Tratamentul tartru unei pisici

În legătură cu dezvoltarea de noi rase de pisici și îmbunătățirea existente și dezvoltarea unor anomalii genetice și a condițiilor precare de mediu, proprietarii de pisici domestice trebuie să se confrunte cu astfel de probleme, care nu sunt caracteristice unei pisici domestice.La una dintre aceste probleme este formarea tartrului în cavitatea orală. În ultimul timp există această patologie în rândul animalelor de companie.

Tratamentul tartru unei pisici
Tartrul este patologie orală

Ce este tartrul?

particule de cristal ferm la suprafața smalțului dintelui - Plaque. Aceste particule sunt un element complex, care constă din bacterii, săruri minerale și reziduurile alimentare semidecomposed, care se dizolvă în salivă.

Mai mult Tartar format la animalele de companie, care a încălcat normele de îngrijire la domiciliu pisici gura.

Toate aceste substanțe mănâncă în suprafața dintelui, rezultând într-o patină care arata ca un creșteri de culoare închisă, iar ei nu strica numai „zâmbet“ pisici, dar, de asemenea, sunt cauza respirației rău în animalele de companie.

Motivele pentru formarea tartrului

Declanșatoare cauze tartar sunt următoarele condiții patologice în cavitatea orală:

Ceea ce a cauzat toate aceste motive?

Unul dintre cei mai importanți factori favorizanți ai formării tartrului dentar la pisici este o dietă nesănătoasă. În cazul în care dieta nu include alimente naturale solide, poate exista o placa pe dinti, deoarece ajuta să-l elimine în mod natural în procesul de hrănire a animalului.

Care pisicile susceptibile

Cel mai adesea, forme de plăci la pisici adulte cu vârsta peste 3-5 ani. Dar, recent, această patologie a devenit mai frecvente la persoanele tinere. Astăzi nu este o excepție, cu un zece luni pisoi depozite pe dinti verzi.

In unele locuri au format tartru?

De obicei, placa colectează în zonele care sunt puternic spălate de salivă: pe molarii la exterior și pe interiorul incisivilor inferiori. Plaque pot fi formate direct pe dinți grup.

Varietatea de tartru

În funcție de locația următoarele tipuri de scale:

 • pietre supragingivală sunt formate în baza dintelui deasupra liniei gingivale. O astfel de placă vizibilă cu ochiul liber în curs de examinare;
 • pietre subgingival se formează în rădăcina dintelui. Aceasta placa este dificil de observat, placa mai greu și mai întunecat.

Simptomele de tartru

Înțelegeți că animalul are o placă, puteți de următoarele simptome:

 • sângerare la nivelul mucoasei care apare ca rezultat al iritație mecanică;
 • inflamație cronică a gingiilor;
 • respiratia urat mirositoare a animalului;
 • Pruritul.


Respiratia urat mirositoare indică prezența tartrului

O dată pe an, petrece o reorganizare a cavității orale

Controlați dinții pisicii o dată pe săptămână

Tartar afectează numai pisicile domestice

Daca este lasata netratata, se adaugă procesul de a deveni mai puternic, și noile caracteristici de mai sus:

 • Dificultatea de mestecat;
 • Leziunile limbii si obrajii;
 • Refuzul de produse alimentare de la pisici;
 • Dezvoltarea în cavitatea orală a bacteriilor dăunătoare, ducând la slăbirea și pierderea dinților;
 • salivație Strong.

diagnostic

Pentru a determina prezența plăcii, nu trebuie să fie un profesionist. Pentru a diagnostica posibilă prin prezența plăcii verzui întunecat animal brun, care este o indicație a prezenței procesului patologic și necesitatea unui tratament medical.

Tratamentul tartar

Astăzi, în clinici veterinare moderne disponibile în marile orașe, oferă tratamente inovatoare tartrului. Ați putea fi oferit utilizarea de ultrasunete pentru a elimina problema. Această procedură este destul de scump, se realizează sub anestezie generală, sau în timpul „droguri“ de somn.

În spitalele moderne animale mai puțin tartru îndepărtat vechi - folosind instrumente chirurgicale concepute astfel de scopuri. În timpul sesiunii, pisica legat, uneori folosesc anestezie, deoarece nu toate animalele se pot deplasa cu fermitate această procedură destul de neplacuta, mai mult decât atât, poate fi dureros.

Tratamentul tartru unei pisici

Igienizarea cavității orale - îndepărtarea pietrei

Tratamentul tartru unei pisici

Fiecare pisica trebuie să fie dinți sănătoși

Un veterinar ar trebui să elimine complet placa, deoarece resturile provoca re-formarea de săruri, adică, procedura ar fi inutil. În procesul de curățare a regiunii gumă pietre acoperite cu vată îmbibat în iod, este posibil să se izoleze dinții de salivă. Mica placa tratată cu acid lactic, și, după timpul de așteptare, să opereze un periaj mecanic, se spală într-o soluție de bicarbonat de sodiu. Dupa procedura, gura pisica este procesat antiseptic.

măsuri preventive

proprietarii de pisici trebuie să înțeleagă că este necesar pentru a preveni formarea de plăci în animalele lor cu măsuri simple de prevenire:

Primul pas este de a monitoriza igiena și pisici în fiecare zi (sau cel puțin o dată pe săptămână) pentru a curăța dinții de pisica și clătiți gura cu ajutorul unor soluții speciale care perturbă formațiunile minerale. O astfel de soluție poate fi preparată simplu în mod independent: 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu se agită în 1 litru de apă și alcool se adaugă 5% tinctură de iod. Pet a fost dat pentru a curăța dinții, acesta trebuie să fie obișnuiți să-l din copilărie;

Tratamentul tartru unei pisici

produse alimentare de specialitate va ajuta pentru a evita apariția de piatră

Tratamentul tartru unei pisici

dentare indicator de sănătate pisică de sănătate în ansamblul său

Dacă placa deja formate pe dinții câinilor, acesta poate fi eliminat prin peroxid de hidrogen 3%. Urechii Stick peroxid cufundare, și tratat dinții, evitând zone ale mucoasei. Peroxid îndepărtează filmul de oxidare, astfel încât nu există nici o piatră loc atașat. Dupa procedura, gura animalului a fost spălat cu apă cu ajutorul unei seringi. În timpul procedurii, animalul trebuie să fie înregistrate, în caz contrar este posibil și de a suferi de animale de companie și pot deteriora gingiile. Nu curățați tufiș peroxid de tartru 1 la fiecare 4 săptămâni, sau suferă smalțul dinților;

O altă metodă eficientă de prevenire - utilizarea furajelor speciale, care conțin fibre grosiere organice, care permit să scape de piatră în timpul mestecării natural.