Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

Face pisici dinti in mod natural curat?

Mulți oameni cred că pisicile care trăiesc în sălbăticie, până la o varsta inaintata au dinti puternici excelente. Acest lucru înseamnă că animalele nu au nevoie de îngrijire specială pentru ei. La urma urmei, în natură nu oferă hrană uscată sau alimente speciale pentru pisici mai mari. Cu toate acestea, această opinie este eronată. Pisicile care nu locuiesc cu un om strica dintii nu mai puțin, și poate chiar mai mult. Un alt factor important care nu este adesea luată în considerare este speranța de viață a animalelor fără stăpân. Ea este cunoscută ca fiind extrem de mici. Acest lucru înseamnă că o parte substanțială a ei pur și simplu nu trăiesc până la momentul în care boala ajunge la un stadiu de dezvoltare serioasă.Deci, trebuie amintit faptul că gingiile și dinții pisicilor sensibile la aceleași boli ca om. Și anume, ele sunt de multe ori diagnosticate cu gingivite, stomatite, cariilor dentare, precum și alte boli similare. Mai mult decât atât, unele rase de pisici, in functie de ereditate, precum și altele, numai factorii intrinseci ale acestora sunt mai predispuse la anumite boli decât alte rase. Este important să siamez, britanic, persană, și pisicile Scottish Fold sunt mai susceptibile de a suferi de probleme cu gingiile. Și cauza lor, ca regulă, devine tartru - o problemă foarte frecvente în rândul animalelor, care sunt cuprinse în casă.

Ce este tartrul?

Ce Sobo-lea aceasta boala? Totul începe cu formarea plăcii - particule mici cristaline, care sunt de contact extrem de aproape de suprafața netedă a smalțului dinților. Ceea ce este inclus în compoziția lor? Un set de constituenți complecși, printre care sunt săruri minerale, bacterii, semi-putrezite reziduurile alimentare, care au fost dizolvate în prealabil parțial de salivă.

În cazul în care proprietarul pentru animale de companie ignoră în mod obișnuit necesitatea de a avea grijă de îngrijire a sănătății dentare a animalului de companie, amestecul de substanțe descrise în mănâncă suprafața dintelui, formând astfel un strat. Acesta poate fi ușor distinse (creșteri întunecate marcate). Tartrul nu strică numai în mod semnificativ aspectul cavității orale, dar, de asemenea, pentru animale de companie provoacă respirația urât mirositoare.

Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

cauzele

De ce pisici dintii sunt formate astfel de educație? Dacă cunoașteți cauza problemei, acestea sunt mult mai ușor de evitat. Deci, ceea ce provoacă formarea plăcii dentare în cavitatea orală a pisicilor. Alocați din următoarele motive:

  • boli dentare.
  • încălcări semnificative ale metabolismului mineral, care provoacă o modificare a concentrației de sânge de calciu și fosfor. Astfel, în salivă crește cantitatea de săruri dizolvate în salivă, care stabilește ulterior pe dinti ca placa.
  • Absența oricărui dinte antagonist.
  • inflamarea gingiilor, în vecinătatea bazei dinților.

Ce este un motiv cheie care cauzeaza toate celelalte? Ca studii și practică, principalul factor predispozant, în acest context, este mâncarea greșită. Dieta unui animal de companie fi sigur de alimente solide ar trebui să facă parte din asta și curăță dinții. Dacă nu, placa se acumulează și provoacă anumite probleme de sănătate.

Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

grup de risc

Ce animale au un risc special în această privință? De regulă, vorbim despre pisici adulte (întotdeauna mai vechi de trei - cinci ani). Cu toate acestea, din cauza anumitor factori (în special, caracteristicile de putere), problema începe să afecteze tot mai multe persoane tinere. Astăzi, mai mult și mai des puteți viziona pisoi tineri (uneori până la un an) la periculoase dintii patati verzi.

Exact în cazul în care se formează piatra?

Este important să se știe unde să caute formarea placii in pisica. In mod logic, placa cea mai intensă se acumulează pe acele zone care sunt saliva mai spălate, și anume partea interioară a incisivilor inferiori și la exteriorul rădăcinii. Vă rugăm să rețineți că aceste procese implică întotdeauna întreaga echipă dentare.Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

soiuri de pietre

Pentru selectarea tratamentului corect este important să se știe ce sa format un fel de tartrului la pisici. Ei disting două tipuri, care diferă în locația lor. Deci, pietrele sunt supragingival si subgingival. În primul rând au format în imediata vecinătate a bazei dintelui. Ele sunt ușor de văzut chiar și atunci când este văzut fără unelte speciale. pietre subgingival sunt situate în rădăcina dintelui. Găsiți-o singur este foarte dificil. În acest caz, experiența și abilitățile pe care doar profesioniștii necesare.

Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

De unde știi că animalul tau este format dintr-tartru? Pisica din cauza iritații mecanice ale membranelor mucoase din gură începe sângerarea gingiilor, care provoacă inflamația cronică a acestora. Simptomul cel mai vizibil de formare de piatra este un miros neplăcut care vine din gura pisicii. Animalul poate fi preocupat de mâncărime compulsive.

