Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier

Astăzi, decupaj este comună în întreaga lume, inclusiv în România. De 600 de ani, a devenit o artă independentă și unică. Această tehnică sunt dependenți de un maestru, iar fanii - la urma urmei, ce ar putea fi mai simplu și mai original decât actualizarea tehnica de mobilier decupaj vechi cu mâinile, restaurare bucătărie de serviciu sau de a face lumânări de Crăciun?Instrumente și materiale de bază

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier

În această tehnică, baza pentru producerea de meserii poate fi orice: un vas, sticla, pantofi si multe altele. Mai ales eficient va arata decupaj pe mobilier. pânză cu trei straturi cu model sau orez lucrării - principalele elemente decorative, care sunt aplicate cu lipici și perie PVA. tehnica decoupage cu propriile sale mâini este remarcabil faptul că în instrumentele și materialele sunt foarte ieftine și pot fi găsite în orice magazin. În plus, acestea sunt sigure pentru copii și persoanele cu alergii. mobilier cu finisaj este acoperit cu lac, care dă prezentare. La cerere, pot fi folosite pentru a decora margele, perle, paiete.

Proveniența: tehnica decoupage

mâinile sale omenirea peste milenii sunt făcute multe dispozitive interesante. Inițial, ei erau practice, mai degrabă decât un caracter estetic, dar atunci dorința de lux este complet posedat de femei și bărbați, astfel încât acestea au devenit maeștri de decor. Decupaj ca o tehnică a apărut în urmă cu 600 de ani în Europa. Literalmente, din cuvântul francez découper tradus „tăiat“. Tehnica se numește datorită unei metode generale de fabricație. desene tăiate de hârtie și imagini cu ajutorul foarfece și alte obiecte ascuțite, care sunt apoi suprapuse pe mobilier, ceasuri, sticlă. Înflorirea artei în jurul valorii de timpul domniei lui Ludovic al XVI-lea. Francezii acoperite cu frumoase aplicatii mobilier vechi, care au transformat instantaneu și devine mult mai valoros. arta celebritate este râvnit Marie Antoinette, Lord Byron, Madame de Pompadour.

Tehnica decoupage cu mâinile pe lemn, în special de fabricație

În orice formă de artă, există anumite tendințe și caracteristici, fără cunoașterea pe care este imposibil de a obține un rezultat perfect. Astfel, în tehnica decoupage, care pare destul de simplu, alocat la fel de mult ca 5 tipuri: clasic, inversa, arta, surround, dekopatch. Acest articol va aborda primele două - acestea sunt cel mai ușor pentru începători de masterat. Decupaj este remarcabil prin faptul că producția sa nu are nevoie de cunoștințe și materiale în profunzime pentru pot fi întotdeauna găsite la domiciliu. Am vrut să actualizeze scaune din lemn - decoreaza-le cu modele de hârtie frumoase; Vreau să reconstruiască salon bunicii - aplică unele servetele originale cu trei straturi; Vrei pentru a decora un stand - stick la el orice imagine și se acoperă cu lac cu paiete.

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier


Imaginea din lemn in tehnica decoupage cu mâinile, care se va adăuga mobilier nou, realizate folosind PVA lipici, lac acrilic incolor, folosind un servetele cu trei straturi. Pentru aplicarea primelor două materiale este necesar să se utilizeze perii sintetice pentru a Presarati si ea nu strica aspectul produsului. Din șervețele de producție germană îndepărtat stratul superior cu un model, care este tăiat de-a lungul conturului și aplicat pe suprafața pregătită cu ajutorul unui adeziv. Uscat, puteți utiliza uscător rece sau ventilator. suprafața superioară acoperită cu un lac incolor și Glitter decorat, dacă se dorește. În acest mod simplu poate fi decorat cu orice alte obiecte cu o suprafață de lemn.

Renew dulap vechi

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier

masă de sticlă de decorare

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier

Pe suprafața transparentă sunt aplicate de obicei tehnica decoupage inversă, ea garantează păstrarea acoperirii intacte. dulapuri de sticla, ferestre si masuta de cafea - mari dispozitive necesare pentru dezvoltarea creativității. Schema aplica servetele foarte simplu: acestea sunt înregistrate pe suprafața posterioară a mobilei prin clei, uscate și acoperite cu vopsea acrilică albă sau colorată. Tehnica decoupage cu mâinile pe sticlă oferă unele dintre caracteristicile: sticla trebuie să fie perfect curate, fără amprente, așa că ar trebui să fie șters înainte de a fi cu oțet și bicarbonat de sodiu. Ornament pe servetele alese in functie de paleta de culori și mediul ambiant de stil.

Metal scaune „moderne“ in tehnica decoupage

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier

Acesti maestri, probabil, a ghicit că decorarea de mobilier pot fi utilizate nu numai pentru servetele cu trei straturi, dar și alte materiale. Nu aruncați vechi ziar zdrențuită publicații străine, și să le dea oa doua viață - tehnica decupajului cu mâinile vă va ajuta cu acest lucru. Pentru fabricarea acestei capodopere modernist ai nevoie de un mobilier simplu și ieftin - scaune de metal, vopsite în culoarea negru sau auriu. Pregătiți segmentele dorite ale ziarului. Pune-le în scaunele și spatarele scaunelor, dip pensula în clei PVA gros diluat cu apă, și stick la suprafață. Lasă să lucreze pentru o zi să se usuce complet. Se acoperă suprafața Spătarul și scaune lăcuite.

dormitor suită Gentle

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier

Ceasul original, pentru confort acasă

Chebbi-chic - o direcție comună în Decupaj, care este utilizat în principal pentru fabricarea de articole de uz casnic. Acesta este caracterizat prin gama de culori pastel, imagini neclare, scene cu flori, îngeri, păsări și animale. Pentru a face ceasul cu mâinile în tehnica decoupage, trebuie să pregătească terenul formă rotundă - lemn, PAL sau carton. Elementul principal în acest articol realizat manual va Clockwork săgeată, care va trebui să cumpere în avans.

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier

În primul rând avem nevoie pentru a picta baza de ore de culoarea dorită sau lăsați-o culoare lemn natural, care este în stilul look Chebbi-chic este frumos și relaxat. Apoi se prepară desene ale șervețelele cu trei straturi și le fixați cu ajutorul unui adeziv PVA. Așteptați până când se usucă din lemn, și începe să se răspândească model de bijuteriile pe care trebuie să fie atașat cu lipici. Desenați cifre acoperă baza cu un lac transparent și taie o gaură pentru mecanismul ceasului, fixați-l înapoi. Ceasul din tehnica decoupage gata!

Tehnica decupaj cu mâinile pe mobilier