Structura pisica, pisica - cine sunt

Reprezentanții familiei pisica sunt animalele cele mai gratioase din lume. salturi mari, un echilibru, miscare-fulger rapid, mișcarea fără zgomot - aceasta nu este o listă completă de caracteristici care au pisici. Acest lucru se datorează în primul rând caracteristicile pe care le are structura unei pisici. Organele interne ale locației și funcția sa este similară cu structura celorlalte mamifere, cu toate acestea, au o serie de distincții speciale.Cat corp are 500 de muschi de dimensiuni diferite, ceea ce îi permite să îndeplinească toate aceste diferite exerciții fizice care, uneori, uimesc de spectatori. pisica Brain este de asemenea foarte bine dezvoltat, el reacționează rapid și coordonează activitatea animalului, folosind o structură a corpului, cu toate avantajele sale. Este din cauza vitezei de reacție, poate, spune că „o pisică 9 vieți“, după cum se poate pentru un moment să se regrupeze, și-a salvat viața.

Structura externă a pisicii

Structura anatomică a pisicii incredibil organic și nu poate să nu vă rugăm să ochi. Dimensiuni mici, botul frumos, labe moi, o coadă lungă flexibil, strat pufos - toate acestea distinge pisicile și alte animale. Toate părțile corpului animalului sunt farmecul său și scop practic, dar în același timp poate ascunde unele secrete. De exemplu, picioarele la prima vedere, destul de inofensive, dar ele ascund arma principala - abilitatea de a gheare de descărcare. La fel ca pisica în sine, animale de companie aparent afectuos, dar în același timp, este un prădător adevărat.

cap de pisică

Structura pisica, pisica - cine sunt
Structura de ochi de pisica nu este foarte diferit de uman și vede o pisică în același mod în care o facem - reacționează la lumină. Elevul tinde să crească sau să scadă cu ajutorul mușchilor speciale, iar dimensiunea sa depinde de cantitatea de lumină. În întuneric, pisica vede cu un strat special de coroidei - tapetum-ului. El servește ca o oglindă care reflectă lumina primită prin ochii, și datorită acestei viziuni acute. Tapetumul este, de asemenea, motivul pentru care ochii pisicii strălucește în întuneric.

Structura pisica, pisica - cine sunt
Structura urechii pisicii îi permite să capteze mai mult de 100 de sunete, inclusiv cu ultrasunete, prin care pisicile comunică cu pisoi. In canalul urechii ca sa concentrat o sumă incredibil de terminații nervoase și peste 10 mușchi. Acesta este motivul pentru care pisica poate schimba poziția urechilor de pe cap - să apăsați-le să se aplece, rotiți în direcția sunetului, etc.

Structura pisica limbii este de interes în primul rând datorită faptului că animalul reușește să bea numai cu ajutorul lui. Limba este lung, foarte flexibil și, spre deosebire, de exemplu, de la câine, este foarte dur. Efectul „șmirghel“ apare din papile excitat, care ajută la menținerea produselor alimentare, plus un fel de perie pentru a curăța lână. În plus, limbajul efectuează o caracteristică obișnuită - o recunoaștere a gustului alimentelor. O pisica poate simți sărat, amar, dulce și acru.

Maxilare și dinți

Structura pisica, pisica - cine sunt
Structura dintilor la pisici este de mare importanță, deoarece dinții sunt una dintre cele mai importante instrumente de vânătoare sau, dimpotrivă, de protecție. Pisicile adulte dinți 30, care sunt aranjate simetric pe maxilarul superior și inferior. Principalul instrument pentru extragerea de pescuit sunt 4 canini - acestea sunt lungi pisica, ascuțite dinți, 2 pe fiecare falcă pe fiecare parte a incisivilor. Cu tăietori pisica bucăți lacrimă de alimente, dar pentru mestecat pisici fălcii nu este adaptat, astfel încât produsele alimentare incepe sa se descompuna deja în gură de salivă.corpul pisicii

Potrivit pisicile constitutia sunt împărțite în trei tipuri: grele, ușoare și medii. tipul greu se caracterizează prin prezența a capului unei pisici de mare pe un gât scurt, pieptul larg si picioare destul de scurt și o coadă. Simplu - un trunchi subțire, un gât lung și un cap îngust, precum și o coadă lungă și labe. Tipul de mediu este ceva între greu și ușor, iar cele mai multe pisici, mai ales nu un pur sânge, acesta este tipul de mediu. Dar aspectul exterior, greutatea și mărimea unei pisici este independentă de corp, sunt reprezentanți de tip greu, dar de dimensiuni reduse și mari pisică, subțire.

