tuse Inhalare la domiciliu - cum să o facă și rețeta

Inhalatii pentru tuse - o modalitate foarte bună de a scuti starea pacientului, o tuse uscată traduce într-o producție, umed, și cu „umed“ - pentru a accelera excreția de mucus și de recuperare totală. administrarea prin inhalare de droguri oferă cea mai mare precizie de livrare a substanțelor active, în regiunea afectată. Atunci când procedura de compusi de droguri efectuate în mod corespunzător pătrund chiar și cele mai îndepărtate zone ale tractului respirator, producând un efect farmacologic.metode de inhalare

tuse Inhalare la domiciliu - cum să o facă și rețeta
Cel mai simplu mod de a face cum inhalații pentru tuse, implică utilizarea de containere cu o largă și deschisă la partea de sus. Cel mai adesea, în rolul unui vas de gătit de mică adâncime recipientul folosit. Medicamentul sub formă lichidă este extrem de fierbinte și plasat în tigaie - se evaporă și formează baza pentru inhalare. Pacientul se apleacă peste container și acoperă un cap lat cu un prosop - acest lucru reduce împrăștierea medicamentului. Inhalarea în sine arată ca o gură de respirație și expirație prin vapori din nas în creștere într-o cratiță.

Un pic mai complicat, dar, de asemenea, mult mai convenabil mod - utilizarea ceainicului. În acest caz, soluția fierbinte a medicamentului este turnată în fierbătorul, capacul închis. Prin evaporarea compușilor medicamentoși sunt doar o modalitate de a ieși - prin gura de scurgere. Acest canal de scurgere este introdus în con, făcut dintr-o foaie de hârtie groasă și joacă rolul unui inhalare mască.

Cele mai mari dimensiuni longitudinale ale conului de hârtie, cu atât mai mare a vaporilor de răcire inhalat de către pacient.

În cele din urmă, a treia tehnica presupune utilizarea unor dispozitive speciale, care sunt împărțite în următoarele tipuri:

 1. Principiul Inhalator funcționarea regulată, care se află în aceeași evaporarea a medicamentului și evacuarea acestuia prin tubul în mască ca purtat de un pacient.
 2. Dispozitiv, numit nebulizator și reprezentând inhalatorul creează o suspensie pneumatică a medicamentului fără evaporare.
 3. flacoane de unică folosință, gata cu un compus farmaceutic, în structura pe care a furnizat deja inhalatorul și nebulizator.

tuse Inhalarea la domiciliu sunt efectuate cu utilizarea mai multor clase de medicamente:

mucolitice

Flegma se acumulează în bronhiile - iritant, tuse provocatoare. Mai mult decât atât, această mocirlă este un substrat excelent pentru înmulțirea bacteriilor. Prin urmare, eliminarea sa timpurie - unul dintre obiectivele principale în tratamentul tusei prin inhalare. Medicamentele, mucolitice subțire de mucus și de a crește motilitatea tractului respirator. Toate acestea conduc la o deviere crescută de mucus.

Printre medicamentele utilizate în acest caz, cel mai mult

tuse Inhalare la domiciliu - cum să o facă și rețeta
populare Ambrobene, Lasolvan și ACC. Cel mai bine este să le cumpere în farmacii ca produs finit în flacon deja sigilat și apoi aplicați-te. Dacă intenționați să utilizați nebulizator cu caracter personal înainte de alimentarea aparatului achiziționat medicamentul va fi diluat cu un volum egal de soluție salină.

Mijloace de bronhodilatatoare

Impactul acestor medicamente este de a elimina bronhospasm și relaxarea musculaturii netede a căilor respiratorii. Din cauza acestui diametru bronhiilor crește, iar purificarea este mult mai eficient. În plus, atunci când tuse, cauzată de deteriorarea părților îndepărtate ale arborelui bronșic cu lumen îngust, flegma toate saboți lor. Prin urmare, pentru a se asigura eliminarea mucusului și a suprima reflexul de tuse, tu trebuie să se extindă mai întâi mici bronhii.

Cele mai frecvente sunt bronhodilatatoarele flomax, Berotek și Atrovent. Mai bine să cumpere gata-inhalator - flacon de unică folosință care este utilizat strict în conformitate cu instrucțiunile. containere sigilate cu medicamente poate ajusta în mod automat cantitatea de medicament administrat, evitând supradoze.

