Sudare la domiciliu

Dragi vizitatori, dragi prieteni.

În plus față de cele referitoare la repararea aparatelor de uz casnic, noi, în viața noastră de zi cu zi se confruntă cu alte probleme care nu lipsite de importanță, cum ar fi problemele legate de casă privată. acest lucru:si sudura electrica. Să începem cu cele mai simple probleme de zi cu zi, cum să se balanseze lor de metal rukamiiz.

Deci, unii dintre noi au arătat o mare dorință de a face un leagăn la lotul său într-o casă privată sau la cabana. Desigur, în fabricarea de leagăn, vom lua în considerare posibilitățile și disponibilitatea materialului. Dacă aveți o mașină de sudură, material de sudura metalelor si accesorii necesare - atunci de ce nu aduce dorinta ta?

Sudare la domiciliu

Pentru efectuarea lucrărilor de sudură la domiciliu folosesc de obicei post-peredvizhnymsvarochnym. Acest aparat de sudură în sine în mod direct și o extensie corespunzătoare (dacă este necesar), care face legătura între unitatea de sudură.

Sudare la domiciliu
Sudare la domiciliu

Sudare la domiciliu

În consecință, pentru sudare, consumabile de sudura necesare:

 • salopete de pânză groasă;
 • electrod;
 • pază;
 • sârmă de sudură

și, desigur, instrumentul de sudor electric (ciocan pentru demolezi de zgură, o daltă, o perie de oțel pentru curățarea suprafeței).

Sudare la domiciliu

Citește unele electrod. Figura 1 prezintă schema de proiectare electrod:

și o clemă (atunci când este privit de sus în jos). De obicei, sudor se obisnuieste cu accesoriile sale de sudura. Mai convenabil și cel mai bun pentru mine este - Electrod stivuitor.

Sudare la domiciliu

În această fotografie (fotografie №1) arată rezultatul final al acestei lucrări, adică, leagăn curent. așa-numitele deșeuri metalice utilizate ca material:

 • nepotrivite, tubul metalic pentru încălzire;
 • tunderea unghiului metal;
 • lanț vechi ruginit

și resturi mici de tije metalice. scaun leagăn din:

apoi invelite sipci de lemn. Mai mult, două inel metalic sudat la bar, în care se introduc un inel cu un lanț, iar scaunele cadru metalic sudat zale.

Acum, în special cu privire la modul de a alege un aparat de sudura pentru sudare (acasă, la cabana).

Cum de a alege un aparat de sudura

Aș dori să adaug că structura metalică a fost sudată gliseze în jos, structura metalică a avut perevarachivat pentru ușurința suduri suprapuse. Apoi, leagăn instalat pe Premade în țara suporturi metalice și leagăn ei înșiși rafturi sudate direct pe aceste suporturi metalice (pentru stabilitate de încredere).

Atunci când se ocupă cu sudură, metal folosit la 4mm grosime și, respectiv, utilizate pentru electrozi cu un diametru de 4 mm. Aparate de sudare trebuie să fie în dvs. role mici de uz casnic (pentru ușurința mișcării sale), și, desigur, cu o gamă suficientă a mașinii de sudură, - reglarea intensitatea curentului de sudare.

Sudare la domiciliu

Fotografia prezintă o mașină de sudură „Vulcan 160“ (foto №2), această mașină de sudură timp de cincisprezece ani, dacă nu atât de mult, din moment ce el a fost achiziționat de la mâini, adică, operate anterior de fostul proprietar și că este tipic, - nu a avut niciodată să-l repare.conectarea sudor

Acquire mașină de sudură pentru acasă, după cum știți, trebuie să 220 V. O chestiune importantă sau semnificativă, este conectarea corectă a echipamentului electric. Este posibil pentru a conecta un aparat de sudura la 220 V priză de curent alternativ (acasă, în țară)? Pentru ce fel de evacuare poate fi conectat la aparatul de sudura? Cum de a conecta un aparat de sudură, fără a fi conectat la priză? Este posibil să se conecteze un alt mod sudor?

