Tubo-otita (evstahiit) cauzele de tratament, simptomele, prevenirea

  • Care este tubo-otită (evstahiit)
  • Ce declanseaza tubo-otita (evstahiit)
  • Patogenie (ce se întâmplă?) In timpul tubootitis (evstahiita)
  • Simptomele tubootitis (evstahiita)
  • tubootitis Diagnostic (evstahiita)
  • Tubootitis Tratament (evstahiita)
  • Care medicii trebuie să contacteze dacă aveți un tubo-otita (evstahiit)

Care este tubo-otită (evstahiit)

Tubo-otita (evstahiit) - este membrana mucoasa catar a urechii medii, care sa dezvoltat datorită disfuncției tubului auditiv.Pentru a indica această patologie este utilizat, cu excepția titlului, și termeni media acută sau cronică catarală otite, salpingootit, tubotimpanit etc. efuziune Free în cavitatea timpanică in aceasta boala nu este, de obicei, rolul principal este jucat de un proces patologic în tubul auditiv, ducând la o încălcare. funcții cu inflamație moderată în cavitatea timpanică.

Ce declanseaza tubo-otita (evstahiit)

Cauza tubootitis acută este adesea exprimată în diferite grade de funcții tulburare tub Eustachio, ceea ce duce la perturbarea ventilației a cavității timpanice. Permeabilitatea deschidere faringian a țevii poate fi rupt în timpul propagării infecțiilor a mucoasei tractului respirator superior al tubului auditiv. Infecția tub Eustache are loc în bolile respiratorii acute, gripă, și la copii, în plus, în bolile infecțioase acute însoțite catar ale tractului respirator superior. tamponadei spate (sângerare din nas sau după o intervenție chirurgicală) Partea din față și poate fi, de asemenea, o cauză evstaheita. Factorii etiologici includ virusuri, Streptococcus, Staphylococcus și altele.

care acționează mai provoacă anomalii în tubul Eustachio, care rezultă în dezvoltarea tubootitis cronice sunt vegetație adenoid, diferite boli cronice ale cavității nazale și a sinusurilor paranazale (cronice purulente sau rinosinuzite polypoid, polip special coanal), o curbură a septului nazal, hipertrofia capetele posterioare ale cornetul inferior, tumori nazofaringiene.

Motivul pentru formele specifice pot fi presiune atmosferică tubootitis ascuțite în timpul urcare și coborâre a aeronavei (aerootita), imersie și emersiunea scafandri și submarin (mareotit). Pressurization extern transferat mai rău ca aerul mai greu să pătrundă în cavitatea timpanică prin incluziei tubul auditiv.

Patogenie (ce se întâmplă?) In timpul tubootitis (evstahiita)

Violarea de ventilare a cavității timpanice, chiar și parțială, determină aerul conținut aspirat în aceasta mucoasa și reaprovizionare dificilă datorită comprimării gura tubului. Ca urmare, presiunea din cavitatea timpanică se reduce cu atât mai mult, cu atât mai mare tubul auditiv este stors, vidul în curs de dezvoltare în aceasta. Astfel timpanul este retras, în timpanul poate primi transudat conținând până la 3% proteine ​​și mai puțin de fibrină. Poate apărea și celule de inflamație - neutrofile și limfocite, care este deja un semn de inflamatie exudativa stadiu. exudat gratuit, formând un nivel de lichid în această perioadă, în cavitatea timpanică încă. Aceste modificări permit să ia în considerare modul în care otita medie acuta tubo otita cu o predominanță de patologie în tubul auditiv.Simptomele tubootitis (evstahiita)

Principalele simptome ale tubo-otită - un sentiment de plenitudine a urechii, pierderea, uneori zgomot în ureche, syringmus de auz (rezonând propria voce în urechea pacientului). Deseori aceste simptome apar în timpul unei infecții respiratorii acute sau în timpul convalescenței după aceasta. ureche nazale pot apărea în timpul sau după scăderea presiunii atmosferice, de exemplu, în timpul unui zbor într-un avion. Durere și presiune în ureche poate fi puternic și să apară imediat la o cădere de presiune, sau au exprimat ușor, starea generală suferă un pic.

La otoscopia remarcat retractat membranei timpanice, evidențiată printr-o scurtare aparentă a mânerului Malleus, vystoyanie ascuțit spre auditiv canal proces scurt, din față și din spate se pliază, astfel, conul de lumina dispare sau deformat. Uneori determinat vasele de injectare radiale timpanul de-a lungul mânerului Malleus sau circulară în tympanicus annulus. Audierea la acuta tubo-otitei redusă moderat - până la 20-30 dB, în funcție de tipul de tulburări de conducere de sunet în principal, la frecvențe joase. Uneori, pacienții au observat o ameliorare a auzului după căscat sau înghițirea salivei, însoțită de deschiderea lumenului tubului auditiv.

tubootitis Diagnostic (evstahiita)

Diagnosticul de tubootitis acută nu cauzează dificultăți în prezența semnelor marcate ale bolii.

Tubootitis Tratament (evstahiita)

Tratamentul bolii trebuie să fie îndreptate în primul rând la eliminarea factorilor adverse care afectează deschiderea starea faringian a tubului auditiv. Pentru a reduce umflarea mucoasei din acest domeniu scade pacient administrat vasoconstrictor nazal :. Naphthyzinum, Sanorin, tizin, nazivin etc. Reducerea la nivelul mucoaselor edem contribuie antihistaminice (Suprastinum, gismanal, Claritin și colab.). Pentru a preveni turnare infectate mucus din nazofaringe prin tubul auditiv în cavitatea timpanice, pacientul ar trebui să avertizeze împotriva prea viguros suflă nasul. Nasul trebuie să fie curățate alternativ fiecare jumătate din nas și nu prea tensionat. Cu același scop nu este recomandat pentru suflare tub auditive Politzer. bun efect terapeutic dă cateterism (suflare) a tubului auditiv, realizată după anemizatsii temeinică deschidere faringian. Printr-un cateter în lumenul tubului auditiv poate introduce câteva picături de soluție 0,1% de adrenalină sau o suspensie de hidrocortizon. Gama de măsuri terapeutice includ o varietate de fizioterapie: OZN, UHF pe nas, gura laser în zona tubului auditiv, pneumomasajei timpanului.

tubo-Otita medie acută, cu un tratament adecvat are loc, de obicei, în câteva zile. Eficacitatea tratamentului depinde de patologii de eliminare în timp util a cavității nazale, sinusurilor paranazale și nazofaringelui tubootitis cronice, și care contribuie la susținerea tubootitis.

Care medicii trebuie să contacteze dacă aveți un tubo-otita (evstahiit)

Promotii si oferte speciale

Tubo-otita (evstahiit) cauzele de tratament, simptomele, prevenirea
Tubo-otita (evstahiit) cauzele de tratament, simptomele, prevenirea