Sore intestinului - simptome, cauze, tratament, ce să facă

Cauzele durerii in intestin sunt foarte diferite: de la cel mai simplu fel de hrană de slabă calitate sau corp străin într-o foarte gravă, care includ, de exemplu, cancerul. Gama de boli posibile este foarte largă, precum și simptomele lor, astfel încât să se ocupe singur cu cauza persoanei bolnave este puțin probabil să. Desigur, în cazul în care problema a fost sporadice, a fost ușor de îndepărtat printr-o cale de atac și simplu nu se va întâmpla din nou, apoi vă faceți griji. În alte cazuri, pacienții potențiali ar trebui să știe ce să facă în cazul în care intestinele doare, și la ceea ce medicul pentru a merge.

Sore intestinului - simptome, cauze, tratament, ce să facăPosibile cauze ale durerii in intestin

După cum sa menționat deja, există mai multe motive posibile pentru care vina doare intestin. Începeți prin listarea următoarele:

 • boli infecțioase;
 • boli parazitare;
 • colite și enterite de diferite tipuri (inflamație);
 • sindromul de intestin iritabil;
 • boli oncologice;
 • megacolon sau dolichosigma;
 • constipație funcțională;
 • boala celiaca.

Cu toate acestea, durerea în intestin și cauzele pot fi diferite: de exemplu, poate fi intoxicație alimentară defect sau expirat care intră în obiectul străin intestin, o consecință a prejudiciului. Mai mult decât atât, uneori, durerea poate fi cauzata de procese inflamatorii in sistemul de reproducere feminin, sau o sarcină extrauterină, provocând medicul nu este întotdeauna posibil să se înțeleagă rapid ce intestin doare.

boli infecțioase intestinale

agenți cauzatori de boli infecțioase intestinale pot fi diferite virusuri și bacterii, și provoacă următoarele boli:

 • holera;
 • dizenterie;
 • galofilez;
 • tuberculoza;
 • salmoneloza;
 • campylobacterioza;
 • ehsherihiozom;
 • rotavirusuri, adenovirusuri, enterovirusuri.

Principalul motiv pentru toate aceste boli sunt purtătorii - persoanele care suferă de una dintre aceste boli, sau pur și simplu servi ca purtători. Cel mai adesea, agenții patogeni transmise pe cale fecal-orală, dar, de asemenea, ele sunt prezente în urină, salivă și vomă. Pick up o infectie poate fi nespalate sau după utilizarea de produse alimentare de calitate scăzută, și după contactul cu mucoasa orală murdar obiect infectat. Este mai slab sistemul imunitar la om, cu atât șansele de a obține o infecție. In plus fata de durere la nivelul intestinului, simptomele includ de obicei: slăbiciune, dureri de cap, greață, vărsături, defecație dureroasă. Tratamentul durerii în intestin cauzate de infecție, de obicei, bazate pe utilizarea antibioticelor cu spectru larg.

boli intestinale Parazitare

Sore intestinului - simptome, cauze, tratament, ce să facă
Ca o regulă, tot felul de paraziti intra in intestin din cauza nerespectării condițiilor sanitare: care este de a pătrunde în corp din alimente murdar sau apă, și după contactul cu obiecte de igienă personală și un foi de susținere inferior. Cele mai multe dintre paraziti începe ciclul lor de viață în corpurile de bovine, împreună cu gunoiul de grajd este eliberat în apă și mănâncă oameni. Mai mult, paraziți sunt transmise deja de la o persoană la alta prin intermediul alimentar. Într-un pacient infectat poate începe să rănească intestinului, greață și balonare. mâncărime în rect și oboseala. Tratamentul presupune administrarea de medicamente antihelmintice și antibiotice. O listă parțială a bolilor posibile cauzate de paraziți intestinali, arată astfel:

 • hookworm;
 • ascaridiaza;
 • bothriocephaliasis;
 • skarabiaz;
 • trichineloză;
 • trihostrongiloidoz;
 • trichocephalosis;
 • enterobioză.

