Spathiphyllum privind îngrijirea la domiciliu, transplant, reproducerea - este popular în domeniul sănătății

Spathiphyllum este un descendent direct al familiei Araceae, care cresc în America tropicala. Este o erbacee, planta vesnic verde (de la 30 cm în înălțime), este destul de compatibil climatului local. Sunt exponate mai înalte, dar asta e la fel de norocos.Structura caracteristică floare este că nu are tulpina principală. Se pare că frunzele bazale crește din sol sub forma unei grinzi. Gama acestor plante pentru casa regală ia Spathiphyllum Wallis. Mult mai puțin se pot întâlni kannolistny sau lozhnovidny Spathiphyllum.

Ca inflorescență în planta format urechi mici, tulpini subtiri, care caută, de asemenea, la lumina soarelui de pe pământ. Fiecare element este acoperit cu flori frumoase voal petală-lăptos. După o fază de înflorire turbulentă, modificări de culoare petală verde.

El iubește Spathiphyllum de îngrijire a plantelor în casă pentru unii?

De obicei, vândute într-un ghiveci de flori. Mulți proprietari tind să transplant imediat Spathiphyllum într-o oală mare, dar inițial nu au nevoie. Expertii recomanda pentru a plasa o floare la domiciliu timp de 2-3 săptămâni într-un vas nativ, astfel încât să poată fi adaptat optim la noul spațiu.

Amplasarea floare în casă

Spathiphyllum place lumina zilei, dar structura sa delicată a foii este expus la deformare în cazul în floare este lung în mijlocul luminii solare. Prin urmare, plasarea optimă a unui Spathiphyllum interior este partea de nord, de exemplu, pe un pervaz. Este important de știut, care este în detrimentul floare sunt, de asemenea, proiecte, rezultând în plante bolnave.

Temperatura optimă

Spathiphyllum, precum și mai mulți reprezentanți ai florei autohtone, bine cultivată la temperatura camerei. Condiția principală pentru conținutul plantelor este un marker critic in + 15 ° C, sub care floare pur și simplu nu supraviețuiesc.

procesul de creștere activă se va dezvolta numai în pragul de temperatură 17 la 21 ° C. Prezența constantă a unei flori într-un climat de mai mult de 25 ° C, este, de asemenea, le-percepută negativ!

Aceasta planta este foarte sensibil la lumină. Lipsa de lumina sau o expunere deschisă poate provoca daune. Experții spun că Spathiphyllum planta destul de capricioasă, care poate fi bun pentru o lungă perioadă de timp se simt în condițiile penumbră, dar mai devreme sau mai târziu, el este încă în grevă, și va necesita lumina.

De regulă, frunzele de floare, care este o lungă perioadă de timp în umbră, devin alungite, și nu are faza de înflorire. Pe de altă parte, surplusul lumii pune în pericol aspectul plantei. Frunzele încep să „arde“ și floarea cade.

În general, dacă vorbim în mod specific, cea mai bună opțiune de iluminat pentru floare va fi difuza lumină naturală. Pentru a crea acest lucru, va trebui să sacrifice aspectul ferestrei pentru a lipi peste ea, de exemplu, hârtie de calc.umiditate optima

Spathiphyllum este iubitoare de plante de umiditate, care se simte confortabil se în condiții de umiditate ridicată. Indicatorul cel mai adecvat este de 80% umiditate.

Pentru a recrea aceste condiții, se recomandă să se utilizeze un pulverizator de mână, și de două ori pe zi, pentru a face o spălătură frunze. Afectează aerul din interior, care este o floare, puteți utiliza rezervorul umplut cu apă, care se recomandă să fie plasate în imediata vecinătate a plantei. Și să încerce să profite de o producție industrială acasă umidificator.

udare adecvată Spathiphyllum

trebuie utilizate în mod exclusiv pentru a apăra apa cu temperaturi de udare flori care nu este mai mare decât o cameră. În mod regulat urmați astfel încât stratul de pământ în oală păstrat umezeala. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că pentru o creștere de flori confortabil nu se poate umple cu apă. Nu este apă stagnantă într-o oală sau tigaie nu ar trebui să fie. Asigurați-vă că pentru a se scurge apa rămasă din oală, în cazul în care nu se calculeaza udare abundenta.

