Tratamentul de remedii populare intestinale și medicamente

Boli ale intestinului subțire se găsesc în toate domeniile vieții. mecanisme de boala sunt diverse, există leziuni acute și cronice, infecțioase și autoimune. Prin urmare, abordările la terapie. Tratamentul intestinului subțire - un proces laborios care vizează corectarea mai multor factori patogeni.Tratamentul de remedii populare intestinale și medicamente

Pentru a mări poza click pe ea

Intestinul subțire este împărțit în trei părți: duoden, jejun și ileon intestine. Funcția lor principală este digestia alimentelor și absorbția de substanțe nutritive și apă. De îndată ce funcția de malabsorbție, întregul corp suferă. Există un deficit de proteine, deficiente de vitamine, tulburari de scaun, formarea de gaz, durerea periodică posibil. Datorita gamei largi de simptome, arsenalul de medicamente folosite în terapia bolilor intestinale este suficient de mare.

Gastroenterolog Mikhail:

Simptome boli intestinale

Cele mai frecvente tulburări digestive. Ea se manifestă după cum urmează:

 • încălcarea scaun. frecventa defecare ajunge de 5-6 ori pe zi volum, scaun a crescut, se poate observa resturile de alimente nedigerate. In leziuni intestinale severe sunt prezente în sânge și mucus scaun;
 • Apariția hodorogit intestine, balonare;
 • durere. Durere localizată în regiunea ombilicală, sau ușor spre dreapta. Durerea nu este acută, este constantă, plictisitoare, a scăzut după trecerea flatus. În cazul în care intestinului motilitate a crescut, durerea devine caracterul înțepătoare.

In plus fata de simptomele intestinale, există, de asemenea, comune semne ale bolii. Ca urmare, substanțele de malabsorbție cronică este defect lor artificială. Mâncarea intră în organism, dar nu a absorbit. Acest lucru duce la pierderea în greutate a pacientului cu un regim alimentar normal, apariția hipovitaminoză, anemie. Deficienta de vitamine liposolubile K, A, E, D duce la pierderea vederii, crește fragilitatea oaselor, perturbarea ciclului menstrual la femei și la bărbați parametrii spermatici. Există o piele uscată pe ea microfisuri apar în colțurile buzelor - obligatoriu. La deficit de oligoelemente nu sunt hrănite de fier, calciu. Suferă sistemul hematopoietic, există osteoporoză.

În cazul în care boala intestinului este severă, pacientul are doar tulburări gastro-intestinale. Din cauza duratei scurte a simptomelor, lipsa de vitamine, nutrienți și macro nu are timp să apară.

Există mai multe boli cronice care apar boli intestinale.

enterită cronică

Este un termen lung inflamatie lent intestinului. Pot apărea ca urmare a expunerii la agenți patogeni intestinali potolit după faza acută a bolii. Nu enterită acută vindecat poate hronizirovatsya. În plus față de microorganisme, pot provoca inflamații ale viermilor intestinali și a paraziților.

Cazurile în care leziunile intestinale provocate inflamație ionizantă, săruri ale metalelor grele și unele medicamente.

Tratamentul de remedii populare intestinale și medicamente

Mecanismul bolii include patru tipuri de procese patologice:

 • infecția cu bacterii din intestin;
 • încălcarea mecanismelor de protecție ale intestinului subțire;
 • scad producția enzimelor intestinale;
 • încălcarea activității dreptul motorie intestinale.

intoleranța carbohidrați

Inerent unii oameni care sunt de la naștere sau enzime speciale care descompun de zahăr. Cel mai frecvent eșec al unuia dintre cele trei enzimă - lactaza, zaharazei și trehaloză. În primul caz, pacienții nu sunt capabili de a digera laptele. În cazul unui pacient eșec zaharazei nu este absorbit de zahăr obișnuit. Și în cazul în care există un deficit de trehaloză, oamenii nu pot mânca ciuperci fără evenimente adverse.

Înfrângerea vaselor intestinului subțire

Cand ateroscleroza afecteaza placa la un pacient toate vasele. Lumenul este redus considerabil și, prin urmare, merge mult mai puțin sânge. Intestinul este într-o stare de deficit de oxigen. Boala se manifestă prin dureri în abdomen. Ei începe în regiunea centrală, și apoi reconectat la întregul abdomen. După mese pentru apar pe o perioadă de la 30 minute la o oră și jumătate. Această perioadă este lucrarea maximă a intestinului, creste nevoia de oxigen. Durere în această stare este puternic exprimat. Pacienții se tem de repetarea lor, refuză să mănânce. În plus față de durere, există tulburări gastro-intestinale. Boala este foarte periculos, deoarece progresia aterosclerozei arterelor poate avea loc cu un blocaj complet în continuare dispariției treptate o parte a intestinului.