Sudare la domiciliu

- Cred că pentru tine prieteni, acesta va fi, de asemenea, informații valoroase. Răspund de fapt, ne punem întrebarea:

 1. Dispozitiv de sudare (220 B) nu este de dorit să se conecteze la un domashneyelektricheskoyrozetke convențional, întrucât secțiunea de cabluri nu se va potrivi sarcina generată atunci când efectuează sudura. În special, aceasta va afecta în mod negativ conexiunile electrice (într-o cutie de joncțiune sau alte accesorii de cabluri);
 2. aparat de sudura poate fi conectat la sursa de alimentare când această priză de purtat de cabluri electrice respective și fire ale cablului sunt conectate printr-un autobuz cu mașină de întrerupător;
 3. aparat de sudura poate fi conectat la contactele de Circuit cu un singur pol de curent rezidual Breakers, adică în cazul în care sarcina este conectat direct;
 4. alte modalități de a conecta aparatul de sudură nu este permisă, așa cum va arăta împotriva legii și, în consecință, poate fi supus la o cantitate substanțială a amenzii.

Fotografia (foto №3) arată conectarea aparatului de sudura cablu disjunctoarelor de curent rezidual, care este, la sarcina. Se pare că nu foarte convenabil, este de dorit să se conecteze aparatul de sudură în felul următor:

Sudare la domiciliu

Diagrama schematică (fig. 2), după cum ați înțeles, ne dă o explicație a modului de conectare a contorului la sursa de alimentare și sarcina. Acesta va fi cel mai convenabil pentru a efectua o conexiune cu lanț daisy (întreruptor electric automat de metri și un autobuz cu fază zero), și deja conectat direct la sarcina Busbars:

 • Facilitățile de locuințe;
 • pentru a conecta aparatul de sudură;
 • conveioare de conectare

Sudare la domiciliu
Sudare la domiciliu

Faza și zero, autobuz

Faza și anvelope zero, sunt selectați, de asemenea, luând în considerare sarcina preconizată. Declanșarea automată și anvelopele montate de obicei pe o șină DIN (foto №4), care stabilește interiorul peretelui dulapului de distribuție.

Sudare la domiciliu

comutator de perete de cabinet este potrivit pentru conectarea unei sarcini și este esențială pentru respectarea normelor de siguranță. Cum vă acorde o atenție pe fotografia №3, firele de legătură nu te uita cu atenție. Faptul că toate instalația electrică a unei case private ca casa in sine - tot timpul, adică, pe perimetrul la o distanță de pereții casei vechi este umplut cu fundația și planificat pentru a construi o casă nouă.

tensiunea arcului. curent de sudura

Pentru a efectua lucrări de sudură trebuie să fie instalat pe modul de sudura aparat de sudura. bazat pe grosimea metalului.

Sudare la domiciliu

Pentru mașină de sudură „Vulcan 160“, arată în mod clar intervalul de curent controlat - 80 - 160 (foto №4). Ceea ce este necesar să se cunoască pentru utilizarea mașinii? Aici este necesar să se cunoască o mică teorie că regimul de sudare includ parametri, cum ar fi:

și viteza de sudare.

Amperajului luate în funcție de diametrul electrodului. Electrodul selectat pe baza grosimii metalului sudat. Când grosimea metalului - 4 mm, un diametru electrod - 4 mm; grosimea de metal ușor mai mare de 4 mm, un electrod cu un diametru de 4 până la 6 mm.

sudarea. suduri

In aceste fotografii (Photo №№ 5, 6, 7) sunt prezentate suduri splice. materialul de metal folosit este diferit - care a fost disponibil. Pentru a mări lungimea zonei utilizate țeavă de metal. Rigidizare (Foto №7) sunt sudate de colț de fier vechi și, în general, sa dovedit leagăn nu-i rău pentru copii și adulți, care se pot relaxa pur și simplu.

Sudare la domiciliu

Sudare la domiciliu

Sudare la domiciliu

îmbinările sudate Brief, care sunt prezentate în Figura 3, de la stânga la dreapta arată următoarele conexiuni:

iar ultima cifra din dreapta - T-articulatiei.

Sudare la domiciliu

În ultima fotografie (fotografie №8) dat de imagine, după cum urmează:

 • pentru fixarea rafturilor leagăn au fost săpate în pământ patru adâncimea groapă de aproximativ 50 cm;
 • gropi au fost umplute cu beton;
 • o soluție concretă pentru fiecare dintre cele patru găuri sunt inserate bare de armare;
 • la patru armare este sudată o placă metalică (tablă rebuturi, 4 mm grosime).

Structura descrisă, în general, reprezintă un scaun metalic. așa numitele hamurilor (plane) este structura (standuri) leagăne sudate.

Atunci când se lucrează cu sudură la un timp de funcționare de practica pe care deja le dețineți vor fi ghidate - la orice sudura nevoie pentru a adăuga sau scădea curentul de sudare. Ca de obicei, cu abilitățile dobândite.

Mai mult, această zonă va fi extins. Ferește-te de la rubrica.