Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Astăzi hai să vorbim despre producția independentă de fermentate salcie-planta in casa. Voi spune despre tot ciclul de fabricație: de la placa de colectare la depozitarea de ceai terminat. În general, nu este dificil, și chiar distractiv. Sper că experiența noastră cu Julia va fi de folos. Dacă, din anumite motive, nu se poate face ceai le puteți comanda un pachet cu salcie-ceai am aici, pe aceasta pagina.Colecta frunze de salcie plante medicinale

Înainte de a vorbi despre ceea ce producția de salcie plante medicinale în tehnologia de origine, uita-te la modul de a colecta salcie plante medicinale.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Căutare salcie-planta ar trebui să fie în pădure, pe câmp, în sate abandonate, incendii locale. Ivan-ceai ocupă unul dintre primele locuri abandonate de către om, cu excepția cazului, desigur, să-i nu este ocupat urzica, brusture și alte plante care vrea să se așeze pe o dată cultivat pământul. El este adesea găsit de-a lungul caii ferate si drumuri, dar aici nu ar trebui să fie colectate. Uita-te pentru locuri cu praf mai ecologic și non.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Cel mai bun și mai puternic ceai este obținut din frunze tinere, nu a fost eliminat din plante cu flori. În perioada inițială de frunze înflorire este, de asemenea, destul de bun, dar până la sfârșitul anului de calitate înflorire se deteriorează, iar la un moment în care salcie-planta #xAB, a mers la puful #xbb; (La fel ca în fotografie), foaia nu este potrivit pentru a obține o băutură bună.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Este necesar să se rupă frunzele, care sunt în treimea superioară a plantei. Noi punem acest fel: păstrați planta din partea de sus, în cazul în care sunt florile, iar a doua trage în jos mâna frunze. Ca și cum filmezi cu un băț kebab. Este mai convenabil, cu toate acestea, înainte de întrerupere de pe partea superioară a plantei, zagotavlivaya pachete decente de salcie-plante, și apoi să le eliminați din listă.

Tehnologia de fabricare de salcie plante medicinale ar trebui să includă sortarea. ceai de înaltă calitate se caracterizează prin absența impurităților. Ele trebuie să fie curate în fiecare etapă de producție, dar cel mai critic este de a colecta. Cu cât este mai atent le culegeți frunze, cu atât mai bine. Împreună cu o foaie in geanta pentru a colecta pot obține buruieni, frunze galbene inutilizabile, deteriorate, infectate, insecte poedenny, larve de insecte, insectele în sine, și chiar excremente de păsări.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Vă voi spune un mic secret. Nu contează cât de atenție puteți încerca să colecteze frunze, încă în sac ar fi gunoi. Va trebui să rezolve toate etapele următoare.

Pentru a rezolva cât de mult ai nevoie pentru a colecta frunze, amintiți-vă raportul simplu: 5 kg de frunze proaspete de a da aproximativ 1 kg de ceai uscat terminat.

Despre colectarea totul pare a fi spus, și nu pierde nimic, așa că trece la etapa a doua - frunzele decade evident.

Procesul de fabricație salcie-planta de origine începe cu ofilire frunze de ceai de salcie. Ofilire este necesar ca foaia de-a pierdut o parte a umidității sale și, astfel, devin moi, elastice cum ar fi, pierde frunzele proaspete hrupost.

timp de ofilire este diferit. Depinde de umezeala frunzelor, umiditatea, vremea în timpul recoltării, din foaia și vârsta lui. Aproximativ se poate spune că va dura 5 până la 24 de ore.

Important: odată ce a colectat o cantitate suficientă de frunze de ceai, ar trebui să vină mai degrabă acasă și a pus o foaie de saci. Faptul este că, în cazul în care prelata este într-o pungă sau într-o grămadă, el începe destul de repede #xAB; lumina # xbb;. Conectați-vă de acest lucru: dacă omiteți mâna adânc în sac, în gramada de frunze, vei simți căldura. tehnologia de fabricare de salcie-planta trebuie să fie verificată în timp, pentru a evita faptul că foile de pe foc. Prin urmare, foaia se va turna din punga pe o suprafață curată un strat uniform de aproximativ 4-6 cm și trece la ofilire.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Locul perfect pentru a împrăștia lista - sub un baldachin în stradă: și ventilate, și nu există nici o lumina directă a soarelui, și nu se udă în caz de ploaie.

