Tratamentul medicamentos al bătături

 • Esența patologiei
 • patogenia bolii
 • simptomele bolii
 • Purulentă bursită degetul mare
 • tratamentul bolii
  • Măsuri terapeutice și profilactice
  • medicament
  • operative terapie

Tratamentul medicamentos al bătături este o măsură necesară pentru combaterea patologiei neplăcute care ar putea afecta în mod semnificativ capacitatea motorului uman. Aceasta boala afecteaza in mod semnificativ capacitatea de a lucra în modul interferează cu lor de viață. În plus față de efectele dureroase, patologie afectează starea mentală a unei persoane, care afectează toate aspectele vieții sale. Toate acestea indică necesitatea unui tratament în timp util și eficient al bolii.Tratamentul medicamentos al bătături

Esența patologiei

Bursită din degetul cel mare al piciorului este o inflamație a capsulei articulare, îndeplinind rolul de perna între oasele, mușchii și tendoanele. Sub influența unor deformări, infecții, și alți factori inflamat primul articulatiei metatarsofalangiene al departamentului, ceea ce duce la o restrângere a abilităților sale motorii. Principalul motiv pentru acest proces este considerat valgus a piciorului, care provoacă o pierdere preferențială de picioare de sex feminin din cauza poartă pantofi și pantofi cu tocuri strânse.

Patologia os format ca o proeminență de pe partea interioară a degetului mare de la baza sa prin schimbarea poziției comune. Bump osos este compensat în comun, provocând degetul este îndoit, situată la un unghi. Firește, umflătura pe suprafața piciorului este sub sarcină grea fizică (frecare, presiune), care determină un răspuns inflamator și edem al capsulei articulare (sac).

Înapoi la cuprins

patogenia bolii

Bursite devine adesea ca rezultat deformarea vulgusnoy și afecțiunilor articulare ulterioare ale căror cauze pot fi următorii factori: în leziunile articulare, tulburări de calciu, plate, deformări congenitale ale piciorului poartă pantofi de disconfort, reacții alergice, boli autoimune, intoxicație, penetrarea infecției, metabolice procese. Al doilea grup important motive provocînd - aceasta boala, ceea ce duce la înfrîngerea țesuturilor articulare: artrita, psoriazis, reumatism.

Înapoi la cuprins

simptomele bolii

Tratamentul medicamentos al bătături
Dezvoltarea procesului inflamator asigură acumularea de lichid în capsula articulară, care crește deformarea și face explicite următoarele simptome: durere, degetul anemie, afectarea mersului. În absența tratamentului necesar, boala progresează într-un stadiu mai grav, care este caracterizat prin caracteristicile: o curbură a unui degetul mare, durere ca convulsii, probleme în alegerea de pantofi, apariția de vezicule pe osul proeminente.

În faza avansată a bolii la infecție se poate alătura, ceea ce determină o formă purulent de bursita. Sindromul Durerea se manifestă nu numai atunci când se deplasează, ci și în repaus.

Tabloul clinic al bolii se dezvoltă în următoarele direcții:

 • o deviere a degetului mare cu afectarea funcției de amortizare;
 • dezvolta bursita natura cronica, cu durere în cartilaj și artroza articulației metatarsofalangiene;
 • suprainfectia de convexitate osoase;
 • formând aplatizarea transversala a piciorului;
 • apariția durerii în zona plantara adiacentă formării osoase;
 • deformarea arcului într-o direcție transversală;
 • congestie apare asupra tesutului mediu metatarsiene;
 • apar bataturi si calusuri pe tipul de zona plantara cronice, ceea ce face mai dificil de mers pe jos și pot provoca durere.


Înapoi la cuprins

Purulentă bursită degetul mare

Tratamentul medicamentos al bătături
Prin penetrarea capsulei articulare, unde răspunsul inflamator, infecțiile (hematogenă, limfatice sau prin crăpătura microscopice), inflamatorii, are loc procesul de la un alt pas - supurației.

