Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea

Turetskiy Van și Van pisici (Tour Van Kedisi -. «Van Kedis“ Kurd Pișika ondulari -. «Pishika Van“, armean վանա կատու - .. «Vana Katu“, engleză van turcă) este o rasa de pisici semi-blana lungă, care este derivat din Marea Britanie de pisici împerechere din Turcia, în special în partea sa de sud-est. Rasa este pete rare, si diferite, situate pe cap si coada, in timp ce restul corpului - alb.


Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea

Istoricul rasei

La originea turcă Dube au mai multe versiuni. Legenda mai original spune că Noe a luat cu el la navă două pisici de culoare albă, iar când Chivotul a aterizat pe muntele Ararat (Turcia), au sărit și au devenit fondatorii tuturor pisicilor de pe pământ.

Dar povestea reală a acestor pisici zbor misterios nu este mai puțin interesant decât legenda. Deși restul lumii, aceste pisici au fost deschise, dar în regiunea Van, care le-au trăit timp de mii de ani. Van pisicile sunt, de asemenea, găsite în Armenia, Siria, Irak, Iran și alte țări.

În patria lor, pe teritoriul platoului armean, în jurul lacului Van, nu există nici un loc pentru sissies. Acesta este cel mai mare lac din Turcia, și unul dintre cele mai mari lacuri din lume, renumit pentru temperaturile sale extreme atât vara cât și iarna. Într-o zi deosebit de reci de iarnă temperatura din centrul vălurit atinge -45 ° C. Aceasta explică faptul că, în timpul verii, aceste pisici sunt acoperite de păr mai scurt și lumină. Din vara Armene temperaturii de platou +25 ° C și mai sus, pisica a trebuit să învețe să fie răcit, este posibil, în conformitate cu aceasta, ei sunt inotatori buni. In timp ce este posibil ca acestea s-au adaptat la vânătoare de hering, singurul viu pește în lac cu apă sărată. Dar, indiferent de motiv, toleranță la apă, a explicat cașmir, strat hidrofug, permițându-l din apă aproape uscat.

Nimeni nu știe exact când aceste pisici au apărut în regiune, pe care le-a dat un nume. Ornamentele înfățișează pisici similare din Turcia Dube sunt situate în satele din jurul regiunii și datează din jurul doilea mileniu î.Hr.. e. Dacă aceste artefacte reflectă strămoșii reale, este una dintre cele mai vechi rase de pisici domestice din lume.

Apropo, aceste pisici într-adevăr ar trebui să fie de asteptare - armeana Vanir, ca zona din jurul lacului a aparținut Armeniei de mai mulți ani, și a fost capturat de turci. Chiar și povești armene și legende a spus despre aceasta pisica. Zonele muntoase armene, ele sunt evaluate până în prezent pentru rezistenta, caracterul, și blană.

Pentru prima dată, pisica ajunge în Europa cu cruciatii se întorc din Cruciada. Dar, în Orientul Mijlociu timp de secole, ei au extins gama lor, care călătoresc cu invadatorii, comercianți și exploratori.

Dar istoria modernă a pisicilor a început relativ recent. În 1955, jurnalistul britanic Laura Lushington (Ing. Laura Lushington) și fotograf Sonia Halliday (Ing. Sonia Halliday) a pregătit un raport pentru ziarul turismului turcesc. Acolo au întâlnit cu o pisici fermecătoare. Așa cum au făcut multe pentru Departamentul turc al Turismului, Laura a dat o pereche de pisoi alb-roșu. Cat numit Istanbul Vizantium (Ing. Stambul Bizanț), si o pisicuta Van Guzel Iskenderun (ing. Van Guzelli Iskenderun).

Mai târziu, au fost unite printr-o pisica Anatolia Antalya (Antalya Anatolia), din orașul Antalya și Budur (Burdur) din Budur, a fost în 1959. Apropo, Lushington nu a fost în orașul Van până în 1963, și nu este clar de ce a numit rasa - Turetskiy Van, deoarece nu este clar de ce prima pisica a fost numit Van Guzel, în numele provinciei.

