tratamentul otoscleroză

Otoscleroză numita capsula leziuni osoase localizate, care este situată în labirintul urechii interne. Ca urmare, distrugerea țesutului osos apare anchilozarea bridei care duce la o întrerupere a sunetului, dispozitivul sub formă de pierdere a auzului.ascultarea de degradare a calității nu este singurul simptom al bolii: o durere om zgomot exasperată și urechi, amețeli și neurastenie. Există șanse de recuperare?

De ce nu otoscleroză

tratamentul otoscleroză

Cel mai adesea diagnosticate suporta diagnostic dureros pentru femeile cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani. De ce boala afectează sexul frumos în floarea vieții, nu se cunoaște. Ca regulă, otoscleroză afectează o ureche la început, și încet în curs de dezvoltare, trece apoi la a doua. Acest lucru se poate întâmpla chiar și în câțiva ani. Pacientului femei starea otoscleroză se poate agrava în mod semnificativ din cauza sarcinii. Astfel, in timpul primei sarcini boala progresează mult de 33% dintre femeile insarcinate, iar al doilea - la 60%, iar al treilea - 80%.

Există mai multe ipoteze cu privire la posibilii factori care determină dezvoltarea de pierdere a auzului. Liderul printre ei teoria eredității: de foarte multe ori boala se execută în familii. În plus, 40% dintre persoanele cu otoscleroza, detecta diferite boli genetice.

Ținând cont de faptul că pacienții cu otoscleroză femeile gravide starea de sănătate se deteriorează în mod semnificativ, cercetatorii sugereaza ca schimbarile ce au loc cu sistemul endocrin și metabolismul, în acest moment, într-un fel afectează dezvoltarea bolii.

tipuri de boli

tratamentul otoscleroză

În funcție de modul de reproducere a sunetului, datorită otoscleroză este schimbat și sunet de conducere ureche (ureche), disting trei forme ale bolii:

  1. otoscleroză conductive. Boala afectează doar calitatea sunetului de conducere. Prognoza acestei forme de otoscleroză mai încurajatoare, pentru că, după o intervenție chirurgicală există o tendință pozitivă, iar audierea poate recupera complet.
  2. otoscleroză mixt dă la fel de modul în care calitatea sunetului de ansamblu, precum și calitatea reproducerii sunetului. Prognozele nu sunt atât de favorabile, așa cum este cazul cu otoscleroză conductoare. După o intervenție chirurgicală, auzul poate fi readus la nivelul osului.
  3. otoscleroză cohlear. Ca urmare, boala este puternic capacitatea de urechea distorsionată de a „înțelege“ sunete. Din păcate, o intervenție chirurgicală nu rezultate nu impresionante, iar auzul nu este de obicei redusă la un nivel care ar fi suficientă pentru comunicare normală.

Conform iuțeala simptomelor de otoscleroză este lent, spasmodică și trecătoare.

simptome

tratamentul otoscleroză

Pornind, dezvoltarea histologice, otoscleroză etapa insesizabile pentru pacient, deoarece acesta nu are simptome specifice persistă. Cu toate acestea, este lansat mecanismul intern: structura labirint osos începe să se schimbe. Cu toate acestea, ca o excepție poate fi menționate cazuri când otoscleroză ia avânt de la început, și pierderea auzului severă se dezvoltă într-o persoană care inițial. Practic etapa primară în masă a otoscleroză curge lent (aproximativ 2-3 ani), iar în acest timp persoana poate alerta zgomotul implicit în ureche. Pierderea auzului de calitate poate fi detectată numai după procedura de audiometrie.

Ca regulă, otoscleroză afectează în primul rând într-o mică măsură de pierderea auzului. Astfel, este rupt în primul rând percepția de tonuri joase, în timp ce capacitatea de ureche de a absorbi în totalitate tonuri înalte se menține. În același timp, există un punct interesant: un om care mai târziu va fi diagnosticat ca „otoscleroză“, dintr-o dată el începe să observe că este conștient de femei și copii, în timp ce omul a rostit cuvintele dificile pentru percepția lui.La etapa inițială de otoscleroză poate bate un om confuz așa-numitul parakuzis Willis, în cazul în care victima a bolii pare ca în cazul în care audierea într-un fundal zgomotos este îmbunătățită. De fapt, un mediu zgomotos nu poate afecta absolut nu afectează pacientului calitatea auzului, doar interlocutorii săi, depășind zgomotul, pentru a ridica în mod conștient vocile lor.

Ca un alt simptom al acestei boli este numit parakuzis Weber. Acesta constă în faptul că percepția pacientului se deteriorează de vorbire în legătură cu care intră în organism prin țesutul moale, în sunetele minore cochlea. Simptom este exprimat foarte viu atunci când o persoană este de mers pe jos sau alimente de mestecat.

tratamentul otoscleroză

Treptat, boala ia avânt, iar apoi percepția tulburată nu este doar scăzută, dar deja sunete pițigăiat. În momentele în care simptomele de otoscleroză sunt deosebit de pronunțată, pacientul este extrem de dificil de înțeles șoaptele, percepția vorbirii obișnuite este, de asemenea, dat la el cu dificultate.

