stază venoasă cauze, simptome si tratamentul formelor de boală

stază venoasă cauze, simptome si tratamentul formelor de boală

tablou clinic

Ce este o „stază venoasă“ și ce etiopatogeneza acestei boli? stază venoasă numita suspendare parțială sau totală a fluxului sanguin printr-o parte separată a venei. Astfel, fluxul arterial este normal - adică, în sânge vena la modul normal, dar merge mai lent decât în ​​mod normal (de sânge format un fel de „plug“).Stagnarea pot apărea datorită tonusului insuficiente a pereților vasului și / sau viscozitatea prea mare de sânge. Cele mai frecvente tipuri de leziuni la locul de localizare a venelor sunt:

 1. congestie venoasă în cap.
 2. stază venoasă în pelvis (de exemplu, leziuni uterine).
 3. stază venoasă în mucoasa orală.
 4. Stagnarea de sânge în extremitățile inferioare.
 5. congestie venoasă în plămâni.
 6. Stagnării membrele superioare și gâtul (osteocondroza).

Orice încălcare a fluxului venos este considerat destul de periculos. Dar cele mai mari necazuri poate aduce stagnare în venele VBB (sistemul vertebrobazilară, care reprezintă aproximativ 30% din fluxul total sanguin cerebral).

Noi examinarea și tratarea zonei afectate

Să ne gândim ce locuri în organism poate fi afectat, și cum să le trateze.

Dezvoltarea stagnarea sângelui în vene care provin din cap - este adesea un fenomen secundar, adică, apare din cauza unor boli intracraniană și extracranian. Dacă este o încălcare a fluxului de sânge prin venele capului, persoana poate experimenta următoarele simptome: dureri în temple sau din spate a capului, pierderi de memorie, a scăzut de concentrare, un văl în fața ochilor mei, o amnezie pe termen scurt, vertij recurent, tinitus, mers afectata. Rezultantă staza cap periculos în vene: afectarea aportului de sânge la creier poate duce la invaliditate (din cauza foame de oxigen care apar cerebrale si edem ulterior) atac instant sau chiar fatale.

stază venoasă cauze, simptome si tratamentul formelor de boală

Unul dintre simptomele de tulburări sanguine de scurgere prin venele capului este o durere în temple și din spate a capului.

Tratamentul de congestie venoasă în cap implică următoarele activități:

 1. Medicamente cu aminofilina pentru a reduce presiunea venoasă.
 2. Formulările pentru îndepărtarea edem (de exemplu, poate fi mijloace cum ar fi Diakarb, manitol, furosemid).
 3. Medicamente pentru eliminarea entităților stagnante (de exemplu, un pacient poate fi prescris Aescusan, Detraleks, Troxevasin).
 4. zona gâtului de masaj pentru a stimula fluxul de sânge.
 5. Energia electrică și stimularea lazerosvetodiodnaya.
 6. Fitoterapie pentru consolidarea naturală a pereților.
 • burtă

stază venoasă pelvină pot apărea datorită ședinței prelungite, cuplat cu lipsa de activitate fizică, prea mult de încărcare pe vasele (de exemplu, datorită presiunii în uterul femeilor gravide), din cauza o predispoziție ereditară, etc ..Atunci când o boală venoasă persoană pelviană, atunci simptomele vor fi după cum urmează: intensitate diferită a durerii în zona pelviană (abdominal inferior) durere mai rau cu mersul pe jos prelungit, merge la toaletă și sex. Femeile pot avea tulburari ale ciclului menstrual, și la bărbații cu probleme de potență apar. Excreția caracteristică mucus alb din organele genitale. Există, de asemenea, semne externe: cu dezvoltarea bolii pe fese si partea interioara a coapselor pot avea vene paianjen.

congestie venoasă în pelvis rareori merge singur. In cele mai multe cazuri, boala este paralela cu hemoroizi si varice pe picioare (acest lucru se datorează faptului că vasele sunt în imediata apropiere, iar un eșec într-o singură porție provoacă încălcări adiacente).

stază venoasă cauze, simptome si tratamentul formelor de boală

boala varicoasa, pelviene, barbatii au probleme cu potenta.

