Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă

În zadar, mulți oameni cred că broaștele țestoase care trăiesc în casă, ceva diferit de alte animale de companie, oamenii pur și simplu nu știu prea multe despre caracteristicile de întreținere și de îngrijire a acestora, precum și ce să se hrănească țestoasele, aceste animale de companie minunate.Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă

Magazinele pentru animale de companie din România și piețele de vânzare trei tipuri de broaște țestoase - Krasnouhie, palustre și TRIONIKS europene.

Red-urecheat cursoare (mare sau decorative africane) are o coajă maro ușor verzui sau de culoare închisă pe cap în spatele ochilor ei sunt dungi rosii, urechi, între labele sunt webbed.

Marsh testoasa are o coajă maro sau negru, pete galbene, uneori cu crampoane sau liniute mici, o piele de culoare închisă broască țestoasă cu puncte galbene.

Amuzant TRIONIKS țestoasă - mălăieț cu coajă de culoare bej deschis la adulți, și bej închis - copii. Este surprinzător, dar carapacea țestoasei este acoperit de piele (pentru care a primit numele), și un nas în proboscisul ei mici. Acest lucru nu este toate caracteristicile sale uimitoare - gâtul lung TRIONIKS și picioare și gheare ascuțite webbed alb. țestoase temperamentale, de exemplu, nu este foarte prietenos, cel mai agresiv, și ea preferă singurătatea, astfel încât acesta trebuie să conțină un singur exemplar. țestoase adult poate ajunge la 30 de centimetri, iar ei trăiesc până la 40 de ani, cu toate că broasca țestoasă mlaștină este considerat a fi printre ei lung de ficat - ea poate trăi în condiții bune de aproximativ 70 de ani.

Cum să se hrănească

Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă

Cum să se hrănească o broască țestoasă

Pentru a crea un „fericit“ viață confortabilă și broaște țestoase, care au nevoie să fie hrănite în mod corespunzător, precum și modul în care să se hrănească, acest lucru înseamnă că nu numai ceea ce, ci și cum să o facă. Întreaga Dificultatea constă în faptul că este necesar pentru a preda bug-ul este pe mal, adică, trebuie să înțeleagă că, în scopul de a mânca, acesta trebuie să meargă la țărm.

O altă problemă este faptul că cele mai multe feed de pe care prietenii oferta Krasnouhov este lipitori, carne calmar și să conțină numai cantitatea necesară de proteine ​​pentru tortilok. Produs în condiții de fabrică, pelete poate conține cantitatea dorită de grăsimi, proteine ​​si vitamine. Cu toate acestea, toate tipurile de feed-uri nu conțin acea cantitate de calciu, care este atât de necesară pentru toate țestoasele. Rezolva această problemă în două moduri, împreună cu întrebarea, ce să se hrănească acasă broasca testoasa.

În primul rând, aveți nevoie pentru a începe să atragă o broască țestoasă pe plajă. În primul rând, produsele alimentare este pus într-un mal înclinat pe marginea apei. Treptat, mâncarea, divorțat cu puțină apă într-un vas mic, acesta începe să se mute departe de apă, la o distanță de creștere. Turtle începe să înțeleagă că, în scopul de a mânca, ea ar trebui să iasă pe teren.

Țestoasele și hrănite pe bancă într-un alt mod prin plantarea acestora în orice recipient mic cu apa. În acest caz, foarte convenabil să se hrănească toarne săruri de calciu și vitamine sub formă de pulbere.

Faptul că țestoasele le place să mănânce în apă, și numai în casa „nativ“ - acvariu, este cunoscut tuturor proprietarilor, dar acest tip de hrănire are multe dezavantaje. Hrana pentru animale, în special de origine animală, apa instantaneu se deterioreaza, nu numai că poluează apa, dar, de asemenea, distruge biofiltre.

Dacă încă nu reușesc să învețe broasca testoasa, există un acvariu, este necesar să se respecte anumite reguli - și anume, pentru a elimina resturile alimentare din apă, după 30 de minute după începerea alimentare (de obicei, de data aceasta broasca testoasa suficient pentru a fi îndeplinită).

Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă

Ce animale de companie mânca broască țestoasă

Una dintre modalitățile de a hrăni pământul de broască țestoasă, astfel încât acesta primește cantitatea necesară de calciu se adaugă la produsele alimentare ei într-un număr mare de pești mici scăzut de grăsime, oase, ocazional hrănesc melci vii acvariu, de tip Ampularia spp. sau melci terestre - Helix Aspersa. In ciuda dimensiunii sale mici, broaștele țestoase pot mânca un pește întreg acvariu mic, cum ar fi guppy. Mai mult, pentru a crește cantitatea de calciu, turtles decongelate hrana pentru pești, tăiat în bucăți mici. Cel mai bine este să se hrănească familia de pește biban (Clupeidae și Scombridae - nedorit).În cazuri majore de pește oase mari trebuie să fie eliminate, iar fileurile rămase cu oase de vertebrate taie și să dea alte produse alimentare. pește prea gras, cum ar fi capelin, șprot, sprot, hering, de preferință, înainte de a fi nevoie să dețină ceva timp în apă fierbinte (80 ° C - 2 minute). Găzduiește țestoase trebuie să știe dacă se pune întrebarea, ce să se hrănească krasnouhih țestoase la domiciliu, atunci carnea - acest lucru este hrana greșit de toate tipurile. Acest tip de produse alimentare este plină dezvoltare în broască țestoasă din toate speciile, rahitism și hipovitaminoza A.