Paws și gheare

Structura pisica, pisica - cine sunt
Structura pisica labe mai ales curios ca ghearele pot fi emise sau retrase. Pe labele din față ale pisicilor pe 5 degete, dar o scurtat și nu ajunge la sol. Degete pe picioarele din spate doar 4 mari absente. De asemenea, este demn de remarcat faptul că pisica merge doar pe degetul, care, desigur, contribuie la mișcarea fără zgomot. Labele pisica se concentreze toate glandele sudoripare, si multe terminatii nervoase, astfel încât informațiile pot obține, de asemenea, o pisică, labă atinge obiectul.

Structura gheara este unic, in cele mai multe rase gheare în formă de semilună, excepție - pisicile persane cu gheare, este mai mult ca un cârlig, care reprezintă un pericol deosebit în zgarierea ca cad sub piele.

Structura coada unei pisici poate fi împărțită în 3 părți: rădăcină, tulpină (de fapt, coada în sine) și vârful. Rădăcina este format din 4-6 scurte si largi a vertebrelor, tulpina de 10-15, care sunt de formă cilindrică, la vârful 5-7 vertebre cele mai delicate și mici, ultima dintre acestea putând fi subdezvoltate, de multe ori acută. Intre vertebre sunt cartilajului și a articulațiilor, acestea oferă flexibilitatea și mobilitatea cozii. Coada poate ajuta pisica pentru a mentine echilibrul, dar semnificația sa este redusă la mai mult vizual, precum și este unul dintre instrumentele de limba pisica.

Structura internă a pisicii

Structura pisica, pisica - cine sunt
Corpurile de pisici și de locul și funcția sunt în esență aceleași cu corpurile altor mamifere. Pisica are o piele, schelet, inima, respirator, circulator, digestiv și sistemul de reproducere. pielea pisicii este foarte elastic și mobile, sunt multe muschi si vasele de sange, precum si glandele sebacee secreta un lichid care atunci cand o pisica lingerea distribuie parul, furnizându-i netezime. Structura organelor interne se datorează în mare parte evoluția și caracteristicile speciilor.

Structura pisica, pisica - cine sunt
Scheletul unei pisici mai mult de 240 de oase diferite, și, așa cum se vede în fotografie pisica schelet la un capăt al capului coloanei vertebrale, pe de altă parte coada, precum și în toate vertebratele. În pisica os-o varietate de funcții: ele formează baza corpului ei, precum și protejează împotriva deteriorării organelor interne. De exemplu, structura craniului, astfel încât oasele protejează creierul și organele de vedere, iar marginile - inima și plămânii. Bone pisică domestică ureche funcționează funcția de transmisie audio, datorită pisica lor are urechi. Pisoii se nasc cu toate oasele, și de obicei ajunge la dimensiunea maximă până la sfârșitul primului an de viață.

organe interne

Structura organelor de pisici este în esență același ca și în toate mamiferele. Principalul corp - inima, situată în piept, cu coaste și este formată din două atrii și două ventricule. Greutatea de inimă este de obicei egală cu aproximativ 0,6% din greutatea corpului. pisica Sistemul respirator este aranjat astfel încât să funcționeze într-o varietate de medii. Fotografii Structura organelor reflectă perfect sistemul digestiv al unei pisici care are mai multe caracteristici: saliva incepe sa se descompuna alimentele înapoi în gură, iar acest proces continuă în stomac, și apoi în intestinul subțire (lungimea este de 4 ori mai mare decât lungimea de pisica). Rinichii pisicile sunt în zona abdominală și funcționează toxine funcția derivare și menține echilibrul apei.

Diferențele în structura de pisici

Structura internă a pisicii diferă de structura pisicii sistemului său de reproducere. Ea se manifestă în faptul că pisicile chiar sub anusului este scrot, la pisici, deoarece este ocupat de un vagin fantă (vulvă), care poate fi văzut în fotografie.

sistemul de reproducere

Structura pisica, pisica - cine sunt
Pisica organelor genitale - este glandele sexuale, testicule in scrot, penis si cordonul spermatic, care sunt conectate la uretra. Componente genitale pisici - vulva, vagin, uter si tuburi uterine. Ajunge la pubertate pisicile în vârstă de 6-8 luni, dar aceasta nu înseamnă că, în acest moment se opresc in crestere, doar organele sexuale au format deja și pot fi folosite pentru procreere. Cel mai juca, de asemenea, rolul glandelor endocrine: glandei suprarenale, glanda tiroidă și hipotalamus, ele reglementează multe procese corporale pisici și oferă o protecție împotriva unei varietăți de boli.