Din când în când este necesar să se agite în sus pe listă. Dacă nu se amestecă, porțiunea a foii poate lua foc, iar unele doar uscat. Principalul criteriu Foaia de pregătire - aspectul său, mai degrabă decât un ofilire timp. Foaia trebuie să fie moale, dar nu uscat. Ar trebui să fie flexibil la răsucire și nu fragile. Un semn că începe foaie perederzhivat - regiunea sa de uscare a solului. Acesta poate fi, de asemenea, un semn că vă simțiți confortabil sau rare Ted pleacă.

Procesul de fabricație salcie-planta la domiciliu, în a doua etapă implică răsucirea ceai de frunze. Este cel mai consumatoare de timp și de faza destul de crucială. In timpul răsucirea are loc distrugerea structurii celulei foaie, suc de selecție care apoi participă la fermentație. La domiciliu, utilizați mai multe moduri de răsucire.

Răsucirea mâinile pe masă

Răsucirea mâinile sale - un proces foarte laborios. Dar tu a lua ceaiul cu una dintre principalele calități de ceai, care spune ceai chinezesc canon. Această proprietate se datorează frumusetea frunzelor de ceai, pe care vă puteți bucura atât de deshidratată și, după fabricarea berii și consumul de ceai. Aș spune, ceai de frunze - este un nivel complet diferit de ceai, pentru a înțelege. Și dacă acesta este explicat într-un mod simplu, este foarte frumos pentru a vedea de fapt, ceea ce bei. Julia și eu până când acest ceai face prea puțin, și costă cel mai scump.

Sunt un pic distras. Deci, salcie-planta tehnologia de fabricare a răsucire este după cum urmează. Frunzele de ceai deversând în suprafața mesei și începe să rid. Procesul este foarte similar ca în cazul în care te framanta aluatul. Din când în când doriți să-și întrerupă prăbușirea și analiza glomeruli au primit, să se răsucească a avut loc în mod uniform.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Într-o variantă clasică a unei foi laminate la un astfel de stat până când se va aloca o cantitate suficientă de suc și începe să rămânem la mâini. Cu toate acestea, răsucire - este nu numai dificil, dar, de asemenea, creativ, și foarte interesant. Prin varierea gradului de frunze de rulare, puteți obține diferite tipuri de ceai. Experiment, si poate vei descoperi o varietate unică de ceai.

Răsucindu între palme

Acesta este un alt mod comun de răsucire. Ia câteva frunze și laminarea-le între palme, atâta timp cât frunzele nu va da suc. Rezultatul este un clip din frunze sau, cum se spune de obicei, #xAB; cârnați # xbb;. Noi cu Julia, această metodă nu este prea mult, iar noi nu-l utilizați.Răsucirea cu instrumentul

Acum îmi petrec pe experimente placă răsucire cu un dispozitiv de casă. Un astfel de aranjament de ceai de salcie frunze este într-adevăr entorse, dar, din păcate, nu se poate recomanda pentru utilizare. Faptul că calitatea foii laminate este slabă, și complexitatea, în opinia mea, rămâne aceeași. Dar există o veste bună - nu am abandonat experimente cu acest dispozitiv, iar dacă va obține rezultate acceptabile, asigurați-vă că pentru a spune cititorilor blogului nostru despre ce sa întâmplat.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Metoda simplificată de răsucire - măcinare într-o mașină de tocat carne

În general, răsucindu în acest fel nu poate fi numit, pentru că este pur și simplu placa de măcinare într-o mașină de tocat carne. Procesul de fabricație salcie-planta această metodă are un dezavantaj foarte important, care constă în faptul că gubitsya ireversibil integritatea foaie, în timp ce producția este un ceai motiv că unii vânzători numit incorect #xAB; granulată # xbb;.

Voi face o mică digresiune și să spun că de fapt granular salcie-plante medicinale - este ceaiul, care arata ca un pelete cilindrice, ca în fotografie. Aceste granule sunt produse în pelete speciale. Ceaiul granulata are o structură suficient de densă și, spre deosebire de zdrobit într-o mașină de tocat carne este mai puțin probabil să se întoarcă în timp #xAB; făină # xbb;.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Un alt dezavantaj semnificativ atât la sol și ceai granulate este faptul că producătorii fără scrupule nu poate să acorde o atenție din cauza fel de gunoi frunze de ceai, insecte, larve, melci și alte Muck. În general, acesta poate fi rece pentru a salva, deoarece cumpărătorul nu va putea vedea nimic din toate astea: umplutura - este tocată.

