Tipuri de Scolioza, cauze, semne, simptome și tratament

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile de sub „simptome Scolioza și manifestări.“

Scolioza - principalele simptome:

Punct de vedere istoric, multi medici de la fosta URSS, spunând că o astfel de scolioză, un accent pe faptul că acesta este fixat sau nu fixă ​​deviere a coloanei vertebrale în jurul axei sale, dar în enciclopedia medicală de astăzi Scolioza este definit ca fiind o deformare laterală cu trei plan a părții principale a axial schelet uman.Caracteristici ale bolii

Coloana vertebrală umană normală nu este plat și ușor curbat în axa cervicală și lombară, iar aceste curbe ajuta la reducerea sarcinii pe scheletul axial, obținut în timp ce transporta obiecte grele, sau de întreținere pe termen lung a corpului în spațiu. Cu toate acestea, ele trebuie să fie în limitele normale, deoarece orice abatere de la norma poate fi atribuită la manifestări de scolioză, simptomele care sunt exprimate nu numai în frumusețea defectului corpului (în acest moment sunt în cauză fiecare persoană), ci și în faptul că această stare este plină de dezvoltarea unui mare numărul de complicații.

Tipuri de Scolioza, cauze, semne, simptome și tratament

curbură ușoară a coloanei vertebrale, și anume, scolioză de 1 grad, cu greu dă o persoană nici o problemă (set bine ales de exerciții pe scolioză elimina rapid problema), dar curbură mai pronunțată a scheletului axial poate duce la modificări de volum în piept, care, la rândul său, va conduce la înfrângerea de inima, plămânii, ficatul și vasele mari de sânge. Progresia bolii poate determina o scadere a tolerantei la efort sau dezvoltarea de infertilitate de sex feminin. În plus, de foarte multe ori gradul de manifestare a scoliozei, care poate varia, este doar un simptom al unei boli mai grave - proces de cancer in organism, tulburări endocrine sau tuberculoza.

Scolioza este cel mai frecvent la copii, deoarece se dezvoltă în timpul creșterii active a oaselor (cu fete bolnave in 6 ori mai des decât băieții), dar, de asemenea, adulți, uneori, sufera de simptomele sale.

Care ar putea fi cauza bolii?

Majoritatea medicilor trata toate gradele de scolioză la creșterea deformare, deoarece se dezvoltă în principal în tinerețe, și cauza acestor tulpini în 80% din cazuri nu este cunoscut. Restul de 20% din cazurile de simptome scolioză apar pe un fond de patologie spinal congenitale, dupa traumatisme severe, boli ale țesutului conjunctiv, sau ca urmare a subdezvoltării mușchilor sau ligamentelor. Uneori scolioza apare la copii după o intervenție chirurgicală cardiacă sau din cauza lungimii inegale a piciorului stâng și drept (este în valoare de spus dintr-o dată că exercitarea de scolioza origine congenitală este aproape nu ajută, prin urmare, să se ocupe de această problemă va fi posibilă doar cu ajutorul operației).

Medicii sunt cei mai înclinați să creadă că curbura scheletului axial sunt în curs de dezvoltare din cauza amplasării deranjat a articulațiilor, ceea ce duce la blocarea zonelor de creștere și determină dezvoltarea anormală a osului vertebrale. Acest punct de vedere este considerată a fi cea mai corectă, deoarece explică incapacitatea medicilor de a opri principalele manifestări ale scolioză. Tratamentul acestei boli astăzi nu este eficientă în cele mai multe cazuri. Răspunzând la o întrebare cu privire la modul de a corecta scolioza, medicii spun că este necesar să se elibereze zonele de creștere a coloanei vertebrale blocate, deoarece va contribui la restabilirea mobilității sale, și totuși până la manipularea sarcinii ajută medicamentul, care ofera masaj pentru scolioza.