Cea mai comună manifestare a stazei venoase - dezvoltarea bolii la nivelul membrelor inferioare. Etiologia acestei boli de multe ori se află în lipsa de activitate fizică, Sederea prelungita, dieta saraca, obezitatea, diabetul zaharat. Alte cauze congestie venoasă poate fi disfuncție de organe ale sistemului cardiovascular și emergente în acest context că alimentarea cu sânge a problemei.

stază venoasă în picioare la prima vedere pare a fi inofensiv. Dar aceasta poate provoca formarea cheagurilor de sânge. Daca un cheag de sange se dezvolta, iar apoi se rupe și se varsă în inimă sau plămâni, aceasta poate provoca moartea instantanee. De aceea, este important să se răspundă rapid la simptome la nivelul picioarelor și să înceapă imediat un tratament.

Principalele simptome ale bolii:

 1. culoarea pielii pal.
 2. Simțiți-vă strâns în mușchi de vițel.
 3. Umflarea în picioare, mai ales în după-amiaza.
 4. Venele apar - vizibile vascular văluri benzi pinionului.

staza venoasă acută este caracterizată prin dureri la nivelul picioarelor și febră. În cazurile severe, sensibilitatea membrelor pot fi puternic încălcate.

stază venoasă cauze, simptome si tratamentul formelor de boală

Cel mai adesea apare stază venoasă la nivelul extremitatilor inferioare.

Tratamentul stazei venoase la nivelul picioarelor este îndreptată spre eliminarea cauzelor scăderii tonusului vascular și a normaliza circulația sângelui și limfatic. In stagnarea necomplicate utilizate medicamente și preparate pe bază de plante. utilizate în mod activ unguente și geluri cu heparină (Gepatrombin, Geparoid Lechiva, Heparin-sodiu Brown și colab.) Și Venitan, Venoruton, Detraleks alte angioprotectors și venotonics. Când se execută patologia chirurgicală aplicată (a făcut chirurgie invaziva si minim invaziva, inclusiv tratamentul cu laser). Proceduri suplimentare pentru tratamentul picioarelor (la dezvoltarea de stagnare nu a aplicat) sunt gimnastica, hirudoterapia.

congestie venoasă care se dezvolta in plamani - o patologie foarte periculos. Obstrucționată fluxului sanguin în vasele care alimentează plămânii, poate duce la umflarea trecutului. De multe ori din cauza congestiei pulmonare forțate sedentar (de exemplu, atunci când paralizie sau persoane în vârstă). De asemenea, cauze includ boli cronice ale sistemului cardiovascular și respirator. Simptomele bolii pulmonare sunt:

 1. Dinamica scăzute de deplasare a diafragmei.
 2. Scurtarea respirației.
 3. Pronunțate dificultăți de respirație chiar si in repaus.
 4. Izolarea sputa gros cu sânge.
 5. Șuierătoare în timp ce respira.
 6. Ulcerația la palparea corpului aproape de plamani si ficat.

Dacă timpul nu începe tratamentul, congestie venoasă în plămâni duce la permeabilitate vasculară crescută, stagnare în circulația pulmonară și lărgirea vaselor de sânge în țesutul conjunctiv (de exemplu, tesutul va incepe sa se dezvolte sclerozei multiple). Cum este tratamentul bolilor vasculare in plamani? metodele de operare ale tratamentului sunt mai frecvent utilizate (valve protetice valvuloplastia). Apropo, cu persoana pletora pulmonara severa este atribuit unui grup de handicap.

Pentru a rezuma: am considerat diferite tipuri de staza venoasă, care apar în diferite părți ale corpului. Nici una dintre aceste specii nu este sigur. De aceea, de îndată ce se dezvolta congestie vor fi observate simptome, este necesar să se înceapă imediat un tratament. tratamente trebuie să aleagă un medic pe baza cauzelor identificate, forme ale bolii și de starea generală a pacientului - în acest caz, eul nu este permis!