Există calități pozitive ale ceaiului la sol. În primul rând, este mai ieftin. Julia și eu, de exemplu, vinde ceai de praf de o treime mai ieftin decât o foaie. În al doilea rând, el a sigilat rapid și dând intens culoarea de perfuzie și proprietăți. Care este sol ceai gata, în mod clar vizibile în fotografie. Culoarea poate varia de la gri la negru.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Procesul de fabricație salcie-planta in casa, la a treia etapă implică fermentarea frunzelor de ceai. În opinia mea, acest lucru este procesul cel mai creativ și misterios. Acesta este un mister. Fermentarea, de fapt, este oxidarea frunzelor de ceai. Suc de frunze de ceai reacționează cu oxigen sub acțiunea microorganismelor și care lasă saturate, începe fermentarea. După ei ceai de salcie frunze va dobândi proprietățile inerente ceaiurile roșii clasice: o expresie de infuzie de culoare, gust și miros.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Fermentată salcie-planta urmează. Materie secundara laminata, bine plasate în stratul container nu mai mult de 20 cm. Sunt folosind în acest scop o găleată de lemn de tei, dar, în viitor, am de gând să fac cutii speciale din lemn pentru fermentare. Într-un vârf de cuțit, puteți utiliza containere realizate din alte materiale, atâta timp cât acestea sunt inerte și nu oxidează în contact cu foaia. container de top trebuie să fie închis cu o cârpă umedă și pus într-un loc cald întuneric. Temperatura ideală pentru fermentare - 23-25 ​​grade.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Criteriul de pregătire poate fi actualizat provizoriu foaie miros plăcut pe bază de plante parfum floral. Acest criteriu este orientativ, deoarece prin schimbarea gradului de fermentare, este posibil să se obțină diferite tipuri de ceaiuri, care va avea diferite calitati: gust, culoare și culoarea de infuzie de ceai.

Un alt util să se știe că rata de fermentare depinde de temperatura camerei, saturația de oxigen a foii, numărul de microorganisme de pe foaia (și, prin urmare, foaia nu trebuie colectate după ploaie), umiditate.

Și totuși ... opriri de fermentație sau a luminii solare, sau o creștere a temperaturii, astfel încât trece la uscare.

tehnologia de fabricare de salcie-planta in casa implică uscarea etapa a patra. Dry salcie-planta, deci este necesar să se trimis la expunerea, și apoi la depozitare, nu este mucegăit. Cu alte cuvinte, ceaiul trebuie sa fie uscat si foarte uscat. Când degetele foaie încrețire trebuie să se năruie. Dar, de altfel, overdry salcie-planta, de asemenea, nu ar trebui să fie.

Uscate la soare ar trebui să fie după cum urmează: în primul rând ceai expune la lumina directă a soarelui - opri fermentarea și elimina cea mai mare parte a umezelii, apoi îndepărtați magazia la uscarea finală. Acesta poate fi acoperit cu o pânză.

Se usucă într-un uscător, la o temperatură necesară pentru a nu mai mult de 70 de grade. Cel mai bine este de a pune pe paleți strat foarte subțire. Cele mai mici Tăvile din când în când ar trebui să fie mutat până la ceai se usuca uniform.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Totuși, există un astfel de lucru ar fi prăjirea. Atunci când prăjirea nutrienți distruse, dar este o infuzie aroma si culoare mai intensă. casa Fry poate într-un cuptor la o temperatură de cel puțin 100 de grade. Principalul lucru - nu perezhgite ceai.

În general, ceaiul poate avea o băutură, dar se crede că numai după un timp el devine proprietățile utile și gustul abordarea sa la ceai clasic. Prin urmare, după uscare, este bine să se întindă pentru o lună sau două. Se crede că mai este, cu atât mai bine. Trebuie remarcat faptul că fermentația în foaia continuă chiar și în ceai uscat, de fapt, se schimbă și gustul după expunere.

Iată ce era gata de ceai de frunze de salcie, pe care o facem.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Păstrați-salcie-planta ar trebui să fie într-un loc uscat, întunecos. Păstrați-l departe de orice mirosuri, astfel încât bucătărie - nu cel mai bun loc pentru depozitare. Păstrăm în pachete de hârtie Kraft, care apoi, și să vândă. Un alt recipient bun - acest material saci. Păstrați ceaiul într-un borcan de sticlă nu recomand, totuși, ceaiul să respire.

