Tensiunea câmpului de încărcare punct - studopediya

Câmpul electric (Faraday, 1850 AM)

Conform opiniilor actuale, interacțiunea electromagnetică dintre corpurile se realizează prin câmp. (Această idee este baza așa-numitelor electrodinamicii clasice, studiul pe care suntem incepand din teoria cuantică a tuturor forțelor naturii apar din particulele care transmit schimbul între interacțiunea particulelor în cazul interacțiunii electromagnetice a acestor particule purtători de fotoni - .. cuanta câmpului electromagnetic).Determinarea încărcăturii și intensitatea câmpului electric, precum și orice alte cantități fizice, reduse la o metodă de instruire fundamentală de măsurare a acestora. Deoarece fenomenele electromagnetice legate de acțiunea forțelor asupra organismului încărcat, acesta este forța poate fi baza acestor definiții.

Pentru a studia efectul forțelor asupra organismului încărcat se va utiliza taxa de testare.

taxa de test se numește un corp încărcat electric care îndeplinește următoarele cerințe:

1) Se încarcă cantitatea trebuie să fie atât de mică încât să conducă cu greu la o redistribuire a sarcinii electrice asupra corpurilor, care câmpul este investigat folosind taxa de testare;

2) Dimensiunile de încărcare de încercare trebuie să fie atât de mic, încât părțile sale au fost scufundate în punctul în care câmpul de încercare al acestuia (adică, în regiunea ocupată de taxa de organism de încercare, câmpul de testare este uniformă).

Taxe care satisfac doua condiție, numit punct.

Figura 1.1. Acțiunea corpului încărcat într-un cadru fix de referință în sarcina de încercare XY

Ia două din taxa de testare și le-a pus pe linie în același punct în spațiu, astfel încât s-au odihnit în sistemul de referință inerțial corespunzătoare (Figura 1.1). Să - forțele care acționează asupra organismului taxat aceste taxa de testare fixă. Generalizarea fapte experimentale este următoarea declarație: forță și au fie aceleași sau sensuri opuse, și raportul dintre cantitățile lor F1 / F2 nu depinde de alegerea punctului de observație (de exemplu, un punct de încărcare locație de testare). Prin urmare, este clar că raportul F1 / F2 este o măsură de testare percepe ei înșiși, mai degrabă decât acțiunea corpurilor încărcate, și starea taxei de încercare de electrificare poate fi caracterizat prin scalar, definind-o caDin această ecuație la două concluzii importante:

1) de preluare a unui organism test pentru individ pozitiv din (1.1) este posibil să se găsească valoarea celei de a doua taxa;

2) plasarea q1 de încărcare de testare (de exemplu, unul care este selectat ca cel pozitiv) în diferitele puncte ale spațiului A. B. C., și măsurarea forțelor care acționează asupra lui atunci când acesta este staționar, este posibil prin intermediul (1.1) determinarea forței cu care va funcționa organismul încărcat la orice alt test fix taxa q2. plasate în punctele. De fapt ,.

Cu alte cuvinte, o multitudine de forțe care acționează asupra taxei de testare unitate staționară la toate punctele din spațiu a cadrului, este câmpul de forță. care, în același timp, determină forța care acționează asupra unei alte taxe stabilite în acest cadru.

Pentru a descrie proprietățile de rezistență ale intensității câmpului electric al câmpului electric este introdus.

Vector cantitate fizică, modulul care este numeric egală cu forța care acționează asupra staționare unitate de testare sarcină pozitivă plasată într-un anumit punct de observație, și coincide cu direcția acestei forțe se numește intensitatea câmpului electric în punctul de observație și este notat cu vectorul

Forța care acționează asupra oricărei alte sarcină q. repaus în domeniu, pe baza (1.1) și (1.2) sunt prezentate în următorul mod:

taxa imobilitatea q este foarte important, deoarece interacțiunea electromagnetică nu depinde numai de corpul taxei, dar, de asemenea, cu privire la viteza mișcării sale. Electrică (mai degrabă decât electromagnetică) câmp descrie complet interacțiunea tarifelor numai în ceea ce privește astfel de sisteme de referință în cazul în care corpul încărcate încă.

Dacă vă amintiți prima noastră pic. (La încheierea legii lui Coulomb), și de a combina începutul vectorului cu poziția q1 de încărcare, care este notat cu un q. apoi, prin definiție, vectorul și legea lui Coulomb, vom scrie

Figura 1.3. Dependența de câmp electric de o taxa punct de distanța până la punctul de observație

În figura 1.3 arată (în unități arbitrare) dependența de modulul câmpului electric creat de o sarcină punctiformă, distanța dintre un punct de încărcare și punctul de observație, de fapt este graficul

care este ușor de obținut din formula (1.4) prin setarea.

In figura 1.4 o prezintă un vector de intensitate de câmp scară convenționale prin sarcini punctiforme electrice pozitive și negative. Un dezavantaj semnificativ al acestei metode imaginea puterii câmpului vectorial este superpoziția vectorilor unul de altul, în special în apropierea sursei. Pe figura 1.4 acest lucru a fost evitat datorită unei selecții speciale de puncte de observație, în care vectorii câmpului prezentat.

Figura 1.4. câmpuri vectoriale: a - un punct de sarcină pozitiv; b - o taxa de punct negativ

Uneori imaginea câmpului de forță nu este convenabil să se utilizeze vectori și a liniilor de câmp (linii de forță).