Leziunile alergice ale intestinului subțire

reacția corpului excesivă la substanțe străine se numește o alergie. Pe afișajul pielea arata ca vezicule de mâncărime, roșeață sau o erupție fină de culoare roșie.

Intestinul subțire este, de asemenea, afectate cu alergii, în special în produsele alimentare. Aceasta se manifestă enteropatie emergență. În cuvinte simple, intestin „chel“ din cauza dispariția treptată a aspirației vilozităților. Nutrienții nu sunt absorbite în mod corespunzător, există frustrare unui scaun. Cele mai frecvente cauze de alergii alimentare, medicamente, vaccinuri, seruri și polen.În caz contrar, boala numita gluten enteropatie. Cauzată de o deficiență ereditară a enzimei care rupe una dintre componentele proteice ale cerealelor - gluten. In absenta unui regim alimentar adecvat, leziunile intestinale sunt pronuntate rezistente.

Tratamentul de remedii populare intestinale și medicamente

Din cauza defalcare incompletă a proteinelor forma produse toxice, nocive pentru intestinul subțire. Mucoasa subțiază datorită distrugerii straturilor superioare. Intestinul devine incapabil să facă față pe deplin cu funcția sa. Boala se manifestă diaree recurente. Pacientii adesea subponderali. În afară de tulburări gastro-intestinale, pronunțată simptome somatice. Anemia apare, este dificil de a trata apariția echimoze pe piele, sângerare excesivă, tulburări mentale, și dureri osoase. Sub masca de toate aceste manifestări pot fi ascunde enteropatie gluten. Datorită abundenței simptomelor bolii diagnosticate mai tarziu.

boala Whipple

O boală infecțioasă rara care afecteaza intestinele, articulatii si sistemul circulator. În severă aceasta afectează toate organele și sistemele umane. Corynebacterii Chemat capabile să producă mucopolizaharide bridging nave mici limfatice.

Numeroase manifestări ale bolii. În plus față de febră, dispepsie și malabsorbția intestinală, care afectează toate organele și țesuturile.

Tumori ale intestinului subțire

Dominat benigne. Ei cresc încet, fără a perturba anatomia intestinului, și au un efect redus asupra permeabilității intestinale și bunăstării.

Tumorile maligne ale intestinului cresc rapid, de a promova intoxicare. Pentru că aspectul intestinal și, în ansamblu. Poate să crească în organele din apropiere. În cazul în care cancerul creste in peretele intestinului, eventual îngustarea lumenului său. Există o obstrucție intestinală cu simptome severe ale organismului otrăvire. Condiția necesită o atenție medicală imediată.

Tratamentul bolilor intestinului subțire

În leziunile alergice ale intestinelor este de a adera la o dieta hipoalergenice. Atacul este îndepărtat prin antihistaminice, cum ar fi Suprastinum, Tavegilum, Phencarolum, loratadina, tsetrin. În cazul în care alergia este însoțită de angioedem sau șoc anafilactic, o nevoie urgentă de a introduce adrenalina sau steroizi.

In boala celiaca, și alte informații relevante deficit de enzime pentru a lipi la o dieta, evita alimentele care nu sunt digerate în organism. Respectarea sfatul nutrițional corect face viața și sănătatea pacienților de înaltă calitate. Intestinul nu este supus la o expunere anormală și rămâne sănătos.

boala Whipple tratate cu utilizarea prelungită a antibioticelor. Terapia este continuată de ani de zile. Alegerea antibioticelor ar trebui să aleagă medicul curant luând în considerare sensibilitatea acestora.

Boala vasculara, alimentând intestinului subțire, tratate cu vasodilatatoare. Alegerea ca o nitrați cu acțiune prelungită. Pentru a opri formarea plăcilor de colesterol din lumenul vascular, trebuie să luați statine. Aceste medicamente se stabilizeze colesterol nu numai mai mici, dar, de asemenea, plăci existente.

Cel mai adesea este de oameni suferă de enterită cronică. Tratamentul sa necesită regulate și asociere cu nutriție adecvată. Boala cronică a intestinului tratat cu termen lung, este necesar să fie ajustate pentru pacienti.

