Tsunami-ul din Thailanda, în 2018 descriere, fotografii, film

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

Cauzele tsunami

In mod ironic cel mai puternic cutremur din istorie, teren a fost simțit nu atât de mult, mai degrabă decât sub apă. O premoniție a tragediei a apărut numai la păsări și animale, care a fugit de pe coasta. O oră după ciocnirea a apei plăci tectonice brusc a început să se mute departe de coasta, eliberând fundul mării masive. Unsuspecting turisti în loc să caute salvarea a început să colecteze scoici și pești.flux puternic de apă se deplasează pe fundul mării, pentru o lungă perioadă de timp, nu prezintă. Cu toate acestea, suprafața mării nutrea un pericol de moarte. înălțimea valurilor într-o casă cu 5 etaje a crescut doar pe plajă.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

În cazul în care semnul unui tsunami a fost pe persoana care rulează era inutil. Cu o rapiditate incredibilă tysyachetonnye zdrobirea avalanșă de apă și se spală departe totul în calea sa.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

Elementul a trecut adânc în mal câteva sute de metri până la 4 kilometri, în unele locuri. Când se părea că forțele de dezastru uscat, a venit un nou val, mai puternic. În acest caz, prejudiciul și moartea nu a purtat atât de multă apă, deoarece elementele care erau în ea. Ramuri de copaci, bucăți de beton, mobilier și accesorii, precum și mașini de bătut pe cei care, gripare pe orice suport, încercând să supraviețuiască. Toate zonele de coastă au fost distruse fără milă.

probleme este precedat pe coasta a simțit singurele animale sălbatice. Spre deosebire de oameni, ei au fugit spre zone mai sigure. Prin urmare, atunci când eliminarea dezastrului, salvatorii găsit practic nici animale moarte.

Consecințele tragediei

După ce apa a părăsit capelele țara Thailandei, supraviețuitorii nu au putut găsi una dintre cele mai populare stațiuni din Asia. Se pare că s-au luptat cu utilizarea bombelor atomice. Un număr foarte mare de articole de uz casnic și interioare au fost transformate în chips-uri mici, multe hoteluri complet demolat, construcție din beton cu un design mai puternic au fost distruse jumătate.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

În locuri neașteptate puteți găsi bărci, mașini, bărci. Ei au fost în unele supraviețuitori ai clădirilor sau pe acoperișul lor.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

Cu toate acestea, panică și groază cei mai mulți oameni evocă organismul, incapabil să facă față elementelor.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film


Satisfăcut în dezastru retragere completă, administrația locală a început imediat să ia măsuri pentru a elimina efectele teribile ale tsunami. Sute de militari și de poliție oferi victimelor acces la apă curată, alimente și tabere organizate.

Ultima dintre debitul de apă din Thailanda a distrus sistemul de canalizare și stații de combustibil, rezultând într-un focar prezis de diverse infecții. Acesta este motivul pentru care guvernul, și doar localnicii au făcut tot posibilul pentru modul în care blocajele pot fi dezasamblate rapid detecta cadavre și să le îngroape în mod corespunzător.

Potrivit unor surse, numărul de morți pe coasta Thailandei a fost de aproximativ 8.500 de oameni. jumătate din care a venit ca turiști din 37 de țări. În această a treia parte din total, nu a reușit să facă față dezastrului au fost copii.

Care regiuni din Thailanda au suferit?

Cele mai multe dintre tsunami mortal a lovit partea de vest a Thailandei, care merge în Marea Andaman. În același timp, un dezastru natural în diferite regiuni au evoluat în mod diferit. Consecințele cele mai grave, precum și numărul de victime înregistrate în Phi Phi, Lanta, Koa Lak, Phuket și Insulele Similan. Întreaga zonă de coastă a fost complet distrus, multe barci mici de pescuit au fost luate în Oceanul Indian, în timp ce numărul lor nu este luată în calcul până în prezent. Elementul distrus toate comunicațiile care leagă Thailanda cu lumea exterioară. Nimeni nu știa ce sa întâmplat cu mult timp.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

Tsunami-ul din Phuket

Pe insula Phuket, care este situat în sudul Thailandei, dezastrul se apropia inselator încet. Primul val de tsunami nu a avut o astfel de forță puternică, așa cum a fost cazul și în alte zone ale stațiunii. Prin urmare, mulți turiști, situate în hotel, a luat-o prin inundarea lentă a hotelurilor. Odată ce apa este plecat, oaspeții a mers în afara Phuket pentru a evalua situația. Pe plajă era un cadru liniștit.

La acel moment, turiștii au avut nici o idee că următorul tsunami-ul ar putea veni cu o oarecare întârziere, o diferență de 15-20 de minute, uneori, o oră. În acest caz, puterea fluxului este doar întărit.

Dezastrul nu a cruțat aproape toate coasta de vest a Phuket. Cafenele, hoteluri, cluburi, cele mai bune plaje ale insulei - Karon. Patong. Kata și Kamala. Acesta a fost aproape complet distrus. Acesta este, în general estimat aici pentru numărul victimelor sa ridicat la câteva sute de persoane. Este în acest domeniu, ca urmare a dezastrului ucis nepotul regelui Thailandei. Acest fapt confirmă doar faptul că autoritățile nu au fost într-adevăr conștienți de catastrofa iminentă.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

Am nevoie să-ți fie frică de tsunami-ul din Thailanda de azi?

Dar, în ciuda faptului că șocurile electrice estimate 9 grade pe scara Richter, dezastrul, din fericire, nu sa întâmplat. Experții explică prin faptul că o coliziune a avut loc plăci pe orizontală (în partea de jos) în loc de vertical - la partea de sus.

Din aceasta, puteți fi siguri că sistemul de securitate din Thailanda funcționează perfect.

Tsunami-ul din Thailanda în 2004 descriere, fotografii, film

Ce se poate face în cazul în care un tsunami se întâmple?

Predecesorul tsunami în cele mai multe cazuri, este un cutremur, în cazul în care elementul central, desigur, nu este prea departe de coastă. De asemenea, sistemul de securitate din Thailanda, a simțit orice modificări în apele adânci ale oceanului, un raport pericol iminent. Dacă aveți tremor, sau localnici ai informat cu privire la un tsunami iminent, trebuie:

  • colecta toate documentele importante și obiecte de valoare, pentru a preveni numărul maxim de persoane cu privire la pericolele și să părăsească zona de dezastru;
  • scăpa de tsunami în munți sau în zona situată cât mai mult posibil din apă;
  • să acorde o atenție la caractere speciale, care este reprezentat de cel mai scurt drum spre o zonă sigură. Adesea, ele sunt într-o zonă cu potențial periculoasă;
  • amintiți-vă că primul val de elemente nu este neapărat cel mai puternic. Ar trebui să fie într-un loc sigur, timp de câteva ore pentru a se asigura calm complet.

De asemenea, nu ignora refluxul puternic și ascuțite. În acest caz, ar trebui să acționeze chiar mai repede.

Un documentar despre tsunami