Tinerii ca un grup social specific

Este demn de remarcat faptul că, în literatura de specialitate, de tineret pot fi împărțite în patru grupe de vârstă:

1. 14-16 ani - adolescenți. Aceasta este vârsta pubertății pentru a continua, în paralel cu care este stabilirea altor sisteme biologice. Pentru această vârstă se caracterizează prin disparitatea maximă în nivelul și ritmul de dezvoltare fiziologică și psihologică. Acest lucru este în principal, elevii liceelor ​​și școlilor profesionale, care depind de obicei de părinții lor sau de stat.2. 17-19 ani - tineri. Biologic este perioada de finalizare a vârstei de maturare fizică a auto-determinare - începutul unei activități independente sau profesionale selectarea și punerea în aplicare a unei calitativ noi studii profesionale. Ea începe separarea căilor de viață de băieți și fete, ceea ce duce ulterior la o diferențiere mai profundă economice, politice și culturale între ele. La această vârstă, procesul de socializare începe - achiziția are loc aproape toată plinătatea drepturilor civile, precum și cu extinderea gamei de roluri sociale și politice și interesele și responsabilitățile aferente.

3. 20-24 - propria lor de tineret. Omul în această vârstă, fiind crescut în termeni fiziologici, continuarea procesului de socializare. Această grupă de vârstă este formată în principal din studenți și tineri de finisare de formare de bază, care intră în activități productive și de a crea propria familie.

4. 25-30 de ani - tineri în vârstă. La această vârstă, bazată pe experiența personală a muncii și a vieții de familie, precum și participarea tinerilor în relațiile politice completează formarea unei personalități mature. Tinerii de această vârstă joacă rolul părinților în propriile lor case. Ei au găsit deja drumul în viață.

Trebuie remarcat faptul că tinerii receptivi în mod obiectiv la inovații. Iar motivul pentru care acest lucru nu este doar un entuziasm tineresc, lipsa unei anumite experiențe sociale și cunoașterea fundamentală „imposibilitatea“ de ceva.

conștiința tânărului are o sensibilitate specială, capacitatea de a procesa și de a absorbi fluxul imens de informații. În această perioadă, dezvoltarea gândirii critice, dorința de a da propria lor evaluare a diferitelor fenomene, argumentul de căutare, gândire originală. Cu toate acestea, la această vârstă sunt încă unele mai multe și stereotipuri cu generația anterioară. Prin urmare, comportamentul tinerilor într-o combinație paradoxală de calități și trăsături contradictorii: dorința de identificare și izolare, conformitatea și negativismul, imitare și negarea normelor acceptate, dorința de a comunica și de îngrijire, detașare de lumea exterioară. Instabilitatea și lipsa de coerență a conștiinței de tineret afecta multe forme de comportament și activități ale individului (8, p. 129).

Tineret - un moment în care toată lumea ar trebui să determine cursul vieții, care va profita din plin de abilitățile și talentele lor. Această perioadă, conjugat cu dificil procesul de auto-descoperire, gasirea lor proprii „I“. O persoană trebuie să stabilească limitele posibilităților lor reale, pentru a înțelege ceea ce el este capabil să se impună în societate. Pe de altă parte, în același timp, este necesar pentru a forma reprezentarea cea mai autentică a lumii din afara, organizează, orientări valorice,,, opiniile politice morale estetice. Viața pune un tânăr în fața necesității de a face o serie de decizii importante în condițiile de deficit de experiență (23, p. 54).

generația mai tânără Rumyniyan începe să amenințe serios SIDA. Primul caz de SIDA a fost detectată în România în 1987 și în fiecare an, numărul de pacienți este în creștere, la o viteză extraordinară.

pubertate mai rapidă și activitatea sexuală timpurie a dus la apariția fenomenului de „maternitatea adolescente“, care are un impact negativ asupra sănătății, cum ar fi copiii și mamele lor. Deosebit de urgentă este problema avortului în rândul tinerilor (10, p. 31).

În plus, indicatorii rămân sinucidere ridicat în rândul tinerilor. Dorința de a scăpa de problemele reale din lumea iluziei contribuie la răspândirea masivă a alcoolismului și a consumului de droguri în rândul adolescenților.

În legătură cu schimbările care au loc în economia românească, o proporție tot mai mare a tinerilor în sectorul non-manufacturier. În același timp, înstrăinarea tinerilor de munca, care se caracterizează prin reticența tinerilor de a lucra bine și cu acuratețe, lipsa dorinței de dezvoltare profesională calificată și cariera.

