Tipuri de hiperhidroză, cauze si tratament

Tipuri de hiperhidroză, cauze si tratament
Glandelor sudoripare într-o măsură mai mare sau mai mică secreta întotdeauna sudoare. Hiperhidroza - această funcție crescută a glandelor sudoripare, care este exprimat în transpirație excesivă inadecvat. Pot 99% apă. Acesta este compus din oligoelemente, săruri de sodiu și potasiu, metaboliți (uree, creatinina, aminoacizi, acid uric și acidul lactic și alte substanțe organice), otrăvuri, medicamente și altele asemenea. D. Evaporarea de pe suprafața pielii ajută la menținerea temperaturii și umidității corp. Astfel, transpirație este unul dintre mecanismele de termoreglare, menținerea fluidului și starea electrolitului și debarasarea corpul de toxine.hiperhidroză clasificare

Physiological transpirație crescută are loc atunci când crește temperatura ambientală, accelerarea proceselor metabolice în timpul efortului sau psihoemotsionalnom excitație postprandial. Aceasta contribuie la funcționarea normală a organismului.

Când este vorba de hiperhidroza, de obicei, se referă la funcționarea anormală a glandelor sudoripare. Următoarele tipuri de hiperhidroza:

Tipuri de hiperhidroză, cauze si tratament

Principalele cauze hiperhidroză locale

Essentsialny sau hiperhidroză primară, idiopatică

Este o auto care apar accese de transpirație locală intensă. Cel mai comun este combinația transpirație crescută a palmelor și suprafața plantară a picioarelor. Mai frecvent la femei în vârstă de 15-30 de ani. Această tulburare poate trece pe cont propriu, dar daca este lasata netratata, de multe ori devine cronică.

Nu există un consens cu privire la cauza acestui fenomen nu există. A propus mai multe teorii, care se bazează pe predispoziție genetică, care este exprimat în:

 • disponibil în anumite zone ale pielii un număr crescut de glande sudoripare ecrine;
 • reacții excesive la stimuli externi (caldura, stres fizic și psihologic, stresul) autonom, în special simpatic glandele sudoripare nervos sistem inervează; Cantitatea rezultată de transpirație depășește că în reacție normală la 10 sau mai multe ori;
 • hipersensibilitate exocrine glandele hormonului adrenalină și noradrenalină, care sunt produse de glandele suprarenale, cu emoții și stres;
 • Dual, independent unul față de celălalt, inervarea glandelor sudoripare ale pielii din regiunile axilare, palmare și plantare.

Cum de a vindeca hiperhidroza, în acest caz? Alegerea tratamentului depinde de abordarea corecta un medic în timpul unei conversații cu pacientul. hiperhidroză primară este întotdeauna însoțită de simptome care sugerează tulburări nevrotice. - tulburări de somn, anxietate, instabilitate psiho-emoțională, scăderea libidoului, etc. În plus, o clarificare atentă, în cele mai multe cazuri stabilite prezența locală a transpirație excesivă în rude apropiate.

masă

Această formă se manifestă se confruntă cu transpirație severă, în special buza superioară și frunte timp de câteva minute, imediat după consumul de mâncăruri picante și produse, băuturi calde, ceai tare și cafea, ciocolată. Această transpirație se datorează următoarele motive:

 • răspunsul individual la stimuli nespecifici (idiosincrazie);
 • efect asupra glandelor salivare de boli infecțioase grave cauzate de virusuri sau bacterii;
 • după operații asupra glandei salivare în care se pot deteriora fibrele neuronilor vegetative; în timpul regenerării ei cresc, nu numai în glanda salivară, dar în glandele sudoripare fibre inervează; Cu toate acestea, atunci când are loc o alimentație impulsuri de stimulare simultane ca excitație și glandele salivare și sudoripare;
 • la nou-nascuti, pentru a le extrage (atunci când puterea de slăbiciune generice în chinurile facerii) suprapuse cu capul de căpușă, cauzând o posibilă deteriorare a nervului facial.

Operațiunea „simpatectomia“

Acesta este unul dintre tratamentele pentru hiperhidroza locale față, mâini și axile. În prezent, se realizează în principal prin mijloace endoscopice. Esența ei este completă intersecție, distrugerea electrice sau comprimarea unui clip special pentru un anumit nivel de părțile superioare ale trunchiului simpatic al sistemului nervos autonom. De la el se îndepărteze ramuri inervează glandele sudoripare.Rezultatul unui astfel de tratament chirurgical - o reducere semnificativa pe termen lung a transpirație în domeniile menționate mai sus, în 98% din cazuri. Cu toate acestea, în rare cazuri (10%) sau în primele zile, în prima lună după intervenția chirurgicală complicație este posibilă, ca hiperhidroza compensatorie. Se presupune că acesta apare ca un răspuns compensator la lipsa de descărcare de gestiune sudoare. glandele sudoripare scad în separarea unor părți ale corpului compensate de transpirație crescută în alte, în special - în abdomen, spate si / sau coapse.

Gradul de severitate al complicatiilor pot fi diferite. In 2% din hiperhidrozei compensatorii exprimate, în care transpirația îmbunătățită apare ca rezultat chiar o ușoară oscilație a stării mentale și emoționale, temperatura aerului, o ușoară efort fizic.

