Tehnologia de producție arbolita turn-based, echipamente, producția de video la domiciliu

Arbolit sau în derevobeton comun, sa stabilit ca un material unic, cu proprietăți apropiate de lemn natural, dar în care considerabil preț scăzut și o conductivitate termică îmbunătățită. Blocuri de lemn-beton câștigat popularitatea în timpurile Uniunii Sovietice, și pentru un motiv bun. Datorită unui număr de calități pozitive, ele sunt potrivite pentru construirea zidurilor oricăror clădiri. Conducerea de fabricație drevoblokov a fost uitat nemeritat, dar în etapa actuală a pieței construcțiilor, popularitatea acestor plăci este avânt.Tehnologia de producție arbolita turn-based, echipamente, producția de video la domiciliu

Avantajele folosirii opilkobetona

 • nivel scăzut de conducție a căldurii;
 • rezistență la efectele biologice;
 • bună permeabilitate la vapori de apă a materialului;
 • izolatie excelenta a sunetului;
 • arbolit rezistente la foc;
 • ușurința în manevrare și instalare;
 • disponibilitatea tehnologiei, posibilitatea de aranjare a liniilor la domiciliu;
 • beneficiu economic ca urmare a reducerii costului unei fundații grele, izolație suplimentară și timpul de construcție.

Un dezavantaj al blocurilor de lemn-beton pot fi numite absorbtia lor crescute in apa. Dar această problemă este rezolvată cu ajutorul aburului penetrant moderne și de impermeabilizare.

Tehnologia de producție arbolita turn-based, echipamente, producția de video la domiciliu

Tehnologia de producere a arbolita

Efectuarea de blocuri de la arbolita astăzi sub forța de a efectua la domiciliu. Pentru a face acest lucru, trebuie să ia în considerare toate aspectele și etapele de producție, ghidate de documentația normativă.

Tehnica de productie blocuri de lemn de beton începe cu prepararea ingredientelor necesare. 85% din materia primă este lemnul. Se folosește lemn așchii, rumeguș și așchii de lemn. Lemn de conifere, de preferință, - pin, brad, molid, dar, de asemenea, unele foioase prea se potrivesc - plop, mesteacan. Este posibil chiar prezența scoarței, frunze și ace, dar nu mai mult de 5% din greutatea totală. Mărimea particulelor este normalizată nu mai mult de 5 mm în lățime și lungime până la 25 mm. Prin urmare, piesa de prelucrat este mai întâi trecut printr-o moară. Este de asemenea important prezența compoziției raznofraktsionnogo, care va asigura densitatea necesară a blocurilor.

Pregătirea de lemn brut in casa poate fi realizată în diferite moduri. Puteți construi chiar și propriul scheporez. Cu toate acestea, cel mai ușor și mai puțin costisitoare - pentru a negocia cu fabrica locală de a furniza deseuri de lemn, ei ard de multe ori în zadar.

Într-un mediu industrial în materia primă se adaugă substanțe chimice speciale - clorură de calciu, sulfatul de aluminiu sau „sticlă solubilă“. Cu auto-de fabricație, nu toate acasă, ele pot fi la îndemână. Apoi, poate suferi în viitor puterea de bloc din cauza cantității mari de zahăr în compoziție. În acest caz, expertii recomanda 3-4 luni rezista la praf în afara sub cerul liber, amestecand ocazional. Pentru a accelera procesul este posibil să se adauge la movilă de oxid de calciu per 1 m3 200 l soluție de 1,5%.

Componenta de liant este selectat ciment Portland 400-500. Componenta de interes a acesteia 10-15%. Dacă este necesar, amestecul se adaugă plastifianți și demineralisers, dar nu mai mult de 1%.Înainte de amestecarea componentelor de deșeuri direct din lemn sunt umplute cu mortar de concentrație de 5-10% și se păstrează timp de cel puțin trei ore. Producția într-o baie speciala, acest proces poate dura până la trei zile.

Tehnologia de producție arbolita turn-based, echipamente, producția de video la domiciliu

Amestecarea tuturor componentelor produse în mixer până la omogenizare. Nu trebuie să existe cocoloașe. Proporția de praf ingrediente apă-ciment, astfel, după cum urmează: 4: 3: 3. Compoziția ar trebui să fie ușor sfărâmicios, dar menține forma când este comprimat.