Printre tendințele deosebit de alarmante ale situației actuale în domeniul tineretului includ: declin în prestigiul învățământului general și profesional; creșterea numărului de tineri care intră în forța de muncă cu un nivel scăzut de educație și pentru continuarea formării neorientate; nivel intelectual redus, fluxul de băieți și fete talentate din mai multe universități și din țară (30, p. 37).

Factor care determină în mare măsură imaginea și stilul de viață al tinerilor, este incriminarea și comercializarea timpului liber (1, p. 46).

Mai mult decât atât, ea devine din ce în ce mai urgentă problemă a siguranței personale a tinerilor. Violența ca un mod de viață devine tot mai organizate forme în domeniul tineretului.

Una dintre problemele cele mai acute ale tinerilor de astăzi este un angajament de abuzul de alcool. Mai ales îngrijorător este faptul că vârsta medie a aderenții alcool în mod constant în scădere. Chiar și în ciuda nivelului ridicat de conștientizare și educare a majorității generației tinere, consumul de alcool este încă în rândul tinerilor, un joc popular.

Mai mult decât atât, după cum sa menționat deja, este important pentru tineri de alcool mai rău și este un catalizator pentru răspândirea unor astfel de fenomene in tinerete ca dependenta de droguri, prostituție, crimă și altele.

În secțiunea următoare considerăm problema alcoolismului, cauzele și caracteristicile problemei.

Obiceiuri de multe ori recurg, în speranța de a experimenta o stare de spirit placuta, reduce stresul mental, pentru a înăbuși oboseala, nemulțumirea morală, evadare din realitate cu neliniștile sale nesfârșite și experiențe. Unul crede că alcoolul ajută la depășirea barierei psihologice, o conexiune emoțională pentru alții, în special a minorilor, se pare că afirmarea de sine înseamnă, un indicator de „curaj“, „maturitate“.

Alcoolismul - boala cronică severă, în cele mai multe cazuri, greu de rezolvat. Se dezvoltă pe baza utilizării regulate și prelungit de alcool și se caracterizează printr-o anumită stare patologică a corpului: o atracție irezistibilă pentru alcool, modificări în amploarea portabilitatii și degradarea individului. Pentru intoxicație alcoolică reprezintă cea mai bună stare mentală.

Trebuie remarcat faptul că alcoolismul este o formă de dependență. Dezvoltarea sa se bazează pe dependența psihologică și fizică la alcool. Alcoolismul se poate dezvolta sub impactul unor factori externi și interni.

Factorii externi includ în special educația și de viață tânăr, tradiția regiunii, situații de stres. Factorii interni au prezentat o predispoziție genetică pentru dezvoltarea de tineri alcoolism. În momentul de față, existența unei astfel de predispoziție nu este pusă la îndoială. Membrii familiei de alcoolici risc de a dezvolta boala este de aproximativ 7 ori mai mare decât la persoanele ale caror familii nu erau alcoolici.Prima cunoștință a tinerilor cu alcool în ultimii ani, se referă la adolescenți și adolescenți sunt din ce în ce-l evaluate ca fiind „un nou stil de viață“, prin urmare, „cultivarea“ de intoxicare.

Cu utilizarea regulată de alcool (până la 2-3 ori pe lună) adolescent rezistență la acțiunea alcoolului începe să crească. Acesta este perceput în companiile la egal la egal ca un semn de „putere și tărie“ specială care distinge un lider. Stil de viață, adoptat în compania „alcoolic“ percepută în mod greșit ca fiind naturale și normale. Norma de comportament considerate potabile în week-end, la o întâlnire cu prietenii, etc.

Consumul de alcool devine morfopatologic necesar distracție atribut, extinde gama de motive și motive pentru băut: „Eu beau pentru a îmbunătăți starea de spirit“ a „inveseli“, „plăcut să bea,“ etc. Consumul de alcool este, practic, scopul principal al vieții. Acesta dezvoltă un model de comportament, atunci când toate problemele vieții sunt rezolvate și sunt generate de consumul de alcool. Bea pentru a „deconecta“, „uite de necazurile,“ etc.

Pe cont propriu sau la sfatul adolescenti in varsta au descoperit posibilitatea de a lua doze mici de alcool eliminate în momentul efectelor neplăcute ale intoxicației alcool (starea de repaus). Unii dintre tineri, din nou, digerând obiceiurile de alcool adoptate de companie, devreme familiarizat cu diverse alcool surogat.