Clasificarea scoliozei

Tipuri de Scolioza, cauze, semne, simptome și tratament

Pentru început trebuie spus că există 4 grade de scolioză (clasificarea radiologică), care diferă unele de altele printr-un unghi de curbura a coloanei vertebrale:

 • gradul scolioză 1 caracterizat printr-o porțiune de curbură colț al scheletului axial de 10 grade (în acest caz, a permis tratamentul scoliozei la domiciliu);
 • scolioză unghi 2 grade este de la 11 la 25 de grade;
 • scolioză de gradul 3 caracterizată prin unghiul de 26 grade până la 50;
 • Gradul 4 este cel mai periculos, deoarece în curbura sa de dezvoltare a unghiului coloanei vertebrale este mai mare de 50 de grade, și este plină cu dezvoltarea de complicații, așa că despre modul de a trata scolioza, este recomandat cât mai curând posibil.

In plus, scolioză este o formă de C - aceasta include stânga și dreapta scolioză scolioză - aceasta se caracterizează prin curbura singură coloană vertebrală (în apropierea taliei sau piept) și numai într-o singură direcție, în timp ce scoliozei dreaptă apare de 2-3 ori mai frecvent. Sau formă de S - dacă te uiți la omul din spate, putem vedea că coloanei vertebrale este foarte amintește de o literă S. Există, de asemenea, o scolioză în formă de Z, care se caracterizează prin apariția de doar trei arce de curbură a coloanei vertebrale, dar această formă a bolii este foarte rară.Conform unui alt clasificare acolo (apare pe fundalul lipsei de vertebre sau coaste) scoliozei congenitale și dobândite (cauza prejudiciului acționează mai des).

Principalele simptome ale bolii

Tipuri de Scolioza, cauze, semne, simptome și tratament

Este foarte dificil de a descrie cu exactitate patologia si simptomele sale, deoarece scolioză se dezvoltă lent (în cazul în cazul în care nu este congenitală sau apare după un prejudiciu). Manifestarile vizibile (indiferent de gravitatea și de dezvoltare) pot include:

 • curbura necorespunzătoare a coloanei vertebrale (scolioza însoțită de 1 grad), care poate fi văzută numai atunci când persoana devine cât mai dreaptă posibil;
 • apariția unui bizon mic între umeri (acest simptom, deși se referă la comun, de multe ori indică faptul că se dezvoltă scolioză stânga față-verso);
 • înclina trunchiul la o parte;
 • o bombare a lamei;
 • asimetrice talie și pliurile pielii.

Tabloul clinic al scoliozei, în funcție de gradul său de

De fapt, semnele acestei boli în toți oamenii pot fi diferite, dar rezultatul monitorizării pe termen lung a pacienților, medicii au constatat ca curbura coloanei vertebrale simptomelor depinde de gradul de solicitare:

 • gradul scolioze 1 este exprimat foarte slab, iar în poziția culcat pe stomac devine în general imperceptibilă;
 • scolioză 2 grade se exprimă răsucirea mai accentuat față de axa longitudinală a vertebrelor, care este însoțită de formarea de mușchi din rola de jos a spatelui (scolioză 2 grade poate fi determinată și o examinare vizuală, dar diagnosticul trebuie confirmat necesară radiografică);
 • scolioză de gradul 3 caracterizat formarea cocoașă costale, care apare la slăbirea mușchilor abdominali (exerciții de spate scolioză treilea grad va fi eficientă numai în complex cu metode manuale de tratament);
 • patrulea grad se caracterizează printr-o deformare accentuată a coloanei vertebrale care provoaca răsucirea a trunchiului, asimetrie pelvine observate și picioare (set de exerciții de pe scolioză pentru a vindeca această patologie este extrem de dificil).

Dreapta si scolioza stanga

scolioză pe două fețe, în general, la copiii mici, de aceea este considerată a fi congenitală. Medicii atribuit apariția lui la leziunile suferite în timpul nașterii copilului. Se face deosebirea între scolioză dreaptă de la alte tipuri de curbura coloanei vertebrale va fi dificil, dar principalele simptome ale dezvoltării sale includ:

Tipuri de Scolioza, cauze, semne, simptome și tratament

scolioză din stânga și dreapta-

 • furnicături frecvent la nivelul degetelor;
 • asimetrie a corpului în zona umerilor și a lamelor;
 • dificultăți de respirație (scolioză dreapta determină deformarea în piept severa si perturba sistemul respirator);
 • durere severă în partea inferioară a spatelui (în cazul în care scolioză deja fețe se dezvoltă la adulți, durerea în regiunea lombară, mai rău în seara, este doar simptom, care pacientul atrage atenția pentru prima dată).

