Tratamentul steatoza hepatică, medicamente, dieta - este popular în domeniul sănătății

steatoza De fapt, boala poate fi numit o intindere. Mai degrabă, este o stare patologică a ficatului, atunci când în celulele sale, spatiul pericelulare are loc acumularea de grăsime. Motivele pentru aceasta sunt multe, în special, depunerea activă a grăsimii poate începe ca urmare a abuzului de alcool, din cauza malnutriției sau a prezenței anumitor boli. Dar, oricare ar fi motivul, pentru o lungă perioadă de steatoza poate provoca tulburări grave ale organismului.steatoza hepatica - o patologie destul de comună. Aceasta apare la persoane de ambele sexe, toate vârstele. Chiar și la copii este uneori diagnosticată. Cu toate acestea, cele mai multe steatozei din grupa de vârstă de peste 45 de ani. Mai mult decât atât, femeile găsesc adesea steatoza non-alcoolice. La barbati, este diagnosticat ca o formă alcoolică a bolii. De asemenea, trebuie să spunem că steatoza poate dezvolta atat in mod independent si sa fie un simptom al unei boli, cum ar fi diabetul zaharat.

Este steatoza hepatică periculoase, tratament, medicamente, dieta, această stare care? Hai să aflăm:

Steatoza hepatică - Tratamentul

În primul rând, aveți nevoie pentru a identifica cauza principala a acestei patologii și fixați-l. Ei bine, și, în plus, ar trebui luate măsuri pentru normalizarea proceselor metabolice din organism.

În cazul în care este necesar pacientului, de exemplu, în timpul steatozei exacerbare, pacientul este plasat într-un spital. Alocați repaus la pat, odihnă, dietă, medicamente. După stabilizare, pacientul continuă terapia ambulator.

Steatoza hepatică - medicamente

Trebuie remarcat faptul că, în tratamentul bolii, medicamente prescrise în mod individual pentru fiecare pacient după diagnostic. În timp ce luați în considerare cauza acestei tulburări, starea de sănătate, vârsta pacientului.

Dar, în orice caz, tratamentul include utilizarea de produse care vor îmbunătăți metabolismul grasimilor. În special, în acest scop, sau acid lipoic folic, vitamina B4 (colina), vitamina B12 (ciancobalamina).

Prin tratament complet, prescrie medicamente, gepatoprotektory. Acestea includ, de exemplu, Essentiale® - forte, Kars, Hofitol. Ei bine stabilit Ursosan, Geptral și alte tratamente.În afară de medicamente în terapia complexă a steatozei includ în mod necesar un exercițiu fezabil. Cel mai bun rezultat este dat de inot, jogging, gimnastica. Activitatea fizică este indicat în special pentru pacienții cu obezitate, diabet. De altfel acești pacienți decât acele medicamente enumerate droguri grup biguanidovoy, de exemplu, metformin, prescrise.

Dacă cauza este alcoolic înfrângerea steatozei hepatice, în special în tratamentul este complet abstinenta de la alcool. Apoi este posibil să se înceapă un tratament așa cum este descris mai sus.

În general, în dezvoltarea timpurie a patologiei într-un prim pas de tratament steatoza duce la recuperare completă. A doua etapă este, de asemenea, destul de tratat cu succes, în cazul în care toate cerințele și recomandările medicului curant.

Cea mai grea - o a treia etapă este de obicei ireversibilă. Există terapia de susținere cu medicamente. În acest caz, scopul este de a opri (suspenda) dezintegrarea celulelor hepatice proces. Această etapă presupune respectarea mai aprofundată și exacte cu instrucțiunile medicului. Pentru că în caz contrar, steatoza hepatică în a treia etapă la ciroza amenință degenerare.

Steatoza hepatica - remedii populare

- Pentru a ajuta ficatul pentru a scăpa de grăsime, este posibil să se utilizeze tărâțe. În acest scop. Se toarnă o mână de tărâțe apă fiartă, așteptați până când acestea sunt aburite. Acum, scurgerea apei. Mananca pe tot parcursul zilei, timp de 2 linguri. l. de tărâțe aburit.

- Tratamentul steatozei hepatice a acestei boli poate fi realizată cu ajutorul șoldurilor. Pentru a face acest lucru, 1 lingura. l. fructe uscate (pre-zdrobite mai mici) se toarna cana de apa fierbinte. Izolați vasele cu infuzia, sau gatiti-l într-un termos. Deci, țineți apăsat timp de 2-3 ore. Apoi se strecoara, bea o jumatate de pahar înainte de masă. De altfel, în acest caz, măceșe poate fi amestecat cu fructe dracilă, frasin roșu. Puteți adăuga butoane de de hamei.

Steatoza hepatica - dieta

După cum știm deja, apariția steatozei este direct legată de acumularea de grăsime în organism. Prin urmare, în mod obligatoriu în această dietă patologie ar trebui să conțină un minim de alimente grase. Se utilizează de preferință la plante, produse lactate fermentate. Ar trebui să fie incluse în produsele alimentare care conțin proteine ​​ușor de digerat.

Excludeți din dieta de produse de patiserie proaspete, gogoși prăjite în ulei prăjituri. Nu poți mânca carne grase, carne de pasăre, pește. Evitați cârnați, ulei, conserve grase, sărate, afumate, uita de fast-food și chips-uri și sifon cu zahăr.

Va trebui să se oprească iubitoare de bulion bogat cu carne și pește. Dar, dincolo de faptul că este necesar de a refuza, de asemenea, de la hash, borș și varză. alcool Contraindicat, ceai și cafea tare. Nu mâncați ouă prăjite și fierte.

Așa cum am spus la tine, poti avea un produse lactate ușoare, legume proaspete, fructe și fructe de pădure. Foarte util terci de cereale integrale, tarate. Puteți adăuga ulei vegetal alimente, dar destul de un pic.

Mănâncă fracționată, treptat. Observați un tratament blând, să evite stresul și de a exercita în mod regulat. Rămâi sănătos!