Umflarea gâtului - cauze, simptome, tratamentul de edem al gâtului

edem laringian - procesul inflamator de origine și neinflamatorie infecțios în epiglota stratul de mucus și submucos, falduri cherpalonadgortannyh și cartilagiile în spațiul laringe podskladochnom.Umflarea mucoasei gâtului cu stenoza severa, insuficienta respiratorie apare laringita polypous când edematoasă. boli infecțioase, precum și bolile non-inflamatorii asociate cu violarea echilibrului apei sare.

edem inflamator al laringelui

În timpul răcelilor infecțioase acute, gripă, rujeolă, difterie poate provoca umflarea care se extinde la spațiul podskladochnoe prag laringe.

Modificări inflamatorii care provoacă umflarea începe la laringe submucoasa. Caracterul schimbării depinde de tipul de infecție, prezența unor boli concomitente, cum ar fi diabetul zaharat, tulburări metabolice, uremie.

format rapid edem laringian în abces al limbii, amigdale linguale. Amplasarea și gradul de edem este diferit de leziuni minore la edem extinse, cauzând senzație de sufocare și legate de gradul 3 stenoza laringelui.

Simptomele de edem laringian poate crește pentru o lungă perioadă de timp, sunt formate în 2-3 zile. Dezvoltarea lentă a edemului observate la laringian iradierii, sifilitica, laringita tuberculoasă.

Starea pacientului pentru un edem inflamator deteriorat semnificativ. Severitatea modificărilor depinde de tipul, virulența toxicitate infecție. Simptomele de edem laringian depind de localizarea inflamației.

Umflarea gâtului - cauze, simptome, tratamentul de edem al gâtului
Umflarea la pacienții porțiilor laringofaringiană percepute ca un corp străin în gât. umflături comune, provocând lipsa de oxigen, duce la anxietate pacient, panică.

În această stare, o persoană este rupt, este capabil de auto-vatamare corporala, ia decizia greșită. De ai ajuta pe alții de multe ori depinde de durata de viață a pacientului.

Atacul începe acut. Pacientul rapid temperatura ajunge la valori mai mari, însoțite de frisoane, slăbiciune. Care suferă de umflarea gâtului doare tuse uscată și isterie. Înghițirea și încercând să vorbească cu durerea simțit.

Răspândirea infecției, aderarea complicațiilor purulente agravează starea pacientului:

  1. crește durere, extinderea la ureche;
  2. schimbarea timbrului;
  3. afectarea funcției de voce până la incapacitatea totală de a vorbi cu excepția vorbirii șoaptă - afonie;
  4. scurtarea respirației în repaus;
  5. creșterea semne de stenoză a laringelui, însoțite de insuficiență respiratorie și cardiacă.

Deosebit de pronunțat simptome de edem inflamator al laringelui în frig. infecții respiratorii, gripă. Fulger proces rapid de dezvoltare nu permite organismului să se adapteze la hipoxie în creștere.

În cazurile de edem laringian in sifilis, tuberculoza modificari apar lent simptomele exprimate implicit ca parte a corpului adaptat să funcționeze cu un deficit de oxigen.

edem noninflammatory a laringelui

Umflarea gâtului - cauze, simptome, tratamentul de edem al gâtului


mucoaselor si laringe tesutului submucos suferi modificari ale unor boli interne asociate cu tulburări metabolice.

Mucoasa laringelui se poate umfla în hipotiroidie, alergie, renală, insuficiență cardiacă, tumori ale gâtului, faringelui, mediastinului, Gușa maligne, benigne.

Aceste boli cauzează o încălcare a echilibrului apei sare, contribuie la acumularea localizată de fluid în laringe. Umflarea gâtului și laringelui determină excesul de sodiu in tesuturi, fenomenul este cauzat de violarea rinichiului, dezechilibrul hormonului aldosteron și vasopresina.

Diferența principală de proces inflamator edem neinflamatorie este răspândit în alte țesuturi și părți ale corpului.

