Tipuri de personal administrativ - studopediya

Înainte de a încerca să definească competențele personalului, să analizăm pe scurt originile aparatului administrativ, în scopul de a înțelege de ce, în anumite situații, puterea liniară nu poate oferi nevoile organizației.Potrivit conducerii istoricul Claude George, Jr., prima dată conceptul de personal a fost aplicată în armatele Aleksandra Makedonskogo (336-323 î.Hr.). Este dificil, dacă nu imposibil, să ofițerul în căldura de luptă comanda în mod eficient poporul său, și să dezvolte planuri strategice, în același timp. Dar, din moment ce atât planificarea și managementul sunt esențiale pentru victorie în orice operațiune militară, nu trebuie să se găsească o cale de a le oferi. Sa decis să împartă sarcina de a realiza victoria în războiul dintre cele două tipuri de personal militar: ofițerii care alcătuiesc planurile, și ofițerii care comanda trupele în luptă. Dar această separare a creat o problemă potențială. Deoarece soldații sunt obligați să se supună ordinelor ofițerilor, acestea ar putea obține cu ușurință pierdut într-o situație în care ordinele emise de către ordonatorul de a planifica, contrar ordinelor superioare lor imediată.

Pentru a evita acest lucru, armatele lui Alexandru autoritatea de a comanda de oameni au fost eliminate din planificatorilor, iar acești profesioniști sunt obligați să ajute ofițerii superiori în organizarea liniei. Planificatorii astfel în măsură să recomande o strategie și să fie în măsură să pună în aplicare forțează, dar în același timp, exclus decalajul confuz lanț de comandă. Din moment ce aceste planificatorii au fost asistenți ofițer superior, au fost chemați personalul său. Ofițerii care au luptat în linia de tragere, a fost numit director executiv. Organizațiile militare astăzi încă mai folosesc aceste concepte. Un exemplu de viață modern militară este descrisă în Exemplul 11.4.

Utilizarea unei unități de personal a fost relativ limitată în organizațiile moderne de mai mulți ani. Dar când ea a devenit o tehnologie în curs de dezvoltare rapidă și mediul de afaceri externe a devenit mai volatile și complexe, multe organizații necesită un număr mare de personal calificat și diverse. companie farmaceutica, de exemplu, nuzhnyhimiki, medici, tehnici de control al calității, programatori, experți în pregătirea agenților de vânzări și avocați, pentru a asigura conformitatea cu reglementările guvernamentale. Conceptul de personal a fost extins și modificat pentru a răspunde nevoilor organizațiilor. Ca urmare, în prezent există mai multe tipuri de unități administrative (sediul central) și opțiuni ale personalului de birou.

aparat administrativ îndeplinește atât de multe funcții în cadrul organizațiilor moderne, că toate nu pot fi listate. Cu toate acestea, puteți clasifica o unitate de personal pentru două sau trei tipuri principale, ținând cont de funcțiile pe care le îndeplinește. Cele trei tipuri de dispozitive includ un serviciu de consiliere și un dispozitiv personal, care este uneori privită ca o variantă a sistemului de operare. Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că, în practică, rareori trage o linie clară între aceste tipuri. Destul de des aparatul este ca funcții de service și de consiliere. Profilul de posturi este prezentat în Exemplul 11.5.Unitatea pentru consiliere. Atunci când managementul linie se confruntă cu o problemă care necesită abilități speciale, acesta poate invita experți relevante vremennoyili bază permanentă și, astfel, formează o unitate de consiliere. Îndatoririle acestor specialiști este de a consilia de management al liniei în domeniul lor de expertiză. Cel mai frecvent Aparatul consultativ utilizat în domeniul dreptului, sau cea mai recentă tehnologie specială, educație și formare, precum și activitatea de consiliere cu cadre.

Serviciul de aparat. În orice domeniu care utilizează o unitate consultativ, funcțiile aparatului pot fi, și de multe ori se întâmplă acest lucru, extins la executarea anumitor servicii. Probabil cel mai bine-cunoscute și care apar în mod frecvent exemplu de un aparat care servește un departament de personal, este disponibil în cele mai multe companii mari. departamentul de resurse umane este evidența personalului, constată și verifică potențialii candidați pentru locul de muncă, și, în unele cazuri, oferă îndrumare fotografii liniare necesare. Acest exemplu arată că un aparat administrativ poate îndeplini ambele funcții de consultanță și service.

Alte domenii în care personalul utilizat includ relații publice, cercetare de piață, finanțarea, planificarea, logistica, evaluarea impactului oricăror proiecte asupra mediului, și probleme juridice. Aceste unități funcționale oferă management cu informațiile necesare pentru a lua decizii eficiente.

PERSONAL UNITATE - un fel de unitate de serviciu, care se formează atunci când managerul angajează un secretar sau asistent. Atribuțiile aparatului personal include execuție care necesită cap. În calitate de membru al organizației acestei unități nu are nici o putere. Atunci când funcționează, aceasta se face în numele capului. Putem nota prezența unui dispozitiv personal sub forma unui dreptunghi pe partea laterală a capului în structura organizatorică prezentată în Fig. 11.4.

Deși mașina personală nu are competențe formale, membrii pot avea o mare putere. Prin programarea întâlnirilor și filtrarea informațiile pe care le pot controla accesul la cap, pentru care locul de muncă. Acest lucru se poate face lucrătorii care sunt la nivelul inferior al ierarhiei decât superioare lor imediat, sa intre in gratiile cu membrii dispozitivului personal pentru a avea acces la cap. Dacă managerul ascultă cu adevărat la sfatul vehiculului său personal sau dependent de el, puterea acestui dispozitiv este crescut în mod semnificativ. secretare personale directorilor executivi sunt adesea în măsură să realizeze o astfel de putere care depășește cu mult puterile lor formale.

Tipuri de personal administrativ - studopediya

Fig. 11.4. Personal și consultativ, sau de a menține, aparatul. (Rețineți că vice-președinte, unitatea de guvernare, are o putere liniară în interiorul unității sale structurale).