Inflamarea intestinului

Un tip de procese inflamatorii in intestin este enterită, localizată în intestinul subțire. Pe parcursul lung a bolii poate provoca atrofia mucoasei, iar forma distinge enterita acută și cronică. În ceea ce privește al doilea, acesta este un companion frecvent boli infecțioase, alergii și intoxicații alimentare, manifestându-se prin dureri ascuțite, vărsături, diaree, febră și deshidratare. Forma ușoară a enteritei are loc timp de câteva zile sau săptămâni, în timp ce o formă severă trebuie să fie tratate sulfonamide, antibiotice, antispastice și agenți de astringente.

Enterita se manifestă în mod regulat simultan cu colita - inflamatie, de asemenea, dar în intestinul gros. Colită apar într-o formă sau alta atât de mulți oameni care suferă de probleme cu tractul gastro-intestinal. Ca enterita, o boală poate apărea sub forma acută și cronică, dar din punct de vedere al cauzelor medicilor se împart în următoarele tipuri:

Sore intestinului - simptome, cauze, tratament, ce să facă


Separat, trebuie să menționăm un tipuri grele de enterită ca boala Crohn, care pot afecta absolut toate părțile ale tractului digestiv - de la gura la rect, inclusiv ei. Insotite de inflamatie, limfadenita, multiple ulcere si cicatrici ale peretelui intestinal. Natura bolii poate fi infectioase, autoimune si genetice. Orice altceva, boala Crohn poate afecta alte zone ale corpului, cum ar fi ochii, pielea, articulațiile, rinichii și ficatul. Rămâne să adaug că rata de mortalitate in randul pacientilor cu un astfel de diagnostic este foarte mare.

Sindromul de colon iritabil

Cand intestinului durere, simptomele pot indica suficient de clar cauza indispoziție, iar una dintre aceste cazuri este sindromul de colon iritabil, care este o tulburare complexă. În principal, motivul acestei boli medicii numesc o varietate de situații de stres și tulburări psihologice și emoționale ascuțite. conflicte de personalitate, anxietate, emoțiile negative și stresul pot afecta motilitatea intestinului, cauzând o durere persoană, balonare, scaun anormalitate, un puternic „huruit“ în stomac. dieta necorespunzătoare și infecțiile pot juca, de asemenea, un rol în manifestarea sindromului de colon iritabil. Odată ce un diagnostic precis medicul poate prescrie următoarele medicamente:

boala intestinului oncologica

Tumorile intestinale pot fi benigne sau maligne, dar al doilea tip apare, din păcate, mult mai des. Mai mult decât atât, cancerul de colon este acum cel mai frecvent cancer, și afectează, de regulă, persoanele in varsta de 40 de ani. Ca medici ia in considerare, în plus față de moștenire genetică la rezultatele de cancer de colon intr-o dieta pe termen lung a alimentelor rafinate si grase, colita ulcerativă cronică și mai multe polipi in intestin. Mai mult decât atât, în conformitate cu cercetările recente, pe termen lung sedentar, de asemenea, crește semnificativ riscul acestei boli.

Sore intestinului - simptome, cauze, tratament, ce să facă
cazuri rare, în cazul în care cancerul de colon la un stadiu incipient poate fi diagnostica rapid, deoarece simptomele sale se aseamănă cu multe alte tulburări intestinale: dureri abdominale, scaune cu sange, constipație sau diaree, uneori febra si pierderea in greutate. Prin urmare, concluzia simplă că aspectul caracteristicilor descrise aici o persoană care are nevoie pentru a vedea un medic rapid, descris cu exactitate ca intestin doare și ce alte simptome au apărut.

Megacolon și dolichosigma

Ambele aceste boli sunt rezultatul unor modificări reale în țesuturile intestinale, care se manifestă expansiunea sau extinderea acestuia. Megacolon apare ca o porțiune extinsă a intestinului, care provoaca durere mare pacient, constipație lung (până la săptămâni și luni), și flatulență. Definiți problema poate ajuta cu raze X, așa cum este cazul cu dolihosigmoy. Ea, la rândul său, este un colon sigmoid alungit, provocând aceleași simptome negative ca megacolon. În ambele cazuri, este posibil să se rezolve problema cu medicamente si o dieta adecvata, dar medicii pot recurge la o intervenție chirurgicală, dacă este necesar.

constipație funcțională

Spre deosebire de cele două boli descrise mai sus, care cauzează constipație organică, constipație funcțională împărțit la coborâre la următoarele specii:

 • psihogenă;
 • dischinezia;
 • condiționată reflex;
 • pilorospazme cauzate;
 • endocrine.