Uneori se produce spontan scădere treptată aceste efecte, dar dacă este necesar, clema este îndepărtată (dacă a fost utilizată această opțiune), recuperându-se astfel starea inițială.

cauze mai rare

Printre ei hiperhidroză:

 • în domeniul vitiligo;
 • când psoariaze în plăcile;
 • pachyonychia cu congenital sau Jadassohn-Lewandowsky Sindromul; este o boală congenitală care se manifestă printr-o combinație de palmar, plantar, genunchi, cheratoze cotului (keratinizare excesivă) cu crescută fragilității și uscăciune a părului, leziuni ale mucoasei bucale, adesea - reducerea cataractei si inteligenta.

Tipuri de hiperhidroză, cauze si tratament

Cele mai frecvente cauze ale hiperhidroza generalizate

Postmenopauzale sau sindromul climacteric

Acesta este însoțit de reacții vegetative pronunțate (de obicei, lipsite de temei) - sentiment de graba de sânge la cap, față, jumătatea superioară a pieptului, accese de transpirație difuză severă, bătăile inimii și modificări ale tensiunii arteriale.

dumping

Această condiție se referă la un grup de boli de stomac operat, care apare la persoanele care au suferit o rezecție gastrică. După 15-30 de minute după masă din cauza unei descărcări excesiv de rapidă, de la intrarea bontul rămasă a intestinului, există o redistribuire semnificativă a sângelui organelor digestive în sânge și eliberarea de substanțe biologic active (histamina, motilinei, serotonina si altele.). Acestea conduc la reacții severe autonome ca slăbiciune, amețeli, transpirație, frecvența cardiacă, scăderea tensiunii arteriale.

disfuncții endocrine

Hipertiroidismul

Excesivă întregului corp transpirație este una dintre principalele semne de creștere a producției de hormon stimulator tiroidian (hipertiroidism). De asemenea, este însoțită de instabilitate psihologică și emoțională (iritabilitate, modificări ale dispoziției, tearfulness), palpitații și aritmii, hipertensiune arteriala, pierderea in greutate, degetele fin tremor (tremurături), tulburari ale ciclului menstrual, creșterea temperaturii corpului datorită metabolismului crescut. Se crede că hiperhidroză în tireotoxicoză este o reacție compensatorie protectoare care vizează reducerea temperaturii corpului.

Creșterea de insulină în sânge

 • diabetul zaharat după administrarea insulinei regular fără aport de carbohidrați sau ulterior prin simpla supradoză de insulină;
 • sindromul de hipoglicemie (scădere a glicemiei) care apar la 2-3 ore după masă și după trecerea consumul de carbohidrați (ceai dulce, cub de zahăr, etc ...);
 • pancreatită acută și necrozei pancreatice;
 • insulinom - hormon (insulina) tumorii pancreatice;
 • intoxicații cu alcool etilic, preparate de acid salicilic, derivați de sulfoniluree, și altele.

Sindromul se manifestă tremurături, transpirație abundentă, scăderea tensiunii arteriale, palpitații și, uneori, pierderea conștienței. Probabil, declanșatorul - lipsa de glucoza in sistemul nervos central, din cauza unui exces de insulină, ceea ce conduce la o creștere semnificativă a adrenalinei din sânge și noradrenalina.

alte cauze

boli acute infecțioase (cum ar fi malaria, tuberculoza, gripa, bruceloza), fibroza chistica, stare psihogenă, boli neurologice (boli ale nervilor periferici, măduva spinării, accident vascular cerebral etc.), O supradoză de droguri narcotice și sindromul de retragere a acestora, medicamente antihipertensive și diuretice de supradozaj, miocardic acut infarct și altele.

tratamentul hiperhidroză

Principiile tratamentului sunt:

 1. Constatativ (posibil) cauzează transpirație excesivă și corectarea sau eliminarea acesteia.
 2. Recomandări cu privire la dieta si regim de respectare adecvată.
 3. Influența psihoterapeutică și antidepresive și sedative prescrise.
 4. terapie specifică.

Metodele includ tratamentul specific al hiperhidrozei

 1. tehnici de terapie fizică, cum ar fi reflexoterapie, electroliza. fononi și iontoforeza cu glicopirolat sau sulfat de atropina și electrosleep gidroprotsedury. Dar eficiența lor este de obicei de scurtă durată și se manifestă numai atunci când forme de hiperhidroza nedefinită.
 2. Tratamentul gipnrgidroza Botox. prin intradermică sau subcutanată. blocuri de toxină botulinică transmisia impulsurilor nervoase către glandele sudoripare.
 3. Tratamentul cu laser al hiperhidrozei.
 1. Stem sympathectomy endoscopica, principiile care sunt descrise mai sus.
 2. Liposucție ultrasonică (ineficiente).
 3. Chiuretaj (răzuire) a suprafeței interioare a pielii la hiperhidrozei axilare.
 4. excizia partiala a pielii axilare.

Ultimele două operații sunt eficiente, dar vysokotravmatichny. Tratamentul hiperhidroză cu laser nu are eficiență mai mică, dar, în același timp, traumatizării țesut mici. Se realizează sub anestezie locală prin injectare sub piele din zona problema fibrei sub forma unei canule printr-o puncție mică. Ca rezultat al acțiunii termice a fasciculului laser este o distrugere a glandelor sudoripare.

Tratamentul cu laser este folosit în mare caracter local, transpirație, care este rezistent la alte metode de terapie. Aceasta este metoda minim invaziva si extrem de eficient.