Tratamentul bolii ocluzive, simptome si cauze

Boala ocluzivă - cea mai frecventa boala vasculară periferică. În urmă cu aproximativ o sută de ani, boala izolată dintr-un grup de boli aterosclerotice. Termenul „obliterantă trombangeita“ încă folosit în România. Acest nume original a fost asociat cu tromboza primară propusă și infecției în vasele.Boala apare mai ales la bărbații cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Femeile suferă extrem de rare.

modificări patologice

Pentru obliterantă endarteritis schimbare caracteristică a tuturor segmentelor de artere de tip muscular. În principal localizate la extremitățile inferioare, dar poate avea ca rezultat vasele de sânge ale mâinilor, creier, stomac, inima, artere care alimentează intestin.

In studiul tesutului vascular relevat o creștere a tuturor celor trei straturi ale peretelui arterial datorită celulelor inflamatorii mari. Ca rezultat, lumenul vasului se îngustează, incetinirea fluxului sanguin duce la tromboză.

ocluzive, în același timp, pentru a arterelor implică inflamația în micile ramuri ale venelor superficiale, cauzand flebita migratoare.

In boala finala artera pas si venele sunt înconjurate de țesut cicatricial, sunt topite într-o singură infiltrare. Adhesions violează țesutul nervos, promovează nevrita.

Până în prezent, nu au fost stabilite cauzele exacte. Valoarea dovedita:

 • predispoziție genetică;
 • picioare hipotermie;
 • influenta fumatului.

În urmă cu câteva zeci de ani, boala a fost considerată aproape de piloți profesioniști care zboară avioane în război și anii de după război.

Tratamentul bolii ocluzive, simptome si cauze

Lipsa încălzirii cabinei a dus la înghețarea costumul scaunului

Ceea ce contează este rolul sistemului nervos. În stadiile inițiale endarteriita în principal în dezvoltarea bolii este o tulburare a reglarea tonusului vascular: există un spasm primar, apoi se alătură răspunsul inflamator. Prin urmare, unele studii sugereaza boala este atribuita unei reactii neuro-alergice.

tablou clinic

Primele simptome sunt disconfort la nivelul gambelor, picioare, talpi, degetele de la picioare: senzație de arsură, căldură sau răceală, amorțeală, sensibilitatea defectuoasa a degetelor ( „deget mort“ semn), dureri la nivelul gambelor. Pacienții au raportat o senzație de arsură în picior în timpul mersului, schimbarea la rece.

Manifestări mai puțin frecvente ale bolii începe cu migrarea flebita: pe partea din spate a piciorului apar dureros complot înroșită strans, se poate răspândi la glezna și partea inferioară a piciorului. După 2 săptămâni se infiltreze dispare. Pe pielea este pigmentare maro. Aceste modificări se dezvolta asupra navelor venoase mari. Diagnosticul diferential este important ca nu exista nici varicoase.

Simptomul caracteristic al unei leziuni vasculare este de claudicație intermitentă: în timp ce mersul pe jos, care provoacă dureri severe la nivelul gambelor, jart pe picior în sus și în jos, pentru că oamenii sunt forțați să se oprească și moale. In repaos, durerea dispare, dar a fost reluată la începutul mișcării.

Mecanismul acestui simptom este vase de reactie anormala: artere in timpul exercitiilor ar trebui sa fie extinse, și au forma conica. Pacienții raportează paloarea și extremități reci. Atrage atenția aceluiași mecanism cu angină.

boala

In cazurile usoare de durere apar numai la începutul mers pe jos. După adaptare pentru a încărca o persoană se mișcă fără să se oprească. Se crede că cu un astfel de flux bun și de a dezvolta rapid colaterale (auxiliare) sau vasele se produce tromb recanalizare formate când trecerea sângelui în interior.

Într-un curs progresiv de durere îngrijorat zi și noapte. Pacienții stau pe timp de noapte, sprijinirea și masarea inflamat membrelor. Apoi, pe unul dintre degetele in unghiilor este un loc mic violet. Aceasta crește treptat, devine negru. cangrenă atât de evidente.

Au existat cazuri rare de endarteritis curent foarte rapidă, și gangrena dezvoltat imediat cu caracteristicile originale.

În prima etapă, gangrena uscată. Apoi, ea merge în stare umedă, infectate țesut rapid.

stadiu al bolii

Tot mecanismul patologic trece prin mai multe etape. A decis să aloce:

 • etapa inițială de degenerare a vaselor de terminații nervoase - nici manifestări clinice;
 • ischemie - prezintă toate simptomele clasice;
 • creste masa de tesut cicatricial, la începutul tulburărilor de alimentație - o reducere bruscă a ondulație pe arterele piciorului, durere și paresteziile în repaus timp de noapte, modificări ale unghiilor trofice, cianoză a pielii;
 • stadiul de ulcerații și necroza - pe un fundal de durere severă apar dureri la nivelul picioarelor;
 • gangrena cu țesut de dezintegrare complicații septice.


Tratamentul bolii ocluzive, simptome si cauze

Pe degetele de la picioare stângi manifestări inițiale ale cangrena

Dependența de localizarea arterelor afectate

Mai putin frecvente simptome ale obliterantă endarteritis nu se dezvoltă la nivelul membrelor și alte părți ale corpului.

Boala arteriala coronariana cauze simptome tipice de angină:

 • dureri în piept, în funcție de activitatea fizică;
 • sentimentul de „frica de moarte“;
 • dificultăți de respirație.

infarctul miocardic nu este tipic.

mezenterică vasculară clinica boala ocluzivă da „abdomen acut“ cu funcție de intestin afectata, necroza peretelui intestinal și peritonita.

Arterele carotide este exprimat în simptome de insuficiență circulatorie acută:

 • dureri de cap,
 • amețeli,
 • pareza mâinilor și picioarelor,
 • leșin.

