Transverzoptoz intestin cauze si tratament

Ce este transverzoptoz de colon? Care sunt manifestările bolii, cât de mult ai nevoie pentru a efectua teste de diagnostic? Cum de a trata transverzoptoz de colon?Ceea ce se înțelege prin colon transverzoptoz cât de periculos este aceasta boala?

Transverzoptoz intestin cauze si tratament

Transverzoptoz de colon - este unul dintre soiurile de visceroptosis, boala, care este omiterea organismelor de peritoneului din cauza tonusului muscular scazut si cresterea presiunii din interiorul peritoneu și sternului. Având în vedere caracteristicile anatomice și fiziologice specifice, cel mai adesea expuse omiterii colonul transvers. De aceea, acest tip de visceroptosis numit transverzoptoz. Aceasta este, în această patologie există o schimbare a normale (orizontal) localizarea anatomică a colonului transversal, acesta este într-o anumită „curbe“ cale, devine ca o literă a alfabetului V.

Transverzoptoz adesea caracterizate prin excese cu colonul transversal în unghiurile hepatice și splenice - având în vedere patologia prevalenta este numele dat ei de către anatomistul britanic - boala Payra. Acest curs al bolii cele mai nefavorabile pentru motivul că curbura ascuțit (și anume, cum apar în acest caz) apar motilitate intestinală și funcția de evacuare exprimate perturbațiilor, constipație prelungită și severă, care apare, procese inflamatorii.

Statisticile ale bolii indică faptul că majoritatea cazurilor a declarat la vârstnici. În principal, acest lucru contribuie la slăbirea mușchilor abdominali și tulburări ale mișcărilor intestinale, care sunt specifice pentru persoanele în vârstă. Adică, pe lângă faptul că au această boală apare mult mai frecvent decât în ​​alte grupe de vârstă, deoarece, de asemenea, nevoie de mult mai greu.
La risc sunt, de asemenea, acei oameni a căror activitate este cumva legată de ridicarea grele.

Simptomele tipice transverzoptoza

Manifestarea cea mai tipică (debutul) simptome transverzoptoza, cum ar fi:

  • Constant, presare, Durerile în treimea inferioară și mijlocie a stomacului;
  • Caracteristice Dinamica - o creștere bruscă a durerii atunci când se încearcă o mișcare intestinală după ce mănâncă mâncarea, de altfel - contribuie în mod semnificativ la exercitarea atac de durere;
  • Constipația, de multe ori apar și proceduri dificile pentru anomalii anatomice;
  • Recurente crize de greață și vărsături, care nu aduce ușurare;
  • dureri de cap severe, iritabilitate, insomnie;

Efectele stresului emoțional continuu cauzat de durere - creșterea frecvenței cardiace, creșterea tensiunii arteriale, uneori există simptome care simuleaza atacuri de boli cardiace coronariene.  • Slăbirea durerii după ce a luat o poziție orizontală.

Algoritmul de teste de diagnostic suspectat transverzoptoz

Transverzoptoz intestin cauze si tratament

După cum se poate observa din informațiile de mai sus, boala în cauză nu este simptome tipice clinice exact pentru ea. Nu există nici un simptom patognomice prin care s-ar putea identifica in mod credibil această patologie. Toate simptomele de mai sus pot apărea în orice boală a tractului gastrointestinal - obstrucția intestinală, sindromul intestinului iritabil, helminții si multe alte patologii.

În acest caz, acesta va fi în mod fundamental important să se stabilească diagnosticul pentru motivul că a existat o încălcare a anatomice, mai degrabă decât de natură funcțională (ca și în același sindrom de colon iritabil). Și orice boală de acest gen necesită o abordare mai responsabilă pentru că „în sine“, niciodată nu va pleca.

Fără îndoială, evaluarea stării obiective, efectuarea de palparea profundă a abdomenului va fi important, dar aceste studii sunt insuficiente pentru diagnostic.

Este imperios necesar să se facă o serie de cercetări instrumentale și de laborator. Totul începe cu ultrasunete a cavității abdominale - se va oferi o imagine de ansamblu, pentru a exclude prezența colecistită, pancreatită și alte patologii, într-un anumit fel legate de tulburări funcționale.

Decisiv pentru diagnostic în orice caz rentgenkontrasnoe studiu (folosind o suspensie de bariu). Imaginea prezinta un defect tipic de umplere este văzută, de regulă, în două locuri - este simptomul cel mai caracteristic de raze X pentru aceasta boala. În unele cazuri (de obicei la copii și adolescenți), metoda de radioizotopi utilizat împreună cu fluoroscopie - vă permite să livreze diagnosticul corect, dar de cercetare este foarte scump.

abordări de bază pentru tratamentul transverzoptoza intestinale

Transverzoptoz intestin cauze si tratament

O alta, de asemenea, o abordare foarte important este să exerciții de gimnastică. După cum sa menționat mai sus, transverzoptoz într-o anumită măsură, din cauza mușchilor abdominali subdezvoltate. Prin urmare, este nevoie de fizioterapie, fără a eșua. De asemenea, nu uita despre metodele de terapie fizică - băi de parafină pe stomac, electroforeză cu novocaină, masaj abdominal este, de asemenea, obținându-se rezultate pozitive.

În acest caz, în cazul în care aceste abordări nu vor avea eficiență corespunzătoare, va fi necesar pentru a reflecta asupra oportunității intervenției chirurgicale. În plus, există o serie de contraindicații, care indică faptul că operațiunea încă mai trebuie să efectueze:

  • semne de intoxicație cronică;
  • semne de obstrucție intestinală acută sau cronică;
  • Ineficacitatea terapia durerii.

Este important să se înțeleagă că, în orice caz, tacticile de gestionare a pacientului (adică tratament și algoritm de diagnostic) cu suspiciune de transverzoptoz definește chirurg. Această boală în cazul în care este tratat la domiciliu, acesta este numai după consultarea lucrătorilor din domeniul sănătății, deoarece tratamentul a început la sfârșitul anului poate fi complicații extrem de nefavorabile.

Tratamentul transverzoptoza complicate efectuate numai într-un spital. Această necesitate rezultă din faptul că, chiar și în cazul poate avea loc cea mai intoxicație minoră este o complicație care nu a fost diagnosticat anterior, iar în acest caz, va necesita o intervenție chirurgicală.

Mai mult decât atât, chiar și după o intervenție chirurgicală, pacientul ar trebui să nu uităm despre dieta - prevenirea bolilor gastro-intestinale nu a fost anulat.