Tartar la pisici, este competentă pentru sănătate pe ilive

Tratamentul de tartru la pisici

Tratamentul tartrului la pisici este elementar scoaterea lor din suprafața rândului dintelui. Această procedură este destul de dureros pentru animal și se realizează cu ajutorul unui anestezic general. În funcție de gradul de placa poate dura aproximativ o oră, iar în unele cazuri chiar mai mult. vârsta animalului determină numărul de activități pregătitoare care preced îndepărtarea tartrului. Deci, pentru un tânăr pisici sub vârsta de un an și jumătate până la doi ani, suficient de o zi greva foamei în fața procedurii de îndepărtare placa.Animale de companie mai vechi de trei ani, sau cu boli cronice sunt procedura pregătitoare standard pentru anestezie. Această procedură implică, în primul rând, teste de laborator, pentru reacțiile adverse la anestezie, examinare clinică generală a animalului. Procesul de îndepărtare a tartrului la pisici fac astfel de pași. Primul pas constă în prelucrarea suprafeței dentiției folosind instrumentul dentar. Cu ultrasunete este utilizat în al doilea procedeu etapa de purificare de îndepărtare a tartrului. Și încheie procedura - măcinarea finală și paste de lustruire dentiția curățare.

Un tratament calitativă a tartrului la pisici este posibilă numai într-o clinică. detartraj la domiciliu nu este posibilă, deoarece procedura este specialistul de participare destul de dureros și obligatoriu, în scopul de a preveni orice fel de complicații. Un proprietarii de animale de companie cu blană trebuie să efectueze măsuri preventive periodice, menite să prevină formarea tartrului de la animalele de companie.

Îndepărtarea tartrului la pisici

Îndepărtarea tartrului la pisici are o serie de caracteristici unice. Calculul dentar este forma urmatoare produsul mineralizată plăcii dentare format ca urmare a unei activități de reacție chimică a microorganismelor din saliva animalului cu fosfat de potasiu. La locul de localizare a distinge tartrului supragingival si subgingival.

pietre dentare supragingivală sunt localizate pe suprafața dinților direct peste marginea gingiilor, este galben-maroniu, rugozitatea suprafeței care promovează stratificarea noi creșteri și mărește dimensiunea tartru. Partea interioară a gingiilor, mucoasei bucale si tartrul se invecineaza în mod constant inflamate din cauza acestei pietre sistematice prejudiciu.

tartrul subgingival sunt situate mai aproape de rădăcinile dinților sau în buzunarele gingivale și un pic în favoarea coroanei. Sub tartrului gingival de culoare verde închis și mai solidă decât pietrele supragingival. Dovezile științifice arată că pietrele dentare subgingivali sunt formate din cauza deformarea compoziției biochimice a serului sanguin și pietre dentare supragingivală sunt formate prin reacția chimică a fosfatului salivă și potasiu.De regulă, în cele din urmă tătar ambele specii provoca desprinderea gingiei din rădăcinile dinților și gingiilor, ca urmare a controlului inflamației și a infecției. Există cazuri în care supragingivale și pietre subgingivali condensate. Această situație nu numai că produce inflamații la nivelul gingiilor, dar, de asemenea, in tesutul osos dentare pana la depunerea lor. Deoarece există o mare probabilitate de osteomielită și maxilarul proces ulcerative. De aceea, îndepărtarea tartrului la pisici este o procedură sistematică vitală.

Curățarea tartar la pisici

Curățarea tartar la pisici se face de către medicii veterinari. La domiciliu, face curățenie tartrului este aproape imposibil. În primul rând, abilitățile necesare și practicile profesionale și, în al doilea rând necesită scule și echipamente speciale. În al treilea rând, necesitatea de anestezie pentru procedura. În cadrul clinic de curățare tartrului se face în două moduri - mecanice și cu ultrasunete.

Metoda mecanică este larg răspândită, având în vedere disponibilitatea și ieftinătate sale. Cu toate acestea, un dezavantaj semnificativ al acestei metode constă în probabilitatea leziunilor gingiilor sau a dinților în cazul sculei de presare neglijent.

afectează fluctuațiile de echipamente cu ultrasunete în tartru, care, ulterior, departe de dinții și distruse. Această metodă este mai eficientă și mai sigură decât îndepărtarea manuală a tartrului. După îndepărtarea aglomerărilor dentare oferă ambele metode dezobrabotka cavitatea bucală a animalului. În unele cazuri, dacă este necesar, să fie numit un curs de antibiotice sau imunostimulante.

Prevenirea tartar la pisici

Prevenirea tartrului la pisici în casă, este curățarea sistematică a cavității orale a animalului. Aproape toți elevii nu împărtășesc opinia cu privire la necesitatea acestei proceduri, și chiar mai mult decât atât, absolut nu cedat pentru această manipulare. În mod avantajos pentru curățarea cavității obișnuirea orală cu pisoi vârstă atunci când instinctele de protecție care nu sunt încă formate. Este firesc ca deprindă animalele de companie pentru a curăța gura un proces lung, care necesită multă răbdare. În prezent, în magazinele de animale de companie este o gamă destul de largă de paste de dinți speciale având un gust plăcut pentru animale și absolut inofensiv dacă este înghițit accidental. Curățarea gurii se realizează cu ajutorul unei perii sau prin intermediul degetul arătător.

Unul mai populare metode de prevenire pentru a face față cu succes formarea tartrului la pisici - este utilizarea dietei de un amestecuri speciale de animale, care includ fibre alimentare care au o textură mai fermă și structura rețelei de fibre. Granulele astfel de furaje, atunci când nu raskusyvanii se destrame imediat, și sunt structurate într-o rețea fibroasă, care îndeplinește funcția de curățare a suprafeței șirului dintelui. Alte amestecuri furajere conțin polifosfați sunt topic depuse pe dinți și, prin aceasta protejează împotriva formării plăcii. Desigur, prevenirea tartrului la pisici nu se limitează la utilizarea hranei pentru animale speciale, și este o greșeală să numim aceste artificiale amestecuri de alimentare panaceu, deoarece acestea sunt compuse din ingrediente sintetice și utilizarea lor poate fi doar o mică parte a măsurilor preventive.

Cursul de prevenire de bază este de vizite sistematice la veterinar și pentru a păstra sănătatea dumneavoastră orală a animalului de companie cu blană. Un pic de răbdare, și măsuri preventive sistematice, fără îndoială, va face dintii animalului tau de companie sănătos și puternic!