Tratamentul distoniei vasculare - medicamente și metode tradiționale

Distonie (VSD) - o afecțiune asociată cu modificări ale sistemului autonom, care se manifestă ca un simptom complex. Pacienții înțeleg rareori pericolul bolii, care necesită un medic precis, în opinia lor, diagnosticul. Dar statul necesită diagnostic atentă și tratamentul distoniei vasculare ar trebui să fie selectate ținând cont de mulți indicatori de sănătate. Ceea ce este important să se acorde o atenție la tratamentul eficient al distoniei?Ce este HDR?

Distonie sau, cum este numit, neurocirculatorie - o patologie, care este percepută ca o boală diferită. Distonia poate continua cu simptome de afecțiuni ginecologice, neurologice, precum si orice alta. Prin activitatea organismului sistem autonom este capabil să se adapteze la schimbările din mediul înconjurător.

Ca urmare, există un dezechilibru vegetososudistoy sistem autonom, ceea ce duce la o schimbare în exploatare a unui organ. Cauzele bolii sunt considerate a fi caracteristici ereditare, constituționale, stres frecvente, în special mediul, atmosfera de familie. Prin patologie tind să oameni de toate vârstele.

Semne si simptome de VSD

Tratamentul distoniei vasculare - medicamente și metode tradiționale

Boala cu sindrom de scurgere vasculară vegetativă este capabil de diferite tipuri, în funcție de faptul care a lovit regiunea. Astfel, forma de eliberare cu sindroame de SNC (amețeală, greață îngrijorat, dureri de cap), sistemul cardiovascular (dispnee, durere în inimă), digestive (manifestată sub formă de durere epigastrică, greață, diaree sau vărsături) .-

De multe ori cu pacientul distonie vasculare sunt observate:

  • Sindromul neuromusculară - slăbiciune, de rulare a ochilor, pierderea de coordonare, amorțeală la nivelul degetelor.
  • Sindromul psihic - depresie, scaderea performantelor, agresiune.
  • Sindromul Cognitive - pierderea memoriei, incapacitatea de a se concentra.
  • Sindromul vascular - proasta circulatie, extremități reci, slăbiciune, crampe.

Însăși starea distoniei vasculare tip hipotonic apare fie hipertonic, adică, cu o scădere sau creștere a tensiunii arteriale. Tip De asemenea, probabil fluxul mixt al bolii. Copiii au propriul lor statut special. Luați în considerare caracteristicile fiecărei versiuni a dezvoltării bolii separat.

Distoniei la copii

Tratamentul distoniei vasculare - medicamente și metode tradiționale

Complicarea diagnosticul de distonie vasculară care frecvența ritmului cardiac al copilului este considerabil mai mare decât cea a unui adult. Din acest motiv, nu este necesar să se utilizeze figura ca un semn patologii.-

Pielii la copii cu boala devine o culoare diferită, erupții cutanate, uscăciune, umflare. schimbări deosebit de importante în activitatea organelor endocrine: la masculi, pubertatea intarziata, dar fetele, dimpotrivă, de accelerare.

Modificări temperatura corpului cu vegetososudistoy nici un motiv special, că nu este însoțită de rinită sau alte simptome respiratorii. La copii, somnolență, panică fără motiv sau preocupare constantă. Odată cu înfrângerea inimii este marcată schimbare în caracterul de respirație, ea devine un pic prea des, atunci încetinește. De multe ori, atunci când sindromul vegetososudistoy apare dispnee.

Astfel de copii suferă de pierderea poftei de mâncare, ei sunt preocupați de greață, și, uneori, vărsături și diaree. De 12-15 ani toate acestea conduc la gastrita sau duodenita.

Pe fondul RIR se poate dezvolta alte boli. Aceasta boala de inima, aritmii, boli de inima musculare, sindromul Cushing. În prezența unor astfel de abateri este obligat să efectueze o examinare amănunțită pentru a determina cauza stării. Tratamentul se ocupă vasculare distonie nu numai cu medicul pediatru. Noi ar trebui să implice un psihiatru, ginecolog, neurolog si cardiolog.

VSD de tipul hipoton

Tratamentul distoniei vasculare - medicamente și metode tradiționale

Principalul simptom care însoțește vegetososudistoy sindromul de tip hipotone este considerat scăderea tensiunii arteriale. În timpul exacerbării bolii apar crize. Pacienții se plâng de oboseală, palpitații, panică, nevroze, dificultăți de respirație, activitate cardiacă neregulată, transpirație, scăderea tensiunii arteriale (BP), obmoroki.-

VSD de tipul hipertonică

Această formă se caracterizează printr-o creștere a tensiunii arteriale cu perioade de crize. Pacienții cu distonie vasculară marcată palpitatii, excitare, panică, hipertensiune arterială, extremități reci, perioade frecvente oznoba.-in timpul crizelor cu distonie vasculară a fost o creștere bruscă a tensiunii arteriale, tremor al membrelor, senzații neplăcute în inimă, anxietate, transpirații, pierderea sensibilității la nivelul membrelor.

