tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

Istoria Gzhel pictura

Gzhel - unul dintre centrele tradiționale ale ceramicii de producție și a picturii românești. Punct de vedere istoric, - o arie vastă, formată din trei sate duzini sunt unite în „Gzhel Bush“, care este situat la aproximativ 60 km de Moscova, de-a lungul tractului Grand Kasimov. În timpurile moderne Gzhel parohie face parte din districtul Ramenskoye din regiunea Moscovei.pescuit Gzhel cunoscut de aproximativ 700 de ani, dar în realitate, nimeni nu știe de unde este originar, pentru că prima mențiune a Gzhel găsit în testamentul lui Ivan Kalita în 1328. comuna Gzhel situate pe terenuri argiloase nonchernozem, așa că din când drevneysheh stabilit aici în principal, de masterat de ceramică. Pe termen lung, deoarece au făcut vasele de lut alb. Chiar și numele satului a fost legat cu cuvântul „arde“ (plait lut, coapte, glinozhogi), deoarece ceramică calcinat în mod necesar.

Gzhel a fost mult timp cunoscut pentru argila. producția largă de soiuri diferite de argilă a fost efectuat de la mijlocul secolului al XVII-lea. În 1663, țarul Alexei Mihailovici a emis un decret „Cu privire la Gzhel parohie pentru produse farmaceutice și vase de lut trimite alchimice, care este potrivit pentru navele Aptekarsky.“ În același timp, pentru comanda spițer a fost livrat la Moscova 15 cartloads de lut din Gzhel parohie și „poruncit să păstreze lutul pe afaceri spițer: continua Toe lut fiecare parohie Gzhelian au suveranul să profite și să Toe agricultori aceeași parohie, ce fel de lut în ordinea Aptekarsky merge “. În 1770 orașul Gzhel a fost atribuită în întregime ordinul Apothecary „feluri de mâncare alchimice.“ Marele om de știință român MV Lomonosov, pentru a aprecia Gzhel lut, a scris despre ei cuvinte atât de sublime:“... Nu este greu orice teren cel mai pur și fără primeshaniya în cazul în care în lume, chimiști Koyu virgin numit, este între argile pentru porțelan este folosit, este că noi Gzhel ... care nicăieri nu am văzut albeața este superior ...“.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

Până la mijlocul secolului al XVIII-lea Gzhel făcea de obicei pentru acea perioadă de ceramică, cărămizi, conducte de ceramică, gresie, precum și jucării pentru copii primitive.

La începutul anului 1804 frați Kulikova a găsit compoziția masei de porțelan alb și a fondat prima fabrica de porțelan. Apoi, unul dintre frații Kulikovom Pavel a învățat arta de a face porțelan. a venit cu cornul (cuptor), a dezvoltat masa rețete de argilă și a stabilit producția de porțelan Gzhel.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

Al doilea sfert al secolului al XIX-lea - perioada de cele mai înalte realizări artistice de artă ceramică Gzhelian. Într-un efort de a obține subțire faianță și porțelan, proprietarii de întreprinderi îmbunătăți continuu compoziția masei de argilă albă.

C la mijlocul secolului al XIX-Gzhel multe plante sunt în declin, producția de ceramică este redus drastic. Dezvoltarea capitalismului în România a dus la criza industrială. Arta populară și degenerat rapid în secolele XIX-XX a venit la uitare.

În 1929, prima gasca numita „Înainte, ceramică“ a fost stabilită în Gzhel. După ceva timp, ea a format câteva cooperative care mai târziu a fuzionat în compania „ceramica“ Art.

Deja în anii 1930, 1940. a existat aproape jumătate din totalul întreprinderilor din România faianța.

În 1972, a fost creat de către Asociația „Gzhel“, care a inclus toate de producție mică, situată în satele învecinate. Echipele creative au dezvoltat noi modele și forme noi de produse.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

pictura Tehnologie Gzhel

pictor roman BM Kustodiev a spus ceainice Gzhel și cupe floare „flori albastre magice“ Și într-adevăr, celebrul albastru flori, frunze și muguri pe un fond alb -. Excepțional Gzhel tradiția pe care nu le veți găsi nicăieri altundeva în lume Stilul distinctiv de pictură cu cobalt (vopsea albastră) utilizează. treizeci de nuanțe diferite. de lumină aproape limpede albastru la adânci bleumarin nuanțe de albastru, dar apar numai după ardere, cobalt imagine brut arata gri-negru.

Greu de crezut: Este
Doar două culori? Miracole.
Asta e modul în care artiștii din Gzhel
Acoperirile de zăpadă cer!
L. Kulikova.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

Gzhel pictate în mod tradițional cu vopsea albastră. Culoare Albastru arata cel mai bine pe un fundal de glazură albă și ardere dobândește strălucire neobișnuită.

recepții sistem Art scrisoare Gzhelian a fost fixat în stil individual, artiștii interpreți sau executanți manieră originală. Folosind opera unuia și aceluiași set de elemente picturale, de masterat - artiști crea propriile lor individuale, sub rezerva recunoscut de pictura: un buchet sau o floare, peisaje arhitecturale, flora și fauna, oameni de imagine.

