Tot ce trebuie sa stiti despre conopida

Conopida - plantă cultivată, este considerat locul de nastere al Mediteranei. Interesant, în natura conopida ca o plantă sălbatică nimeni nu a văzut încă.Acest tip de varză - planta legume cele mai valoroase. Scriitorul american Mark Tven a spus odată: „Conopida - este o varză comună cu studii superioare.“ Și e adevărat - natura a înzestrat acest tip de varză benefice pentru proprietățile umane.

Tot ce trebuie sa stiti despre conopida

Acesta se numește „culoarea“ nu pentru că are culori luminoase, ci mai degrabă pentru că inflorescențe sale, care sunt utilizate în mod direct în produsele alimentare, care amintește de flori. Celebrul medic arab Avicenna recomandat mânca conopidă în timpul iernii, pentru a preveni bolile de sezon.

Se crede că conopida a fost introdus în cultura în Marea Mediterană, dar pentru o lungă perioadă de timp a fost numit Siria, din cauza atenția specială a agricultorilor sirieni în această legumă. Apoi, conopida cultivate numai în Siria și alte țări arabe.

Tot ce trebuie sa stiti despre conopida


În secolul al XII-lea arabii l-au adus în Spania și Siria, a fost adus în Cipru. secole Urmatoarele Cipru a fost, probabil, principalul furnizor de semințe sale în Europa. In conopida secolul al XIV-lea a prins rădăcini în Franța și Italia, și din secolul al XV - în Olanda și Anglia.

În România, conopidă a intrat sub Ecaterina a II. Am crescut doar în grădinile unor nobili. Se spune că în secolul al XVIII-proprietari din România la prețuri incredibil a cumpărat semințe din Malta. Pentru o lungă perioadă de timp, conopidă nu are rădăcini în latitudini românești datorită condițiilor de creștere, dar a învățat treptat să crească.Astăzi, SUA, Franța, Italia, India și China - sunt țările care cresc cantitatea principală de conopidă pentru întreaga lume.

Tot ce trebuie sa stiti despre conopida

conopidă Clean poate fi periat. Acest lucru va ajuta cu jet de apă pentru a scăpa de praf și murdărie, care poate fi acumulat în inflorescențe.

Conopida mânca inflorescențe albe. Puțini oameni știu că, de fapt, comestibile, iar tulpina si frunzele sunt deosebit de gustoase ele vor fi într-o varietate de supe. Pentru felie conopidă, mai întâi scoateți frunzele exterioare și apoi se taie buchețelele la bază, în cazul în care există tulpini.

Conopida conține fitonutrienți care eliberează compușii cu sulf odorante sub încălzire. Aceste mirosuri devin mai puternice cu creșterea timpului de gătire. Dacă doriți să reducă la minimum mirosul, să păstreze textura crocantă și pentru a reduce pierderea de nutrienți este de a găti conopida destul de repede.

Unii fitonutrienti pot reacționa cu fierul în vase, apoi varza poate dobândi o tentă maronie. Pentru a preveni acest lucru, se adaugă un pic de suc de lamaie in apa in care va conopida Blanch.

Conopidă în gătit

conopidă Aplicarea culinară diversă. În primul rând, poate fi util pentru a prepara supe. Pentru a pregăti feluri de mâncare conopidă în buchețele demontată și prăjite în aluat, pesmet, coapte și budinci fierte în ghivece. Conopida pot fi folosite în salate - atât proaspete, cât și gătite.

Conopida este bun și ceea ce merge bine cu diferite legume - roșii, vinete, cartofi, dovlecei, broccoli, piper și așa mai departe. Pentru conopidă se potrivesc o varietate de condimente și ierburi. Acesta combină perfect cu carne sau de pui.

Mâncăruri cu conopidă pot fi depuse la masa festivă. De exemplu, sufleuri conopidă cu brânză nu este de natură numai să apeleze la persoane, dar, de asemenea, decora masa festivă.

Pentru a nu la o parte cu un produs preferat de conopidă sărate de iarnă și murate.

Tot ce trebuie sa stiti despre conopida