Totul despre molluscum contagiosum si tratamentul acesteia

Toate opiniile despre molluscum contagiosum si tratamentul acesteia

Totul despre molluscum contagiosum si tratamentul acesteia

Molluscum contagiosum la copii și adulți: cauze, simptome și semne de boală, tratament eficient

Molluscum contagiosum - o boală virală care se manifestă rash sub formă de noduli singulare sau multiple, de culoarea pielii. Agentul cauzal al bolii este virusul molluscum contagiosum, care se transmite de la o persoană bolnavă sănătoasă atunci când schimbul de obiecte personale, precum si in timpul actului sexual. Diagnosticul de molluscum contagiosum se bazează pe prezența erupții cutanate caracteristice pe piele și, de regulă, nu este dificil. Tratamentul molluscum contagiosum include mai multe metode de bază: îndepărtarea chirurgicală a leziunilor cutanate, precum si utilizarea tratamentului local, sub formă de creme farmaceutice.Ce este molluscum contagiosum?

Molluscum contagiosum - o boală a pielii cauzată de un virus de molluscum contagiosum (virusul molluscum contagiosum). Sursa virusului poate fi doar un om bolnav. Virusul Molluscum contagiosum nu cauzează boli la animale. Molluscum contagiosum se poate dezvolta la orice vârstă, atât la adulți cât și pentru copii. Există următoarele rute principale de transmitere a virusului: 1. Modul sexual - in timpul actului sexual. 2. Modul de contact de transmitere a virusului este posibilă atunci când este utilizat împreună cu un pat pacient haine, prosoape, etc. Acest mod de transmitere este deosebit de comună în grupuri de copii, atunci când împart jucării, ustensile, precum și în bazine de înot, băi publice, etc. Transmiterea virusului in casa este o cauza a bolii în mai mulți membri ai familiei simultan.

Simptome și semne de molluscum contagiosum

Primele semne ale bolii nu mai devreme de 2 săptămâni apar după infectare cu virusul molluscum contagiosum. Principalele simptome ale molluscum contagiosum includ:
 1. Aparand s erupție cutanată nedureros, care constă din noduli mici, dense solide (sau roz), de culoare de până la 1-3 mm. erupții cutanate și
  Totul despre molluscum contagiosum si tratamentul acesteia
  Niya utilizat inițial yt poate individualiza, atunci există alte noduri, care uneori se unesc pentru a forma elemente mai mari, de până la 1,5 cm în diametru. Fiecare nodule are Neboli Choe adâncitură în centru, pe care sensibil la presiune alocată în această masă care conține un număr mare de particule virale.
 2. Erupție cutanată cu molluscum contagiosum poate fi amplasat pe orice zonă a pielii, cu exceptia palmelor si talpilor. La adulți, molluscum contagiosum observate de obicei în zona genitală corpurile I x, precum și pe coapse. La copii, erupții cutanate pot apărea oriunde pe corp. Preferate de erupții cutanate sunt: ​​piele faciale, gât, brațe și axile și trunchiului. Erupție cutanată cu molluscum contagiosum trebuie distinse de glandele sebacee normale în zona genitală, a se vedea. Toate erupții cutanate pe organele genitale
 3. Pruritul nu este un semn obligatoriu de molluscum contagiosum, dar uneori este prezent și crește cu rasschesyvanii
 4. Când traumatizante (de exemplu, pieptănare) erupție poate alătura infecție bacteriană se manifesta prin eritem, edem, erupție cutanată supurație în zonă.
 5. În unele cazuri, o erupție cutanată trece fără tratament după câteva luni sau ani. Prin reducerea imunității (de exemplu, răceli. Gripa și colab.), Virusul este activat, cauzând apariția de noi leziuni pe piele.


Posibile complicatii ale molluscum contagiosum

De regulă, molluscum contagiosum are un curs favorabil și chiar și în absența tratamentului rar duce la complicații. Posibile complicații ale bolii sunt:
 1. Aderarea infectii bacteriene cu dezvoltarea de inflamare a pielii (dermatita). După tratamentul dermatitei a pielii, de obicei, rămân cicatrici.
 2. Apariția unor multiple erupții cutanate cu elemente majore, câțiva centimetri în diametru - este rar, ceea ce indică o scădere pronunțată a imunității (NAM Exemplu, la pacienții infectați cu HIV)

Diagnosticul de molluscum contagiosum

Diagnosticul molluscum contagiosum, de obicei, efectuat de un dermatolog, medic general, pe baza inspecției. Erupții cutanate în această boală au un aspect caracteristic, datorită care sunt necesare metode suplimentare de diagnostic. În unele cazuri, precipitarea cu molluscum contagiosum poate fi similară cu o erupție altor boli (de exemplu, kondillomy genital la infecția cu virusul papilloma uman, și altele). În acest sens, medicul dermatolog pentru a exclude alte cauze posibile ale unei erupție pe piele. A se vedea. Toate virusul papilloma uman și despre verucile genitale.

Tratamentul pentru molluscum contagiosum la copii și adulți

Următoarele tipuri de tratament molluscum contagiosum:
 1. Chirurgii îndepărtarea cal molluscum contagiosum (chiuretaj) este efectuată cu un instrument special (kyuretta) prin care rash îndepărtate cu grijă, iar rănile rezultate sunt tratate cu medicamente antibacteriene (hlorgeskidin, dioxidine et al.) Este de asemenea posibil de a elimina leziunile cu azot lichid (congelare sau crioterapie ) cu laser (laser) sau curent electric (electrocauterizare). Procedura de demontare erupții dureroase suficiente, în legătură cu care este produs sub anestezie locală, folosind EMLA unguent (sau alt anestezic local, cum ar fi crema de lidocaină).
 2. Tratamentul conservator prin creme și unguente, de exemplu, Aldara (Imiquimod), Tazorak, Retin-A și altele. Aldara cremă sau Retin-A ar trebui să fie aplicate la erupții cutanate la masaj moale, o dată pe zi timp de noapte. În dimineața zilei de piele a fost spălat cu apă caldă și săpun. În funcție de rețetele doctorului crema aplicate pe piele în fiecare zi sau in fiecare zi timp de câteva săptămâni (16 săptămâni).
In tratamentul molluscum contagiosum la copii preferat metode nedureroase (creme de tratament topic și unguente) și, în unele cazuri, îndepărtarea chirurgicală a molluscum contagiosum sub anestezie locală.

Tratamentul pentru metodele traditionale molluscum contagiosum

Următoarele rețete sunt utilizate în tratamentul tradițional al molluscum contagiosum:
 1. Leziunile Ungerea suc de usturoi molluscum contagiosum la fiecare 4-5 ore in timpul zilei. Tratamentul durează, de obicei, timp de o lună.
 2. suc proaspăt preparat din rostopască are un efect terapeutic asupra molluscum contagiosum. Pentru a elimina erupții cutanate trebuie să fie unse în fiecare zi cu molluscum contagiosum în câteva săptămâni. În cazul în care sucul proaspat de rostopasca nu este disponibil pentru dvs., puteți utiliza tinctura de alcool de rostopasca, care este vândut într-o farmacie.

Opinii „Totul despre molluscum contagiosum și tratament“