Prin edem neinflamatorii ale laringelui se referă angioedem sau angioedem. Simptomele acestui edem laringian alergice apar umflarea pleoapelor, buzelor, gâtului și feței.

Atunci când umflarea non-inflamatorie a mucoasei laringelui culoarea obișnuită, care amintește în aparență la o masă gelatinoasă. Umflarea epiglota este însoțită de dificultăți la înghițire, sufocare, senzație de corp străin în gât.

Umflarea gâtului - cauze, simptome, tratamentul de edem al gâtului
Dificultăți de înghițire pacientul se confruntă din cauza umflarea cartilajelor aritenoid, epiglota. Umflarea este însoțită de o voce răgușită, tuse.

edem laringian noninflammatory se dezvoltă lent în decurs de 3 până la 5 zile. Excepție - uremie. Umflare la perturbarea funcției renale din cauza uremie, intoxicații proteice organism crește produs de descompunere în 1-2 ore.

diagnosticare

Edemul adesea două sensuri, dar note și edem unilateral. În aceste cazuri, o diferențiere diagnosticul de abces al laringelui.

Umflarea gâtului - cauze, simptome, tratamentul de edem al gâtului
edem laringian este notat înroșire mucoasa la toate site-urile cu excepția faldurile vocale și epiglota așa cum se arată.

Laryngoscopy, care este baza laringelui în diagnosticul bolilor, edem adesea transporta periculoase din cauza probabilității de mare spasm urmat asfixierii.

Este deosebit de dificil de diagnosticat la copiii mici umflături. Pentru a distinge copilul umflarea celulita laringe poate solicita ca rezultatele screening-ul de laborator și mikrolaringoskopii.

La adulți, diagnosticul a fost sustinuta de examinarea epiglota după ce faceți clic pe rădăcina limbii.

Evenimente în tratamentul de edem al laringelui depind de natura inflamatorie sau non-inflamatorie a modificărilor. Dar prima grija este oferit, pe baza prevalenta de edem, stenoza severă a laringelui.

Pacientul a fost dat un diuretic furosemid, antihistaminice, medicamente anti-anxietate. Prin activitățile care distrag atenția de prim ajutor sunt la cald baie de picioare, adulți - muștar la viței.

Îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților cu edem de origine alergică elimina cauza edem laringian, aer curat rece. Eliminați edem laringian ajutor un astfel de dispozitiv pentru inhalare, ca un nebulizator.

Cu acesta, până la sosirea unui medic poate face un copil cu droguri prin inhalare, care poate salva viața lui când fulgerul edem alergic al laringelui.

Umflarea gâtului - cauze, simptome, tratamentul de edem al gâtului
Copiii și adulții pot face inhalație cu adrenalină nebulizator, hidrocortizon, clorhidrat de efedrină. Ca un prim ajutor în curs de dezvoltare rapid laringiene pacient edem poate picura Naphthyzinum nas sau alt medicament vasoconstrictor.

Pacientul este de a face hidrocortizon intramuscular, prednisolon se administrează intravenos. Un efect bun este dat blocada procaina în pasajele nazale, intramuscular - injecții pipolfen, suprastina. Pacientul a fost administrat intravenos gluconat de calciu, glucoza, acid ascorbic.

edem laringian limita cantitatea de lichid de conformitate, dieta de legume. Alimentele trebuie să fie de consistență moale, fără condimente, oțet.

alimente reci, băuturi, comprese interzise. Frigul poate provoca spasm, conexiune de declanșare a infecției inflamatorii suplimentare.

edem laringian cauzate de infecții sunt tratate cu antibiotice. În funcție de tipul de infecție agentului patogen și sensibilitatea la antibiotice sunt peniciline, cefalosporine. moderne de droguri de alegere - antibiotic amoxiclav intravenos.

Odată cu dezvoltarea rapidă a edemului necesare funcționării traheostomie.