Tehnologia de producție completă de salcie-planta in casa

Asta e tot ce am vrut să scriu. Încercați și de a crea!

Îmi amintesc de un număr de muncă a crescut canabis Bush, colegii au spus că Altoi, care a fost adus de undeva, și încolțite de cereale. Ei bine, eu sunt o persoană curioasă, prin natura, narval inci și aride. Kurnut a decis o zi, stând în bucătărie. Primul a fost - rezultatul zero. Al doilea - aceeași poveste. Și am venit cu o idee stralucita - face un ceai! Produsă, băutură, nu există nici un rezultat din nou. Am supărat și a mers la culcare. M-am trezit în dimineața în garajul de lângă motocicleta. Asta a fost, cum ar fi, nu știu, dar de atunci (deja 10 ani) preferă doar bere cu prietenii.

Descoperi ramură 0

Dezvăluie ramură 3

O votermark pe fiecare fotografie pe care nu sunt confuz? Doar ultimul sac?)

ramură Descoperi 1

Atâta timp cât nu a scris, nu am văzut aceste votermark. Brain timp de mai mulți ani în Internet este folosit pentru a filtra rahatul asta.

Descoperi ramură 0

De ce strica? Acum, nu am aflat doar despre frumos ceai, dar odată ce am comanda de la cineva care înțelege prepararea acestuia.

Post bun, în cele din urmă a văzut că cineva produce prea foaie de prăjire. Abil prăjire transformă o aromă și un gust fantastic.)

În plus, puteți fi presat salcie-planta pentru depozitare mai convenabil. Ceaiul Profermentirovanny este uscat, iar apoi un cuplu de ușor moaie și sub presiunea presei. Fișa nu este rupt, dar este nevoie de mult mai puțin spațiu în sus.

Vreau să încerc să adăugați mai multe tip hunbeya de procedură ar trebui să fie interesant de a avea.

Despre curling. Poate ceva de genul unui cerc de rotație în direcții diferite, cu o spirală crestătură de ajutor?

Dezvăluie ramură 2

Mulțumesc. Cu prăjire până când am experimentul nu mai. Dar rezultatul este destul de interesant. Cele mai multe dintre foaie I se usucă la uscare. Și pentru curling, într-adevăr în acest fel este bine. Există role speciale. China produce. Pentru noi, atâta timp cât acesta este scump, asa ca vom face totul cu mâna. Dar gândul de a cumpăra un scuter acolo. Dar dacă totul merge bine în viitor.

ramură Descoperi 1

Am încercat să se usuce și se usucă într-un cuptor la temperatura cea mai scăzută și încorporată convectie - rezultatul în general, identic.
În acest an a primit o mare de fier gros Kazan - încerca să facă o friptură în ea, ar trebui să obțineți un rezultat bun.

Da, am văzut prețul de role, un pic mai scump pentru o casă), dar cred că pot face ceva de genul mâini, realizate din alte materiale. Deoarece mânere zadalbyvat poftă de mâncare)

Descoperi ramură 0

Și tu nu ești din St. Petersburg? Yaby cumparat ceai :)

Dezvăluie ramură 3

Dezvăluie ramură 2

ramură Descoperi 1

Băieți pot spune-mi dacă am adăuga un link la posturi pe sale personale

pagina VKontakte (sau personale dvs.

date), astfel încât oamenii să mă pot contacta în caz de nevoie.

Se vede că unii utilizatori fac, dar am vrut să se clarifice.

Pe Peekaboo Vreau să conducă trupa lui de ceaiuri de plante. Moi, fotografii

mea. Iată un exemplu de postul meu, care mi moderatori lipsă de experiență

Iată răspunsul din suportul

O cerere - nu pune atât de mult pe fotografie vatermarok

Este de dorit să se reducă cantitatea și mărimea

Eu chiar sper pentru înțelegerea

Cu stimă, Eugene [Echipa Peekaboo] "

Descoperi ramură 0

colectare suficient de anul trecut până la noul an.

Este timpul pentru o nouă cultură)

Până la sfârșitul întreaga familie a băut doar Ivan-ceai.

Descoperi ramură 5

Și cât de mult le-ați pregătit și care familia? Patru dintre noi, doi adulți și doi copii au fost mici. Am avut destul pentru anul de aproximativ 1-1,5 kg. Categoric nu este considerat, dar se pare că acest lucru.