ulcer gastric la câini și pisici simptome și tratament

ulcer gastric la câini și pisici este foarte frecvente. Nu întotdeauna și nu oricine poate diagnostica corect boala, si de multe ori animalul de companie suferă de această boală singur. S-ar părea că ea mănâncă pe un program, nu întrerupe fast-food, apoi în cazul în care a usatika poate aborda această boală? Astăzi vă vom spune despre cauzele principale, simptomele și tratamentul ulcerului gastric la pisici în casă.ulcer gastric - ceea ce este

Ceea ce este cu adevărat acolo pentru a ascunde, dar ciuma pisica - boala polietiologic, adică, motivele sunt multe. și dacă mai mulți factori care contribuie și „au aderat“, atunci, din păcate, animalul de companie cu patru picioare probabil pentru a obține bolnav foarte mult. Astăzi vă spun despre un ulcer gastric în detalii:

 • Caracteristici ale acestei boli;
 • Principalele semne și simptome;
 • Metodele de tratament și de prevenire (inclusiv sfaturi nutriționale).

ulcer gastric la câini și pisici simptome și tratament

Acolo gastrita, si este - un ulcer. Si nu confunda aceste boli. În ambele mucoasei gastrice afectate. Aproape toată lumea știe ce este un ulcer la stomac. Aceasta nu este o leziuni superficiale ale membranei mucoase, ca în gastrită și profundă. Inflamate mai multe straturi. Uneori, chiar și a format secvențial o „gaură“ - perforat ulcer, care este foarte periculos (pentru animale de companie poate muri).

În plus față de ulcer perforat sunt încă progresează și simplu. Simplu, nu septic, nu atât de periculoase (dacă nu merge într-o altă formă), așa destul de repede năpădită de buruieni. Progresiv este în mod constant escaladare, iar apoi din nou, devine cronică și timp lung nu deranjeaza animalul, poate fi crescut în dimensiune. Din fericire, cele mai multe ori a înregistrat doar un ulcer simplu.

Cauzele ulcerului gastric la pisici este foarte diferit, dar să se ocupe cu cele mai frecvente:

subnutriție

În primul rând - un motiv banal. Și anume, o dietă nesănătoasă. Aceasta include nu numai o dieta echilibrata, dar, de asemenea, dăunătoare pentru hrănirea animalelor (cârnați, hot dog), si alimente interzise (gras, afumat, condiment, rasfatat, etc). hrănire regim este, de asemenea, foarte important. Dacă este deranjat în mod constant, atunci mai devreme sau mai târziu, stomacul va reacționa. Mucusul sigur de a inflama. Dar pisica se va dezvolta ulcere sau gastrite - o loterie. Dar, în orice caz, animalul nevoie de ajutor de tratament veterinar, o schimbare in dieta si o dieta pana la un regim alimentar special.

Alte cauze posibile ale ulcerului gastric la câini și pisici

Nu vă așteptați că imediat după șocul, animalul va fi un ulcer. Aceasta va dura ceva timp înainte ca modificările să devină vizibile. Acesta este motivul pentru care proprietarii nu se referă întotdeauna la stresul animalelor transferate a apărut el a avut gastrita sau ulcer.Unele medicamente, în special în cazul în care acestea dau animalului o lungă perioadă de timp (chiar și greșit), poate contribui la apariția ulcerului gastric la pisici.

Corpuri străine în stomac

Mai puțin frecvente ulcer este cauzată de leziuni ale mucoasei gastrice de obiecte străine (de exemplu, pisica a înghițit ceva greu, oase, piei cu cârnați, film etc.).

Dacă nu este tratată pisica, pacienții cu gastrită, atunci se poate dezvolta cu ușurință ulcere (mai ales în cazul în care cauza rădăcină nu este rezolvată, și continuă să afecteze animalului).

Simptomele ulcerului gastric la pisici, uneori, foarte asemănătoare cu simptomele de gastrita. Dar aceasta este doar începutul. trebuie să contactați medicul veterinar, care va efectua teste suplimentare (cu raze X, ultrasunete, etc.) diferențiere mai precisă.

 • Primul lucru care atrage atenția proprietarului, - o schimbare de comportament. Kitty este foarte lent, aproape nu se mișcă, el doarme mult.
 • Vărsături. În cazul în care ulcerul animal, vărsături este de multe ori brăzdat cu sânge.
 • Diaree sau constipație, de asemenea. Digestia descompune. Acidul clorhidric și enzime care descompun produsele alimentare în stomac, produce mai puțină hrană este digerat mai rău. Și fie stagnează în intestine, sau „tranzit“ zboara prin tractul digestiv, și care nu au timp să învețe.
 • Ca urmare, pisica incepe sa piarda in greutate in mod dramatic. Iar lâna începe să se estompeze, se năruie, confuz. Animalul pare a fi bolnav.
 • Gură miros foarte neplăcut. Pisica poate regurgitate (și nu neapărat numai după ce a primit un feed).
 • Stomac, în stomac dureros. Uneori, chiar și un animal de companie în mâinile sale nu este dat, pentru că doare.
 • Schimbarea culorii membranelor mucoase. Ambele pot deveni albastru, iar îngălbenire (există deja „conectate“ pigmenții biliari).

Având în tratate cu simptome de gastrita la pisici a fost diagnosticat de un medic, este timpul pentru a începe un tratament!

tratamentul pisicilor

pisicile tratate cu ulcer gastric incepe cu diagnosticul si eliminarea cauzelor care au dus la boala animalului. În continuare numit antispastice, analgezice, vitamine și minerale. Rezultate bune dau Siropchik / suspensii care învăluie peretele stomacului, protejând astfel le de la expunerea la acid clorhidric precum și contribuind la mai rapid mucoasa scar (cel mai faimos si eficient - Almagell A).

Fără dietetică efect pozitiv nu va funcționa rapid pentru a atinge. Prin urmare, este necesar să se revizui complet dieta.

Caracteristici de putere

Cum să se hrănească pisica cu un ulcer gastric ar trebui să fie corect - ar trebui să stea pe un fel de dieta.

 1. Este cel mai bine pentru a da terci de orez (împreună cu otvarchikom la acest gluten invaluit peretele stomacului - bine fierte orez moale și nu exagerăm numai pentru ei, deoarece puternic fixează).
 2. Să și trifoi mucoase, de exemplu, fulgi de ovăz.
 3. Bulion de carne macră este bine saturate.

Și carnea și alimente grase este mai bine să nu dea. Greu de digerat alimente este, de asemenea, pus deoparte pentru mai târziu. Ai grija de stomac pentru animale de companie.

ulcer gastric la câini și pisici simptome și tratament

profilaxie

Prevenirea ulcerului gastric la pisici includ următoarele reguli:

 • Prevenirea ulcerului gastric la pisici includ, în primul rând, de echilibrare dieta. Nici o alimentare a mesei! Niciun aliment „uman“! Pisica ar trebui să aibă propriul meniu.
 • Nu alimentați cu oase sigilii. Aceste reziduuri, ceea ce poate duce la obstrucție intestinală sau perforarea (perturbarea integrității).
 • Fii atent cu temperatura produselor alimentare, care este dat la un animal. Ar trebui să fie la temperatura camerei. Dar nu fierbinte (doar din tigaie) sau rece (direct din frigider).
 • Dă hrană uscată? Nu uita! Bugetar de multe ori duce la diferite boli, inclusiv cele ale tractului digestiv.
 • Dacă alimenta un naturale, animalul Diversificați meniul! Nu da același lucru în fiecare zi.