În cazul în care tusea si dispneea cauzate de atacuri de astm, este necesar să se utilizeze bronhodilatatoare mai puternice și cu acțiune rapidă, cum ar fi salbutamol.

antiinfecțioase

Tusea în sine nu este o singura boala - un simptom al unei alte boli, a cărei rol este de multe ori o infectie a sistemului respirator. Antibiotice si preparate antiseptice doar oferi un mijloc de a lupta împotriva infecțiilor. Doar tuse, aceste medicamente nu vindecă, dar distruge cauza principala a acestui simptom.

In tratamentul patologiilor respiratorii infecțioase utilizate antibiotice, cum ar fi:

 • gentamicină și alte aminoglicozide;
 • mijloace care au arătat cea mai mare eficienta in cultura sputei pentru sensibilitate;
 • Fluimucil antibiotic IT.
  tuse Inhalare la domiciliu - cum să o facă și rețeta

În plus față de antibioticele din clasa directă cu medicament luare inhalare prin tuse și compuși antisepsie. Aceste substanțe nu au specificitate pentru diferite tipuri de bacterii, dar au un efect obschedezinfitsiruyuschee marcat:medicamente anti-inflamatorii

Patologie, cauzand sindromul tuse, asociat întotdeauna cu procesele inflamatorii in membranele mucoase. Un perete al inflamatiei cailor respiratorii, la rândul său, irita țesutul bronhii, creșterea tuse. Pentru a rupe acest cerc vicios este necesar să se utilizeze medicamente anti-inflamatorii, care sunt cel mai convenabil administrat prin inhalare.

Din mijloace relativ simple de suprimare a inflamației este util de a utiliza medicamente pe bază de plante, de exemplu, sau Romazulan Rotokan. Aceste substanțe sunt un amestec de extracte de plante medicinale, în care rolul principal este jucat de mușețel. Înainte de umplerea inhalatorul 1 ml Rotokan sau Romazulana necesară adăugarea de 40 ml de soluție salină.

O subspecie separate de fonduri pentru a lupta inflamatia sunt steroizi:

 • prednisolon;
 • dexametazonă;
 • hidrocortizon;
 • triamcinolon și colab.

Aceste substanțe aparțin unei clase de hormoni și au un efect anti-inflamator pronunțat. Când tuse la domiciliu astfel de medicamente sunt folosite numai la ordinele medicului. Mai mult decât atât, motivul pentru care utilizarea lor ar trebui să fie suficient de grele - glucocorticoizi catarală tuse nu sunt numiți, pentru că intensitatea acțiunii lor ar fi redundantă. Indicații pentru administrarea acestor agenți sunt reacții alergice severe și / sau patologie sistemică autoimună care este adesea însoțită de tuse.

soluţii de atenuare

Pentru a calma iritația mucoasei inflamate prin tuse util la inhalarea de soluție salină. Acest lichid este mai bine să cumpere în farmacie. În plus, în formă și apa minerală, lipsit de bioxid de carbon. utilizați Optim marca alkalescent, de exemplu, Essentuki sau Narzan. Umidificarea tractului respirator contribuie la lichefierea vaporilor de apă acumulat acolo spută și facilitează îndepărtarea acesteia.

Inspira atunci când tuse cu soluție salină și Minvod petrec toate cele trei moduri posibile. Frecvența de tratamente este de 5-6 ori pe zi, dar li se permite să aducă numărul de inhalații și la 9-10 pe zi.

Sare și sodă

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a reduce severitatea reflexul de tuse. De aceea, soluție de inhalat de sodiu este un mijloc foarte eficient pentru a atenua starea pacientului. rezultate chiar mai bune permite utilizarea prescripției combinate, care cuprinde apă diluat în părți egale de bicarbonat de sodiu și sare de bucătărie, și câteva picături de soluție alcoolică de iod.

sare de bucătărie se utilizează sub formă izolată - un lichid care conține sare pentru inhalare ușor disponibile peste tejghea. Mai mult, inhalarea prin tuse și efectuate cu soluții saline care sunt preparate acasă prin adăugarea de 3 linguri mari de sare la 1 litru de apă.

sare comună este utilă pentru a înlocui mare, dar nu este necesar să se utilizeze iodată - irita membranele mucoase.

Fitopreparate

plante medicinale - baza remedii populare, care sunt utilizate sub formă de inhalații pentru tuse. Medicina oficială aprobă și recomandă

tuse Inhalare la domiciliu - cum să o facă și rețeta
folosesc infuzii și decocturi de plante medicinale - câteva locuri vor găsi un amestec bogat de proprietăți farmacologice benefice. Monopreparations și colectarea de plante medicinale au asupra sistemului respirator de mai multe efecte simultane:

 • expectorant;
 • un anti-inflamator;
 • antibacterian;
 • flegma;
 • hidratare;
 • alergen;
 • calmeaza si catifeleaza.