Faptul dezamăgitor este că pierderea auzului în regres otoscleroză este imposibil, dar există o înrăutățire progresivă. Dezvoltarea rapidă de pierdere a auzului poate afecta epuizarea generală a organismului, precum și restructurarea semnificativă a naturii endocrine, inclusiv fertil, foarte procesul nașterii și menstruației sale. O trăsătură caracteristică a bolii este o scădere a calității auzului până la 3 grade de pierdere a auzului, în ciuda faptului că surditate completă nu vine niciodată.

Pe „outsider“ zgomote în urechi (sau numai într-o singură ureche) se plânge la 80-83% din persoanele cu otoscleroză. Descriind sentimentele sale, pacienții să rețineți că aud în mod constant sunete foarte asemănătoare cu zgomotul de frunze sau munca unui aragaz kerosen. Medicii numesc acest fenomen de zgomot alb. Într-o încercare de a explica originea sa, oamenii de știință sunt de acord că vina pentru încălcări în cohlee naturii circulatorii și metabolice.

În cazul în care boala apare fara recidiva, pacientul afectat urechea nu doare. Cu toate acestea, procesul de complicații otosclerotic regiunea mastoidian de durere la nivelul urechii includ caracter Expander. Din păcate, apariția durerii sugerează că zvonul a fost în curând să scadă și mai mult. Amețeli la persoanele care suferă de otoscleroză, aproape nu se întâmplă. Dacă există ceva de genul asta, aceste sentimente nu sunt puternice și dispar rapid. În cazul în care pierderea auzului este foarte pronunțată, medicul poate sugera atât originea (sifilis congenital, de exemplu).

pacienții neurastenie cu otoscleroză se dezvoltă pe baza lipsei de comuniune deplină a faptului că este dificil de a percepe li se spune. Greu de oameni de auz sunt în mod constant tensionate, așa că încercați încă o dată cu nimeni să vorbească. Ca urmare, el a devenit foarte retras și apatic. Pacientul griji insomnie. astfel încât a doua zi el este somnoros și lent. Sindromul neurasthenic este prezent în aproape toate cazurile, este însoțită de zgomot alb foarte pronunțat și o scădere puternică a calității auzului.

diagnosticarea bolii

tratamentul otoscleroză

Zgomot în ureche - prima dintre plângerile care sunt auzite de către o persoană suspectată otolaringolog la otoscleroză. Sarcina medicului este de a distinge această boală de felul ei de simptome ale altor boli. Printre acestea, de exemplu, otita medie adezive. media cronică supurativă otite, tub sulfuric, umflarea urechii și așa mai departe. Pentru a diferenția otoscleroză realizat o cercetare minuțioasă și otoscopia ureche. În timpul audiometrie a relevat probleme cu perceptia de vorbire la nivelul unei șoapte. Dacă pacientul depășește dureri de urechi și amețeli, au nevoie de examinare de otonevrologa și vestibulologa. Utilizarea reperare radiografia craniană detecta tulburări în capsulă labirint osos.

tratamentul otoscleroză

tratamente chirurgicale otoscleroză corecte, care urmăresc îmbunătățirea transmiterii vibrațiilor sonore de către un număr de ossicles auditive la perilimfa din labirint.

tratamentul otoscleroză

MirSovetov remarcat faptul că funcționarea reală, dacă reducerea conductivității sunetului este la nivelul de nu mai puțin de 25 dB, iar aerul - nu mai mult de 50 dB. Dar dacă otoscleroză este într-un stadiu de dezvoltare activă sau complicate decât oricând, o intervenție chirurgicală amânată pe termen nedefinit.

Tratamentul chirurgical al otoscleroză implica 3 tipuri de intervenții chirurgicale: mobilizarea bridei, fenestrație din labirint și stapedoplasty.

Mobilizarea etrierului axat pe eliberarea sa din cursa adeziunilor osoase, fenestrație - formarea unei ferestre noi în anticiparea labirint. Din păcate, operațiunea a adus doar rezultate pe termen scurt, și câțiva ani după îmbunătățirea vizibilă a pierderii auzului progresează din nou. Cel mai eficient este considerat stapedoplasty în care proteza este pus în aplicare etrierul. Se acționează cu o ureche care aude mai rău. În cazul în care operațiunea este de succes, re-intervenție pentru corectarea auzului în a doua ureche posibil după 5-6 luni. În 80% din cazuri, această operațiune oferă un pacient o îmbunătățire stabilă a calității percepției vorbirii.