Tubo-otita (evstahiit) cauze, simptome și tratament

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile de la „tubo-otita (evstahiit) și manifestarea simptomelor.“Tubo-otita (evstahiit) - principalele simptome:

Tubo-otita (numită și evstahiit acestuia) este un proces inflamator de tip acut sau cronic, localizat în tubul auditiv (Eustache). Cursul bolii caracterizate printr-o perturbare a procesului de ventilație în urechea medie, iar aceasta la rândul său, duce la o pierdere rapidă a auzului.

Evstahiit suficient adesea considerate ca fiind prima etapă a bolilor, cum ar fi otita catarală. Având în vedere legătura evstahiita indisolubilă și patologia, în curs de dezvoltare în cavitatea timpanică, folosite combina ambele aceste boli termeni: tubo-otite, dintre care simptomele pronunțate în manifestările sau salpingootit sale.

Descrierea generală a bolii

efect tubo-otita tranziției devine tubul auditiv la inflamații ale mucoaselor, care au apărut în regiunea gâtului nasului sau ca rezultat al rinitei cronice sau acute. amigdalite sau faringite. Boala poate avea loc într-una din cele două forme, adică de a fi acută sau cronică. evstahiit recurente acute sau cronice de multe ori duce la otita medie. Formarea Eustachio obstrucția tubului poate fi însoțită de, de exemplu, închiderea gurii nazofaringiene care provoacă boala de tip vegetații adenoide. hipertrofie a nasului (jos) învelișurile și polipi coanal.

Cauzele bolii, complicațiile

Așa cum am observat, evstahiit văzută în primul rând ca prima etapă a catarală otita medie, în plus, ea poate servi, de asemenea, cauza educației este adesea purulentă tip otită medie de otita medie adezive și, ca o consecință, duce la pierderea auzului. Tubo-otita apare ca urmare a bolilor cronice, precum și din cauza anomaliilor anatomice relevante pentru tractul respirator superior. Printre acestea: un sept deviat, rinita, sinuzita. rhinopharyngitis, adenoids, polipi, sinuzita și așa mai departe.

În ceea ce privește agenții patogeni, atunci așa sunt stafilococi, streptococi, pneumococi, precum și alte tipuri de microorganisme. În afară de infecții care provoacă infecție tubootitis, de asemenea, nu sunt excluse de o reacție alergică, care, respectiv, cauza evstahiit alergice.

Inflamația rezultată conduce la umflarea și caracteristic ingrosare, imaginea de-a lungul suprafețelor mucoase. Acest lucru duce la perturbarea permeabilitatii globale a tuburilor Eustachian, degradant prin aceasta, ventilație. Datorită reducerii presiunii tubei auditive se produce lipirea timpanului, iar apoi retractarea acestuia are loc în cavitatea timpanice. Astfel, syringmus, ureche nazale. În paralel cu aceasta este dezvoltarea stenozei în tubul auditiv, stick-ul său de perete împreună, care este însoțită de modificări atrofice și sclerotice în cavitatea timpanice și membrana. Atunci când ignorând necesitatea unui tratament adecvat, tubo-otita (evstahiit) provoacă pierderea auzului stabilă sau surditate completă.

Acută Tubo-otită: Simptome

Forma acută apare predominant în cazul bolii gripale sau când guturai sezoniere, care apar în regiunea căilor respiratorii superioare. Principalele simptome tubootitis în următoarele state:

 • ureche nazale / urechi;
 • Rezonanță în urechea vocii lui (syringmus), zgomot în ureche / urechi;
 • Senzație de greutate în regiunea corespunzătoare a capului;
 • Senzația în lichidul iridescent ureche care apare atunci când o înclinare sau rotire a capului.

tubo-otită acută caracterizată printr-o stare stabilă de sănătate, temperatura este în parametrii normali, nu afișa sub formă de durere a crescut. Forma acută a bolii apare, de obicei, din cauza expunerii la infecția scădere concomitentă imunitate totală la nivelul tractului respirator superior. evstahiit Netratată poate trece într-o formă cronică, care este dificil de tratat și duce la pierderea auzului. În general, boala cu dreptul de tratament este detașabil în câteva zile.

Cronică tubo-otită: Simptome

Cronică tubo-otitei este o schimbări sclerotice și atrofice care apar în mucoasa membranei timpanice și cavitatea, membrana devine întunecat atunci când setarea acestui diagnostic. Cronică tubo-otită caracterizate prin următoarele simptome: • Deformarea timpanul;
 • Retractia timpanul;
 • Îngustarea tubului Eustachio;
 • Eritemul în zone limitate ale hotelului;
 • încălcare Rezistența activității auzului.