La prima sa pisica, ea va scrie în 1977:

„Pentru primul cuplu de pisici mi-a dat în 1955, în timpul unei călătorii în Turcia, și am decis să le aducă în Anglia. Deși la momentul am fost călătoresc cu mașina, ei au supraviețuit, și totul este bine transferat, ceea ce indică un grad ridicat de inteligență și de adaptare la schimbare. Timpul a arătat că acest lucru este așa. Și în timp ce ei erau necunoscute în Marea Britanie. și deoarece acestea au fost fermecător și inteligent rasa, am decis să-i rasa. "

Turetskiy Van este o rasa naturala, cunoscut pentru culoarea lor contrastante. De fapt, în lume, van termenul (ing. «Van») înseamnă acum toate pisicile albe cu pete pe cap si coada. Corpul acestei pisici un lung (până la 120 cm), lat, musculos. La pisici adulte gât musculos și umerii sunt aceeași lățime ca și capul și curge lin într-un piept rotunjit și picioarele din spate musculare. Sami picioare lungime medie, set larg desfacute. Coada este lunga, dar proporțională cu corpul, cu o pană.

pisici adulte cu o greutate de 5,5 la 7,5 kg, pisica de la 4 la 6 kg.

Atenție! Pentru a atinge maturitatea deplină au nevoie de până la 5 ani de viață, iar judecătorii arată, de obicei, ia în considerare vârsta de pisica.

Șef sub forma unui triunghi trunchiat, cu contururi netede ale nasului si de lungime medie, pomeții exprimate și maxilarului tare. Este în armonie cu un corp mare, musculos. Urechile de marime medie, lat la baza, stabilit suficient de mare, departe una de cealaltă. În interiorul ei sunt abundent acoperite cu păr, și vârfurile urechilor sunt ușor rotunjite.Ochii clare, atent și expresive. Ochii medii, ovale și ușor oblice. Culoare ochi - chihlimbar, albastru, bronz. Raznoglazie apare adesea atunci când diferite ochi colorate.

Dube turcești au un strat neted, matasos, situată aproape de corp, fără să o mai groasa, structura seamănă cașmir. Este plăcut la atingere și nu formează ghemuri. La pisici adulte este de lungime medie, moale și impermeabil la apă. Cat șoproane, în funcție de sezon, haina de vara este mai scurt, iar iarna in mod semnificativ mai lung și mai gros. Coama în jurul gâtului și pantalonii pe picioare devin mai pronunțate odată cu vârsta.

Pentru aceste pisici sunt permise doar o singură culoare, așa-numita - culoarea Vani. pete maro-brightly sunt situate pe cap si coada unei pisici, iar restul corpului de zăpadă-alb. CFA permis pete aleatorii pe corp, dar nu mai mult de 15% din suprafață. Dacă depășiți 15% din animale este mai mult ca bicolor culoare strat, și va fi descalificat. Alte asociații mai liberale. TICA, CCPA și AACE, permis de până la 20%.

Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea

Atenție! Dube turcești nu sunt în zadar numit păsări de apă, ei sar în apă, fără ezitare, în cazul în care doresc, desigur.

Nu toate le place să înoate, dar majoritatea, cel puțin, iubește apa și nu este nici o problemă să se scufunde în ea o pereche de picioare. Unora le place să se scalde jucăriile lor în bautorii, sau chiar și în toaletă. Aceasta este o rasa speciala, ca aproape toate celelalte pisici place apa ca un câine ... un băț. Și vezi o pisica care cu plăcere vine, merită. Inteligent, ei învață să deschidă robinete și toalete pentru plăcere. Pentru propria lor siguranță, asigurați-vă că acestea nu se urcă în cada atunci când mașina de spălat este pornit, de exemplu. Multe dintre ele nu sunt întemeiate și poate elimina curent. Dar mai ales le place apa curenta, si poate rog doar să porniți robinetul în bucătărie, de fiecare dată când te duci acolo. Le place să se joace cu fluxul de apă, pentru a spăla sau de a lua sub el.