Care ar trebui să fie solul?

Compoziția optimă pentru murdăria este un amestec de flori sod, frunze și turbării. Și bază gazon ar trebui să fie 2 din pot, în timp ce celelalte două baze pot fi aplicate pe o parte. La amestecul rezultat trebuie adăugat la o parte din masa părții de humus și nisip. Daca este disponibil va fi mangal, de asemenea, va servi ca ingredient necesar.

Toate părțile sunt bine amestecate și umplute într-un vas, al cărui fund este situat în avans strat de drenaj cu trei centimetri. Drenajul este obligatorie. Sol pentru Spathiphyllum trebuie să aibă PH - 5-6.5.

Pentru a vă rugăm proprietarul Spathiphyllum regulat înfloririi sale, aceasta trebuie să fie hrănite. procesul de creștere Întregul, începând cu primăvara și se termină la sfârșitul toamnei, florile au nevoie de fertilizat, regularitatea, care nu trebuie să fie mai mică de 1 dată în 10 zile. Restul perioadei, floarea este suficientă pentru a fertiliza o dată pe lună.

Ca fertiliza flori se potrivesc universale orice compuși care se aplică inițial la plantele cu flori. Experții act de faptul că în cazul în floare a încetat să înflorească, este o dovadă directă a faptului că regimul său fertilizat nu se observă.

Vrei mai multe plante Spathiphyllum - reproducere pentru a ajuta!

răsaduri Spathiphyllum? Pentru a face acest lucru doi cultivatori cai aprobate. Cel mai bun mod de a crește Spathiphyllum este o separare fizică a bucșei și propagarea prin butași.

1. Împărțiți rizomi tind să, puteți face în procesul de transplant. Doar ține cont de faptul că planta este sensibil deteriora radacinile. Cel mai bine este să împartă planta în primăvară, la 20 - 21 grade Celsius. Delenki plantate în substrat pentru Araceae. Pick up vase înălțime de 12 - 15 cm.

2. De asemenea, în casa Spathiphyllum propagate prin butași. Pentru înrădăcinare utiliza nisip umed. După formarea de rădăcini sunt plantate în ghivece 12-15 ani cm.

Doriți să multiplice sau să modificați sub oala Spathiphyllum - transplant pentru a ajuta!

Floare crește în mod inevitabil, și în cele din urmă vine un moment când un vas de aproape trebuie să fie înlocuită cu mai spațioasă. Acest lucru se face de 1 la fiecare 1,5 ani. Apropo, dacă aveți de gând să se bucure de abundente faza de înflorire flori, transplantul Spathiphyllum la domiciliu poate fi a ta de mai multe amânată. Faptul că florile de plante abundent este în strânsă oală. De aceea, ar trebui să înceapă procedura de transplantare mai târziu.

Atunci când alegeți un nou ghiveci pentru flori, ar trebui să fie ghidată de o regulă simplă. Alegeți o oală nouă, care este un diametru de câțiva centimetri mai mult decât de bază. Dacă sunteți un transplant în scopul separării tufiș, potul poate părăsi fostul. În cazul în care a pus inițial Bush mici în oală mare, primul spectacol de teatru înflorire în sine în orice moment în curând.

Pentru a sta sau la transplant Spathiphyllum la domiciliu, cu flori îndepărtate cu atenție la fel de mult a sistemului radicular al fiecărui proces de integritate. plante transplantați udă abundent o dată recomandată.

Alexander Tsvetkov, www.rasteniya-lecarstvennie.ru