Tratamentul rece comune la copii conform metodei este,

Secreții nazale la copii - un simptom frecvent, care ar trebui să poată să facă față. Cu toate acestea, unele surse de informații cu privire la menținerea stării de sănătate a copiilor poate fi de încredere? Mulți părinți preferă să urmeze sfatul doctorului EO Komarovsky. Un medic pediatru cu experiență încearcă limbaj accesibil pentru a explica termeni medicali, arată în mod clar legătura dintre factorul cauzal și dezvoltarea bolii. Tratamentul de frig comune la copii Komarovsky pentru a minimiza consumul de droguri, realizând în același timp, a atenua rapid starea. Medicul spune în detaliu despre ce acțiuni adulții din jurul copilului poate aduce beneficii maxime la rece.Tratamentul rece comune la copii conform metodei este,
Ce se poate face în cazul în care un copil are un nas înfundat? Dr. Komarovsky - nu susțin utilizarea terapiei farmacologice masive la copii. Dimpotrivă, în timpul intervențiilor la televiziune, el încurajează utilizarea multor agenți farmaceutici în mod rezonabil și fără a le în acele situații în care este permisă. Telespectatorii urmărit cu atenție pentru problema, conștient de faptul că un medic pediatru bine-cunoscut recomandă o anumită secvență de acțiuni cu o răceală la copii. Care este celebra metoda de tratament al rinitei de Komarovsky?

Mulți oameni echivala conceptul de „curge nasul“, cu termenul „rinitei“, în timp ce este încă diferită de definiția unui prieten. Sub rinită dau seama de prezența inflamației în mucoasa nazală. Secreții nazale apare, de asemenea, în diferite situații, și nu este întotdeauna cauzată de inflamație. Eugene O. nu obosește să repete că doar eliminarea simptomelor (de exemplu, folosind vasoconstrictor picături) succes în tratamentul nu este atins, aveți nevoie pentru a lucra la cauza rădăcină.

Fenomene rinită la copii pot apărea în timpul infecției, alergii, traume, inhalare chimice aer și aer suprasaturata prea uscat și cald elemente iritante - inclusiv praf. Mucoasa nazală este foarte sensibilă, astfel încât uscarea sau iritarea explica apariția de edem, congestie, tulburări nazale respirație.

Există o listă de acțiuni pe care medicul recomandă Komorowski la o răceală. Desigur, acest lucru nu neagă necesitatea unui diagnostic precis, mai ales în cazul în care părinții sunt siguri că simptomele asociate cu infecția. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, un nas care curge - o manifestare de SARS, și metoda de Komarovsky ajută la atenuarea rapid starea copilului.

cerințe de bază

Pentru a vindeca o răceală, au nevoie de mai putine medicamente, condiții favorabile pentru ca recuperare, crearea care - prima etapă a terapiei Komarovsky:

  1. Inhalarea de umed, dar aerul rece.

Indicatorii de umiditate trebuie să fie în 50-70%, temperatura de -18-20 ° C Nu uita să te îmbraci copilul cald, dacă este prea rece in camera.

În cazul în care febra copil, transpirații, se elibereaza un lichid - astfel încât aveți nevoie pentru a compensa deficitul. Ce să bea? Medicul recomandă de a utiliza apa pura, suc, suc, compot de fructe.

Cu cât este mai praf, uscător în cameră. In plus, particulele de praf pot reține agenții patogeni și virusurile sunt provocatori alergie. Prin urmare, să fie necesară curățarea regulată umedă, aerisire, precum și eliminarea „colectoare de praf“ - dulapuri pline cu cărți de hârtie, covoare, mobilier tapițat.

  1. Plimbare în aer curat.

Mersul pe jos, la un Dr. Komarovsky rece nu recomandă întotdeauna. În cazul în care copilul dumneavoastră are o sănătate precară, este mai bine să rămână acasă. De asemenea, nu merg la locul de joacă cu SARS, în caz contrar există o șansă foarte real de infectie.Dar, cu alergii, praf în timpul curățării, mersul pe jos nu este doar posibil, dar este necesar în condiții meteorologice satisfăcătoare.

Obiectivul principal în tratamentul rinitei în copil conform metodei Komarovsky - pentru a preveni ingrosarea si uscarea secrețiilor, cruste in nas.

Dr. Komarovsky se concentreaza pe consistenta secrețiile. În cazul în care acestea sunt umede, poate fi îndepărtată ușor la înghițire (deoarece fluxul de în gât) sau suflare nasului, curățirea nazală cu ajutorul unui aspirator. Dar se usuca mucus acoperă un strat subțire a cavității nazale, pierzându-și astfel proprietățile lor funcționale (și una dintre ele - este lupta împotriva virușilor și bacteriilor).