Dacă vorbim despre stanga fata-verso scolioză, prin principalele sale caracteristici includ este apariția unui bizon mic între omoplați, oboseala si tulburari ale sistemului cardiovascular. Atribuirea ultimul simptom al unei curburi a coloanei vertebrale poate nu fiecare expert, astfel încât gândesc cum să corecteze scolioză, trebuie să acorde o atenție deosebită la alegerea unui medic, deoarece rezultatul tratamentului cu 60% va depinde de ea.

Cum de a trata?

Înainte de a vorbi despre modul de a trata scolioza, este necesar să se sublinieze faptul că un medic ar trebui să fie tratate cât mai curând posibil, deoarece mai mult va coloanei vertebrale este îndoit, cu atât mai dificil va fi să se alinieze. Înainte de a corecta scolioza, medicul trebuie să efectueze o serie de teste medicale care vor ajuta să-l determine tipul și extinderea bolii. În practica medicală curentă, tratamentul scoliozei la adulți și copii are loc aproximativ același model. Cele mai eficiente metode de tratament includ:

 • formare terapeutică fizică (terapie fizica) - un exercițiu complex de scolioza este ușor de a face față cu curbura coloanei vertebrale în stadii incipiente, principalul lucru este să ne amintim că terapia de exercițiu pentru scolioză trebuie să fie regulată, sau orice efect pozitiv nu se va da;
 • În afară de exerciții de scolioză pot fi efectuate mai multe korsetoterapiyu (această metodă este adecvată numai pentru copii, deoarece corpurile lor sunt încă în faza de creștere);
 • manipulare (masaj pentru scolioza oferă un efect terapeutic bun, dar medicii recomanda-l să se combine cu alte metode de terapie de droguri);
 • operare pentru a instala placa de blocare între vertebre (această metodă este folosită numai în cazul în care nici un exercițiu de manipulare sau nu oferă nici un rezultat).

Tipuri de Scolioza, cauze, semne, simptome și tratament

Rezultatele tratamentului scoliozei

terapie fizica si masaj pentru scolioza

Terapia Exercitarea pentru scolioză ajută în mod semnificativ la reducerea curbura unghiului coloanei vertebrale, dar în a face ca acesta să fie cât mai curând posibil, deoarece în stadiile incipiente ale scoliozei (mai ales în cazul în care set combinat de exerciții pe scolioză și masaj), se elimină complet simptomele, iar mai târziu numai încetinește progresia curburii. Punctul important este faptul că exercițiile pentru scolioza pot fi simetrice și asimetrice, ca curbura coloanei vertebrale creează o povară inegal pe diferite tipuri de muschi, ceea ce poate duce la atrofierea unora dintre ele, asa ca exercita terapia pentru scolioză în mod necesar să fie efectuate sub supraveghere medicală, deoarece un set de exerciții pentru fiecare pacient concepute individual. Tratamentul scoliozei la domiciliu li se permite să aibă, după toate exercițiul a lucrat cu atenție cu medicul dumneavoastră.

Tipuri de Scolioza, cauze, semne, simptome și tratament

Terapia Exercitarea pentru scolioza

Terapia Exercitarea pentru scolioză trebuie efectuate în mod regulat, pentru că fără ea obține un rezultat pozitiv al tratamentului va fi pur și simplu imposibil. Dar trebuie să ne amintim că tratamentul scoliozei la adulti va dura mai mult decât la copii, astfel încât în ​​cazul în care primele exerciții de timp pentru scolioza nu vor da rezultate concrete, nu vă faceți griji.

Scolioza - o boală progresivă, astfel încât rezultatul tratamentului său depinde în întregime de cât de mult timp a fost diagnosticat. Este necesar să se monitorizeze sănătatea lor, iar la primele simptome ale curburii coloanei vertebrale pentru a vedea un medic, pentru a exclude dezvoltarea de complicații și boala poate fi complet vindecat singura cale.

Dacă credeți că aveți scolioză și simptome caracteristice ale acestui fapt, vă poate ajuta doctorii: ortopedie. traumatisme ortopedice. chiropractician.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.