Tratamentul medicamentos al enterite cronice

Suprimarea progresiei dysbiosis, normalizarea microflorei intestinale este una dintre cele mai importante aspecte ale terapiei. Întrebarea este cum să trateze aceste tulburări microflora dovedește necesar. Numit de preparatele bacteriene. Acesta este compus din microorganisme benefice. În mod normal, ele se găsesc în număr mare în lumenul intestinal. Următoarele medicamente: enterozhermina, baktisubtil, laktobakterin, bifikol, bifidubakterin. Ia probiotice cursuri necesare. Primul durează trei săptămâni. Consumati medicamente necesare înainte de mese de doua ori pe zi timp de 3-4 doze unitare. Apoi, trebuie să întrerupeți administrarea de droguri timp de o săptămână, și se repetă un curs scurtat. Regimul de tratament trebuie să fie luată o dată pe trimestru, pentru a evita agravarea dysbiosis.

Îndepărtați flatulență excesivă, huruitul și scaune frecvente face uz de preparate enzimatice. enzime pancreatice normaliza digestia și absorbția în intestinul subțire. Cele mai frecvente forte pancreatină mezim, Creon, Praznicului, panzinorm, pantsitrat. În deficit de enzime severă a lua medicamente lung. Din cauza lipsei de toxicitate, acestea pot fi folosite de ani de zile. Persoanele cu forme mai blande de medicamente enterită cronice utilizate ratei lunare. Medicamentele sunt luate în timpul meselor sau imediat după aceasta, la fiecare masa. Doza depinde de severitatea bolii.

Atunci când este necesară motilității intestinale excesive a consumului de droguri, normalizând scaun. Ele sunt învelește și astringenții. Preparatele Bismut pot fi utilizate în pulberi, 1 g de 4 ori pe zi, tannalbin 0,5 g de 4 ori pe zi, Kaopectate 1 lingura. l. Până la 6 ori pe zi.

lupte bune diaree Imodium. Contraindicație pentru primirea de droguri este o infecție acută.

Tratamentul de remedii populare intestinale și medicamente

Se recomandă utilizarea următoarelor produse:

 • pâine ieri, biscuiți doar uscat;
 • supe cu cereale și legume. Gătitul este permisă pe bulionul scăzut de grăsime;
 • soiuri de scăzut de grăsimi de pește și carne, aburit, sau fierte;
 • feluri de mâncare de legume, nu consolidarea flatulență. Aceasta a permis consumul de cartofi, morcovi, dovleac, conopidă, dovlecei piure, coapte sau prăjite. roșii coapte pot fi consumate crude;
 • cereale și paste făinoase nu sunt interzise. Este de dorit să mănânce mei și terci de orz;
 • ouă;
 • dulciuri;
 • produse lactate, inclusiv unt, brânză și brânză de vaci;
 • de băuturi ceai, cafea slab recomandat.

Tratamentul-droguri fără enterită cronică

Tratamentul intestinului de remedii populare nu și-a pierdut relevanța. Multe plante sunt în măsură să exercite asupra intestinului diferite acțiuni - inflamatorii, astringente, sau laxative.

Elimină crampe și o senzație de greutate ajută musetel, menta si valeriana. Pentru a pregăti supa va avea nevoie de 6 linguri flori de musetel, 2 linguri frunze de mentă și valeriană. Pentru fiecare 4 linguri planta se bazează litru de apă. Materiile prime necesare pentru a se umple cu apă, se fierbe timp de 15 minute, apoi se lasă la infuzat timp de o oră. Bulionul rezultată luată după 150 ml de alimente.

Puteți folosi suc de cartofi proaspat pentru a suprima inflamația. Acesta trebuie să ia înainte de mese. Ea promovează vindecarea mucoasei intestinale, are un efect de ecranare.

Aceasta ajută cu constipație manca un amestec de fructe uscate. Pentru prepararea ei necesară pentru 200 g de caise uscate și smochine, prune 400 g. Toate acestea trebuie să fie amestecat cu miere și luat două ore după o masă și 1 lingură Trebuie remarcat faptul că prunele independente are un efect laxativ.

Ca un laxativ următoarele produse: dovleac, kiwi coapte, sfecla.

Cu ajutorul Aloe poate face cu constipatie cronica. Pulpa lasă să se pisa, se amestecă cu miere caldă în raport de 1: 1. Trebuie să insistăm noapte, apoi re-încălzit. Trebuie să luați în dimineața pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejun.

Un remediu eficient pentru diaree - un decoct de coaja de stejar. Are un astringent pronunțat. Trebuie să-și asume o jumatate de cana de 2 ori pe zi.

Cu droguri tratament regulat și remedii populare, vei reusi, iar instinctul vă va mulțumi.

Obosit de dureri abdominale, de stomac.

A pierdut când era într-o stare de spirit bună, și chiar mai bine-?
Da, probleme ale sistemului digestiv poate strica serios viata!

Dar există o soluție: gastroenterolog, șef departament gastroenterologie Arhipov Mihail Vasilevich spune detalii >>>.