Tartar la pisici - simptome si metode de tratament

Cine trăiește în apropiere de animalul de companie este întotdeauna îngrijorat de starea de sănătate a gazdei. Worth pribolet și tors un nodul vine la pat, pune capul pe pieptul lui, empatizează cu, regret, există o percepție că Cauchy vindeca chiar si proprietarii lor. Dar printre gazdele practică pentru a trata animalul, numai în cazul în care statul nu are de ales. O pisica care suferă de aceleași boli pe care oamenii au este comună rece, gripa, dureri de cap si durere de dinti. Tartar la pisici - una dintre cele mai comune boli, dar cât de des proprietarii se gândească la tratamentul său, deoarece animalul nu se plânge, se pare că, nici măcar nu avea de suferit.Animalul dvs. are un miros ciudat din gura? Cand o pisica mestecă se scutură sau cruciș puternic? Trots animale cap dacă-l mângâi pe obraz? - Este posibil ca acestea sunt semne de dezvoltare timpurie sau de progresie a bolii dentare.

Tartar la pisici - simptome si metode de tratament

Important! Tartar, acest lucru nu este o problemă de cosmetice! Este o boală a cavității orale, ceea ce duce la șoc gingiilor, cariilor dentare, sensibilitate ridicată și dureri puternice dureri.

Cauzele tartru la pisici

Saliva - un lichid fermentat, care este pre-catifeleaza și pregătește mâncarea pentru digestie. Dupa ce a mancat in gura particulelor alimentare rămân, care continuă să fie procesate cu salivă. enzime de saliva nu poate asigura un proces complet de dezintegrare, și semifabricatele, sunt adesea dăunătoare, uneori substanțe otrăvitoare.

După 6-8 ore, bacterii și microorganisme rămase în cavitatea bucală, și începe să împartă „asimilat noua locație“, acest lucru duce la formarea stratului primar. Toți oamenii știu sentimentul atunci când dinții devin dur. Dar cerințele de igienă personală stipulează dintele obligatoriu periajul de doua ori pe zi, astfel încât persoana scapa de bacterii daunatoare. Pisicile doar trăiesc de ani de zile, fără igienă, noi straturi mai subțiri sunt formate placa pe o bază de zi cu zi, și vechi și să se întărească se transforma in tartru. material de construcție este de potasiu și fosfor, care este în salivă. În plus față de disconfortul în gură reproduce în mod constant bacterii dăunătoare infecta gingiilor, „mananca“, smalțul dinților și a corpului moale. În consecință, sensibilitatea acută a dinților atunci când de mestecat, pulpita, stomatită și durere persistentă.

Trebuie să înțelegi! Punctul de vedere că natura pisicilor nu suferă de boli dentare - mitul nefondate! Dieta de pisici sălbatice constă din furaje grosiere, care vă permite să curățați parțial în afara plăcii. durata lor de viață este mult mai scurtă decât animalele de companie, astfel încât problemele dentare, cel mai adesea, pur și simplu nu au timp să se dezvolte.

Cum de a identifica tendința de pisica la formarea plăcii - simptomele și consecințele

Absolut toți oamenii, pisicile și alte animale de companie sunt predispuse la formarea tartrului. Motivul principal este încălcarea regulilor de igienă, măsuri de prevenire a neglijării, obiceiurile alimentare nesănătoase și de viață.

Tartar la pisici - simptome si metode de tratament

Printre multele motive pentru care pot fi identificați factori particulari crește riscul de:

 • rase populare - siameze, persane, pisici Îndoiți britanice și scoțiene. Ameliorarea acestor rase sunt angajate în multe crescătorii, din păcate, nu sunt întotdeauna cinstit. Amestecarea de sânge și de rudenie „Traducere“ a rasei de dragul de câștig financiar, slăbi fondul genetic al animalelor de-a lungul anilor, ca urmare a pisicilor dobândite tendința de a bolii. „Yard“ pisici pentru generațiile reaprovizionate și subțierea în fiecare an, sunt mai putin predispuse la mutatii genetice, astfel încât acestea au un sistem imunitar puternic. Cu toate acestea, boala este favorizată de condițiile șederii lor.
 • Tulburări metabolice - Deviație congenitală care nu poate fi vindecat complet. Plaque se formează datorită conținutului excesiv de săruri și minerale în salivă. Pisicile cu astfel de boală este nevoie de proceduri de igienă obișnuite.
 • Malocluzie - abatere congenitală sau dobândită. Aceasta duce la o perturbare a îndepărtării petelor naturale prin frecare.
 • Rugozitatea emailului - pisicile, această caracteristică se întâlnește la fel de des ca și la bărbați. Suprafața aspră a dinților nu este o aberație, dar necesită o monitorizare constantă.


 • hrănire nenaturală - gazde pline de compasiune, de multe ori merge pe despre micul crafty și le-a hrănit exclusiv de pește fiert, conserve alimentare sau hrana uscata. In salbaticie, pisicile gnaw oase, tendoane ore mesteca, mânca iarbă și coaja de ramuri - este un proces natural de curățare a dinților.

Sfaturi de la amelioratorului! Dragi gazde, opriți complac animalele lor de companie sub formă de produse alimentare. Aproape toate animalele de companie manipulatoare - Humble. Realizați că doresc să facă rău. În cazul în care un animal de companie refuză să mănânce, nu intra in panica! Practica de păstrare a animalelor nu sunt cazuri de foame la castron plin neiubit, dar alimente sănătoase.