Riscul purulent bursita a crescut în prezența unor boli concomitente, cum ar fi artrita supurativă, furunculoză, erizipel patologie phlegmon subcutanat. Cele mai frecvente patogeni - streptococii și stafilococii, mai rar în infecția cu E. coli este implicată. Mecanismul purulente de dezvoltare este periculos, deoarece purulente exudat pătrunde în țesuturile din jur, lovindu-le, ceea ce poate duce, de exemplu, celulită a piciorului.

Înapoi la cuprins

tratamentul bolii

Decât pentru a trata o inflamație la picior? articulațiilor deformata degetul mare pot fi readuse la starea sa inițială doar de o intervenție chirurgicală. În același timp, eliminarea inflamației și a normaliza funcția motorie articulare în totalitate și pot fi terapeutice prin utilizarea unor măsuri terapeutice și preventive.

Înapoi la cuprins

Măsuri terapeutice și profilactice

Tratamentul medicamentos al bătături
Dacă aveți oricare dintre marele tratament deget de la picior bursită incepe cu o terapie naturală, care include următoarele măsuri preventive:

 1. Purtarea pantofii potriviti. Pantofii trebuie să fie larg (pantofi apropiate excluse), cu o preferință pentru materiale naturale (piele moale, nubuc, piele de căprioară). Eliminat complet tocuri cui (nu mai puțin de 5-6 cm în diametru). Când deformare mare, folosind pantofi ortopedici custom-made pantofi, sau cu suporturi speciale arc.
 2. Utilizarea atele. fixare comună în repaus, ceea ce reduce sarcina pe ea. Puteți utiliza două opțiuni: uzura de zi cu zi din interiorul pantofului și dressing numai noaptea in timpul somnului.
 3. Tratament simptomatic cu comprese reci. gheață Suprapunere comprima până la 4 ori pe zi, timp de 20-30 de minute pentru a reduce durerea și eliminarea edem.
 4. Mutarea în picioarele goale. Mersul cu picioarele goale pe o suprafață dură are un efect stabilizator.
 5. Optimizarea aportului de nutrienți. Este necesar să se elimine fosforul deficitului și calciu, care se realizează prin consumul de astfel de alimente: pește, pui, lapte, brânză, ouă.

Înapoi la cuprins

medicament

Tratamentul medicamentos al bătături
Baza tratamentului medicamentelor bursite cuprind medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Ei rezolvă următoarele probleme: încetarea răspunsului inflamator, eliminarea edem, eliminarea simptomelor dureroase, pentru a preveni răspândirea procesului de țesut adiacent, prevenirea recurenței.

Cele mai frecvente medicamente din acest grup includ astfel de agenți: indometacin, Klofezon, ibuprofen, ketoprofen, naproxen, diclofenac, flurbiprofen, piroxicam, celecoxib. Aceste formulări sunt produse într-o altă formă convenabilă pentru utilizare - tablete, injecții, unguente și alte produse pentru utilizare în exterior. Chiar si aspirina poate fi folosit in casa, care are un efect pozitiv.

În cazurile avansate de complicații în țesuturile vecine prescriptori tip hormonal, si pentru ameliorarea durerii severe - analgezice.

companiile farmaceutice moderne produc multe medicamente eficiente pentru tratamentul bursita în diferite stadii. Următoarele instrumente pot fi identificate: Arkokia, Artrozan, Berlikort, Brufen, fenilbutazonă, Bystrumgel, Veroal, Voltaren Emulgel, Diklak, Diklobene, Dikloran, Ibuklin, Kefzol, Kliporil, Lizolin, Nise, Netsef, Nurofen, Solpafleks, Tobitol, Fastum gel FLEX , Tsezolin, Tsefaprim.

Înapoi la cuprins

operative terapie

Pentru a restaura întreaga formă comună și sunt folosiți întreg metodele de tratare a piciorului operativ. Chirurgia vă permite să se alinieze oasele. Sunt utilizate două tehnologii de bază - osteotomie distală și proximală. În primul caz, porțiunea distală se face incizie cu deplasarea ulterioară a osului. Scade unghiul de îndoire a degetului mare. osteotomie proximală permite corectarea tendon și os remodela prin disecție a porțiunii proximale. Schimbarea locației osului este fixat cu ace speciale.