Endarteritis arterelor renale duce la insuficiență renală acută cu încetarea urinare, creșterea tensiunii arteriale, edem, modificări ale pielii.

diagnosticare

Diagnosticul de obliteranta picioare endarteritis și mâinile este ușor. Simptomele descrise de pacient este foarte luminos. Chirurgii la sondaj sunt tehnici simple:

 • determinarea ondulație pe arterele piciorului (pe piciorul afectat este redus);
 • folosind o probă care indică vasele sanguine bune rate de umplere, atunci când poziția picioarelor.

Pacienții sunt rugați să se întindă pe o canapea, ridicați picioarele în sus și țineți-le în această stare timp de două minute. Atunci când monitorizarea arată că pielea de pe picioarele „bolnav“ picior decât sănătos Paler. În cazul în care pacientul pune picioarele în jos, pielea normală ar trebui să roșească la zece secunde ca un pacient uman cu roseata vasoconstricție se produce lent și inegal.

Temperatura aplicata pielii cercetare Elektrotermometriia. În condiții normale (temperatura camerei de 20 grade) la temperatura degetului este de 32 de grade, iar la pacienții cu endarteritis mai puțin.

Considerat o tehnică mai fiabilă pentru a studia circulația picioarelor cu ajutorul pletismografie, vă permite să reflecte grafic modificările patologice.

In chirurgie vasculara departamentele de administrare utilizate în artera femurală a contrastului urmat mediu prin radiografie.

diagnostic corect atunci când alte site-uri obliterantă endarteritis extrem de dificil. Mai ales la pacienții cu vârsta peste 50 de ani. În insuficiența renală acută, peritonita, sau pentru a ghici îngustarea vasculare este posibilă în timpul funcționării, cu nici un efect al tratamentului.

Tratamentul bolii ocluzive, simptome si cauze

Camera de presiune creată artificial crescută de saturare cu oxigen

Diferențele față de ateroscleroza

La barbati mai in varsta, un diagnostic diferențial al aterosclerozei vasculare. Manifestările clinice sunt foarte asemănătoare. Cu toate acestea, in ateroscleroza:

 • vârstă și anume vârstă vorbește împotriva endarteritis;
 • modificări sclerotice pot fi confirmate în alte vase (aortă, koronaroskleroza) cu placi calcificate;
 • există un colesterol crescut în sânge;
 • nu există flebita tipic migratoare;
 • nu un indicator al probei spastic funcțional.

Tratamentul bolii ocluzive, simptome si cauze

Utilizarea baie îmbunătățește starea generală și normalizează tonusul vascular

Tratamentul obliteranta endarteritis ofera un efect maxim în stadiile incipiente ale bolii. Este necesar să se elimine factorii care contribuie la dezvoltarea de spasm. Renunțarea la fumat, chiar și într-o formă avansată îmbunătățește foarte mult starea pacientului, reducerea durerii.

 • Eliminarea efectului plexului nervului spastic;
 • dezvoltarea de sprijin circulator;
 • prevenirea hipoxiei tisulare;
 • lupta împotriva trombozei și a flebita migratoare;
 • prevenirea supurație.

Dintre medicamentele utilizate vasodilatatoare, spasmolitice, unguent cu heparina comprimă topic tromboza remover

Tratamentul bolii ocluzive, simptome si cauze

Efectiv combinație de vitamine B și acid nicotinic

Metoda de droguri intra-referință în artera femurală.

oportunități de fizioterapie

Procedure de terapie fizica permit de a consolida acțiunea medicamentelor. Utilizați electroforeza italice, UHF, expunerea la ultrasunete.

Pentru a evita ca procedurile de hipoxie utilizate în camera de presiune, injectarea subcutanată a oxigenului.

Pacienții care este prezentat un tratament sanatorial la stațiuni și Macesta Tshaltubo. Există surse naturale de radon. Realizarea împachetări cu nămol, cameră și băi comune.

metode chirurgicale

Pentru a elimina influența ganglionul spastică, blocada novocaină a avut loc, indepartarea chirurgicala a nodurilor trunchiul simpatic pe ambele părți.

În absența flebită exprese utilizate operațiunile din zona afectată a navei pentru a înlocui proteza și by-pass (aderarea la nava sanatoasa).

Dacă cangrena este revelat, este necesar pentru a salva viața pacientului. amputare Limb este peste țesuturile afectate.

Sfaturi de medicina tradițională

decocturi și de a folosi produse naturale recomandate pentru tratamentul remedii populare.

Ingera amestec de lamaie si miere.

 • cartofi (apa de la cartofi fierți) o jumatate de cana de trei ori pe zi;
 • boabe păducel, frunze de menta, cimbru;
 • sunătoare, cimbru, valeriana, veșnică.

Eficace este tratamentul cu venin de albine, lăptișor de matcă aportul.

Tratamentul bolii ocluzive, simptome si cauze

Fum inacceptabil în vasospasmul

metode de prevenire

Prevenirea este de a preveni cangrenă. Pentru a face acest lucru, pacientul trebuie:

 • urmați încălzirea picioarelor (purta șosete din lână);
 • pantofi ar trebui să fie suficient de largi;
 • spălați-vă picioarele se recomandă clătirea de două ori pe zi, cu cabină de duș rece (schimbare la cald și la rece);
 • Trebuie să monitorizeze uscăciunii pielii, frecarea piciorului și degetele de la picioare dezinfectanții (soluție slabă de permanganat de potasiu, alcool boric);
 • necesare de mers pe jos de zi cu zi lent;
 • utilizarea invalid de alcool și fumatul.

În conformitate cu toate recomandările și tratamentul de schimb constant previziunile favorabile obliterante endarteritis.