Strategia de segmentare a pieței - studopediya

Într-o piață funcțională strategii de segmentare împărțit în trei zone:

Baza de segmentare strategică este identificarea domeniilor strategice de management (SKHZ) la nivel corporativ, rezultând într-o bază definit piețele în care societatea ar trebui sa functioneze.Segmentarea strategică permite creșterea economică, tehnologică și strategică a companiei.

Creșterea economică este determinată de domeniile strategice ale managementului:

- atragerea zonelor strategice de management (capacitatea de a crește vânzările și profiturile);

- parametrii de intrare și de ieșire ale sistemului de marketing (cost, stabilitatea întreprindere pe piață).

- de creștere tehnologică este asociată cu utilizarea tehnologiei moderne pentru a satisface nevoile zonelor strategice de management. Se disting trei tipuri de tehnologii:- stabil - Produsele fabricate sunt o soră, o lungă perioadă de timp satisface nevoile pieței (de exemplu, producția de paste pe baza „stoarcere“);

- productiv - pentru o perioadă lungă de timp, produse noi generație înlocui în mod constant unul pe altul (de exemplu, producția tehnologiei moderne de calculator);

- volatilă - există o înlocuire a unor alte procese, ceea ce duce la apariția unor produse fundamental noi (de exemplu, crearea biotehnologiei, tehnologie laser, e-mail, etc.).

strategice de creștere este determinată de nivelul de utilizare și posibilele oportunități ale întreprinderii depinde de:

- investiții în SKHZ;

- strategia competitivă a zonelor strategice de gestionare;

- capacitățile de mobilizare ale întreprinderii.

Baza de selecție de produse segmente de piață segmentatsiiyavlyaetsya bazate pe consum, produse și caracteristici competitive.

Baza pentru segmentatsiiyavlyaetsya competitivă a găsi o nișă de piață nu sunt ocupate de concurenți, în scopul de a obține avantajele utilizării inovațiilor.

În practica de marketing, următoarele strategii de segmentare a pieței (Tabelul 4.25).

Tabelul 4.25. Strategia de segmentare a pieței în practica de marketing