Tratamentul gaymoroetmoiditov - inflamația cronică a sinusurilor - o inflamatie a paranazale

Măsuri terapeutice în gaymoroetmoidite cronice (modificări infektsionnovospalitelnyh dominate) ar trebui să fie în primul rând îndreptate la eliminarea patogenezei și factorii etiologici care contribuie la cronicizare a bolii. făcute în primul rând adenotomija sau alte proceduri chirurgicale locale pentru a restabili respirația nazală și să se reorganizeze infecții secundare focale (amigdalele, dinți cariat).În același timp, elementele totale complexe de tratament de terapie sunt introduse stare de normalizare generală a organismului, proprietățile sale imunoreactivi, generală și rezistența locală. Purtat Tratamentul medicamentos restauratoare: vitamine, care cuprinde un complex de vitamine C, B, B12. PP, rutin, acid ascorbic, gammaglobulin, extract de aloe, 0,2 ml de piele (20 injecții pentru curs), pentoxyl g 3 0025 - 4 ori pe zi; ATP kokarboksilaza. Acest lucru ia în considerare starea tractului gastro-intestinal și ficat, asimilarea de produse alimentare, modul corespunzător este propusă cu simptome de disfunctie.

Tratamentul local al gaymoroetmoidita cronice este de obicei combinat caracter, care, împreună cu o varietate de terapie de droguri și măsuri conservatoare, efectuează intervenții chirurgicale locale (polipotomiya, turbinotomy și așa mai departe.), iar în unele cazuri, o intervenție chirurgicală radicală asupra sinusurilor afectate. Terapia conservatoare își propune să contribuie la îmbunătățirea evacuării conținutului sinus patologice și pentru a elimina dezvoltarea unui proces inflamator la nivelul mucoasei nazale și sinusurilor [Nino M. 1980].

Tratamentul se realizează cu implicarea întregului arsenal de mijloace de terapie sinuzitei acute sau cronice. În primul rând sistematic și anemiziruya mucoasa obezbolivaya în funcție de vârsta copilului, este exudat aspirat din cavitatea nazală. Metoda de lichide în mișcare Proetz, inhalatii, aerosoli electroforeză și introduse în nas și sinusurilor medicamente diferite medicamente (antiseptice, agenți antibacterieni, agenți de desensibilizare și corticosteroizi).Aplicați tratamentul sinusurilor inflamate puncție spălarea lor ulterioară și introducerea de droguri. copiii neliniștite în mod repetat, netratate sau ineficacitate la pacienții cu puncții petrec cursul lung de drenaj constantă a sinusurilor, se spală alternativ și introducerea de medicamente cu sesiuni de oxigenare. In exacerbări proces recomandat terapia totală antibiotice cu administrare parenterală de antibiotice, care este selectat conform antibiotikogramme.

Deosebit de durată cu terapia conservatoare ineficiente observate la copiii cu gaymoroetmoiditom cronică polipoza complicat prelungit. În aceste cazuri, polipotomiya efectuat nu aduce întotdeauna rezultatul dorit, după ceva timp, la unii pacienți cu nou rinoscopia puteți detecta apariția de polipi. De aceea polipotomiya trebuie să implice în mod necesar un tratament conservator ulterior ca scop cresterea polip secundar stopării [Labas Z. Derkay E. 1975].

Este necesară efectuarea terapiei locale în perioada post-operatorie, inclusiv în acesta agenți antiinflamatori, antibacterieni, desensibilizante și preparatele cu corticosteroizi, diverse manipulări sposobstvrvat evacuare secreții patologice din sinusurile, se aplică un tratament fizic.

Foarte des, efectul favorabil apare numai după un tratament post-operatorie prelungită, restabilirea respirației nazale și o îmbunătățire semnificativă a stării generale a corpului copilului.

Cu toate acestea, în unele copii terapia complexă, realizată după îndepărtarea de polipi, aduce vindecare, sau chiar o îmbunătățire vizibilă. În astfel de cazuri, este nevoie de o intervenție chirurgicală mai radicală. Copiii de până la 10 - 11 de ani, multi chirurgi au tendinta de a prefera metode care economisesc intranazale de operații. În același timp, se produce o deschidere endonazale separată a sinusului maxilar și etmoid sinusurilor [Shevrygin BV Manyuk M. K. 1981]. După cum sa descris deja, disecția endonazale sinusală se realizează prin pasajul nazal inferior și capacitățile tehnice permit acum atenție suficient examinarea sinusurilor și elimina modificate porțiuni ale membranei mucoase prin anastomoză suprapuse.


„Inflamația sinusurilor la copii“
MJ Kozlov