil că distras și nu respectă oricare dintre sarcinile. Prin urmare, ar trebui predate, într-o succesiune logică clară.

Sarcini specifice. Hiperactivitate la copii afectează gândirea logică și abstractă, astfel încât problema trebuie să fie notat cât mai exact posibil. Comunicarea, ar trebui să fie folosit cât mai curând o propunere, fără prea multă încărcătură semantică. Ar trebui evitate limbaj pe termen lung.

Jocuri și hobby-uri

varmint activitate excesivă utilă pentru a avea un hobby. Ar trebui să se bazeze în primul rând de pasiunea și capacitatea lui. Puștiul va găsi încrederea necesară, în cazul în care există este de a înțelege în orice zonă. Acest lucru se va potrivi cu secțiunea de sport sau piscina: În plus față de utilizarea în exces de energie, el va învăța disciplina.

Sindromul de Hiperactivitate Tratamentul

munca educativă

Un copil hiperactiv simptome, cauze si tratament
De obicei, părinții nu înțeleg cu adevărat ce se întâmplă cu copilul lor. Comportamentul Tomboy le irita, ele sunt deja obosit de luptă, dar de multe ori acest lucru se datorează „educația greșită.“ Părinții se grabesc la medic, în speranța de tratament eficient. Dar, dacă întâlniți pe drum medicul neinformat care nu cunoaște natura DBH sindrom, părinții în cele din urmă asigură că copiii hiperactivi - este rezultatul greșelilor lor.

Acestea ar trebui să explice motivele pentru comportamentul copilului. Multe aspecte se datorează caracteristicilor înnăscute (de exemplu, deficite de atentie), care nu pot fi schimbate. Cu toate acestea, unele simptome caracteristice copilului hiperactiv, și sunt îmbunătățite din cauza educație necorespunzătoare. De exemplu, un sentiment de contradicție și neascultare, este posibil să se elimine.

Schimbarea mediului de învățare

În cazul în care un student cu tulburare hiperkinetică are dificultăți în sala de clasă regulate școală, ar trebui să traducă într-o clasă de specialitate. Condițiile de formare ar trebui să corespundă posibilităților sale. Dacă întârzia dezvoltarea abilităților elevilor necesare pentru a determina clasa corectă. În cazul în care copilul se dezvolta intelectual, dar performanța este scăzută - în clasa catch-up pentru copii. Din păcate, în prezent, oportunități de formare de specialitate copii underachieving cu sindrom de DBH limitat.

medicament

Dacă toate semnele aveți un copil hiperactiv, și nu știu ce să facă, în primul rând să fie pacient. Ia lui neurolog asistent și psihoterapeut, urmați sfaturile și recomandările lor. Dacă este necesar, de a începe tratamentul, dar cel mai important lucru - dragoste copilul, să aibă grijă de ea. Și atunci va trebui să evite consecințele negative ale acestui diagnostic și pentru a scoate copilul nelinistit rautacios personalitatea deplină.

Ce altceva pentru a verifica