Display-uri similare Diagnosticarea, așa cum se arată, se poate observa din expert. Această formă a bolii, caracterizată printr-o scădere a clearance-ului, care are loc în dimensiunea tubului auditiv, iar acest lucru provoacă schimbări în membrana în sine și retragerea sa ulterioară. caracteristic Permeabilitatea trompei lui Eustachio, în acest caz rupte, zidurile sale sunt supuse la blocarea considerabile. Ieșind semne ale unui caracter permanent.

Tubo-otita la copii: Simptome

La copii, auditiv este puțin mai scurt în dimensiune și, în același timp, mai direct, în comparație cu canalul auditiv adult, care, respectiv, determină o predispoziție mai mare a copiilor la boli ale urechii și tubootitis în particular. Simptomele care apar la copiii care au aceeași specificitate ca și simptomele la adulți:

 • Zgomotele în ureche / urechi;
 • Auz durere în ureche;
 • Congestia în urechi;
 • Temporal Normalizarea auzului strănut, tuse sau căscat.

În ceea ce privește temperatura, este, ca și la adulți, este în limite normale, nici o durere, ceea ce face dificil să se auto-diagnosticarea bolii si necesita trimitere la un specialist.

Tubo-otită: cura

Prin tratarea acestei boli este destinat în primul rând dezinfectarea completă a mucoasei urechii medii, după care etapele sunt îndreptate spre eliminarea manifestărilor bolii. În plus, ar trebui să elimine, de asemenea, factorii care afectează starea adverse de care este supusă gura tubului auditiv în timpul inflamației.

nas Pentru a reduce umflarea mucoasei în domeniu sunt atribuite picături acțiune vasoconstrictoare este, de asemenea, a scăzut, iar atunci când se utilizează umflătură medicamente antihistaminice. Pentru a evita turnarea de mucus supus la infecții, pacienții sunt avertizați împotriva prea viguroase suflă nasul.

O soluție eficientă devine tub insuflare (cateterizarea) auditiv. Natura complexă a acțiunii terapeutice include, de asemenea, diverse tipuri de tratamente fizice terapie focus (UHF, UFO, pneumomasajei, terapia cu laser).

Pentru a diagnostica evstahiita (tubootitis) și determinarea tratamentului adecvat trebuie să fie îndreptate către Laura.

Dacă credeți că aveți tubo-otita (evstahiit) și caracteristica a simptomelor bolii, vă poate ajuta otolaringolog medicul.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.

Boli cu simptome similare:

Cerumen (simptome coincidente: 3 din 3)

Tubo-otita (evstahiit) cauze, simptome și tratament

Cerumen - o boală fungică a naturii, care afectează urechea medie și cea exterioară. Potrivit localizarea leziunii bolii, în cele mai multe cazuri, cu o singură față și numai unul din zece cazuri, problema apare simultan în ambele urechi. Boala cauzată de ciuperca Candida, Penicillium și Aspergillus.

otită purulentă (simptome coincidente: 3 din 3)

Tubo-otita (evstahiit) cauze, simptome și tratament

Otita medie supurativă - patologie ORL comuna, care se caracterizează prin inflamarea epiteliului căptușește suprafața urechii interne și mijlocii. În consecință, natura exudat purulent apare în cavitatea urechii.

Tubo-otita (evstahiit) cauze, simptome și tratament

Ruperea sau perforarea membranei timpanice - deteriorarea membranei din cauza impactului pe ea o cantitate mare de factori nefavorabili. Sub influența mecanice, termice din motive fizice, chimice sau un decalaj, ceea ce face posibilitatea de persoană cu deficiențe de a auzi sunetele pe deplin. Uneori există o membrană de restaurare independentă, dar numai cu o ușoară deteriorare. În traumatisme mai severe pot rămâne o cicatrice, iar în cazuri grave unele încălcări de integritate poate duce la pierderea auzului.

Barotraumă (simptome coincidente: 3 din 3)

Tubo-otita (evstahiit) cauze, simptome și tratament

Barotraumă - leziuni tisulare care este cauzată de o modificare a volumului de gaz în cavitatea corpului datorită modificărilor de presiune. Acest proces patologic poate fi observată în urechi, plămâni, gura, tractul gastrointestinal, ochii si a sinusurilor. Tabloul clinic al unei astfel de încălcări este destul de pronunțat, provocând probleme cu diagnosticul, de regulă, nu se pune. Tratamentul este prescris de către un cadru medical calificat.

Otite (simptome coincidente: 2 din 3)

Tubo-otita (evstahiit) cauze, simptome și tratament

media Otita este o definiție de tip comun, ceea ce implică boli inflamatorii otice. otita medie, simptomele care, respectiv, sunt asociate cu inflamația, este cea mai mare parte o boala au fost raportate la copii apare adesea este pe fundalul de expunere la infecție, prins în urechea medie, mai puțin de multe ori provoca otită poate prejudiciu ureche sau alergii.