Iată câteva rețete inhalații pentru tuse:

 • 200 ml de apă clocotită se iau 2 linguri mici flori de soc și aceeași floare mullein;
 • jumătate de litru de apă clocotită în amestecul de preparare a cafelei 1 termopsisa lingură mică și de zece ori mai mare volum de primule;
 • Se amestecă volume egale de pătlagină, podbal și rozmarin, apoi infuzat 5 linguri mari din acest amestec în 200 ml de apă la fierbere;
 • 10 amestec linguri mici se toarna o jumatate de litru de apa si margaretele muguri de pin de fierbere;
 • Se prepară colecția de mușețel, eucalipt, o succesiune de salvie medicinale și gălbenele și lemn dulce rădăcini și infuziei 5 linguri mari în jumătate de litru de apă clocotită.

După scufundarea în apă clocotită fitopreparatami trebuie să vă dea să se răcească în jos - pregătind astfel infuzia de plante medicinale. Dacă intenționați să dețină inhalarea de bulion, apoi să se mute nutrienți în soluție, este necesar să fiarbă lichidul într-o baie de apă timp de un sfert de oră, apoi se toarnă într-un termos pentru încă 40-45 minute. Când inhalare, va fi realizată prin tava sau ibric, chiar înainte de aplicarea soluției trebuie diluată cu un volum egal de apă clocotită - ea îi va da temperatura dorită. Și dacă utilizați nebulizatoare, apoi se filtrează lichidul bine înainte de umplere a dispozitivului, dar nu-l căldură.

Nebulizatoarelor membrane Soluțiile și preparatele din plante medicinale soda-sare de casă nu pot folosi - acestea vor deteriora membrana.

uleiuri esențiale

Atunci când tuse inhalare soluții uleioase, au un efect de înmuiere și de a facilita în mod semnificativ pronunțat

tuse Inhalare la domiciliu - cum să o facă și rețeta
starea pacientului. Aceste fluide sunt utilizate în mod avantajos sub formă de vapori din recipient. Principiul general de preparare a soluției cuprinde 5-7 picături de uleiuri esențiale, agitarea a fost o jumătate de litru de apă fierbinte. Ulei complet, nu a fost în măsură să, dar este necesar să-l traducă în starea cea mai dispersată.

Dacă doriți să stimuleze formarea de tuse uscată sputa, se recomandă utilizarea de ulei de lamaie sau de eucalipt. Și dacă ați acumulat deja mucus in bronhii, uleiul de anason inhalatorie util sau de menta - si au ajutat la momentul reflexul de tuse au contribuit la clearance-ul cailor respiratorii. În toate tipurile de tuse inhalare eficientă de ulei de pin: arborvitae, pin, cedru, ienupăr.

Amintiți-vă că o procedură este permis să utilizeze numai un singur tip de ulei esențial.

inhalare prioritară

Tuse de tratament prin inhalare implică adesea utilizarea mai multor tipuri de medicamente. Pentru a obține un efect terapeutic maxim, este important să se respecte ordinea de utilizare a acestora;

 1. În primul rând, trebuie să se extindă lumenul căilor respiratorii și de a reduce severitatea edem al membranelor mucoase - aceasta va facilita eliminarea sputei. Prin urmare, primele inhalate vreodata-bronhodilatatoare droguri.
 2. Apoi, trece la lichefierea mucusului la nivelul bronhiilor acumulate, și de a spori, de asemenea, motilitatea cailor respiratorii. Prin utilizarea mucolitice de mucus devine mai puțin vâscos și gros și ușor evacuate la exterior. Procesul de deturnare de mucus ajută expectorante - acestea cresc pe scurt reflexul de tuse, și, astfel, purifica arborele bronsic.
 3. Mai mult, în procedurile urmate de o pauză de 10-15 minute, timp în care pacientul tușește, a scăpa de flegma.
 4. Odată ce căile aeriene vor fi eliminate, în ele este necesar să se introducă antibiotice pentru suprimarea infecției, medicamente anti-inflamatorii și înseamnă iritație alinarea (de exemplu, uleiuri eterice).

După etapa inhalare principal este completă, este util să se efectueze o altă procedură cu plante, apă minerală sau sifon - se înmoaie și hidratează bronhii. Mai mult decât atât, soluțiile de umezire recomandate inhalatorie și în mod individual, fără referire la administrarea timp a altor medicamente.

norme inhalare

studii medicale superioare, anestezist.