Tartar simptomelor pisici, tratament, prevenire, katantik - pisici și antichități

Tartar simptomelor pisici, tratament, prevenire, katantik - pisici și antichități
Animalele de companie noastre, împărtășind cu noi adăpost, hrană, bucurie și anxietate, care suferă, din păcate, de aceleași boli ca și noi, inclusiv de la afectiuni dentare. Și noi, proprietarii lor, vizitează în mod regulat un medic dentist pentru a trata sau de a curăța dinții proprii nu cred întotdeauna că dinții pisicii au nevoie, de asemenea, o cosmetizare regulata. Și se pune întrebarea imediat -Cum? Este în natura pisica se spala pe dinti?

Afirmația că toate pisicile care trăiesc în libertate, la bătrânețe au dinți puternici și sănătoși, este de fapt o iluzie. În natură, reprezentanții familiei pisica, prea corupt și durere de dinti, și nimeni nu a fost încă studiată, există o măsură mai mare sau mai mică decât la pisicile domestice. Nu trebuie să uităm faptul că durata de viață a animalelor sălbatice și fără stăpân este atât de scăzut, încât mulți dintre ei pur și simplu nu trăiesc până la probleme grave de sanatate.

Toate bolile gingiilor si dintilor, tipice de oameni care participa, din păcate, și pisici, au, de asemenea, diagnostica cariile, stomatită, gingivită și alte probleme dentare. Și unele rase de pisici susceptibile la anumite boli mai mult decât altele, de exemplu, gume boli sunt mai frecvente în siamez, persană, pisicile Îndoiți britanice și scoțiene. Prin inflamarea gingiilor duce adesea tartrul - o problemă foarte comună pentru toate pisicile care trăiesc la domiciliu.

Tartar simptomelor pisici, tratament, prevenire, katantik - pisici și antichități
Ce este tartrul, și ceea ce este periculos pentru pisici?

La fel ca oamenii, bolile dentare la animale pentru cea mai mare parte au un caracter infecțios. În primul rând, dinții sunt acoperiți cu un strat subțire de salivă și bacterii care trăiesc în ea, apoi la film de îngrijire insuficientă se transformă treptat într-o placă densă axat în principal pe canini și dentiția posterior.

Aparut la tartru, trebuie să fie prezent cel puțin unele dintre următoarele condiții:

• placa nu este curățat în timp;
• animal mănâncă hrană numai moale;
• o pisică deranjat metabolismul de sare;
• o pisică dinți dereglare sau rugozitate sporită a smalțul dinților.

Plaque treptat mineralizat și transformat într-o placă de greu pe care numai un medic poate elimina acum din. În cazul în care nu este eliminat, atunci piatra este crescut în volum, iar germenii sunt în ea va distruge smalțul dinților și pot provoca inflamații ale gingiilor.

Tartar simptomelor pisici, tratament, prevenire, katantik - pisici și antichități


tartar insidioasa este, de asemenea, în faptul că, prin inspecție vizuală, putem vedea numai partea care se află deasupra gingiei. Stone, situat sub gingie, nu vizibil exterior, ci că este mai favorabil pentru formarea pungilor gingivale unde bacteriile se acumuleaza, ceea ce duce în cele din urmă la probleme cu gingiile, slăbirea și pierderea dinților.

Cum arată?

Dacă cel puțin o dată sau de două ori pe an, supuse examinării preventive de către un medic veterinar, atunci pisica ta este mult mai puțin probabil pentru a obține tartrului.

Cu toate acestea, există semne exterioare care permit să suspecteze existența și în casă. Acest lucru este, în primul rând, respirația urât mirositoare

Tartar simptomelor pisici, tratament, prevenire, katantik - pisici și antichități
animal, comportamentul său neliniștit în timpul mesei (cred ca doare pisica de a mesteca), hipersalivație, umflarea sub ochi, sau maxilarului.

În acest caz, trebuie să examineze cu atenție cavitatea bucală a animalului. Dacă inspecția vedeți pe grumajii dinților placa galben sau maro gros, gingii inflamate și sângerare, ar trebui să vedeți un medic.

Este casa nu se poate elimina tartrul?

Oricine a eliminat vreodată tartrului, știe că este o procedură destul de dificilă și, uneori dureroase, care pot fi efectuate numai într-o clinică. Curățarea dinților pisica nu este cu mult diferit de curățare profesională obișnuită a dinților noștri, cu excepția faptului că animalele fac anestezie generală.

Apoi, dacă tartru „matur“, acestea sunt îndepărtate mecanic, după care depuneri solide cu ultrasunete mici îndepărtate și complet toate măcinare și lustruire a dinților. Întreaga operațiune durează de obicei 30-40 de minute. Cele mai lustruite dinți, cu atât mai puțin probabil ca formarea de noi pietre.

Responsabilitatea proprietarului în această situație este pregătirea corespunzătoare a unei pisici pentru o intervenție chirurgicală. În cazul în care animalul este tânăr și nu împovărate cu boli cronice, este suficient pentru a muri de foame în termen de 12-24 de ore. Pentru probleme mai mari sau au o sănătate pisici a avut loc o pregătire serioasă, inclusiv studii de laborator și o examinare aprofundată a animalului de către un medic veterinar.

Desigur, procedura de mai sus nu este complet inofensiv pentru sănătatea animalului, este bine să nu pentru a le aduce în sus, și de timp pentru a face prevenirea tartrului.

Cum pot evita aparitia tartrului?

Tartar simptomelor pisici, tratament, prevenire, katantik - pisici și antichități

La fel ca oamenii, în scopul de a reduce riscul de formare a tartrului, este necesar pentru a curăța în mod regulat cavitatea bucală și placa dentară îndepărtarea, până când a devenit dens. Nu orice pisica percepe acest proces cu entuziasm, astfel încât la o astfel de manipulare este mai bine să-i învețe un copil. Recomandări cheie pentru îngrijirea cavității orale animalului tău nu este complex, dar punerea lor în aplicare va contribui la reducerea riscului de tartru:

• dinți periajul regulat paste de dinti specifice feline prin perii (desigur, fără fanatism);
• utilizarea furajelor speciale uscat ( „uscare“) pentru curatarea dintilor pisicii. Alimentarea se face în așa fel încât structura este o rețea fibroasă peletă dinți de curățare;
• din când în când pentru a da alimente speciale pisica cu adaos de polifosfați care creează o peliculă care protejează suprafața dinților de la placa;
• Una sau două ori pe an pentru a vizita medicul veterinar pentru examinare de rutina o pisica.

După cum puteți vedea, nu este nimic deosebit de complex, este important să se concentreze doar și dorința de a ajuta animalul. Sănătate și dinți puternici pentru tine si animalele de companie!