Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție

Tsiperus sitovnikom și numit Cyperus. Aceasta planta face parte din mai mulți ani și iubește umezeala. Exterior, se aseamănă cu câțiva copaci mici, cu o bază subțire și vârful luxuriante.Motivul - este o tijă verticală directă și vârful - umbrele ușoare. În tsiperusa au o patrie - Africa. Acolo crește în mlaștini. formează tufe înalte. Lungimea mlaștinii tulpini tsiperusa poate ajunge la trei metri.

Specii și varietăți tsiperus

Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție
Tsiperus - este numele generic de mai multe soiuri. Printre acestea se numără:

  • Umbrela. Punctul de vedere cea mai relevantă. Tulpina diferite cilindrice sau contururi triunghiulare. umbrela Chron ca curbați și dens. Inflorescențe în zonele axilare părăsește câmpul ca corola.
  • Papyrus. Acest tip cel mai lung tsiperus. Ei au un triunghiular dens tulpini, de top luxuriante și axilare flori pe picioare alungite. Din aceasta planta poate produce hârtie.
  • Elegant. plante miniatură nu crește în lungime cu mai mult de patruzeci de centimetri. Numele vorbește de la sine - astfel tsiperus foarte frumos. Tulpina este subțire, cum ar fi frunzele.
  • Răspândirea. Planta are o mulțime de tulpini, baza care este decorat cu un capac de frunze dens.
  • Belopolosy. Aceste plante sunt suficient de mari frunze placă.
  • Înfășurat. Tulpina tsiperusa fasii subtiri, goi si tivite. Frunzele sunt foarte lungi și agățat.

principii de îngrijire

Deoarece tsiperus are originea în Africa, este gata să reziste la temperaturi ridicate. Dar este mai bine să nu-l expune la astfel de temperaturi extreme, deoarece se poate usca. Nu putem permite ca plantele stau în frig, adică la temperaturi sub douăsprezece grade Celsius.

Important planta de lumină ambientală. Dar nu uita din când în când „să strice“ penumbra lui.

Tsiperus poate trăi într-o cameră pentru o lungă perioadă de timp. Dacă aveți posibilitatea, „de a merge“, o instalație în timpul verii. Doar nu uita de timp pentru a efectua procesul de irigare.

Apa planta cât mai mult posibil, ar trebui să fie în oricare din locația sa. Risc de plante ruina astfel de manipulări nu. În acest caz, este mai bine să se toarnă. decât Nedolya.

Tsiperus în continuă creștere, prin urmare, necesită hrănire. În timpul verii, este necesar să se dilueze solul de câteva ori în ultima lună. În perioade suficient de reci ori.

Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție
Tsiperus multiplică ușor și interesant. Procesul ar trebui să fie puse în aplicare, cu condiția ca scadența plantei.

Ar trebui să fie tăiat vârful o modalitate de a capta aproximativ șase centimetri ale tulpinii. După instalația de apă prevăzută umbrelă. Se toarnă vârful nu este necesar.

Curând, zona lasă rădăcinile superioare ar trebui să apară, iar apoi puteți începe de plantare. După câteva săptămâni, va fi arătat tineri varza bogate de culoare verde.

Există o altă metodă simplă de reproducere. Să se scufunde o umbrelă într-un pahar cu apa, fara a le separa de planta în sine. Odată ce apar rădăcini, aveți nevoie pentru a face tăiat și să se ocupe de plantare.Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție
Discover Cycas de îngrijire la domiciliu. plante cu flori.

Ce trebuie să știți despre florile de transplant

Cerința obligatorie - o oală de mare. Este mai mică tulpini tsiperusa poate înclinat foarte mult. Lățimea este de asemenea important, deoarece tepii nevoie de libertate.

Pentru tsiperusa trebuie să pregătească un sol special. Ar trebui să fie un amestec de nămol, humus pământ, turbă și îngrășăminte.

Pot să ocupe o cincime sau un sfert de drenaj.

Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție
Nu este necesar pentru a scăpa de teren, situat la rădăcina plantei, care trebuie să fie transplantate. Este necesar să se schimbe solul primar tsiperus în oală, și apoi umple cu atenție noul teren.

Pentru a tsiperus prins în oală nouă, să aibă grijă de umiditate. Este de dorit ca solul era foarte umed. Poti pune chiar si un vas cu găuri în partea de jos a farfuriei cu apă. Acesta trebuie să fie alimentată în mod constant.

Boala „de companie“

Planta are două probleme principale - și uscarea frunzelor dobândi un ton gălbui le. Ambele situații vorbesc despre condițiile proaste, adică, lipsa de umiditate.

După ce vor fi semne vizibile ale bolii, este necesar tsiperus abundent udate. Asigurați-vă că pentru a pulveriza întreaga plantă.

În cazul în care frunzele sunt încă ingalbenit, restaura culoarea lor nu va funcționa. Măsura, care ar trebui să ia - îndepărtarea de frunze de-a lungul tijei.

Lipsa de vitamine si minerale din sol face ca planta sensibile la atacul dăunătorilor. Acestea includ afide și acarieni.

Cum am pus în acvariu?

plante bune unire cu umiditate permite „loja“ tsiperus nu numai în apropiere de apă, dar, de asemenea, în ea. Prin urmare, planta poate fi numit un decor mare pentru acvariu.

Cea mai importantă condiție - un strat de sol. Este de dorit ca rădăcinile plantelor au fost pe un piedestal mic. Solul trebuie să fie introdus îngrășăminte.

Este imposibil să se umple complet planta cu apă. Partea sa superioară trebuie să iasă din rezervor, aer de absorbție.

Credinte si superstitii asociate cu tsiperus

Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție
Dacă activați imaginația, considerând tsiperus, puteți vedea că este alcătuită dintr-o bază, graba în sus, iar partea de sus, ceea ce poate însemna „fructe“. Acest simbol reprezintă forța științelor. precum și la orice altceva, este ușor să fie numit sublim. Prin urmare, floare provoacă dorința de a dobândi noi cunoștințe.

Zvonurile spun că tsiperus - aceasta este o plantă pozitivă. Se limpezește mintea la tot felul de negativitate. Acesta vă poate ajuta să depășească melancolia și depresia.

Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție
Noi vorbim despre îngrijirea hatiora la domiciliu. tipuri de plante interesante.

Bazele de creștere lyrata ficus descrise în acest articol.

Cititi aici despre ingrijirea tsissus in casa, amplasarea plantelor din încăpere.

Tsiperus efect benefic asupra intuiției. Dacă dormi în aceeași cameră cu o floare pe timp de noapte va absorbi energia conștiinței trezește forțe interioare.

Tsiperus - gardianul casei. Acesta protejează oamenii care trăiesc la domiciliu, prin înșelăciune, trădare și trădare.

avantajelor oferite de plante

Tsiperus, îngrijirea corespunzătoare a unui palmier acasă, și să împărtășească secretele de reproducție
Chiar dacă nu cred în semnele de mai sus, să ia în considerare impactul asupra mediului tsiperusa. El are funcția de antimicrobiană puternică, care ajută la curățarea camerei. Mai mult decât atât, nu numai curățat stratul de aer, dar, de asemenea, organisme ale celor care trăiesc în apropierea tsiperus. Deoarece pot, în cazul în care se află planta, există o cantitate considerabilă de umiditate, este saturată și atmosfera. Umiditatea aerului bun promovează somn de sunet și recuperare ușoară.