Tartar la pisici - simptome si metode de tratament

Ritmul modern al vieții și calitatea alimentelor complica în mod semnificativ menținerea sănătății atât proprietarii și animalele lor de companie. Spalatul pe dinti si indepartarea tartrului la pisici - o măsură necesară pentru un animal de companie viață confortabilă. Pentru a diagnostica prezența plăcii bacteriene și poate fi la domiciliu. În cazul în care animalul are simptomele enumerate mai jos. nu întârzie și să contactați medicul veterinar pentru o evaluare profesională și tratament.

 • Pisica scutura de multe ori din cap - un semn ambiguu. Trebuie înțeles că boala cavității bucale poate provoca complicatii care pot afecta urechile canal nazolacrimal și membranele mucoase. Gradul de medic veterinar diagnosticat.
 • Se agită atunci când mestecat sau refuzul de a manca - un semn clar de efecte negative.
 • Pisica mirosul neplăcut din gură - un miros ascuțit de putrezire. Cauza poate fi o boala disfuncționalitate dentare in sistemul digestiv.
 • Roșeață sau sângerarea gingiilor, vizual care amintește bolii parodontale umane.
 • placa vizual recunoscut de dinți sau o bază de acoperire - poate virirovatsya de culoare de la galben la maro închis. Progresând, piatra lovește guma de dinti, colti, și după incisivii din față. Exemple de fotografia de mai jos.

Tartar la pisici - simptome si metode de tratament

Dacă ignorați simptomele animalului nu este numai suferință, dar, de asemenea, risca să dobândească mai sofisticate în tratamentul afecțiunilor:

 • Cariile - un mediu favorabil pentru bacterii și distruge emailul.
 • Boala parodontală - infectarea gingiilor, ceea ce duce la țesuturi sângerare și friabilitatea, ca urmare a pierderii dinților.
 • Pulpita - inflamația nervului dentar rezultând durere severă constantă.
 • Stomatita - leziune orală bacteriană. Poate forma placa de acid, eroziunea smalțului, senzație de arsură.
 • dinți friabilitatea - smalțul dinților subțiat și corpul înfășurat devine mai moale.

Important! Tartrul nu este numai în partea vizibilă a dintelui, dar sub gingie. Chiar dacă vizual se pare că o mică leziune poate fi un risc grav de complicatii.

Îndepărtarea tartrului

curatare de droguri de tartru la pisici, cele mai multe ori, procedura este neplăcută și dureroasă. Pentru a facilita procedura, animalul este cufundat în domeniul anesteziei devine analgezice și de îngrijire corespunzătoare.

Tartar la pisici - simptome si metode de tratament

În funcție de gradul de prejudiciu, există mai multe opțiuni de tratament:

 • Plachete și creșteri grave sunt eliminate numai sub anestezie, cu ajutorul instrumentelor dentare speciale.
 • Îndepărtarea tartrului la pisici cu ultrasunete este utilizat în cazul în care daune minore și nu sunt afectate de sinusal gingivală.
 • Măcinare. Este folosit în stadiile inițiale ale bolii. Dinții sunt curățate cu o pasta speciala, care imobilizează cele mai multe dintre bacteriile și aliniază parțial smalțului. În timpul măcinare, medicul veterinar „ia“, a smalțului și de multe ori răni gingiilor - este inevitabil probleme. După ce procedura ar trebui să fie hrănite alimente pisici cald blând, dând analgezice dacă este necesar.
 • Spalatul pe dinti fara anestezie. Este folosit din cauza animalului de companie în vârstă cu risc de soc anafilactic. reacții alergice, boli cronice ale inimii, rinichi, ficat, sistemul nervos central. În cazul în care procedura de curățare amenință direct viața și sănătatea animalului, proprietarul și veterinar sunt în curs de dezvoltare pas cu pas plan de tratament. Piatra este eliminat treptat, în mai multe vizite la clinica, animalul este dat în mod constant o durere de eliberare.

Important! Metoda de tratament este ales numai după examinarea și pregătirea unei istorii a unei pisici. În cazul în care medicul veterinar sugerează o procedură fără a cunoaște posibilele riscuri - profesie schimbare!

Cum pot preveni tartrului la pisici

După cum putem vedea, dintr-o privire deviere inofensiv poate duce la consecințe grave. durere de dinți acută este considerată cea mai severă după livrare, chiar și migrene sunt în locul al treilea. Proprietarul ar fi înțeles de ce măsuri este prevenirea tartrului la pisici, este cheia pentru sănătatea și bunăstarea pentru animale de companie. Cat-carieriºti boli dentare - o descalificare risc grav de la expoziții și sacrificare pentru reproducere.

Astfel, cinci reguli pentru prevenirea formării tartrului:

 • O vizita la veterinar la fiecare 6 luni pentru inspecție de rutină. Dacă sunteți fizic dificil pentru a ajunge la clinica veterinara, este responsabilitatea dumneavoastră de a examina cavitatea orală a unui animal pentru detectarea precoce a simptomelor.
 • Spalatul pe dinti - în cazul în care animalul este predispus la formarea tartrului - măsură obligatorie. Procedura de neplăcută, însoțite de tulburări insulte pentru animale de companie și chiar zgârieturi. În cele din urmă pisica simte că sentimentul ei după curățare și îmbunătățește reconcilia.
 • Un regim alimentar variat - alimente dure și iarba ar trebui să fie prezente în meniu. Mai ales pentru curățare pot fi cumpărate de tendon uscate.
 • Tratamentul precoce al bolilor gastro-intestinale. care provoacă tulburări ale echilibrului acido-bazic al cavității bucale.

Important! Niciodată, în nici un caz, încercați să îndepărtați tartrului-te! Tu a alerga riscul de a provoca dureri severe și pot provoca daune ireparabile pentru sănătatea animalului.