Carnea i se permite să adăugați un pic la „dreapta“ Hrăniți țestoase, care au crescut într-o fabrică de furaje granulate, pentru că în unele dintre formele sale nu este suficient de proteine. Și un alt lucru, trebuie să știți proprietarii tortilok - în cazul în care broasca testoasa pentru a preda carne crudă, ei nu doresc să ia alte produse alimentare, și este foarte dăunătoare pentru sănătatea lor.

Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă

Dulciuri pentru țestoase - creveți și calamari

În plus față de nevoia constantă de alimente, bug-uri ar trebui să aibă o varietate de delicatese (în mod natural, în înțelegerea lor). Ca o regulă, tot felul de țestoase le place să trăiască alimente speciale - râme, lipitori, factorii de decizie de țeavă, karetru. Acești aditivi sunt foarte atasat de broaste testoase de tineri, și, este foarte util și necesar, mai ales după post, care pot fi asociate cu boala sau de hibernare (țestoasele de iarna pot dormi de la 10 saptamani la 5 luni, totul depinde de mărimea animalelor).

La fel ca broasca țestoasă și calmarul din carne și creveți, le place foarte mult (deși util și) prime de ficat. Aceasta, desigur, nu este principalul tip de produse alimentare, dar în cazul în care acestea sunt adăugate pentru a hrăni ficatul cel puțin o dată pe săptămână, nu poți face vitamine.

Unii proprietari conștiincios și scrupuloase pregăti propriile lor țestoase trata tort pe scară largă, util și gustos. Acest amestec de alimentare a fost preparat pe baza unui produs alimentar convențional sau un înlocuitor de gelatină vegetală - agar. Acest lucru nu va rezolva doar problema, cum să se hrănească țestoase acvatice, dar, de asemenea, să-și diversifice broasca testoasa meniu alimente sănătoase și nutritive, care va include, de asemenea, vitamine și minerale.

Amestecul este format dintr-o varză (50 g), morcov (70g), mere (50 g) de file de peste (145 g), ouă crude (2 buc.), Calmar file (100 g), lapte (150 ml). S-a adăugat baza compus din gelatină, dizolvată în apă (30 g / 150 ml) și amestecul s-a fiert 20 „Tetravita“ picaturi 10 comprimate glicerofosfat de calciu.

Se prepară următoarea secvență. Gelatina este mai întâi turnată în apă caldă, după ce este ajustat la umflarea dizolvare aburit. Pisa într-o mașină de tocat carne toate alimentele preparate și se amestecă. Vitaminele și tablete podroblennye glicerofosfat adăugat la amestec, după temperatura scade la 25-30 ° C Apoi, amestecul este agitat din nou și a pus în frigider. Înainte de alimentarea amestecului preparat se taie în cuburi mici și lăsat să se încălzească la temperatura camerei optimă. Cantitatea rezultată de alimente este suficient pentru zece feedings pentru un adult de broască țestoasă. Același amestec poate fi adăugat ușor și tăiat droguri, în caz de boală.

Câteva sfaturi importante

Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă

Imbatranim, broaște țestoase încep să folosească mai mult și mai multe alimente de plante, iar proprietarii acestor tortilok antice uimitoare ar trebui să ia în considerare acest lucru. În cazul în care rezervorul au fost plantate alge marine, broaștele țestoase, din păcate, au fost consumate rapid. Așa că un produs alimentar permanent de care au nevoie pentru a oferi mai multe și mai multe alimente de plante, cum ar fi alge și lintiță din aceste rezervoare, elodea, edogoniuma, macris de apă, precum și salată verde, varză tânără.

De câte ori să se hrănească broasca testoasa? țestoase mici și tineri până la doi ani să mănânce în fiecare zi, iar adulții pot fi hrănite la fiecare 3 zile, dar foarte abundente (acest lucru este valabil și pentru „tineret“), precum și broaște țestoase „gurmanzi“ mari, și preferă să mănânce delicioase, dens și mult.

Și ultima, corectă și echilibrată alimente Turtle - acesta este principalul factor al speranței lor de sănătate și de viață. Toate produsele alimentare care se consumă broască țestoasă trebuie să fie întotdeauna proaspete și de calitate. Și totuși, broasca testoasa nu va consuma alimente din frigider, nu mănâncă nimic rece, asa ca inainte de servire tot ce ai nevoie pentru a avansa din frigider și se lasă să se încălzească alimentarea la temperatura camerei (sau ușor încălzit).

 • Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
  Grija pentru iepuri decorative
 • Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
  Grija pentru budgerigars
 • Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
  Alegerea unei pisici rasa
 • Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
  Cum de a obține mirosul de urină de pisică
 • Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
  Îngrijire husky
 • Țestoasele de alimentare - broasca țestoasă acasă
  Ce să se hrănească animalele de companie: alimente sau naturalkoy