In recipientul de turnare pas sunt folosite, care da blocuri de lemn beton de dimensiuni standard de paralelipiped 500h188h300 mm și 500h188h200 mm. Dacă este necesar, plăcile sub formă de dimensiuni non-standard inserate plăci speciale, schimbând astfel configurația pe un triunghiular sau, de exemplu, trapezoidal.

Pentru întărire rapidă în amestec este rareori adăugat la uscat clorură de calciu. Completarea se efectuează la trei straturi de abordare urmată în formă de bătătorit lapte de var prelubricated. drevobloka suprafață umplute tencuială strat de mortar de 2 cm. Containerele umplute sunt supuse comprimării sau compactare pe masa vibratoare. Uscarea se efectuează în timpul zilei, cu condiția ca temperatura aerului peste 18 ° C

Tehnologia de producție arbolita turn-based, echipamente, producția de video la domiciliu

Într-adevăr de lucru mod legitim de a salva.
Acest lucru este nevoie să știe toată lumea!

blocuri desconcentrate sunt maturarea în continuare cu apă udarea periodică timp de cel puțin 15 zile, la temperatura ambiantă de cel puțin 15 ° C

Producerea de blocuri de lemn beton necesită plăci de armare suplimentare voluminoase. În acest scop, formularul completat este plasat la jumătatea distanței de armare colivie și un strat de beton este turnat în soluție, continuând în continuare amestecul derevobetonnoy de umplere.

Tehnologia de producție arbolita turn-based, echipamente, producția de video la domiciliu

La vânzare sunt linii complete de drevoblokov de producție, care include întregul ciclu de producție, precum și servicii suplimentare pentru start-up și calibrarea echipamentelor. Acestea variază în volum produs de materialul, dimensiunile, puterea și alte caracteristici.

Cu toate acestea, dacă vii să se adune la domiciliu, acesta va avea nevoie de următoarele echipamente pentru producerea de blocuri de arbolita:

 • aparate de gătit de așchii de lemn;
 • statie sau mixer clasic de amestecare;
 • mucegai dimensiunile cerute;
 • masa de vibrații.

Fabricarea blocurilor arbolita - un proces care asigura de fapt, în mod independent, minimizând costurile echipamentului necesar. Schepodrobilku pot fi realizate în mod independent, cu utilizarea agregatelor improvizate. De asemenea, permisă înlocuirea manuală vibratoare materiale de screening.

Echipament pentru prepararea soluției de lucru poate fi înlocuită cu un mixer standard de. Mână de amestec în acest caz nu poate fi făcută fără formarea de cheaguri.

Tehnologia de producție arbolita turn-based, echipamente, producția de video la domiciliu

Forma, în loc de finite, fabricate de la cutii din lemn simple de mărimea potrivită. Ele sunt căptușite cu linoleum sau folie din material plastic, la soluție pentru a lipi pereți.

După completarea formularelor pe tehnologia necesară pentru a sigila amestecului. Aici ciocan improvizat poate fi util de foraj sau de obicei. Hammer rattle peretele vasului, iar cel mai bun rezultat este obținut cu un burghiu de vibropressing. De asemenea, diverse dispozitive, cum ar fi masă vibratoare, structură care poate fi jucat independent. Ele reduc complexitatea procesului și de a îmbunătăți productivitatea generală.

În condițiile în care este imposibil să se creeze condițiile necesare pentru uscarea materialului poate veni în ajutorul echipamentului camerei de uscare. Acest lucru va crește în mod semnificativ costurile de producție, dar crește caracteristicile de rezistență ale blocurilor.

Prețurile pentru blocuri de lemn-beton gata făcute fluctua în jurul valorii de 4000 de ruble per 1 m3. Este costurile justificate, inclusiv costul materiilor prime și toate nuanțele fluxului de proces.

Prețurile pentru linii de producție de diferite grade de performanță și echipamente individuale pentru drevoblokov enumerate în tabelul de mai jos.