Pentru consumatorii minori sunt caracterizate de artificialitate, libertate, fudulie, care dau cu ușurință drumul spre deznădejde, neputință și subjuge pasivă. Ei consideră că este dificil de prezis evenimente, își pierd capacitatea lor de a răspunde la stimulii din trecut și viitor, nu poate scăpa de sentimentele de moment și motive, trăiesc o zi. Ei au observat lejeritatea și superficialitatea judecății, logoree excesivă, a crescut stima de sine.

In general, alcoolul nu este un obicei și boala. Obiceiul de control al minții, puteți scăpa de ea. Dependent de alcool mai dificil de depășit, din cauza otrăvirea organismului. Aproximativ 10 la suta din tineri care consuma alcool devin alcoolici. Alcoolismul se dezvoltă în cadrul programului:

Faza initiala: intoxicației cu pierderi de memorie, „Eclipse“. Tânărul se gândește mereu la alcool, se pare că băutura nu este de ajuns, el bea „pentru viitor“, el dezvolta o pofta de alcool. Cu toate acestea, acesta își păstrează conștiința vinovăției sale, el evită vorbind despre pofta lui de alcool.

Faza critică: pierderea controlului asupra lor, după prima înghițitură de alcool. Dorința de a găsi o justificare pentru beția, rezistență la toate încercările de a preveni dorința sa de a bea. Tânărul se dezvoltă aroganță, agresivitate. El dă vina pe alții pentru necazurile lui. Începe meciul, prietenii lui sunt amici de băut ocazionale, el a fost forțat să renunțe la studiile lor sau să se retragă din locul de muncă permanent, își pierde interesul pentru tot ceea ce nu este legat de alcool.

Faza cronică: mahmureala de zi cu zi, prăbușirea identității, memorie, neclară, confuzie de gândire. Omul de băut surogate de alcool, lichide tehnice, Odicolone. El a dezvoltat temeri nefondate, delirium tremens si alte psihoze de alcool.

Tânărul cu dependența de alcool este slăbit voință - și nu numai pentru a limita aportul de alcool, dar, de asemenea, în raport cu altele, aspectele economice ale vieții de zi cu zi.

De multe ori, în timpul sărbătorilor de vacanță pot fi văzute de oameni tineri cum după consumul de băuturi alcoolice comportat dezlănțuit, mișcările lor devin mai incomode. Impactul imediat vizibil asupra lor alcool. Și dacă vă întrebați participanții cât de des beau, cei mai mulți răspund că neregulat.

Cu toate acestea, chiar și după o singură doză de alcool noapte trece oameni neliniștite, iar dimineața ei a lua rupt, cu o față umflată și o rană la cap. În lucrătorii nemanuali, după consumul de alcool cu ​​atenție deteriorarea proceselor de gândire, scade viteza și precizia calculelor.

Deci, chiar și după neregulate alcool, aleatoriu apar probleme grave în organism, arătând otrăvirea lui severă. În cazul în care, cu toate acestea, utilizarea de alcool ia o sistematic, oamenii beau pentru orice ocazie, în căutarea pentru orice scuză să se îmbete, atunci aceasta se numește o băutură internă. Pentru betivului nu contează sensul evenimentelor festive, nu-i pasă dacă acesta este aprobat alt comportament.

În această etapă de inițiere a alcoolului în raportul variază în mare măsură băutor altora, la normele general acceptate și comportamentul acceptabil. Pentru bețivului cei mai apropiați oameni sunt tovarăși de băut, chiar prima dată când au fost la aceeași masă. Timpul, locul și mediul în care oamenii beau, pierde valoarea.

Astfel, diferența dintre aportul ocazional de alcool si alcoolism este nu numai cantitatea de alcool consumata la un moment dat, dar în bautor atitudinea psihologică.

În primul caz, o persoană care observă orice ceremonie sau eveniment semnificativ, iar în al doilea - numai băuturi pentru a se pune într-o stare de ebrietate. În cazul în care timp pentru a menține o persoană de la beție, îl împiedică să cadă, precum și dezvoltarea de alcoolism.

În prezent, mulți experți consideră ca fiind una dintre cele mai importante probleme ale societății contemporane alcoolism bere românească în rândul tinerilor. Experții de droguri spun că lupta împotriva drogurilor, statul complet uitat despre alcoolism. dependența de alcool, mai presus de toate, este vorba despre berea suferă tot mai mulți oameni tineri.

Narcologi trebuie să pună o mulțime de efort pentru a proteja tinerii de efectele nocive ale alcoolului. Cu toate acestea, se pare că au rău, care poate fi explicat prin dizabilitățile lor și lipsa de sprijin din partea statului.

alcoolismul Tineret - un fenomen mai puțin teribile decât dependența. În ciuda acestui fapt, guvernul nu face nici un efort de a face cu această problemă. Ca urmare, singurii câștigători sunt companiile care sunt angajate în fabricarea berii, pentru că asta e ceea ce este cel mai popular în rândul tinerilor de astăzi.

