țesut adipos subcutanat (hipoderm) și cauzele celulitei

țesutul adipos subcutanat și cauzele celulitei

țesut adipos subcutanat (hipoderm) și cauzele celulitei

țesut adipos subcutanat (hipoderm) - cel mai adânc strat al pielii. Se compune din celule adipoase (adipocite), stroma țesut conjunctiv, vase de sânge și nervi. Dermul și hipoderm nu au limite clare, ca țesutul fibros al hipoderma este o continuare a dermului reticular. Acumularea de celule adipoase formeaza un lobules de grăsime (lobuli) separate de fibre de țesut conjunctiv (trabecul).Adipocite (celule grase, celule grase) - principalele celule ale hipoderma. Există două tipuri de adipocite: alb și maro.

  • Brown adipocitelor - celule mici, cu puține vacuole de grăsime. In aceste celule prin clivajul acizilor grași și a glucozei din energia mitocondrii este stocată sub forma de adenozintrifosfat și disipată sub formă de căldură, încălzirea uman rece.
  • adipocitelor alb - celulă mare umplut cu o picătură mare de grăsime. La adulți în hipoderma este dominat de adipocite albe.

Hipodermul (grăsime subcutanat) este un țesut gras, asigurând izolarea termică și acumularea de substanțe nutritive. Acesta protejează organele interne de daune. În plus, hipoderma protejează organismul de răcire excesivă, protecția împotriva stimuli externi, servește un depozit, în care rezervele depozitate de grăsimi consumate în boală, foame, sau în caz de sarcină.

țesut adipos subcutanat (hipoderm) și cauzele celulitei

grăsimi neutre constituie cea mai mare parte a țesutului adipos subcutanat. Fiber conține până la 70% triolenov care sunt trigliceride cu punct de topire scăzut. Hipodermul este prezent vascularizației. Acesta transporta arterială și sânge venos. Structura rețelei vasculare este de asemenea inclus, și sistemul limfatic. La acest nivel, glandele sudoripare sunt localizate. Această parte a pielii este foarte bogat in terminatii nervoase si fibre.

O caracteristică importantă a țesutului adipos subcutanat este că femeile și bărbații este foarte diferit în structura lor, greutatea, natura și localizarea. Aceste diferențe se datorează funcția de procreare. În grăsime subcutanată bărbați fibre aranjate orizontal, cum ar fi cărămizi în câteva etaje. La femei, acestea sunt ca niște benzi pe verticală zebră. Ponderea țesutului adipos la bărbați reprezintă aproximativ 12% din greutatea corporală totală, iar pentru femei - 25%. La barbati, tesutul gras este concentrat în principal pe talie, abdomen si umeri, femeile - în șolduri și fese.Între epidermă și dermă este fără limite clar definite. Celulele dermului lin în celule hypodermal reprezentând depozite de grasime. Putem presupune că dezvoltarea hipoderm în detrimentul inferioare celulelor dermului. Dacă este așa, atunci ne putem imagina că rezultatul dezvoltării (îngroșare) a hipoderma este o subțiere a stratului de deasupra - derma. Acest lucru poate fi important atunci când se discută probleme legate de apariția celulitei.

țesut adipos subcutanat (hipoderm) și cauzele celulitei

In cosmetologie pentru „celulita» (celulita) să înțeleagă caracteristicile grăsimii subcutanate feminin, caracterizat prin structura sa lobulară, tulburarea circulației sanguine și limfatice, slăbirea tonusului pielii, care apare în exterior ca un defect cosmetic.

Celulita (lipodistrofie ginoidă) Organizația Mondială a Sănătății nu este recunoscut ca o boala, aceasta este evaluată ca o stare naturală de vârstă a femeilor a pielii, care nu ar trebui să se acorde statutul bolii, deoarece, conform statisticilor, 85-95% dintre toate femeile de varsta mijlocie are acest defect cosmetic. Dar unii medici cred ca boala sa.

Femeile întotdeauna doresc să fie frumos. Dar standardele de frumusete schimba. Până la mijlocul secolului al XX-lea, unul dintre bărbați și femei nu au considerat lipsa apariției celulitei, în prezent aproape toate femeile din țările civilizate sunt preocupați de această problemă. Acesta este conectat numai cu tendințele modei, care sunt cunoscute a fi formate în mod artificial cerc limitat de persoane care au influență asupra ei.

tablou clinic celulita este diversă. Cel mai adesea afectează abdomen, coapse, fese, cel puțin - antebrațe, genunchi, gambe, gât. În aceste zone, există neregularități ale pielii sub formă de lovituri și adancituri, numărul și severitatea care crește odată cu vârsta. De asemenea, trăsăturile caracteristice sunt: ​​mai rece la atingere, în zonele cu celulita, mai puțin sensibilitatea pielii în aceste zone la radiații UV - după arsură pigmentat acestea sunt mai slabe decât pielea din jur, apariția pe termen lung pass „vânătăile“ în zonele afectate.

țesut adipos subcutanat (hipoderm) și cauzele celulitei

La barbati, chiar obezi, celulita este rară. Dintre femei, în diferite grade de severitate, aproape toate. Motivul pentru aceasta, în primul rând, este un fond hormonal diferit: sub influenta estrogeni (hormoni sexuali feminini) apare hipertrofia locală a celulelor adipoase. Prin urmare, aparitia celulitei la femei începe aproape de momentul de pubertate și se dezvoltă în zonele relevante reproductiva (stomac, fese, solduri).

De asemenea, diferențe importante în structura septurilor țesutului conjunctiv adipos subcutanat la barbati si femei. La bărbați, lobuli de grăsime sunt mai mici decât femelele, peretele despărțitor dintre segmentele sunt dispuse la un unghi față de suprafața pielii, și femeile, ele sunt aranjate aproape perpendicular. Prin urmare, cu o creștere a dimensiunii celulei de grăsime din suprafața de relief a pielii la bărbați rămâne aproape neschimbat, în timp ce femeile au bulgări și gropițe.

1. "Dermatologie" - VV Chebotarev, OB Tamrazova, NV Chebotarev, AV Odinets.

2. „Bazele teoretice și practice ale proiectării cosmeceutical moderne având activitate transdermice“ - V.P.Erdakova

3. „Teoria efectelor moi cosmetice cosmetice moderne.“ - AN Decin