În cazurile în care tratamentul necesar nu este efectuat, manifestarea simptomelor poate agrava și vor exista noi. Printre acestea se numără următoarele: pisica apar prejudiciu notabile a obrajilor și a limbii; devine dificil sau aproape imposibil de mestecat, astfel încât animalul este complet refuză să mănânce; oral dezvoltă număr enorm de agenți patogeni care provoacă slăbirea și pierderea ulterioară a dinților individuali; pisica este îmbunătățită în mod semnificativ salivație.

Cum este diagnosticat?

Aflați dacă tartrul tău animal de companie nu este la fel de dificil cum ar putea părea la prima vedere. Și pentru acest lucru nu este necesar să fie un expert. Este suficient să se examineze cu atenție dinții la pisici. Dacă acestea sunt plăci vizibile (de obicei, de culoare închisă de culoare brun-verzui), acest lucru sugerează că dezvoltarea unor procese patologice în cavitatea bucală a animalului. Curând poate forma tartru. Pisica, în acest caz, există indicii directe pentru tratament medical.

Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

Deci, tartrului pisica. Ce să fac? Cei mai mulți medici veterinari profesioniști care lucrează în orașele mari, propriile metode inovatoare pentru a elimina această problemă și au instrumentele necesare pentru acest scop. Experții în cauză pot efectua îndepărtarea tartrului la pisici cu ultrasunete. Principalul dezavantaj al acestei proceduri este costul ridicat. Mai mult decât atât, ar trebui să fie efectuate numai sub anestezie generală, sau în cazul în care animalul este într-o stare de „medicamente de somn“.

Clinicile veterinare care nu au astfel de echipamente, oferta pentru a efectua această procedură cu mai multe metode arhaice. Esența ei constă în îndepărtarea mecanică a pietrei cu ajutorul instrumentelor chirurgicale. Animal legat la masă, și, uneori, chiar recomandată utilizarea anesteziei, deoarece procedura este extrem de neplăcut. Mai mult decât atât, datorită naturii dinților metoda curățate pisica destul de dureros. Cu toate acestea, posibilitatea de a alege o tehnică mai acceptabilă a procedurii nu este întotdeauna disponibilă.

Prevenirea tartar la pisici

Pentru a evita probleme grave, se recomandă de a practica o serie de măsuri preventive menite să asigure, pentru a preveni formarea placii periculoase.

Primul lucru pe care îl va veni la îndemână - o periuta de dinti pentru pisici. Da, raidul va trebui să le trage în mod regulat. Cum se curata dintii pisicii? Este important să se înțeleagă că acest lucru ar trebui să se facă cel puțin o dată pe săptămână (chiar mai bine - în fiecare zi). Ar fi rezonabil să se utilizeze soluții concepute special pentru acest scop. Gatiti poate fi pe cont propriu. reteta simpla: se dizolvă într-un litru de apa cateva linguri de bicarbonat de sodiu. Soluția rezultată trebuie adăugată la tinctura de alcool si cinci la suta de iod. Acest lucru ajută în mod eficient pentru a distruge formațiunile minerale.

Cum se curata dintii pisicii, în cazul în care nu permite acest lucru? Este important să învețe animalele de companie la acest lucru de la o vârstă fragedă. Apoi, această procedură ar fi normal pentru el.

În acest caz, în cazul în care timpul pierdut, și a format deja placa, dintii la pisici trebuie tratate cu peroxid de hidrogen cu trei procente. Este important să nu cadă pe membranele mucoase, astfel încât să nu-i arde. Cum peroxidul? Indeparteaza de film de oxidare, la care este atașat și piatră. Dupa procedura, trebuie să se spele bine gura pisicii. Puteți face acest lucru nu mai mult de o dată la fiecare patru săptămâni.

O metodă importantă de prevenire este o buna nutritie. Pentru animalele mai mari, ar fi oportun să se utilizeze hrana pentru pisici mai mari. Hrana uscată este de multe ori rezolva în mod eficient problema, astfel încât acestea ar trebui să acorde o atenție. Puteți folosi, de asemenea, solide, mâncare pentru pisici naturale. Toate acestea vor ajuta pentru a obține în mod natural scăpa de placa.

Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire

Trebuie amintit faptul că starea de sănătate a animalului tau de companie este în întregime în mâinile tale. Prin urmare, dacă sunteți în măsură să acorde o atenție suficientă pentru a avea grijă de el, animalul de companie va fi în măsură să vă rog pentru o lungă perioadă de timp, și de a fi nevoie să petreacă timp și bani pe tratament pur și simplu nu se pune. Este important de la o vârstă fragedă pentru a preda pisoi sa la procedurile de igienă necesare, și să se obișnuiască să le aloce timp și efort. Aceasta va aduce o mulțime de fructe bune în viitor. preocupare si perseverenta ta va ajuta pisica ta trăi o viață senină fericit într-un cerc al familiei tale. Și dragostea și recunoștința ei va fi cea mai bună recompensă pentru eforturile lor.

Tartar la pisici cauze, tratament, prevenire