Un an după un accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii

Profesor, Doctor in Stiinte Medicale

Profesor, Doctor in Stiinte Medicale

Institutul de Cercetare de Neurologie

La unii pacienți cu mișcare și vorbire restaurată în primele săptămâni sau luni după un accident vascular cerebral, altele sunt ușor împiedicate, iar al treilea - este limitată în mod semnificativ. Gradul de reducere a vorbirii și de circulație depinde în primul rând de dimensiunea leziunilor în regiunile creierului care sunt responsabile pentru mișcările sau vorbire. Înfrângerea cu atât mai mult, cu atât mai lentă și mai puțin pentru a restabili funcțiile rupte.Cel mai intens procesul de recuperare este in primul an si apoi incetineste mai mult, și în cea mai mare parte are loc adaptarea pacientului la defectele existente. Și în cazul în care un accident vascular cerebral nu este încă de lucru braț paralizat sau picior, acestea trebuie să continue formarea și se concentrează pe dezvoltarea abilităților de auto-ajutor. Acest lucru nu are nevoie de a re-spitalizare, deoarece succesul poate antrena la domiciliu. În afară de casa, cum se spune, și pereți de ajutor, iar acest lucru este foarte important! Trebuie să spun că unii pacienți care au avut un accident vascular cerebral, este indiferență specifică starea lui. Fizioterapie acestea sunt angajate numai în prezența Metodiste, apoi fără tragere de inimă. În timpul zilei, exercițiul a fost repetat în minciuna timpul liber în pat sau de a sta la televizor. La acești pacienți recuperat deficiențe locomotorii ușoare rău. Ele sunt de multe ori neajutorat în casă. Și acest lucru se datorează nu lene, așa cum unii oameni cred că cei dragi, și înfrângerea anumitor zone ale creierului. Acești pacienți trebuie încurajați să acționeze cu răbdare. Cu toate acestea, în cazul în care nu se simt bine sau nu în starea de spirit, nu-i forțați să se angajeze în faptul că, indiferent de costuri.

Ne-ar dori să vă reamintim că un an după accident vascular cerebral ar trebui să continue să se ocupe de o creștere excesivă a tonusului muscular. Pacienții prescrise complexe speciale de gimnastica si de medicina sau presopunctură, terapie rece (crioterapie), căldură (parafină, băi locale). Situația este diferită în cazul în care brațul tonul pacientului sau picior ușor ridicat. Reducerea nu ar trebui să fie, pentru o reducere semnificativă a tonusului muscular crește slăbiciune în mână. De aceea este atât de important examene repetate neurolog, care vă va spune ce să facă în fiecare caz. Cei care au început să se ridice și să meargă, trebuie să continue să exercite - mersul pe teren accidentat (pământ, pietriș), trepte, urca un mic deal. Deoarece majoritatea pacienților după accident vascular cerebral opri de reducere a tensiunii, este mai bine să poarte o pantofi ortopedică specială, de stabilire a piciorului, sau cizme înalte, cizme.

Deosebit de activă este necesară pentru formarea abilităților de auto-service. Cei mai mulți pacienți au tendința de a se mentine o lingura si furculita, te ridici din pat, folosiți o toaletă. Dar încă nu știu cum să se îmbrace, nasturilor și descheie, a-și pune pantofii. Apropo, cei care consideră că este dificil de dantelă pantofi, ar trebui să cumpere pantofi cu un fermoar. Desigur, o persoană bolnavă are nevoie de ajutor celor dragi, dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să ne străduim să împiedice sale fiecare mișcare. tutelarea excesivă, în primul rând, pentru a preveni mișcarea de restaurare. Dimpotrivă, încearcă să implice din ce în ce pacientul să efectueze temele fezabile. Nu numai că antrenează abilitățile sale motorii, dar, de asemenea, îmbunătățește starea de spirit, promovează auto-afirmare.

Accident vascular cerebral poate să nu fie în măsură să se întoarcă la activitatea lor anterioară, iar apoi ei trebuie să fie recalificati. Am asistat, ca avocat, cu tulburări de vorbire a devenit un ceasornicar bun și tâmplar, cu mâinile pareze pline face față cu cronometror de lucru. Cu toate acestea, astfel de pacienți sunt interzise munca de noapte, munca în frig, la căldură, cu un nivel ridicat de zgomot asociat cu călătorii de afaceri.

Se recuperează ori mai lent decât mișcarea. Acest proces poate dura un an, trei sau mai multe, iar aici rolul inestimabil al familiei. În nici un caz nu ar trebui să fie vocea izolării pacientului! Este dificil de a spera la o redresare în discursul său, în cazul în care acesta este lăsat să se, împreună cu el o mică discuție, nu este invitat să ia parte la conversație generală, discutarea problemelor interne. Rudele și prietenii trebuie să ne amintim că pacienții trebuie să vorbească mai mult, chiar și atunci când el nu răspunde la întrebări. Aceasta ajută la restabilirea înțelegerea vorbirii.