Medicii, uneori, a pus acest diagnostic ca sympathicotonia, atunci există o preponderență a simpatic asupra sistemului parasimpatic. Cu alte cuvinte, reglementarea este rupt între centrele, activarea tuturor organismelor cu boala vasculară vegetativă, și cele care încetinește activitatea lor, iar cantitatea de adrenalina in sange creste.Tratamentul distoniei vasculare - medicamente și metode tradiționale

În cazul în care sistemul parasimpatic domina simpatic, pacientul îngrijorat cu privire la rata de încetinire cardiac, transpirație, poliurie, slăbiciune severă, amețeli, somnolență.

In tratarea distoniei vasculare, este important să se ia în considerare forma patologiei și pe baza simptomelor, pentru a ridica droguri și bani.

tratamentul bolii

În caz de perturbare a sistemului autonom trebuie să efectueze mai întâi o examinare aprofundată a întregului organism. Dacă suspectați o distonie vasculară, se atrage atenția asupra stării pielii, vasele de sange, capilarele, funcționarea organelor și sistemelor. În prezența zgomotului sau șocuri ale tensiunii arteriale sistolice exprimate necesare pentru a efectua teste suplimentare pentru prezența defectelor și patologiy.- asociate

Experții numiți în boala vasculara vegetative studii, cum ar fi EKG a inimii, creier RMN, radiografii toracice, FGS ulcere gastrice și duodenale, precum si organele vitale cu ultrasunete. Conform rezultatelor sondajului, precum și fotografii cu ultrasunete sau medicul X-ray evaluează starea, și gradul de modificări în organism.

Pentru tratarea distoniei vasculare a da rezultatul dorit, este necesar să se schimbe stilul lor de viață. Combinația adecvată de muncă și de odihnă asigură funcționarea normală a sistemului autonom. Bine ati venit un stil de viață activ, care este, jogging, înot, sala de fitness, aerobic, dar este la nivelul unui amator, nu un profesionist.

De asemenea, distonie necesita o schimbare in dieta. Trebuie să dormi cel puțin opt ore pe zi. Util va vizita sanatoriu sau o stațiune de sanatate cu pacientii neurologice. Medicii recomanda rata periodica a terapiei exercitiu, masaj. Ea are un efect pronunțat al tuturor tipurilor de tratare a apei.

Tratamentul medicamentos al VSD

Tratamentul distoniei vasculare este realizată în principal de simptome. Este imposibil de spus exact ce medicamente sunt prescrise pentru aceasta depinde de caracteristicile cazului, acestea sunt selectate numai după examinarea pacientului.

În primul rând, antidepresive și tranchilizante prescrise pentru tratamentul distoniei vasculare. Dozarea este selectată, în funcție de severitatea simptomelor. În plus față de hipotensoare lor desemnați sau, dimpotrivă, cofeina pentru a ridica tensiunea arteriala. Vitaminele B sunt considerate grup de legare, ginseng si beta-blocante.

Dacă există insuficiență venoasă și detraleks vazoket numit. Ele reduc greutate in cap, durerea și pulsația. Cursul de la distonie vasculară ar trebui să fie lung - cel puțin o lună.

Dacă distonia arterelor întinse, iar presiunea a crescut, cavinton adecvat, Oxybral, Sermion, ginkgo biloba sau memoplant. Scapă de zgomot va betaserk, dar elimina starea de alarmă va afobazol. Antidepresivele trebuie să preia cele șase luni. Numai atunci este prezentat un efect vizibil.

Activează creier capabil zâmbet de obicei. Prin urmare, pacienții predispuse la distonie vasculară ar trebui să zâmbească mai des și să se bucure de viață. Schimbarea atitudinii față de lume afectează în mod semnificativ starea pacientului. Numai dacă un om se căsătorească, adică, el încearcă să găsească o cale de ieșire din problema, el poate scapa de boala, si medicamente pentru a-l ajute pentru a obține efectul dorit pe termen scurt.

Medicina populară la VSD

Având în vedere starea pacientului pentru tratamentul sedative RIR selectate. Va fi plante utile cu efecte antidepresive, precum și cele care ajută pentru a scăpa de agitație, anxietate sau stres.

efect pronunțat la vegetososudistoy are balsam. În afară de calmare, are efecte antispastice și antidepresive. În procesul de a primi infuzii de balsam de lamaie imbunatateste functia inimii, elibereaza de stres, îmbunătățește percepția lumii. Foloseste balsam de lamaie iti place ca un ceai sau într-o tinctură (bulion).

