Umflarea gâtului - cauze, semne, simptome și tratament

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile de sub „Umflarea a laringelui și a simptomelor.“Edemul a laringelui - principalele simptome:

edem laringian nu este o patologie independentă, ci o caracteristică simptom pentru diferite procese infectioase si neinfectioase in organism. Este o stare patologică caracterizată printr-o îngustare bruscă sau progresivă a lumenului laringelui cu creșterea simptomelor de detresa respiratorie. această condiție patologică este cel mai frecvent la copii, și bărbați în vârstă de 19 la 35 de ani. Femeile sunt la apariția acestui simptom este semnificativ mai mică. stări patologice, tratamentul ar trebui să fie în timp util, pentru că fără intervenția unui simptom poate fi o cauza de sufocare și moartea pacientului.

In practica medicala doua tipuri de boli, cum ar fi umflarea laringelui: inflamatorii si non-inflamatorii. edem inflamator cauza boli, cum ar fi:

  • procesele purulente în nazofaringe (amigdalite, faringite, amigdalite și altele ..);
  • boli infecțioase acute, cum ar fi febra tifoidă. rujeolă. scarlatina;
  • boli infecțioase cu cronice, cum ar fi sifilis. tuberculoza;
  • inflamație în cartilagiul laringelui, și pericondrul.

Dacă vorbim despre tipul non-inflamator, cauza acestui simptom de multe ori deteriorarea mecanică a laringelui și blocat în obiecte străine ei. De multe ori, acest sindrom poate fi găsit într-un copil care a înghițit accidental o mică bucată de jucărie. Este important să se înceapă tratamentul precoce al acestei stări patologice, ca și în acest caz, crește umflarea în câteva minute și de multe ori duce la moartea copilului.

De asemenea, se referă la edem neinflamatorie alergice ale laringelui, care poate avea loc ca răspuns la intrarea în corpul de substanțe care provoacă reacții alergice la om. Acest lucru poate fi un produs alimentar care conține alergeni, medicamente, polen și altele asemenea. D.

În plus, dezvoltarea unui simptom patologic provoca boli comune, de exemplu, rinichi sau boli de inima, si ciroza. edem laringian poate dezvolta pe fondul comprimării a venelor și a ganglionilor limfatici ai gâtului, care are loc atât din cauza inflamației în laringe, și în asfixie mecanică. Adesea, acest sindrom poate fi rezultatul operațiilor în țesuturile corpului și cartilaj.

Umflarea gâtului - cauze, semne, simptome și tratament

Separat, trebuie spus despre angioedem sau angioedem al laringelui. simptome de care sunt similare cu edem alergic, dar mai pronunțată. Această stare patologică este reacția alergică critică la anumite antigene prinse în organism. De multe ori cauzele unui astfel de edem al laringelui sunt:  • alergeni de polen și fungice;
  • alergeni de uz casnic și produse alimentare;
  • medicamente.

În plus, angioedem apare la mulți oameni ca reacție la sensibilizante acută mușcăturile de diferite insecte și paraziți.

Acest sindrom este edem laringian, are manifestările sale specifice, care este dificil de a confunda pe alții. Simptomele pot crește treptat sau se dezvolta instantaneu, în funcție de forma de patologie.

În simptome acute apar edem rapid și în câteva minute duce la dezvoltarea de sufocare. În subacută și cronică curs de simptome se pot dezvolta pe parcursul mai multor ore sau chiar zile, iar corpul în acest timp are timp să se adapteze ofertei insuficiente de oxigen, astfel încât simptomele bolii nu sunt atât de puternic exprimate într-un copil sau adult.

Primul semn a unor astfel de stări patologice ca edem al laringelui - o durere în gât și simțind prezența unui corp străin. Starea generală a copilului și a adultului cu această patologie rupt - a marcat slăbiciune, o creștere a temperaturii la un număr mare, apariția de anxietate și iritabilitate.

Respiratia este dificil, este zgomotos și fluierături, există o tuse uscată, și dificultăți de respirație. răgușeală marcate, până la pierderea completă sale (aphagia).

În cele din urmă, nu primesc tratament, copil sau adult se dezvolta stenoza laringelui. ceea ce duce la dezvoltarea de insuficienta respiratorie.

Diagnostic și de prim ajutor

Pentru a diagnostica această condiție patologică este simplu - există suficient de inspecție vizuală a copilului sau a adultului, și laryngoscopy, unde este notat înroșirea și umflarea membranei mucoase a laringelui, și o îngustare a glota.

Primul ajutor important pentru edem al laringelui, în special în cazul în care un copil sau adult a dezvoltat angioedem, caracterizat prin curentul rapid. Este pentru a calma copil sau adult piept de articole de îmbrăcăminte de compresie, precum și asigurarea accesului la acestea de aer proaspăt. De asemenea, un bun efect este dat de inhalare cu abur sodă, permițând de a elimina sau reduce umflarea laringelui. Dar această metodă nu funcționează în cazul în care sa dezvoltat datorită pătrunderii edemului materiei străine a laringelui.

Asigurați-vă că pentru a da pacientului un antihistaminic disponibil in casa - acest lucru va încetini procesul și a elimina simptom. Când asfixie mecanică de edem al laringelui unui copil nu ar trebui să încerce să se auto-extrage obiectul care a cauzat această stare patologică, deoarece poate duce la promovarea tractului respirator inferior. Ar trebui să caute imediat ajutor medical.

Cu un tratament în timp util la medic tratamentul acestui sindrom nu este dificil, iar prognosticul unei stări patologice, în cele mai multe cazuri, este favorabil. Tratamentul este de obicei conservatoare, dar în cazuri severe, necesită instalarea unui traheostomie sau o operație pentru a elimina o parte din trahee - traheotomie.

Tratamentul medicamentos cuprinde administrarea antihistaminice și corticosteroizi. Când procesul inflamator în faringe și laringe Tratamentul presupune antibiotice și pentru deshidratarea necesită primirea diuretice.

În plus, tratamentul impune pacientului restul complet - nu i sa permis să vorbească, dar produsele alimentare ar trebui să fie consumate numai în formă lichidă. Acest lucru vă permite să eliminați rapid simptomele de edem, prin reducerea efectului iritant asupra membranei mucoase.

Dacă credeți că aveți edem al laringelui și caracteristica a simptomelor bolii, vă poate ajuta doctorii: terapeutul. medic pediatru. otolaringolog.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.