Trahom - Cauze si simptome de trahom

Cauze și simptome de trahom

Ce este trahom?

Trahom - boala cronica, care poate începe acut. Boala este însoțită de infiltrarea conjunctiva ochiului naturii difuze, formarea de foliculi pe locul in care cicatricile se formează în timp.Termenul „Trachoma“ în limba greacă înseamnă „suprafață accidentat, aspră» (trachos). Se duce înapoi la cele mai vechi timpuri și caracterizează boala în sine numai în parte, care corespunde doar unele manifestări ale trahom.

Cauze trahom

Motivul pentru Trachoma - Chlamydia, paraziti in interiorul celulelor. Ele sunt caracterizate prin proprietățile de bacterii și virusuri. Celulele au fost găsite la începutul secolului trecut și Galbershtedterom prowazeki, dar agenții patogeni Trachoma acestea sunt considerate relativ recent.

Boala poate incepe la orice varsta, dar cel mai frecvent afecteaza copiii de la trahom. Tranziția bolii într-o formă cronică poate fi începutul unui curs lung a bolii, care va continua până la sfârșitul vieții.

trahom Cauza este separat de transferul mucoasei infectate cu ochii pacientului la un conjunctivei sănătos. Infecția se răspândește cu articole de igienă, unelte, agenți pot fi introduse în sacul conjunctival și mâinile. Perioada de incubație a bolii dureaza de cinci zile la două săptămâni.

Trahom poate avea un curent persistente. In acest caz, boala nu poate fi vindecată prin metode convenționale. Motivul pentru o astfel de tablou clinic este un număr de factori, unele boli cronice, imunitate scazuta, alergii, prezența altor boli de ochi, tratamentul incorect ales sau nerespectarea tuturor instrucțiunilor medicului.

În URSS, trahom a fost larg răspândită. Astăzi, boala nu este atât de masiv, iar forma tipica a bolii este aproape niciodată să apară.

S-au găsit eroare în text? Selectați-l și alte câteva cuvinte, apăsați Ctrl + Enter


Simptomele trahom

Trahom afecteaza de obicei ambii ochi. În cele mai multe cazuri, primele simptome ale trahom neobservate, boala destul de rara incepe acut. În timpul trahoma - cronică, aceasta este însoțită de formarea de granule sau foliculi caracteristice. Agenții patogeni pot produce inflamarea vaselor de sânge pe suprafața corneei - panus. La locul de dezintegrată a lungul timpului foliculi cicatrici sunt formate ulterior.

Există patru stadii ale bolii. Prima etapă a manifestat inflamație progresivă a conjunctivei. continuă infiltrare Difuze în țesutul tumefiere, apoi in foliculi conjunctiva format ca boabe gri turbiditate. Boabele sunt situate adânc în cutele conjunctivei tranziției, locația lor la întâmplare. În prima etapă a bolii spun simptomele inițiale ale leziunilor caracteristice ale corneei - panus.

În al doilea proces etapa de infiltrare continuă, numărul de foliculi începe procesul de degradare, se formează cicatrici. Ea devine mai pronunțată a corneei ochiului.

A treia etapă are loc cu o preponderență a formării țesutului cicatricial. Conjunctiva poate fi văzut foliculi și zone de infiltrare.

A patra etapă a bolii are loc este inactiv. Caracter devine cicatrice difuză, inflamația nu se observă.

Caracteristic Trachoma, leziuni corneene - panus - provine de la nivelul membrului superior. procesul de infiltrare Ulterior cuprinde noi vase și afectează stratul superficial al corneei.

Până în prezent, trahom, furnizate în timp util a tratamentului poate fi complet vindecat. forma grele, prelungită a bolii a provocat o opacifierea marcată a corneei, o picătură de vedere, formarea de cicatrici brute în conjunctivă. Procesul de formare a țesutului cicatrizat cauzează curbura cartilajului si duce la bloat pleoape, aranjament gene perturbate. Eyelashes sunt în mod constant în contact cu corneea ochiului, cauzând ulcerații sale.

tratamentul trahom

Tratamentul trahom prima și a treia etapă este realizată într-un spital. Asociați unguent cu antibiotice (tetracicline, eritromicină, oletetrinovuyu). Pe prima sau a doua săptămână de tratament foliculi stoarse cu ajutorul unei pensete, după încheierea procedurii, unge pleoapele cu unguent antibiotic.

Formele ușoare ale bolii sunt tratate ca ambulatoriu unguent sau soluții cu antibiotice. După tratamentul Trachoma și dispariția simptomelor clinice ale pacienților de boală sunt supuse examenului medical obligatoriu de patru ori pe an și a pus în contul clinic.

Măsurile preventive includ tratamentul la timp a conjunctivitei cu natura bacteriene și virale. De asemenea, este necesar să se efectueze o conversație cu pacientul despre necesitatea de a respecta regulile de igienă personală.