Toyota Celica „comentarii

Dezvoltare și debut

Rularea pe banda rulanta

În 1970 a început procesul de producție modelului de serie. La centrul său pune platforma-A 20 cu tractiune spate. Mașina a fost produsă în organism Coupe. Un an mai târziu, a fost colectat și prima liftbek copie. Ambele opțiuni au un aspect similar, care se afla pe grila trapezoidală, fata twin rotunde si stopurile pătrați și bara de protecție din oțel din față, în forma literei U. În 1972, designerii s-au schimbat ușor exteriorul modelului, și sa mutat mai aproape de rezervorul scaunelor din spate și gâtul lui. Sub capota, toate aceste versiuni sunt capacitatea cilindrică a motorului de 1,6 litri sau 2. În rolul transmisiei este capabil de a efectua „mecanica“ cinci trepte sau trohskorostnaya automată.Prima modernizare majoră

În 1975, inginerii producătorului au decis să actualizeze modelul. Despre un martor necesar și lasă comentarii clienți. „Toyota Celica“, ca urmare a modificărilor a suferit solide care au afectat nu numai designul exterior al masinii, dar, de asemenea, interiorul său, și specificațiile tehnice. Exteriorul a fost suferit mutatii masini bara de protecție față, precum și grila, care este trapezoidală transformat într-un dreptunghi. Modernizarea interiorului supus volanului, consola centrală și forma scaunelor. Modelul are trei opțiuni pentru centralele electrice, din care volumul a fost de 1,4, 1,9 și 2,2 litri. În cazul cel mai puternic dintre aceste motoare pe gurile de aerisire capota au fost prevăzute orificii speciale. În ceea ce privește transmisia, toți au lucrat în tandem cu mașina în patru etape. În plus, modelul a dobândit o nouă platformă - A-35. ampatamentului, în comparație cu versiunea anterioară, a crescut cu 100 mm.

Toyota Celica „comentarii

a doua generație

a treia generație

O altă versiune a „Toyota Celica“ sa născut în vara lui 1981. Masina a primit un design nou, atât în ​​interior cât și în exterior. Mașini produse pe o platformă A-60 în trei variante de caroserie. Noutatea are o capota lunga si un parbriz mare. Datorită înclinației mare a frontului lonjeroanele ei sa îmbunătățit foarte mult performanțele aerodinamice. Doi ani mai târziu, designerii japonezi s-au schimbat ușor modelul. O inovație esențială în acest oțel farurile retractabile. În afară de acestea, a schimbat locația de pe panoul de bord, a îmbunătățit calitatea materialelor pentru decorațiuni interioare, dar au fost de asemenea modificate scaun. Noua „Toyota Celica“ a fost completat cu sisteme avansate de propulsie din generația anterioară, care a înlocuit carburatoare a venit injectoare. În plus, transmisia automată în trei etape, care a fost menționat mai devreme, a fost întreruptă.

Toyota Celica „comentarii


a patra generație

Front-platforma T-160 a devenit baza pentru masinile acestui model de a patra generație. Primele exemplare au venit de pe linia de asamblare în 1985. Au existat schimbări fundamentale în ambele componente tehnice și de design. linii ascuțite pe corp au intrat în istorie, și să le înlocuiască a venit un contururi moale neted. faruri pliabile din față inginerii japonezi au plasat pe capota un pic mai mare decât înainte. B-pilon toate au fost demontate. Astfel, designerii a mers înapoi la versiunea originală a mașinii. Pe de altă parte, este posibil să se îmbunătățească în mod semnificativ vizibilitatea, o confirmare clară a ceea ce a condus la numeroase comentarii pozitive. „Toyota Celica“ a patra generație a primit, de asemenea, o modificare la tracțiune integrală. În acest caz, numele ei a apărut în plus, GT-patru desemnare.

Toyota Celica „comentarii

Mașinile echipate cu turbine motor de doi litri, în timp ce transmisia anterioară a fost modernizat sub ele.

a cincea generație

În 1989 a venit modelul de generația a cincea. A fost construit pe platforma T-180 și a fost rotunjit organism, care are un impact pozitiv asupra performanței aerodinamice. spoiler spate a apărut că capetele interconectate elegante de lonjeroane. designeri auto au actualizat la grila radiatorului și bara de protecție cu șicane instalate formă verticală. Pe tot parcursul anului, „Toyota Celica“, a fost emisă sub forma liftbek si coupe, iar apoi să fie adăugați încă stil un singur corp - o decapotabilă.

a șasea generație

Cea mai recentă versiune

Interiorul ar trebui să fie volan regulat, constând din trei spițe. Consola centrală are o formă conică, iar vitezometrul de pe panoul de bord este situat în inima. scaunele standard pot lăuda pronunțat în mod clar suport lateral si lombar. În general, proprietarii de automobile de multe ori proprii transforma interior gri.

Toyota Celica „comentarii

În concluzie, trebuie remarcat faptul că funcționarul în țara noastră, această mașină nu a emis. În ciuda acestui fapt, el este foarte popular printre fanii masinilor sport japoneze. În acest sens, drumurile locale pot fi găsite mașini, care sunt reprezentanți ai tuturor șapte generații. În ceea ce privește costul „Toyota Celica“ prețul auto pe piața românească, secundar este în intervalul de la 150 la 500 de mii de ruble, în funcție de kilometraj, an de model și condiție.

Toyota Celica „comentarii