O caracteristică importantă în Gzhel pictat porțelan albastru și alb - un început pitoresc. O mare valoare într-o listă anexată la mișcarea de tehnologie perie care poate crea o mulțime de cele mai bune gradații de albastru. Pictura este aplicată o încheietură frotiu cu tranziții sale de la sonor, albastru profund pentru a estompa albastru. În combinație cu imaginea de fundal alb creează un model delicat pe suprafața produsului în centru - o mare punct luminos - imaginea unei flori, înconjurată de dispersia luminii de crengi și fructe de pădure cu frunze, lujeri, lujeri, abia perceptibile, lăsând în fundal alb. petale de flori a făcut o rundă de pe frotiul cu umbrele sunt formate în bol luxuriante, rotunjite. În mijlocul ei alb împrăștiate mici puncte stamine. Gradație de albastru dă petalele umflatura, ca o floare de modă din felii de petale. ghirlande de flori sunt combinate cu modelele ochiurilor de plasă, cu pensula fina. Grile pot combina alternante liniile subțiri și late, puncte alternativ.

Principalele elemente din Gzhel tehnici de pictura de porțelan sunt așa-numitele carpian „frotiu cut“ (frotiul cu umbre) Sitchikov, carpian perie limandă audio și secundar: grila de clocire bucle, butași, antene, etc.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

Carpian „umbre frotiu.“ Ea are o gamă largă de tonuri de culoare profundă și întuneric la o foarte ușoară și ușor. Vopseaua se aplică pe suprafața produsului cu inversare circulară lumină. Porțiunea îngroșată a vopselei perie mai - tampon carpian iese întuneric, intens. Spre mijlocul tamponului include diferite nuante de albastru. „Unge cu umbre“ formează o suprafață densă de culoare albastră, în contrast cu fundalul alb. În acest caz, este deosebit de important pentru raportul dintre alb și albastru. fundal de culoare albă devine al doilea, el este de asemenea activ ca ea pictat de cobalt.

Tehnologia pictura Gzhel există conceptul de „pictura cu o singură mână,“ când fiecare tampon carpian ulterioară diferă de bogăția tonal anterioară. Saturație albastru variază în funcție de modul în care este consumată cerneala, tastarea pe o perie: primele lovituri obținute suculent, dar în ordinea descrescătoare culori lumina. Apoi, perie pe vopsea redobandirii - accidente vasculare cerebrale crește brusc și apoi dispar din nou. Fiecare petală este diferită de saturație din senin, și, în general, doar o singură culoare devine sunet bogat tonală, care dă pictura o moliciune aparte.De asemenea, în pictura există o utilizare tehnologie de bun venit într-o pictură de bijuterii ornamentale model subțire, „Sitchikov“. în cazul în care activitatea nu este inclus, toate pensula, ci doar un sfat subțire. Pictura motiv Gzhel tradițională - păsări și cocoși tratate ca un ornament. Coada poate fi asociat cu o floare luxuriant cu petale de diferite dimensiuni și bogăție tonală, corp - Bud, cu marginile ondulate ale gâtului, sani - petale în formă de lacrimă. Artiștii și pictori pentru a crea operele lor de pictură și decorare, să ia subiecte și scene din natură.

Nu mai puțin semnificative și elemente minore incluse în compoziția scenică: lujeri răsucire lumina spirală bucle, punct și linia de umplere, diferite tipuri de accidente vasculare cerebrale, butași liniare, curele inguste desene geometrice simple, cu ochiuri geometrice. Elemente suplimentare atașate fel de ritm compoziție picturală.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

Arta de a crea porțelan foarte artistice a devenit un personaj complex, tri-dimensională, frumos sculpturale. Acum, artiștii se simt îndreptățit să nu limiteze funcționalitatea produselor, și să depună eforturi pentru a crea produse incarcate emotional, care poate înfrumuseța nu numai, ci, de asemenea, să transforme modul nostru de viață. Pictura si forma sunt integrate în decizia figurativă a fiecărui produs. Trimiterea formularului, pictura completează, conferind produsului o mai mare meticulozitatea, subliniind detaliile, subliniind forma, enlivening piese turnate, uneori, completează ceea ce a fost lăsat nespuse în plastic.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnica de pictura Gzhel implică doar o singură culoare - cobalt. care apoi dobândește albastru Gzhel caracteristic. Acesta a fost diluat cu apă. Scrieți modele pe suprafața produsului, și apoi este acoperit cu glazura. Scrie pe porțelan, accidente vasculare cerebrale linii, și include frunze ornamentale și flori. Paint rapid. Frotiuri mint plat. Se pare, la prima vedere, ele sunt toate de aceeași culoare. Dar, după modelul cuptorului dobândește o multitudine de nuanțe și nuanțe, oferind produse de unicitate.

Cum să atragă păsări Gzhelian

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

În mod tradițional, combinație de culori - albastru cobalt și alb - a fost prima caracteristica a picturii murale din „Gzhel“ stil. Dar maeștrii moderni au reușit să recreeze un tablou multi-color. precum și desene de aur și platină. Această tehnică este utilizată atunci când se aplică modelelor pe un material ceramic special - os china. Materialul a fost descoperit în Anglia în 1750.

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

Bone China este, de obicei, de culoare albă, cu o nuanta subtila de lapte cald. În cazul în care o ceașcă de ceramică pentru a aduce sursa de lumină este translucid. Puritatea pastei de porțelan este ușor pentru a verifica dacă o privire în lumina orbitoare de pe suprafață. Deci, bine îngrijită toate impuritățile nedorite. Prin urmare, de înaltă calitate os china nu pictat în întregime. Frumusete material alb ar trebui să sublinieze model mai degrabă decât ascunde.

Gzhel astăzi - nu este doar un frumos feluri de mâncare albastru și alb, dar, de asemenea, seminee, candelabre, statui, jucării, vaze și alte amenajări interioare.

Exemple ilustrative de Gzhel pictura

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)

tehnologii și tehnici Enciclopedia - pictura Gzhel (Gzhel)