Hypericum la boala wegetososudistaya îmbunătățește starea internă ameliorează anxietatea, somn si normalizeaza cresc tonusul. Folosiți plante sub formă de decoct sau ceai. Pentru ușurința de utilizare și pacienții implicați sunt tablete adecvate care conțin extract sau extract uscat de sunătoare.

Hameiul poate ajuta la ameliorarea durerii distoniei vasculare cardiace, calm după o zi de lucru. Hawthorn bătăilor inimii evita, și normalizează tensiunea arterială și calma nervii.

Cu Mint vă gestionați pentru a elimina spasmul vaselor, îmbunătățirea somnului, să se calmeze și a scăpa de stres, care apare atunci cand sindromul vascular vegetativ. Valeriana este utilizat pentru normalizarea somnului și a restabili starea normală psiho-emoțională.

Tratamentul distoniei vasculare - medicamente și metode tradiționale

Toate aceste plante sunt utilizate în distonia atât în ​​formă pură (extracte, tincturi, balsamuri, ceai, bulion), și sub formă de medicamente comprimate vândute în rețeaua de farmacii.

sunt folosite Unele plante aromatice, în funcție de nivelul tensiunii arteriale. La tip hipertensiv distoniei vegetative se recomandă să se utilizeze plante, cum ar fi trandafirul, Wild yam, motherwort, păducel, cudweed, Sophora. În paralel cu aceasta, prezența sindromului vasculare vegetativ trebuie să își diversifice dieta de mere, pere, grapefruit, usturoi, ciocolata, legume.

Evitati alcoolul, cafeina, sare și alimente grase. Asigurați-vă că să se plimbe în aer curat și ridica pentru tine unele activități simple de fitness.

Atunci când tipul hipoton de distonie vegetativă se recomandă utilizarea ginseng, propolis, ginseng siberian si alte plante care cresc tonul, precum și forțând receptorii să reacționeze la factorii de mediu.

Complicațiile și RIR prevenirea

Că atunci când distonie vasculară pentru a preveni deteriorarea organelor interne, în plus față de normalizarea regimului zilei, să respecte recomandările medicilor toate. Luaþi VSD la copii. Ei de multe ori se dezvolta boala afectează în mod negativ starea generală a copilului.

Prevenirea IRR ar trebui să înceapă în copilărie. Este deosebit de important să se evite stresul și surescitare nervoasă. În cazul în care boala este necesară pentru a asigura un echilibru corect de muncă și de odihnă. Dormitul copil cu distonie vasculară nu ar trebui să fie mai mică de opt ore pe zi. Adu-cluburi sportive de beneficii, dans, jogging, înot, schi sau ciclism. Potrivit yoga, training autogen, exerciții de respirație.

Tratamentul distoniei vasculare - medicamente și metode tradiționale

Dieta pacientilor cu distonie vasculară pentru a include produse, cum ar fi cartofi, varză, caise, stafide, smochine, prune uscate, fasole, roșii, mazăre, mărar. Dacă observați că atunci când se măsoară pulsul la incheietura navelor comune sunt întinse, face oblic pe hrișcă, morcovi, nuci, soia, trandafir sălbatic.

nepotul meu, 14 ani RIR diagnosticat recent (din fericire fara gastrita si alte lucruri). tratate, dar până în prezent efectul nu este vizibil. Aceasta ar putea avea nevoie de timp.

Pe termen lung a studiat informațiile cu privire la acest medicament, pentru că a vrut să cumpere pentru mama lui. Ea are diabet, nu toate medicamentele sunt potrivite. Datorită faptului că părțile componente naturale medicina, l-am cumparat pentru mama mea. Cumpărarea aici, pe site-ul oficial, eu nu sunt îngrijorat de autenticitatea medicamentului, am fost asigurat. care va fi bine și cu un termen de valabilitate. De fapt, încă din primele zile de aplicare mama îmbunătățit starea de spirit, melancolie a dispărut. Presiunea se întoarce treptat la normal, dar există deja astfel de salturi ascuțite. Mamă și eu sunt fericit.

Multe simptome neplăcute VSD pot fi eliminate, dacă preparatul băutură. Eu sunt prietenul lui medicul este foarte recomandat. Am Tăierea cursul și nu regret, chiar și prin înghețare a încetat definitiv și de anxietate au dispărut.

Ce pregătire nu-mi spui?

Am folosit pentru a fi un VSD am primit chiar un tratament la clinica Dr. Belenko. Google ceva util s-ar putea găsi.