Am nevoie de medicamente

Cum de a trata un nas care curge la copii? Conform Dr. Komarovsky, în mintea multor adulti terapie adecvata - numeroase sticle cu medicamente farmacie. Unii dintre ei scade temperatura, iar celălalt este destinat pentru a combate umflarea, a treia - un anti-inflamator. În același timp, pentru a ajuta copilul cu rinita, ar trebui să fie adăugate la trusa de prim ajutor, în primul rând, picături saline și un vasoconstrictor.

salin

Tratamentul rinitei Komarovski nu fără utilizarea de soluții de sare. Farmacia oferă o mare varietate de mijloace de acest grup (de exemplu, soluție salină), dar medicamentul poate fi preparat în mod independent, dacă se dorește. Medicul recomandă dizolvarea sării de masă linguriță în volum de apă de 1 litru. Apa trebuie să fie pre-fierbere și se răcește, soluția trebuie să fie gata la valori de temperatură apropiate de temperatura corpului.

Cum de a trata curge nasul folosind instrumente saline? Eugene O. oferă două moduri:

  • spălarea nasului;
  • administrarea în cavitatea nazală sub formă de picături.

Tratamentul rece comune la copii conform metodei este,
Potrivit medicului, ser fiziologic supradozaj imposibil - introduc 2-3 picături în fiecare nară, la intervale de 30-60 minute pe tot parcursul zilei. Insufle poate fi o alternativă la spălare (în cazul în care pentru un motiv sau altul, nu se poate efectua procedura), este sigur chiar si pentru copii mici.

agent vasoconstrictor

Ea Phenylephrine Xilometazolină și - medicamente de decongestionante care pot elimina rapid umflarea, lupta cu mucus crescut. Ei nu vindeca o curge nasul și este necesar, în cazul în care copilul nu respiră nasul, el are o febra mare (peste 38,5 ° C), sinuzita, otita medie. Dr. Komorowski a subliniat că utilizarea vasoconstrictoare picături pentru tratamentul rinitei la copii este posibilă numai pe mărturia și nu mai mult de 3-5 zile.

Medicamentul este ușor de supradozaj, de aceea este nevoie de îngrijire - să achiziționeze numai acele medicamente care sunt etichetate ca fiind destinate copiilor, să nu depășească numărul recomandat de picături. Concentrația substanței active, și, prin urmare pericolul supradozarii la copii scade uneori sub.

Tratamentul rinitei la copii care utilizează picăturile vasoconstrictoare necesită utilizarea de ser fiziologic înainte de a curăța mucoasa nazală.

Dr. Komarovsky de multe ori trebuie să răspundă la întrebările părinților cu privire la eficacitatea medicamentelor. El susține că motivul pentru lipsa de acțiune după administrarea nazală decongestionant - este prezența peliculei uscate de mucus. De aceea, înainte de a picăturilor, este necesar să se umezește și se clătește elibera saramură.

rinita alergica

Nu mai puțin de rinita infecțioasă, există o astfel de boala ca rinita alergica la copii. Komarovsky recomandă în cazurile de suspiciune de alergie pentru a vedea un specialist, deoarece necesitatea de a confirma diagnosticul printr-o serie de studii speciale, iar tratamentul este ales în mod individual.

Ce se întâmplă dacă copilul are un nas care curge, dar motivul pentru care nu este o infecție? În cazul în care diagnosticul este „rinita alergica“ este setat medicul, trebuie să înțelegeți că în mediul copilului declanșează o reacție. Spre deosebire de coriza infecțioasă, care apare acut, dar trece repede, natura rinita alergica revine de fiecare dată la contactul cu alergen.

Adăugarea de saramură, alergie poate fi un indiciu pentru aplicarea preparatelor farmaceutice. Cum de a trata un nas care curge într-un copil? sunt utilizate fonduri:

  • antihistaminice (desloratadina);
  • glucocorticosteroizi topice (Nazoneks, Fliksonaze);
  • decongestionante (Otrivin pentru copii).

Medicamentele sunt prescrise pentru administrare orală (de exemplu comprimate), și pentru administrare locală (picături, spray-uri). Ele pot fi luate pentru ameliorarea reacției acute, și în timpul tratamentului. Efectul cel mai puternic este de corticosteroizi topici, care ajuta să facă față chiar și cu o umflătură pronunțată și disconfort.

Evgeniy Olegovich Komarovsky a amintit că cel mai important în tratamentul rinitei alergice la copii - este de a detecta și de a elimina sursa de alergie.

Oricare ar fi copilul are un nas infundat, adultii din jur pot ameliora semnificativ simptomele înainte de a aplica medicamente. Acesta este sensul de bază al metodei Komarovsky - pentru a crea un mediu propice pentru recuperare. În același timp, este mai bine în cazul în care copilul examinat de un medic - curge nasul poate fi un semn nu numai de rinite, sinuzite, dar, de asemenea, în care antibioticele necesare.