În cazul în care pacientul se simte bine, exerciții terapeutice și de formare cu privire la reabilitare vorbire poate dura 30-40 minute. Efectuați fiecare dintre ele poate fi de 1-2 ori pe zi. În cazurile în care pacienții în timpul clasă au dureri de cap, amețeli, dificultăți de respirație, slăbiciune, creșterea tensiunii arteriale sau a bătăilor inimii întețește, ocuparea forței de muncă ar trebui să fie redusă la 20-10 de minute.

Cum este reabilitarea după un accident vascular cerebral creier?

Accident vascular cerebral - o gravă și, din păcate, o afecțiune foarte frecventă a sistemului nervos. Accident vascular cerebral este numită insuficiență acută a circulației cerebrale. Cel mai adesea un accident vascular cerebral este cauzata de spasmul sau ocluzie vasculară (accident vascular cerebral ischemic) sau ruptura (accident vascular cerebral hemoragic).

Am folosit să cred că doar un accident vascular cerebral cu care se confruntă persoanele în vârstă, dar nu este. Accident vascular cerebral mai tineri si mai des afecteaza pe cei care nu sunt încă în vârstă de 40 de ani. La risc sunt toți cei care suferă de hipertensiune arterială, ateroscleroză, anumite patologii cardiace și vasculare. Timp de mulți ani, accident vascular cerebral este unul dintre primele locuri printre bolile ucigașe. El - primul din lista cauzelor de handicap. Aceasta boala este insidios, de asemenea, pentru că mulți nu sunt în măsură să-l recunoască imediat. Ușor amețeli, dureri de cap, paloare, tulburări de vorbire, amorțeală a mâinilor și a feței - mulți pur și simplu nu acordă o importanță la aceste simptome, scriind pe oboseala, stresul si presiunea mareelor. Oamenii nu pot observa că ceva se întâmplă cu o persoană. Ca urmare, oamenii sunt prea târziu pentru a solicita ajutor medical, iar medicii de multe ori nu au timp nici să vină la pacient.Chiar dacă ajutorul sosește în timp pentru a anula efectele unui accident vascular cerebral nu este încă posibil. Natura și gravitatea prejudiciului depinde de amploarea de accident vascular cerebral, precum și în ce zone ale creierului sa schimbat. Cel mai adesea supravietuitori accident vascular cerebral decat sufera de paralizie completă sau parțială sau, în cel mai bun caz, o încălcare gravă a coordonării mișcărilor. tulburări de vorbire și probleme frecvente de memorie până la amnezie totala. Pe scurt, prejudiciul poate fi foarte grave. Dar acest lucru nu înseamnă că poziția pacientului fără speranță. Cu cât mai repede va fi un tratament și reabilitare, cu atât mai multe șanse de a reveni persoanei la viața familiară.

Cât timp este necesar pentru reabilitarea?

Pentru cineva care a avut un accident vascular cerebral, procesul de recuperare incepe in spital. Reabilitare după accident vascular cerebral - o afacere de complicat, care va necesita de la pacient, și familia lui o mulțime de răbdare și efort. Și aceasta trebuie să înceapă cât mai curând posibil. După șase luni sau un an după măsuri de reabilitare accident vascular cerebral, practic, nu dau nici un rezultat.

Reabilitarea după un accident vascular cerebral este împărțit în trei etape. Prima începe în spital imediat după accident vascular cerebral. În această etapă, medicii se luptă pentru conservarea principalelor funcții ale corpului. Faza de recuperare timpurie de reabilitare ar putea dura până la trei luni. A doua etapă, de recuperare târziu începe după aproximativ trei luni de la accident vascular cerebral. Acesta are loc în centre speciale de reabilitare. Sarcina principală a acestei etape - pentru a reveni persoanei la mobilitate și capacitatea de a vorbi, pentru a ajuta la a face față cu depresie. Un an mai târziu, după ce a lovit-o a treia etapă, care poate dura o viata - prevenirea accident vascular cerebral recurente.

Complexul de măsuri de reabilitare după accident vascular cerebral

Reabilitare după accident vascular cerebral - este un set de etape succesive. Metodele de terapie de reabilitare depind de severitatea și natura leziunilor, astfel încât programul dezvoltat întotdeauna în mod individual. Dar orice ar fi fost, principalul său obiectiv - reabilitare și sănătate, sau cel puțin capacitatea de a self-service.

Este de dorit ca prima lună pacient post-accident vascular cerebral petrecut în spital, sub supravegherea medicilor si asistente medicale.

În acest moment, în plus față de spectacole de droguri terapie si reeducare functionala - primul pasiv, și cu îmbunătățirea sostoyaniya- activă. Scopul său nu este de a dezvolta musculare, si stimularea celulelor nervoase, care ar trebui să preia funcția de celule ucise într-un accident vascular cerebral. O săptămână sau două după accident vascular cerebral poate începe un curs de masaj și de respirație de învățare exerciții. La trei luni după accident vascular cerebral este posibil pentru a începe terapia fizica - bai terapeutice, electroforeza, terapia magnetică.

