spinale tratament hemangiom, cauze, simptome și semne

spinale tratament hemangiom, cauze, simptome și semne

Hemangioamele - tumori vasculare benigne, care nu va degenera in cancer. Ele sunt caracterizate printr-o mare diversitate. Situat pe suprafața pielii sau adânc în țesuturile organelor interne. Este formațiuni mici sau mari, compuse din împletirea capilare sau vase mari, formând adesea o cavitate umplută cu sânge. Tumorile vasculare pot fi fie congenitale sau dobândite. La femei, acestea se găsesc de cinci ori mai des decât bărbații.De ce acestea apar

Știința modernă continuă să argumenteze care dintre teoriile existente este adevărata cauză a hemangioamelor. Se consideră de încredere numai că germenii viitorului educației sunt stabilite în perioada embrionară. Ceea ce contribuie la creșterea sau regresia acesteia? Nu este încă cunoscut.

Cum de a găsi hemangioame

După ce a ascuns adânc în coloanei vertebrale, hemangiomul este detectată în mod accidental. Pe radiografiile, în căutarea pentru cauzele de dureri de spate sunt umflarea. De obicei, nu este cauza de boală, și durerea de spate de însoțire sau de altă patologie. calculator sau imagistica prin rezonanta magnetica nucleara (RMN) este alocat pentru a clarifica dimensiunile de formare, locația exactă și prezența complicațiilor. hemangiom spinării este situată în corpul vertebral, dar poate capta și alte părți. Cel mai adesea, este o singură formațiune, dar uneori găsi până la cinci vertebre hemangiom afectate.

spinale tratament hemangiom, cauze, simptome și semne
În 85% din cazuri tumora este asimptomatică și nu necesită tratament. Dar nu se poate uita despre asta. Aceasta crește încet și nu interferează cu viața normală a proprietarului său. Dar, în acele cazuri rare, când ea începe să crească, și să distrugă vertebrele coloanei vertebrale pentru a comprima tesutul din jur, tratamentul nu poate fi amânată. Ca să nu pierdeți caz foarte rar, comportamentul tumorii trebuie să fie o supraveghere constantă. Prin urmare, atribuite practic sănătoși persoană 1 - 2 ori pe an RMN.

Extinderea, hemangiom comprimă rădăcinile nervoase extinzându-se din măduva spinării la nivelul organelor și membrelor. Apar și de a crește treptat simptomele de disfuncție de organ, care este responsabil pentru activitatea de vertebre afectate. tumora Growing distruge simultan structura vertebrala, puterea sa este redusă, și o sarcină mică, la un moment dat, determinând-o să fisureze. În locul unui aranjament de vertebre există o durere de intensitate diferite. Rezultante fragmentele osoase comprima, de asemenea, rădăcinile nervoase sau a măduvei spinării, agravând starea pacientului.De aceea în care coloana vertebrală este hemangiomul va opri simptomele bolii. În 80% din cazuri, acest hemangiom toracice. Această parte controlează activitatea multor organe interne. În caz de iritare sau de comprimare a rădăcinilor ale măduvei spinării există o slăbiciune, durere, senzație de amorțeală în mâini și picioare. În cazurile severe, se produce paralizie. Astfel de pacienți în cauză cu privire la o încălcare a sistemului digestiv, formarea de pietre vezicii biliare, tulburări urinare și tulburări ale ritmului cardiac. Infertilitatea feminina poate fi un semn de hemangioame.

Puteți citi, de asemenea:

spinale tratament hemangiom, cauze, simptome și semne

Tratamentul osteocondrozei cu sindrom radicular

Cauza impotenta poate fi o hemangiom a coloanei vertebrale lombare. O astfel de localizarea tumorii nu este la fel de comune, dar simptomele sale neplăcute: dureri în șold și inghinală, atrofie musculară și slăbiciune a membrelor inferioare, incontinența, constipație și diaree.

Doar 1% din astfel de entități au reprezentat hemangiom a coloanei cervicale, dar din cauza caracteristicilor anatomice, ele sunt mai periculoase decât în ​​alte departamente. Aici este artera vertebrală, care asigură alimentarea cu sânge la creier. Hemangioame chiar dimensiuni mici provoca o mulțime de plângeri: dureri de cap, amețeli, insomnie, pierderea auzului, vederii si chiar accident vascular cerebral. Canalul spinal în regiunea cervicală este îngustă și ușor răniți. Există furnicături și amorțeli ale palmele și vârfurile degetelor de la picioare, slăbiciune și o durere surdă în toate membrele, atrofierea mușchilor mâinilor.

Atunci când tratamentul este necesar

După cum ați văzut, tratamentul să fie doar 10% dintre persoanele cu hemangiom. Alții pot duce o viață activă normală și amintesc tumora una sau de două ori pe an.

Decizia privind numirea de tratament, alegerea metodei și frecvența de supraveghere rezolvă doar un neurochirurg! Tratamentul de remedii populare nu afectează creșterea hemangioame, dar poate dăuna sănătății dumneavoastră. Dacă medicul dumneavoastră a recomandat o intervenție chirurgicală, nu poate fi amânată. Tumora este mai mic, operațiunea este un risc mai ușor și mai puțin de complicații.

Moduri de a trata mai multe, fiecare dintre ele are contraindicatii sale, acestea sunt selectate în mod individual pentru fiecare pacient. Dimensiunea, localizarea, gradul de afectare spinarii, germinația în țesutul din jur, și complicațiile de stat a întregului organism existent - toate acestea sunt luate în considerare la alegerea unei metode.

Principii moderne de tratament al hemangiom spinării:

  • Chirurgicale. Eliminat țesutul moale al tumorii și o parte a vertebrei. Cu această metodă sunt posibile sângerări excesive și recidivă.
  • Scleroterapia. alcool Prelucrarea cauze tumorale tromboza vasculara. Cu toate acestea, este rupt și vertebre. Foarte curând există o fractură.
  • Embolizare. Introducerea într-un vas de produse speciale, care acoperă lumenul lor. Dar, în loc de dormit și formarea de noi de creștere vasculară continuă hemangiom.
  • ac vertebroplastie percutană. Amestecul de corp pe bază de ciment vertebrale este introdus, în care căldura este evoluat de solidificare distrugerea tumorii. În prezent, această metodă de tratament dă cele mai bune rezultate.

În timp util consultați un medic dacă durerea de spate se repetă. Hemangiom nu s-ar putea deranja. Dar poate strica viața ta destul de lipsită de griji. Tratamentul chirurgical si alte tehnici invazive elimina cu succes simptome de hemangiom.