În același timp, efectul farmacologic al berii asupra corpului este de așa natură încât nu într-o mare măsură, contribuie la apariția unui sentiment de relaxare și pace. Datorită acestor caracteristici în berea din anii 1920, chiar a recomandat ca un sedativ eficient. Prin urmare, consumul de bere, tânăr sau o femeie nu învață numai la alcool, dar, de asemenea, la sedativ.

După ceva timp, berea devine o componentă necesară de relaxare și odihnă. Ca urmare, crește berea doza consumată, și apoi există excese alcoolice. Ulterior, alcoolicul de bere începe să apară și își pierde valabilitatea de memorie, exprimat în transferul de prima zi bea o sticla de bere la un moment ulterior.

Astfel, berea va deveni mai devreme sau mai târziu, o parte integrantă a vieții și este implicată în toate procesele vitale ale organismului tânăr. Atunci când organismul este complet bere impresionat, un bărbat sau o femeie tânără se formează alcoolism. Dacă luăm în considerare că alcoolici de bere în rândul tinerilor în fiecare an, devine tot mai greu de ghicit ce fel de viitor ne așteaptă.

De mare importanță este faptul că nevoia de alcool nu este una dintre viața naturală a nevoilor umane, cum ar fi nevoia de oxigen sau alimente, și pentru că alcoolul în sine nu are nici o forță motrice a persoanei. Cu toate acestea, această necesitate, precum și alte „nevoi“ ale omului (de exemplu, fumatul) apare deoarece societatea În primul rând, produce acest produs și, în al doilea rând, pentru a „reproduce“ obiceiurile, formele, obiceiurile și prejudecățile asociate cu consumul său. Desigur, că aceste obiceiuri nu sunt inerente tuturor în mod egal.

Astfel, în prezent, nu este un secret faptul că în țara noastră este utilizarea pe scară largă de alcool în rândul tinerilor. Potrivit statisticilor, consumul de alcool etilic 82% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 12-22 ani. Vârsta medie la care tinerii atașați la poțiune dăunătoare este de 10-12 ani. Adesea, acest lucru are loc sub supravegherea părinților la petreceri de familie în cazul în care băuturile alcoolice sunt turnate părinții ei înșiși.

alcoolism adolescent este format cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani între, în această perioadă, mulți adolescenți dezvolta prima etapă a bolii.

2. Comportamentul tinerilor există o combinație paradoxală de calități contradictorii și trăsături: dorința de identificare și izolare, conformitatea și negativismul, imitare și negarea normelor acceptate, dorința de a comunica și de îngrijire, desprinderea de lumea exterioară.

3. Una dintre problemele cele mai acute ale tinerilor de astăzi este un angajament de abuzul de alcool. Mai ales îngrijorător este faptul că vârsta medie a aderenții alcool în mod constant în scădere. Alcoolul agravează situația tinerilor și este un catalizator pentru răspândirea unor astfel de fenomene in tinerete ca dependenta de droguri, prostituție, crimă și altele.

4. Alcoolismul - boala cronică severă, în cele mai multe cazuri, greu de rezolvat. Se dezvoltă pe baza utilizării regulate și prelungit de alcool și se caracterizează printr-o anumită stare patologică a corpului: o atracție irezistibilă pentru alcool, modificări în amploarea portabilitatii și degradarea individului.

5. Prima cunoștință cu alcool tinerilor în ultimii ani, se referă la adolescenți și adolescenți sunt din ce în ce-l evaluate ca fiind „un nou stil de viață“, prin urmare, „cultivarea“ de intoxicare. Consumul de alcool devine atribut pathologically necesar în multe feluri, și extinde gama de baut ocazii motive.

6. În dezvoltarea sa, alcoolul trece prin trei etape: inițială, critică și cronice - de la intoxicației temporară la mahmureala de zi cu zi și dezintegrarea personalității.

7. În prezent, una dintre cele mai importante probleme ale societății românești contemporane a devenit alcoolismul de bere în rândul tinerilor. dependența de alcool, mai presus de toate, este vorba despre berea suferă tot mai mulți oameni tineri.

8. Vârsta medie la care tinerii atașați la poțiune dăunătoare este de 10-12 ani. alcoolism adolescent este format cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani între, în această perioadă, mulți adolescenți dezvolta prima etapă a bolii.