Asigurați-vă că vă plac pisicile activă, înainte de a cumpăra un Van. Ei sunt inteligenti si energic, iar ei vor rula literalmente cercuri in jurul tau, sau pur și simplu a alerga în jurul casei. Este mai bine să se ascundă elementele fragile și valoroase într-un loc sigur.

vânători înnăscut, Vanir ca toate jucăriile care se pot deplasa. Inclusiv tu. Mulți dintre ei învață să aducă jucării preferate voi, ca să fie distrați. O mișcare Similar cu mouse-ul jucării, plumb le excitat și convertit la prădător ascunse. Dar, fii atent, ei pot juca prea mult timp și te-a rănit. Și fii atent cu stomacul, gadila, și puteți face zgârieturi neplăcute.

Dacă sunteți dispus să accepte caracterul activ, acest magnific pisici de casa. Când găsiți un limbaj comun cu ea, prietenul credincios și devotat, nu va fi. Ei, de altfel, cum ar fi, de obicei, un membru al familiei, iar ceilalți doar respectate. Dar, cu aleși, acestea sunt foarte, foarte aproape.

Deci, nu va fi mereu lângă tine, chiar și în duș. Din acest motiv, pisicile adulte dificil de a vinde sau de a da, ei nu tolerează schimbarea proprietarilor. Și da, dragostea lor durează o viață întreagă, și să trăiască turcesc Dube de până la 15-20 de ani.

Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea

Strămoșii Vans turci au trăit în natură, și sunt, de altfel, destul de agresiv. Dar acum e acasă, pisici dulce, care le-a moștenit de la genetica buna si de sanatate. Am contribuit foarte mult la acest lucru și cluburile, ecranarea pisicile bolnave și agresive. Pisicile cu astfel nu suferă de surditate, așa cum se întâmplă adesea în alte rase de culoare alba, cu ochi albaștri.

Unul dintre avantajele acestei rase este faptul că, în ciuda parul semi-lung, necesită puțină întreținere. Cașmir haina, fără a le face subpar fara pretentii si rezistente la incurcarea. Gazdele au nevoie doar periodic rasschesyvat-le pentru a elimina firele de par moarte. Un pic mai mult de îngrijire este necesară în lunile de iarnă, ca turcă Dube lână devine mai gros și mai lung decât vara scurt. ei nu au, de obicei, să pieptene în fiecare zi, timp suficient într-o săptămână, împreună cu tunderea ghearele.

Este interesant este situația cu spălarea acestor pisici. Da, turcă Dube place apa si sunt fericit pentru a intra în piscină. Dar când vine vorba de curățare, se comportă la fel ca toate celelalte pisici. Dacă este dorinta ta, atunci foarte probabil vor balk. Ele pot învăța de la o vârstă fragedă, ceea ce face acest proces de rutină, și chiar de dorit. Cu toate acestea, chistyuli și le fac baie de multe ori cu greu nevoie.

Deși Vanir ca gazdă și fericit să treacă seara în poala lui, mulți nu le place atunci când iau pe mâini. Este aceeași poveste ca și cu scăldat, inițiativa nu vine de la ei.

Vrei sa cumperi un pisoi rasa Turetskiy Van? Amintiți-vă acest lucru este un pisici pur sânge și ele sunt mai capricioase decât o pisică. Dacă nu doriți să cumpere o pisică Van, iar apoi merg pe medicii veterinari apoi contactați un crescător cu experiență în pepiniere bune. Nu va fi un preț mai mare, dar pisica este obișnuit cu tava și vaccinate. Mai mult faptul că prețul de pisoi porneste de la 3000 de ruble.

 • Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea
  Angora turcească - mândria Est
 • Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea
  străin Curly
 • Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea
  Pisicile din rasa Ceausu
 • Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea
  Tonkinese sau Tonkinese
 • Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea
  Pisicile aduc fericire - Korat
 • Turetskiy Van foto, video, despre rasa, caracterul, îngrijirea, descrierea
  pisica rasa ucraineană Levkoy