tratament termic Prickly la adulți, simptome, prevenire

Sudamen - o boală de piele, care este asociată cu o hiperactivitate a glandelor sudoripare și obturarea conductelor excretoare. înțepător de căldură nu trebuie privită ca o boală pur copilărie. Adulții din mai multe motive (atât externe, cât și interne) pot fi, de asemenea, „nativ“ erupții cutanate potnichnyh. În acest caz, erupții cutanate de căldură poate indica erori grave în îngrijirea corpului sau a unei boli interne.tratament termic Prickly la adulți, simptome, prevenire

Sudamen la adulți: Cauze

Factorii precipitanți caldura înțepător, este împărțit în endogene (interne) și exogene (străine).

Cauze externe de căldură înțepător:

 • umed și climat cald;
 • efort fizic intens;
 • zona de lucru slab ventilate cu temperatură ridicată;
 • purtarea de haine sintetice strânse;
 • lipsa de igienă personală;
 • închidere în;
 • creme pentru față și corp folosit în vreme caldă (ele formează o peliculă pe piele conferă procesului, rash căldură pe fața transpirație datorită ocluziei transpirației conductelor creme tonale sau grase, sub formă de praf).

Cauze interne de căldură înțepător:

 • piele sensibilă;
 • Hiperhidroza - hiperactivitate a glandelor sudoripare (o cauza comuna de caldura înțepător pe picioare);
 • obezitate;
 • sarcinii;
 • boli însoțite de febră;
 • bolile însoțite de transpirație împotriva temperaturii corpului normal (boli tiroidiene și t. d.)

simptome de căldură înțepător

tratament termic Prickly la adulți, simptome, prevenire

Sudamen este o erupție pe piele este adesea însoțită de mâncărime. În funcție de tipul de leziuni se disting:

 1. sudamen de cristal. Cel mai inofensiv tip de căldură înțepător. Mică (1-2 mm în diametru) bule situate pe suprafața pielii și umplut cu un lichid transparent. Crystal sudamen arata ca un congelate picături de mărgăritar piele cu piele normala (roseata absentă). După 3-5 zile pe propriile lor bule de spargere, lăsând o ușoară exfoliere, fără pigmentare. uscarea bulelor poate fi însoțită de mâncărime leșin. Tratamentul nu este necesar, procedurile recomandate de igienă.
 2. sudamen Red. Numele vorbește de la sine. bule roșii în buzunare mari se coaguleze, afecteaza de obicei pielea subțire, supuse la frecare: vintre, axile, cutele cot, zona de femei sub piept si pielea de pe scrot la barbati. noduli și de necropsie seros de scurgere de lichid însoțită de mâncărimi intense și durere. infectia se poate alătura fără tratament și îngrijire corespunzătoare. Scapă de caldura înțepător de acest tip poate fi de 1-2 săptămâni
 3. Profundă (papulară) sudamen. Rularea și mai complexe din punct de vedere al tratamentului și forma disconfort estetic de căldură înțepător. Pielea din jurul umflă cu bule și se inflameaza, pacienții se plâng de o leziuni dureroase. Papule nu sunt pe suprafața pielii, glandele sudoripare la rupere formate bule în întreaga grosime a straturilor pielii de suprafață. papule penetrat seacă, dar poate declanșa zgârieturi moknutie și aderență a infecției (eczeme microbiene). Durata lungă generează o uscare a pielii locală datorită epuizării glandelor sudoripare. Tratamentul de căldură înțepător profunde durează o lună sau mai mult.


Important! cu bule de conținut alb sau galben înseamnă împovărează infecție miliaria flux.

diagnosticare

Distinctive leziuni aspectul potnichnyh și localizarea lor este suficientă pentru diagnostic. Cu toate acestea, numai medicul dermatolog poate fi diferențiată de erupție cutanată alergică înțepător de căldură, dermatită atopică și infecții (herpes zoster, varicela, etc. D.).

tratament termic înțepător

tratament termic Prickly la adulți, simptome, prevenire

Direcția principală în eliminarea miliaria - excepție factor (prevenirea ventilației pielii prin frecare) provocând. Potnichnyh erupții cutanate sub formă cristalină nu necesită evenimente medicale grave. Este suficient de îngrijire și utilizarea adecvată a pulberilor pentru copii (conținând oxid de zinc, reduce inflamația și vezicule uscate). Atunci când spălați zonele cu probleme ar trebui să utilizeze un săpun copil sau gudron (un excelent efect anti-inflamator uscare). La acasă, sub formă de pudră (aplicat numai pe pielea curată!) Utilizarea de amidon din cartofi.

Important! Folosirea cremelor grase plină ocluzia în continuare a canalele glandelor sudoripare.

Se tratează de căldură înțepător cu bule rosii va ajuta baie cu musetel, coaja de stejar, succesiune, un decoct de irigare rostopască, soluție de permanganat de potasiu. Între deschiderea papule evita moknutija aplicat alcool salicilică (soluție 2%) și tinctură de gălbenele.

 • medicamente antipruriginoase - tablete antihistaminice (Tavegil îndepărtează perfect chiar și mâncărime intensă);
 • impact local (unguent salicilic, calamina, cel mai bun antipruriginoasă - Fenistil, medicamente generice - Bepanten);
 • antibiotice orale (doxiciclina, amoxicilina, ciprofloxacin) - expedient când leziunile infectate, ia 5 zile. sau mai mult;
 • unguent Antibacterian (Levomitsetinovaya, tetraciclina);
 • Vitamina A imbunatateste capacitatea de regenerare a pielii.

măsuri preventive

Pentru a nu simti durere si senzatie de constrictie din cauza defectului cosmetice, ar trebui să respecte câteva reguli:

 1. O igienă personală completă.
 2. Dă prioritate haine din țesături x / bumbac.
 3. Pantofi gratuite, schimbarea de zi cu zi de șosete (prevenirea căldură înțepător pe picioare și de picioare).
 4. Limiteze utilizarea produselor cosmetice in vreme calda, crema bogata pentru a înlocui seruri.
 5. Eșecul în vara anului grase / alimente picante, accentul pe produse naturale și sucuri de legume.
 6. Sistemul de climatizare in camera (ventilatie, aer conditionat).
 7. Rezonabil tan.
 8. Lupta împotriva excesului de greutate.
 9. grijă meticuloasă în timpul hipertermie.
 10. Tratamentul de patologii însoțite de transpirație (hiperhidroză cu Botox și t. D.).

Evitati caldura înțepător cu ușurință, ceea ce denotă unele reguli de viață. De asemenea, este ușor de a vindeca și manifestările inițiale de căldură înțepător. Numai o atitudine iresponsabilă la propria sănătate și ignorând primele leziuni patologice duce nu numai la defecte cosmetice grave (cicatrici în loc papule purulente), dar poate necesita destul de un tratament.