Este foarte important, și suport psihologic. Nu trebuie să uităm că o boală gravă nu trece în zadar pentru starea mentală a pacientului. Depresia și pesimism - adesea insoteste un accident vascular cerebral și, probabil, principalii inamici ai recuperării. Prin urmare, cei care au suferit un accident vascular cerebral, sesiuni cu un psiholog necesar.

În cazul în care să se supună de reabilitare după un accident vascular cerebral?

măsuri de remediere, după un accident vascular cerebral ar trebui să ia în considerare mai mulți factori. Reabilitarea necesită o abordare serioasă și prudentă. Acesta participă experți din cele mai diferite profiluri - terapeuți, psihoterapeuți, logopezi, kinetoterapeuți, dieteticieni si neurologi. Organizarea de ingrijire adecvata la domiciliu este foarte dificil, asa ca cel mai bine este să-l încredințeze profesioniștilor din centre de reabilitare.

Echipa profesională a Centrului de reabilitare „Trei surori“ este gata pentru a ajuta la pacientii care au suferit un accident vascular cerebral pentru a reveni la viața familiară. Într-o perioadă relativ scurtă de funcționare centrului a primit o reputație ca fiind unul dintre cele mai bune clinici din Moscova, în primul rând, datorită muncii coordonată a unei echipe de personal medical calificat, inclusiv specialiști în diverse domenii ale medicinii: specialiști de reabilitare, psihologi, neurologi podiatrists, terapeuți și multe altele. Mulți dintre ei au lucrat la un moment dat și instruiți în clinicile europene, medicul șef al centrului are 20 de ani de experiență în domeniul reabilitării în Statele Unite. „Trei surori“ dotate superb, are tot ce ai nevoie pentru echipamente de reabilitare. Clinica este specializată nu numai în reabilitare accident vascular cerebral - au avut loc în reabilitare după o operație serioasă, precum și de cap și leziuni ale coloanei vertebrale.

Mediul în care se desfășoară procesul de recuperare este foarte important, astfel încât „Trei surori“ nu este nimic ca un spital. Acest centru de reabilitare poate fi numit un hotel de sănătate confortabil, în cazul în care oaspeții primesc supraviețuitori boli grave. Foarte specialiști calificați, gata să ajute în orice moment, camere confortabile, cu vedere la pădurea de pini, restaurantul - toate acestea fac ca centrul de reabilitare „Trei surori“, un loc ideal pentru recuperare după un accident vascular cerebral.

Persoane. Ministerul Sănătății din Regiunea Moscova

Există contraindicații. Discutați cu medicul dumneavoastră.

Ani după accident vascular cerebral

Bună ziua dragi cititori! Este posibil de a recupera de ani după accident vascular cerebral, încercați să înțeleagă acest articol. După cum știți, după un accident vascular cerebral picături una sau altă funcție, în funcție de zona afectată din creier.

Ca urmare a unui accident vascular cerebral apar tulburări, cum ar fi paralizia membrelor, contractura, disfuncție a organelor pelvine, vorbire disartrie. încălcarea înghițire, probleme de vedere, spasticitate musculară. si multe altele.

Toate victimele sunt restaurate în mod diferit, cineva în primele câteva săptămâni, cineva din primele luni, care apoi, mai târziu încă un număr de constrângeri, statistici nu este fericit, 80% au fost supuse

accident vascular cerebral rămân, mai mult sau mai puțin cu handicap.

Un an după un accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii

Așa cum am spus înainte de cea mai bună recuperare se întâmplă de multe ori în primul an după un accident vascular cerebral. și acest gând ar trebui să fie în mod constant apare în cap, defecte mai mici pot fi restaurate, disfuncții la nivelul membrelor-a lungul timpului este mult mai dificil, dar după o mulțime de timp este absolut necesar pentru a continua activitatea profesională să fie cât mai independentă.

În recuperare vă poate interfera cu tot felul de contractura, traheostomie. escare și altele.

Escare ușor prevenite. în lupta împotriva contractura ajuta doar dezvoltarea și posibila terapia cu botox, traheostomie toate în diferite moduri.

Un an după un accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii

Desigur, această atitudine este un impact foarte negativ asupra recuperării, astfel încât acest pacient ar fi înțelept să angajeze o casa de reabilitare (de obicei, în prezența sa face ce spun ei), știu doar că în acest domeniu o mulțime de escrocherii, deci este util să se știe despre reabilitarea erorii.

De asemenea, în primul an după un accident vascular cerebral este cel mai probabil, riscul de accident vascular cerebral recurente, deci este important să mănânce dreapta, controlul tensiunii arteriale și, în general, un stil de viață sănătos.

Dacă găsiți un articol util să-l împărtășească cu persoana în primejdie

Legate de posturi:

Un an după un accident vascular cerebral - Tratamentul Inimii

Centrul de reabilitare după ...