Este constipație funcțională constituie 95% din toate cazurile de această problemă la copii, iar la boala de inima este o încălcare a motorului, secretorie, excretor și absorbția intestinală. Simptomele de constipație funcțională, care provoacă durere apreciabilă, poate fi dieta greșit, tulburări de alimentație, precum și tot felul de nevroze și temeri. În unele cazuri, rădăcina problemei constă în structura caracteristicilor (sau patologii) intestinele la sugari și copii de până la șase ani.

Boala celiacă este o boală rară cu o natură autoimună, genetice sau alergice. Esența ei constă în vilozitățile intestinale deteriorate produse diferite care conțin gluten, avenin, hordeină si alte proteine ​​similare. Aceste produse includ cereale cum ar fi grâu, orz, ovăz și secară. Adesea, aceasta boala afecteaza copiii din dieta, care a introdus părinții produse din făină ca alimente complementare.

CUM reduce semnificativ riscul de cancer?

Limita de timp: 0

1. Poate preveni cancerul?
Apariția unor boli cum ar fi cancerul, depinde de mulți factori. Secure un complet de securitate nu poate fi o singură persoană. Dar reduce semnificativ șansele de cancer și toată lumea poate.

3.Vliyaet dacă excesul de greutate de a dezvolta cancer?
De multe ori se vedea pe cantar! Greutatea în plus va afecta nu numai la talie. Institutul American pentru Cancer Research a descoperit ca obezitatea provoacă dezvoltarea de tumori ale vezicii urinare esofag, rinichi și fiere. Faptul că țesutul adipos nu este numai pentru conservarea rezervelor de energie, are funcția de mai mult și secretorie: grăsime produce proteine ​​care influențează dezvoltarea inflamației cronice în organism. Un cancer apar doar în fundal de inflamație. În România, 26% din toate cazurile de cancer, care face legătura cu obezitatea.

5. Cum alcoolul afecteaza pe celulele canceroase?
Mai puțin alcool! Alcoolul este încărcat cu apariția de tumori ale glandelor cavității, laringe, ficat, colon și mamare orale. Etanolul se descompune în organism la acetaldehida, care apoi se deplasează sub acțiunea enzimelor în acid acetic. Acetaldehidă este, de asemenea, un agent cancerigen puternic. In special femeile alcool ca nocive, întrucât stimulează producția de estrogen - hormoni care influențează creșterea țesutului mamar. Excesul de estrogen duce la formarea de tumori mamare, ceea ce înseamnă că fiecare sorbitură suplimentară de alcool creste riscul de boli.

6. Care varză ajută la combaterea cancerului?
La fel ca broccoli. Legumele nu sunt doar incluse intr-o dieta sanatoasa, ele ajuta, de asemenea, lupta impotriva cancerului. Inclusiv atât pe recomandările alimentare sănătoase conțin o regulă: jumătate din dieta zilnică ar trebui să fie fructe și legume. legume în special utile aparținând crucifere, care conțin glucosinolates - o substanță care, atunci când procesarea câștig proprietăți anti-cancer. Aceste legume includ varza: varza de obicei, varza de Bruxelles si broccoli.

7.On cancer boala a organismului afectat de carne rosie?
Cu cât este mai mănânce legume, cu atât mai puțin pus într-un castron de carne rosie. Studiile au confirmat ca persoanele care au mancat mai mult de 500 de grame de carne rosie pe saptamana, un risc mai mare de cancer de rect.

9. Cum credeți că stresul afectează dezvoltarea cancerului?
Prin ea însăși, stresul nu cauzeaza cancer, dar slăbește întregul corp și creează condiții pentru dezvoltarea acestei boli. Studiile au arătat că anxietatea constantă modifică activitatea celulelor imunitare responsabile pentru includerea unui mecanism de „a lovit și a alerga“. Ca urmare, o cantitate mare de cortizol sunt în mod constant circulă în sânge, monocite și neutrofile, care sunt responsabile de inflamatie. Și, după cum sa menționat deja, procesele inflamatorii cronice pot duce la formarea celulelor canceroase.