stază venoasă în picioare și pelvis simptome și tratament

congestie venoasă este acum destul de comună în viața modernă. Cu diferite denumiri (staza venoasă, congestie venoasă, congestie pasivă), se reduce la faptul că, în această stare au probleme de scurgere venoasă în fluxul sanguin normal prin artere. În consecință, crește circulația sanguină furnizarea de organ, țesut, viteza fluxului de sange incetineste c urmata de dilatarea peretelui vascular.Există o scădere a temperaturii de zona leziunii tisulare (în organele interne nu apar în absența căldurii în mediu), apare cianoza, edem format.

stază venoasă în picioare și pelvis simptome și tratament
Tromboză venoasă, stoarcere-le cu îngustarea lumenului apar din cauza altor patologii: tumori, sarcina, obezitatea, insuficiența cardiacă, creșterea vâscozității sângelui, tonusul vascular redus, dezvoltarea insuficientă a colateralelor.

Adesea sarbatorit infrangerea venelor în locurile lor de cea mai mare congestie și are loc sub formă de stază venoasă în creier, plămâni, în extremitățile inferioare, pelvine. Factorul de precipitare suplimentară poate fi o lungă ședere într-o stare de imobilitate: munca referitoare la prelungit în picioare pe picioare la coafor, profesori si conducatori auto cu mașina; lipsa de activitate fizică în rândul lucrătorilor de birou, oameni care sunt obezi. Exercițiul fizic excesiv, ridicarea de obiecte grele și nu contribuie la îmbunătățirea vaselor de sânge.

Cele de mai sus motivele pentru perturbarea funcționării valvelor venoase, închiderea acestora este incompletă, iar condițiile pentru revenirea curge sânge. Lucra ca valve venoase stimulate doar contracția mușchilor scheletici.

Stagnarea în majoritatea este cronică, și simptome depind de procesul de localizare.

În cazul în care afectează extremitățile inferioare se remarcă o senzație de greutate, sub formă de pastă, pete albăstrui pe picioare, și, uneori, durere, scăderea temperaturii pielii pe zona afectată. Când prelungit dezorientati picioare curge.

Stagnarea pelvisului la femei are simptome asociate cu senzații dureroase după exerciții, neregularități menstruale, disconfort dupa actul sexual. stază venoasă în plămâni și capul există o încălcare corespunzătoare a dinamicii și funcțiilor circulatorii. În același timp, din cauza lipsei de tesut trofice perturbat funcției organelor cu atrofie ulterioară a parenchimului și înlocuirea ei cu țesut conjunctiv (ficat, rinichi, inimă).pelvisului

Sindromul de congestie venoasă pelvină, sau STVZ, este cel mai frecvent la femeile tinere, cu o istorie de 2-3 genuri. În 40% din cazuri sunt raportate dureri abdominale. Se poate marca, de asemenea, incontinenta urinara la pacientii mai in varsta si simptome de colon iritabil sub forma de diaree, disconfort, furnicături în partea din spate de jos.

stază venoasă în picioare și pelvis simptome și tratament

Sindromul durerii se dezvolta lent si poate fi observat pentru o lungă perioadă de timp (până la 6 luni), de obicei, cu o singură mână. durere Amplification apare atunci cand oboseala, picioare, stres fizic, după contactul sexual, in timpul menstruatiei, sarcinii. Durerea poate fi, și dintr-o dată, ascuțită, dar de scurtă durată.

Metodele de diagnosticare și de cercetare de laborator sunt următoarele:

  1. SUA.
  2. Tomografia computerizată - dezvăluie pe deplin anatomia organelor examinate și sistemelor.
  3. Imagistica prin rezonanta magnetica - cea mai înaltă calitate și diagnostic precis.

Chirurgia radicală este o ultimă instanță în cazurile cele mai severe. Cel mai des folosit interventie minim invaziva in forma de embolizarea transcateter subcutanate a venelor (făcută în 1 zi).

stază venoasă în picioare și pelvis simptome și tratament

În terapia și exercițiile fizice de ajutor, printre care cele mai eficiente:

  1. mersul pe jos medical.
  2. Exercitii pentru diafragma: o respiratie adanca, stomacul umflat, ținându-și răsuflarea, apoi de 10 stomac ar trebui să fie posibil să se tragă și în același timp expirati brusc. Se repetă pentru 2-3 seturi de 10-15 de ori.
  3. Exercitii pentru Pelvis: mutarea pelvisul, aveți nevoie pentru a trage „On“, „8“, în planuri diferite.
  4. Formarea muschilor anusului: muschi puternici trăgând anus, pentru a menține această tensiune timp de 10 secunde și apoi relaxați-vă.
  5. Exercițiul „bicicleta“, „foarfeca“ și altele.
  6. Poziția ridicată a picioarelor în timp ce culcat.
  7. DOUCHES utile și poartă lenjerie de compresie sau de bandaje elastice.

profilaxie

Pentru a îmbunătăți starea de sănătate a venelor trebuie să ducă o viață activă, reduce greutatea în obezitate. Dacă nu există nici o posibilitate de eșec de muncă sedentară, este necesar să se organizeze în mod corespunzător fluxul de lucru, de exemplu, cumpara o masa speciala, cu o înălțime reglabilă. Atunci când se lucrează la calculator este necesar la fiecare 40-45 de minute pentru a lua o pauză, te ridici de la masă și de a face antrenament.

stază venoasă în picioare și pelvis simptome și tratament

Nu este recomandat pentru o lungă perioadă de timp pentru a sta, stand, arunca picioarele atunci când ședinței, ca astfel se suprapune circulația în vasele de picioare. Pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge ar trebui să bea cantități adecvate de apă pe zi, calculul de 30 ml per kg de greutate (cel puțin 2 litri pe zi). Dintre produsele pentru a reduce consumul de sare, elimina Fried, cafea, alcool, ceai puternic. Mesele trebuie să fie echilibrat.